ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Με τους Hatari στη Eurovision 2019!

O Μεγάλος Τελικός του Söngvakeppnin 2019, του εθνικού τελικού της Ισλανδίας για την Eurovision, μόλις ολοκληρώθηκε αναδεικνύοντας μεγάλο νικητή τους Hatari με τη σύνθεση “Hatrið mun sigra”. 

Η βραδιά ξεκίνησε στις 21:45 ώρα Ελλάδος και μεταδόθηκε ζωντανά από το κρατικό κανάλι της Ισλανδίας RÚV! Το κλειστό γήπεδο Laugardalshöll, στη πρωτεύουσα της χώρας Reykjavík, φιλοξένησε τον Μεγάλο Τελικό αντικαθιστώντας το αντίστοιχο γήπεδο Háskólabíói στο οποίο διεξάχθηκαν οι δύο Ημιτελικές βραδιές στις 9 και 16 Φεβρουαρίου 2019.

Τη βραδιά άνοιξαν οι δύο παρουσιαστές της βραδιάς Fannar Sveinsson και Benedikt Valsson οι οποίοι τραγούδησαν και χόρεψαν ξεσηκώνοντας το κοινό!

 

Πέντε τραγούδια διεκδίκησαν το χρυσό εισιτήριο για το Τελ Αβίβ, τρία εκ των οποίων ερμηνεύτηκαν στα Αγγλικά και τα υπόλοιπα δύο στα Ισλανδικά. Οι υποψήφιες συμμετοχές, με τη σειρά που εμφανίσθηκαν, ήταν:

01. Hvað ef ég get ekki elskað?– Friðrik Ómar

02. Mama Said – Kristina Bærendsen

03. Fighting for Love – Tara Mobee

04.Moving On – Hera Björk

05. Hatrið mun sigra – Hatari

Αφού οι παρουσιάσεις των πέντε υποψήφιων συμμετοχών ολοκληρώθηκαν, ο Fannar Sveinsson και ο Benedikt Valsson ανακοίνωσαν τα μέλη της δεκαμελούς, διεθνούς κριτικής επιτροπής η οποία ήταν υπεύθυνη για το 50% των αποτελεσμάτων της πρώτης φάσης.

Αναλυτικά, τα μέλη της διεθνούς κριτικής επιτροπής ήταν: 

  • Birgit Simal – Τηλεοπτική Παραγωγός στη κρατική τηλεόραση του Βελγίου.
  • Jan Bors –  Μουσικός Παραγωγός από την Τσεχία.
  • Karin Gunnarsson – Σύμβουλος μουσικής από την κρατική τηλεόραση της Σουηδίας.
  • Anders M. Tangen – Τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός από τη Νορβηγία.
  • Eleni Foureira – Εκπρόσωπός της Κύπρου στη Eurovision 2018 (2η θέση).
  • Konstantin Hudov – Υπεύθυνος Τύπου από το Αζερμπαϊτζάν.
  • Molly Plank – Παραγωγός από την κρατική τηλεόραση της Δανίας.
  • Þorsteinn Hreggvidsson – Διευθυντής Προγράμματος στο Κανάλι 2 της Ισλανδίας.
  • Sigríður Thorlacius – Τραγουδίστρια από την Ισλανδία.
  • Haraldur Freyr Gíslason – Μουσικός από την Ισλανδία.

Μία εκ των καλεσμένων του Söngvakeppnin 2019 ήταν η Yohanna, η οποία το 2009 είχε τερματίσει στη 2η θέση της Eurovision, εκπροσωπώντας την Ισλανδία, με τη μπαλάντα της “Is it true?”. Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα, η όμορφη τραγουδίστρια τραγούδησε με τους δύο παρουσιαστές την Ισλανδική εκδοχή της μεγάλης επιτυχίας των Lady Gaga και Bradley Cooper “In the shallow” ενώ μετά τραγούδησε και ένα απόσπασμα από τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό του 2009.

Αμέσως μετά, στη σκηνή ανέβηκε ο εκπρόσωπος της Ισλανδίας στη Eurovision 2018 Ari Ólafsson o οποίος ερμήνευσε μία ακουστική εκδοχή της συμμετοχής του “Our Choice” ενώ μετά έδωσε…ρεσιτάλ ερμηνείας ερμηνεύοντας το “Grande Amore” των Il Volo (Ιταλία 2015).

 

Το πρώτο μέρος της διαγωνιστικής φάσης ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το “Super Final” γύρο. Τα αποτελέσματα προέκυψαν από την συνδυαστική ψηφοφορία της επιτροπής και του κοινού. Οι δύο συμμετοχές που κατάφεραν να προκριθούν στο “Super Final” γύρο του εθνικού τελικού – με τη σειρά που ανακοινώθηκαν – ήταν:

01. Hatrið mun sigra – Hatari

02. Hvað ef ég get ekki elskað?– Friðrik Ómar

Οι δύο καλλιτέχνες ερμήνευσαν εκ νέου τις συμμετοχές τους δίνοντας έτσι περισσότερο χρόνο στο κοινό να… καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα στο οποίο η επιτροπή δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Αμέσως μετά, στη σκηνή ανέβηκε η Ελένη Φουρέιρα. Η εκρηκτική μας τραγουδίστρια, η οποία εξέλαβε τεράστιο χειροκρότημα από το κοινό, τραγούδησε το τραγούδι που χάρισε τη 2η θέση στη Κύπρο στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision της προηγούμενης χρονιάς “Fuego” καθώς και τη τελευταία της επιτυχία “Tómame”.

Την εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα, ακολούθησαν τα τελικά αποτελέσματα!

Μεγάλοι νικητές του εθνικού τελικού της Ισλανδίας αναδείχθηκαν οι Hatari με το τραγούδι “Hatrið mun sigra”

 

Υπενθυμίζουμε ότι η Ισλανδία έχει κληρωθεί να διαγωνισθεί στον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2019 (14 Μαΐου 2019) και θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς.

Πως σας φαίνεται η επιλογή της Ισλανδίας για τη φετινή Eurovision;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισλανδίας στη Eurovision 2019!

[Πηγή Φωτογραφιών: RÚV]

90 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όπως ήταν αναμενόμενο η συμμετοχή αυτή θα ταράξει τα νερά της Eurovision. Διαφορετικό κομμάτι που αν βελτιωθεί αρκετά στο live θα πάει πάρα πολύ καλά!

  2. Η ξαδέλφη του Ρούντολφ Ες από το Ρέικιαβικ, μια ξεχασμένη από ένα υπόγειο στο Σαν Φρανσίσκο και μία άλλη αθώα αλλοπαρμένο από το άσυλο είπαν να πάνε Ισραήλ να την πουν στον Νετανιάχου για την Παλαιστίνη. ? Η gay κοινότητα μετά την εξόντωση της δαιμονικής Laura στη Ρουμανία, πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη της. Δεν καταλαβαίνει η έρμη ότι σιγά σιγά διαλύει αυτό που αγαπά. Με τις καλές της προθέσεις… Τουλάχιστον θα προσφερθεί άφθονο γέλιο στους τηλεθεατές τον Μάιο. Είναι και αυτό ένα κέρδος.

    • Το να κάνεις σαν τη Λίντα Μπλερ στον Εξορκιστή για να το παίξεις καλλιτεχνάρα δεν είναι ενδιαφέρον, είναι απλά τσίρκουλο. ??

  3. Ρέικιαβικ 2020??? ? Πολύ πιθανόν! !!Πάντως σίγουρα είναι ένα από τα ΜΕΓΆΛΑ φαβορί για το βραβείο! !!

  4. Αν και είναι 100% αντίθετο με τα γούστα μου..έχει κάτι
    Τουλάχιστον σε ξυπνάει,το προσέχεις,το σχολιάζεις
    Μεγάλο φαβορί

  5. Πολύ καλή επιλογή ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες το γάλα από τα υπόλοιπα φέτος προβλέπω να πηγαίνει πολύ ψιλά

  6. Ενδιαφέρουσα πρόταση η οποία όμως σίγουρα θα διχάσει και δε ξέρω το πώς θα το δεχτούν οι επιτροπές. Ωστόσο το προτιμώ από τη περυσινη αηδία που έστειλε η Ισλανδία.
    Θεωρώ ότι μετά από 4 σερί αποκλεισμούς η Ισλανδία έχει πιθανότητες να ξαναβρεθει στο τελικό αλλά βρίσκω λίγο υπερβολικό να παίζεται τόσο ψηλά σε πιθανότητες νίκης.

  7. Απαίσιο τραγούδι από την Ισλανδία η εμφάνιση είναι για Barbara dex award και συνολικά είναι η χειρότερη τους συμμετοχή ever

  8. Είναι ένα κομμάτι που δεν θα άκουγα ποτέ. ΑΛΛΆ, μου αρέσει που είναι κάτι το διαφορετικό. Από ‘κει και πέρα στο όνομα του “διαφορετικού” δεν μπορούν να “ξεπλένονται” τα πάντα. Για τον λόγο αυτό δεν θα ήθελα το εν λόγω να τα πάει καλά, γιατί σαν κομμάτι per se δεν το αξίζει (όχι ότι έχουμε πολύ καλύτερα ως τώρα, αλλά λέμε τώρα…). Το προτιμώ πάντως από το περσινό σίγουρα. Είναι ένα κομμάτι που θα διχάσει και ή θα πάει άπατο ή θα πάει πολύ ψηλά. Δεν αποκλείω και νίκη αν και το απεύχομαι.
    Εύχομαι πάντως καλή επιτυχία!

    • Το βασικό του πρόβλημα δεν είναι το είδος, για αυτό περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, είναι το ότι είναι πολύ ερασιτεχνικό για αυτό που υποτίθεται ότι θέλει να είναι, και συνθετικά, και φωνητικά και ως περφόρμανς.

  9. Νομίζω ότι είναι too much για τον μέσο τηλεθεατή για αυτό προσωπικά δεν το βλέπω προς το παρών σαν φαβορί, μάλλον όμως θα είναι μέσα στον τελικό γιατί ξεχωρίζει αμέσως και όλοι και κάποιοι θα το ψηφίσουν.

    Να κάνω μια ερώτηση στην ομάδα του ogae;
    Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν δημοσιεύετε άρθρα σχετικά με τις τελευταίες συνεντεύξεις και ποστ της Κατερίνας; Ρωτάω γιατί συνήθως γράφετε για την παραμικρή εξέλιξη κάθε χώρας, πόσο μάλλον για την Ελλάδα και μου κάνει εντύπωση.

  10. Συγνώμη πως μπορεί να σας αρέσει αυτο το πραγμα? Και δεν το λεω τραγούδι γιατι δεν ειναι… Τελευταία θεση στον ημιτελικό αξίζει.. Ξεκαθαρα..

  11. Δεν ξέρω τι λένε τα στοιχήματα και ότι άλλο θέλετε να δείξετε σαν αποδεικτικό . Είναι το τελευταίο τραγούδι στο τοπ μου και εκεί θα μείνει στους αιώνες των αιώνων . Είναι earrape. Απορώ πως κάποιοι το αποκαλούν αριστούργημα . Για κουνηθείτε λίγο από την θέση σας . Άμα νικήσει αυτό πραγματικά δεν ξανά βλέπω esc . Βγαίνει ο κάθε άσχετος και κάνει τον καραγκιόζη και θεωρείται καλλιτέχνης . Άντε γιατί μαύρα που βλέπω θα πάθουν τπτ τα μάτια μου και τα αυτιά μου …. Πάτος για μένα η Ισλανδία . Αισχος!

    • Πες τα πες τα… Μου φαίνεται κάποιοι αγαπούν αγαπούν υπερβολικά τον διαγωνισμό και δε βλέπουν οτι κάποια τραγούδια ειναι CRAP…

  12. Οντως “Ogae Greece” είστε ασχοληθητε λίγο παραπάνω με την Ελληνική αλλα και την Κυπριακή συμμετοχή. Παρτε παράδειγμα το Infe Greece που ενημερωνει συνεχώς για οτι συμβαίνει . Καταλαβαίνω ότι πρέπει να μάθουμε και για τις άλλες συμμετοχές. Αλλά θέλουμε περισσότερες αναφορές για την Κατερινα Ντουσκα και την Ταμτα.

  13. Σχεδόν μια ώρα μετά την επιλογή του, ανέβηκε ήδη στη 4η θέση στα στοιχήματα! !!

    • Και πολυ φοβαμε φιλε μου οτι δεν εχουμε δει τιποτα ακομα φοβαμε θα και σουηδια!

    • Καινούριο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω. Ελάχιστη αξία έχουν τα στοιχήματα σε αυτή τη φάση.

      • Η εντυπωσιακή άνοδος από την 20 κάτι θέση που ήταν πριν από λίγες μέρες ,στη 4η θέση μετά την νίκη τους μόνο τυχαία δεν ήταν!!! Όπως επίσης και τα θετικά σχόλια της πλειοψηφίας των Eurofan!!!

      • Καταρχάς ήταν στην 9η-10η εδώ και μέρες. Κατά δεύτερον φυσικά και θα αρέσει σε πολλούς euro fan (πως μέτρησες ότι αποτελούν την πλειοψηφία?) αφού ανήκουν σε πολύ συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.

      • Διαβάζοντας τα σχόλια σε βίντεο από την εμφάνιση τους, πολύ δύσκολα θα βρεις αρνητικό σχόλιο!!! Μπορεί να μην αρέσει σε μερικούς, αλλά καλώς ή κακώς θα τα πάει καλά και δεν μπορεί να αλλάξει αυτό…

      • Κάποιοι κάνετε λες και ασχολείστε πρώτη φορά με τον διαγωνισμό. Σχεδόν σε όλα τα video των συμμετοχών υπάρχει κατακλεισμός θετικών σχολίων από τους οπαδούς τους. Πολύ σπάνια θα μπει κάποιος επί τούτου για να κράξει. Θες να σου θυμίσω τι γινόταν από διθυραμβικά σχόλια πέρσι στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία; Θες να σου θυμίσω που κατέληξαν;

      • Μιλάς για συμμετοχές που δεν βρέθηκαν ποτέ πολύ ψηλά στα στοιχήματα και ούτε ήταν και ποτέ φαβορί, οπότε δεν μου κάνει εντύπωση εκεί που κατέληξαν….

      • E, να σου θυμίζω τότε και τα διθυραμβικά σχόλια για τη Βουλγαρία και τη Γαλλία που ήταν επί μήνες στην πρώτη 3αδα των στοιχημάτων πέρσι που κατέληξαν.

      • Βουλγαρία και Γαλλία είχαν καλά τραγούδια και ποτέ δεν έβγαλαν winner vibes!!! Η συμμετοχή της Ισλανδίας ξεχωρίζει από μακριά και μπαίνει άνετα στη συζήτηση για το αν θα διεκδικήσει το βραβείο τον Μάιο! !!

      • Μάριε, δε σε ξέρω, αλλά θέλω πολύ να σε γνωρίσω!
        Συμφωνώ 100% με όσα λες και γελάω πολύ με τα σχόλιά σου! Keep trolling!

      • Ποιος τα λέει όλα αυτά; Το τι βγάζει σε εσένα winner vibes (έτσι τα λέτε στο χωριό σου? ) και το τι εκτιμάται ότι έχει πιθανότητες νίκης, είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

  14. OK TO ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΗ ΚΑΙ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΑΦΩΝΟ……ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ Η ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΠΑ…..ΚΡΙΜΑ!

    ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΚΕΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ SHOW?ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?

    • Είχε γίνει πιο ποιοτική ενώ πέρυσι στη 1η και 2η θέση ήταν το Ισραήλ και η Κύπρος???

    • Δηλαδή η Κύπρος άξιζε να είναι στην τέταρτη θέση και αντιπροσωπευει την ποιότητα…. ?.. Αρέσει, δν αρέσει η συμμετοχή της Ισλανδίας, είναι ένα τραγούδι που θα το ακούσεις και θα σου τραβήξει την περιέργεια, σε αντίθεση με την Κύπρο, που αν και εκτιμώ πολύ την Ταμτα, που δεν έχει ιδιαίτερη συμμετοχή φέτος (όχι ότι πέρυσι είχε αλλά τέλος πάντων ).Ειναι πολύ νωρίς για να βλέπουμε στοιχήματα και προβλέψεις γενικότερα , αλλα αν κρίνω από τις αντιδράσεις σε αυτό το τραγούδι (και πολλές θετικές και πολλές αρνητικές- όπως γίνεται κάθε φορά που προκύπτει ένα τραγούδι – φαβορί στην Γιούροβιζιον ),η Ισλανδια θα απασχολήσει πολύ φέτος και και μπορει να παίξει για νίκη….

  15. Rammstein από τα lidl…

    Ή του ύψους ή του βάθους. Ανάλογα τα γούστα και την αισθητική της πλειοψηφίας τη βραδιά του ημιτελικού (και τελικού?). Και το ανάλογο hype μέχρι τότε…

    Προσωπικά δε με χαλάει. Πήξαμε στα γλυκανάλατα τραγουδάκια και τις κονσέρβες λούπες…

    Διαχρονικά η Ισλανδία μένει αλησμόνητη από τη Silvia Night ? της eurovision της Αθήνας.-

  16. Τρομερό κομμάτι, μια απ τις αγαπημένες μου συμμετοχές φέτος και σκηνικά και μουσικά. Πιστεύω θα πάει πολύ καλά.

  17. Χαχαχαχα τέταρτο στα στοιχήματα. Αυτό μου θυμίζει το τραγούδι της Φιλανδίας με τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες που εκπροσώπησαν την Φιλανδία. Πιστεύετε ότι αυτό το τραγούδι σε μια συντηρητική Ευρώπη έχει ελπίδες ? Και μην μου πείτε για lordi το τραγούδι των lordi ήταν τράγουδαρα με Ρυθμό αυτό είναι μια μπουρδα

  18. Εντωμεταξυ η Ρωσία έφτασε 3.50 απόδοση. Έχει ξαναγίνει αυτό ποτέ στα χρονικά ? Να έχουν βγάλει σχεδόν όλες οι χώρες τραγούδια και η να είναι πρώτη στα στοιχήματα με τόσο χαμηλή απόδοση εάν και δεν έχει βγάλει τραγούδι. 3.50 είναι εξαιρετικά χαμηλο. Δηλαδή όταν το βγάλει ποσό θα φτάσει 1.20 ? Lol

      • καλα ποιος ασχολείται με τα στοιχήματα από τωρα;
        περυσι πριν την έναρξη της ψηφοφοριας στον τελικό, η Αυστρία ηταν περίπου 20η και βγηκε 3η

    • Όσο βγαίνουν τραγούδια που κανένα δεν ακούγεται ως νικητήριο, η Ρωσία θα ανεβαίνει στα στοιχήματα ακόμα και χωρίς τραγούδι.

    • Ανάλογα! !! Αν είναι η κλασική παλιομοδίτικη μπαλάντα του Κοντόπουλου, μπορεί να πέσει από την πρώτη θέση! !! Προπερσι ο Francesco ήταν στη πρώτη θέση, έσπαγε όλα τα ρεκόρ και τελικά κατέληξε έκτος!!!!

  19. Ειλικρινά δεν βρίσκω ούτε 1 δευτερόλεπτο ενδιαφέρον σε αυτό το τραγούδι και απορώ με τι τρελαίνονται όλοι κ το θέλουν και νικητήριο.. Αν είναι δυνατόν!

    • Oι φανς κατά καιρούς παθαίνουν διάφορες παρακρούσεις μέσα στη ροζ φούσκα της Εurovision, που λέγονται Vanilla Ninja, Kate Ryan, Gabbani, Amir, Madame-Monsieur, O Jardim κλπ. Στο τέλος αυτά δεν πάνε όπως ήταν τόσο σίγουροι ότι θα πάνε και αρχίζουν τα “ε, εντάξει μέτριο ήταν τελικά”, “μάλλον υπερεκτιμημένο”, “σιγά το αριστούργημα”…

  20. Δεν ξέρω. Νομίζω χρειάζεται να το ακούσω πολλές φορές για να το “αποκρυπτογραφήσω”. Δε μου άρεσε ιδιαίτερα, δεν είναι του στυλ μου, αλλά για να έχει αγαπηθεί ήδη τόσο πολύ, κάτι θα έχει, αλλά δυσκολεύομαι να το εντοπίσω.

  21. Εξαιρετικο τραγουδι.
    Καθολου του γουστου. Ομως δεν κρυβεται η αξια.
    Το τραγουδι αυτο θα ειναι 5αδα λογικα, αν και ειμαστε στη μεση.
    Δε θα με εξεπλητε καθολου αν κερδιζε φετος. Αυτα.

    • Μας δουλεύεις ρε φίλε ? Και τόσο καιρό που διάβαζα τα post σου νόμιζα ότι το είχες ωραίο γούστο στη μουσική . Τι σου αρέσει σε αυτό πράγμα ? Έχεις ακούσει τι λένε οι στίχοι του ? Η μελωδία είναι καλή αλλά μέχρι εκεί . όταν τραγουδάνε σαν σατανιασμενοι κάνουν άρα το τραγούδι καταντάει γελοίο. Εάν αυτό κερδίσει η Eurovision θα παει πολύ πίσω και μετά θα έχουν δίκιο να την λένε πανυγήρακι .

  22. Όχι και πάλι όχι.. εντελώς έξω από ταδικά μου γούσρα.. στα αυτιά μου ακούγεται ως κάτι πολύ ενοχλητικό, το κατατάσσω στα τραγούδια ηχορύπανση, μου είναι ήδη μισητό.. αντεξα να το ακούσω όσο έκανα να γράψω το μήνυμα.. πολλοί ισως με κράξετε αλλα αυτή η μουσική όχι, δεν είναι το δικό μου γούστο..

  23. Δυστυχώς… είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο και ενδιαφέρων. Δεν το έχω για πρώτο, αλλά δεν θα ξαφνιαστώ αν κερδίσει.

  24. Ανυπομονώ να αρχίσει το δράμα με τα “Πάμε στο Ισραήλ για να κάνουμε διαμαρτυρία” και τα “Η EBU απαιτεί να αλλάξουμε αυτό και το άλλο, αλλά εμείς δεν θα το κάνουμε”. Γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν θα τους δούμε τελικά στο Ισραήλ και ότι όλο αυτό είναι ένα εμπορικό κολπάκι για τους ίδιους;

  25. Αυτή η συμμετοχή σε μένα λειτουργεί αρνητικά. Και όχι λόγω είδους αφού υπάρχουν πολλά κομμάτια σ’ αυτό το είδος που μου αρέσουν. Στο είδος του είναι μετριοκακό που επειδή όμως προορίζεται για την γιουροβίζιον που δεν ακούμε τέτοιες συμμετοχές κάνει κάποιους να το βλέπουν αριστούργημα και ιδιαίτερο ενώ αν πήγαινε σε έναν διαγωνισμό του είδους του θα το έπαιρναν με τις πέτρες. Η φωνή του ξανθού τραγουδίστή είναι ενοχλητική ενώ το όλο στήσιμο το βρίσκω αχταρμά, χωρίς να ξέρει τι θέλει να πει, και πρόκληση για την πρόκληση.

    Αν μπορεί να τα πάει καλά? Σαφώς και δεν θα ξαφνιαστώ αν το δω να κερδίζει κιόλας. Όπως θεωρούσα πέρυσι ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να κερδίσει και θεωρούσα ταβάνι του την 2η θέση αλλά κέρδισε, και όπως πρόπερσι δεν μπορούσα να φανταστώ την νίκη της Πορτογαλίας (ασχέτως αν μου άρεσε το κομμάτι) αλλά κέρδισε, ή το Αζερμπαϊτζάν το 2011, ή η Γερμανία το 2010. Γενικά πολλές φορές δεν το έχω με τις προβλέψεις νικητών. Μπορεί βέβαια και από την άλλη να έχει την τύχη της Φινλανδίας το 2015 που επίσης όταν είχε βγει παιζόταν 4αδα στα στοιχήματα και τελικά κατέληξε τελευταίο στον ημιτελικό του.

  26. Cringe cringe και πάλι cringe. Εκπλήσσομαι που κάποιοι μιλάνε μέχρι και για νίκη. Όχι ότι δεν θα πάει καλα…Αλλά για νικη;;;; Αληθεια;;

  27. Παιδιά μπορεί το κοινό να το θεωρεί αριστούργημα οι επιτροπές όμως θα το θάψουν όσο πιο βαθειά γίνεται θυμηθείτε τι έγινε πέρσι με τους AWS

  28. Ότι να ‘ναι!Άμα είναι να βγω κι εγώ στη σκηνή και να αρχίσω να ουρλιάζω και να ανεβαίνω 4ος στα στοιχήματα!

  29. Ρε παιδιά μη δίνετε τόση σημασία στα στοιχήματα της eurovision και ειδικα σε αυτό το σημείο. Να σας θυμήσω ότι πέρσι το Μάρτιο η Βουλγαρία φιγουράριζε στη 2η θέση και τελικά δε μπήκε καν τοπ 10! Και η Γιάννα Τερζή ήταν πολλές φορές μέσα στη δεκάδα και τελικά δε πέρασε καν τελικό. Η Νορβηγία δυο μέρες πριν το τελικό έπαιζε στη δεύτερη/τρίτη θέση και επίσης δε μπήκε καν στη δεκάδα τελικά. ‘Ο,τι να ναι. Επίσης υπάρχει περίπτωση το τραγούδι της Ισλανδίας να ψηφιστεί τοσο πολύ από τις επιτροπές ώστε να καταφέρει να φτάσει στη νίκη;;; Και ας μη ξεχνάμε πως η Ισλανδία δεν έχει καν ιδιαίτερους συμμάχους και τα τελευταία χρόνια δεν καταφέρνει να περάσει ούτε καν στον τελικό…

    • Δεν περνούσε στο τελικό γιατί δεν έστελνε μια δυνατή συμμετοχή! !!! ! Επίσης, η Πορτογαλία που κέρδισε πριν δύο χρόνια, είχε πολλούς συμμάχους? ??

  30. Όσο διχαστικό – αποκρουστικό και να είναι το τραγούδι, όσο και να μην έχω κατασταλάξει ακόμα αν το αγαπώ ή το μισώ, κακά τα ψέμματα ήταν μονόδρομος ως επιλογή για την Ισλανδία, από το να πάνε safe με Hera Björk ή Friðrik Ómar. Μου αρέσει πάρα πολύ η μουσική του και το δεύτερο “φωτεινό” τραγουδιστικό μέρος και απεχθάνομαι το “μοχθηρό” πρώτο μέρος, όπως και τους στίχους φυσικά, που ως στόχο έχουν να προκαλέσουν. Θα συζητηθεί όσο δεν πάει μέχρι να φτάσουμε στο Μάιο, ασχέτως αν οι τόνοι διαμαρτυρίας μείνουν υψηλοί ή καταλαγιάσουν… Αν καταφέρει να παρουσιαστεί στη σκηνή του διαγωνισμού θα φτάσει ψηλά θεωρώ, λόγω televoting

  31. Αυτό με τη διαφορετικότητα κάποιοι να το επαναπροσδιορίσετε λίγο! Διαφορετικό δε σημαίνει πάντα κάτι καλό και ποιοτικό ή έστω αξιόλογο. Ο ένας θυμίζει έναν ναζί αξιωματικό που βρίζει τα θύματά του, ο άλλος μια πεταλούδα της νύχτας που γουστάρει όργια. Ανούσια προκλητικοί, πιο πάτος δε γίνεται.

  32. Πολυ καλο,αν εχει και την βοηθεια των σουηδων μπορει να καταφερει πολλα γιατι οχι και την πρωτη θεση,προσωπικα το προτιμω απο το τραγουδι του κοντοπουλου (συνεχιζω να πιστευω οτι θα ειναι μια πατατουλα)

    • Πόσο κόμπλεξ πια να προτιμάτε ακόμα και αυτό από του Κοντόπουλου . Θα πέσει πολύ κλάμα το Μάιο μόλις θα σηκώνουμε το βραβείο όλη η dream team μαζί .

      • Το μόνο που θα σηκώσετε η γκαντεμοdream team είναι τον Κιρκόροφ στα χέρια σας όταν θα έχει λιποθυμήσει μετά τα τελικά απότελέσματα (με τον Sergaaaay να είναι και πάλι τριτοτέταρτος) και θα χρειάζεται λίγο αιθέρα για να συνέλθει.

      • Ρε φιλε μολις εγραφα το σχολιο μου σε ειχα στο μυαλο μου,λεω ωχ αυτος θα απαντησει σιγουρα.
        Βρε τι δικτάτορας εισαι εσυ μην πουμε τιποτα για την Ρωσια.Παρτο χαμπαρι δε το σηκωνετε που να χτυπιεσε κατω κ πιστευω οτι φετος θα ειναι πιο τραγικο το κομματι του,το γυρισε εσκεμμένα στην μπαλαντα μπας κ ψηφιστει απο επιτροπες.Ο Κοντοπουλος μπαλαντα κ επικη κιολας το ολο πραγμα ειναι κωμικο.

      • Α και οταν λες dream team ποια εννοεις χριστιανε μου;ο κοντοπουλος κ ο ευαγγελινος που εχουν παρει σβαρνα ολο το ανατολικο μπλοκ η ο κιρκοροφ εδω κ αν γελαμε.τα δειγματα του κοντοπουλου δεν με πειθουν.

  33. Κάκιστο μουσικά και ως παρουσίαση, αλλά με μήνυμα, που και αυτό χάνεται μέσα στην παράλογη εικόνα. Παράφωνο σε σημεία του, ροκια παλιας κοπής, υπερβολικό και άτεχνο!

    Μαζί με το ανεκδιήγητο της Πορτογαλίας, που θέλει να περάσει ωσ art πρόταση, τα χειροτερα μου! Το άλλο ακόμα πιο πολύ! Αυτο…σώζεται ελάχιστα, αλλα και πάλι άθλιο είναι!

    Το διαφορετικό, το ποιοτικό, το art και η πρόταση, δεν είναι σώνει και καλά μια μουσική βαβούρα και σκηνική μουτζούρα! Πηξαμε σεα αυτα!

  34. μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί λέτε ότι έχει σχέση με τους γκέι και ότι έχει αναφορές στους ναζί? Γιατί διάβασα τους στοίχους και δεν καταλαβαίνω πως συνδέονται

    • H παρουσίαση είναι εμπνευσμένη από τη σαδομαζοχιστική gay κουλτούρα (τρομάρα τους), το νόημα του τραγουδιού είναι μία αντίθεση μεταξύ όσων προάγουν το μίσος και την άνοδό του στην Ευρώπη (προφανείς αναφορές στα ναζιστικά καθεστώτα με τον τύπο που γκαρίζει σαν αξιωματικός των ΕςΕς) στα κουπλέ και των θυμάτων του μίσους στα ρεφραίν ( η ξανθιά αγγελοκρουσμένη που βαδίζει και παραμιλά).

      Όλα αυτά θα ήταν πολύ καλά αν ήταν προφανή και αυταπόδεικτα. Μέσα όμως στους καταιγιστικούς ρυθμούς της Εurovision που ο μέσος τηλεθεατής θα ακούσει 20 τόσα τραγούδια μονοκοπανιά και για πρώτη φορά, δεν υπάρχει χρόνος για δεύτερες αναγνώσεις και βαθύτερα μηνύματα, πολύ περισσότερο σε ένα τραγούδι στα Ισλανδικά. Η πρώτη εντύπωση μετράει, και η πρώτη εντύπωση εδώ είναι απειλητική και αποκρουστική.

  35. A, διαβάζω ότι είναι και αντικαπιταλίστριες, αντσυστημικές και επαναστάτριες. Ε, ρε δούλεμα που ρίχνουν κάποιοι στο πόπολο για να βγάλουν φράγκα…

  36. Thunder and lighting is getting exciting πόσο σπαστικός σπαστική εισαιι… αν δεν το αξίζει ο λαζαρεφ δεν θα το πάρει.. και δεν πιστεύω να το αξίζει γτ το τραγουδι δεν θα είναι καλο.. άλλη μια παταταρα του κοντοπουλου …. Μπορεί να πέσω και έξω…. αν πέσω και το αξίζει θα θελα να κερδίσει.. ΕΣΥ όμως θα λες να κερδίσει και πάλι αν δεν είναι ωραίο.. ελεος δλδ.. στήριξε και λίγο τη Ελλάδα και τη Κύπρο.. Η πήγαινε να μινεις Ρωσία!!!! Dreamteam? ? ΨωνιοDreamTeam καλύτερα!!! Αντε Καληνύχτα!

  37. Μάριε, παρακολουθώ εδώ και καιρό τα σχόλια σου και μου έχεις κάνει εντύπωση. Εκτός από το να κράζεις, κανεις κάτι άλλο? Παρότι σε κάποια από τα σχόλια συμφωνώ, πραγματικά, σε κάποια άλλα απορώ με τη χολή που σταζεις. Τις τελευταίες μέρες παρατηρώ δε, πως έχεις φαγωθεί με τη gay κοινότητα (που διαχρονικά στηρίζει τη Γιουροβιζιον κι αυτό είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες) Πρώτον, είναι τρομερά ρατσιστικό να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι όλους τους γκει, εξομοιωνοντας τους με τις καρικατουρες κακιας του wiwi, όπως και να λες ότι εκφράζει τη “gay σαδομαζοχιστικη κουλτούρα”. Ζεις στο 2019 ή μήπως καναν αιώνα πριν? Η bdsm κοινότητα απαρτίζεται και από straight άτομα και παρότι προσωπικά δεν με εκφράζει σαν στάση, νομίζω ότι δεν θα έπρεπε και να στιγματιζεται έτσι. Καθένας κάνει ό, τι γουστάρει στο κρεβάτι του και εφόσον αυτό γίνεται μεταξύ συναινουντων ενηλίκων, δεν αφορά κανέναν άλλο. Επίσης, δεν κατανοώ ειλικρινά γιατί παρακολουθείς ένα διαγωνισμό που “αποδοκιμαζεις ηθικά και αισθητικά” (γιατί προφανώς και το gay στοιχείο υπάρχει χρόοοονια τώρα, από την Dana, τον Paul Oskar, την τραβεστι της Δανιας το 07 και πλείστα όσα παραδείγματα) Δεν σ’ αρέσει, μην το βλέπεις. Τόσο απλό. Δεν θα μπω στα μουσικά και δεν ήθελα να σχολιάσω συνειδητά τόσες μέρες τα μουσικά γιατί εδώ ο καθένας προσπαθεί να επιβάλλει το γούστο του αλλά νομίζω ότι κάποιος πρέπει να απαντήσει στα ρατσιστικα σου σχόλια. Πολύ φιλικά, είτε είσαι ομοφοβικος, είτε είσαι κρυφογκει, καλό θα ήταν να ήσουν λιγότερο επικριτικος. Προσδίδει ανθρωπια και σε κάνει να μην παρασυρεσαι σε λογικές ακριβασιες.

    • Ο καθένας μπορεί να λέει τη γνώμη του ελεύθερα κύριε μου… σε έθιξε και τα πηρες;
      Απλώς από τι κατάλαβα δεν γουστάρει τη ανωμαλία στο διαγωνισμό ντε και καλα.να μας το περάσουν για φυσιολογικό… αν και δεν τους πάω τους gay.. ο καθένας ότι θέλει κάνει στο κρεβάτι του..
      Υπάρχουν και κάποια όρια.. και ο διαγωνισμός δεν είναι για τους gay μόνο.. άσχετο αν προσπαθούν να τον κάνουν δεν θα τα καταφέρουν..

      • Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Να πιστεύει ό, τι θέλει μπορεί, να γράφει ό, τι θέλει δεν το έχει, εφόσον το δημοσιοποιει και είναι ρατσιστικό (πέρα από αυθαίρετα γενικευτικο και παράλογο) Υπάρχει και ένας νόμος περί ρατσιστικου λόγου, αν το γνωρίζεις. Κι εγώ πολλές φορές διαφωνώ με την αισθητική πολλών συμμετοχων και το στυλ πολλών φανς, αυτό δεν σημαίνει πως θα πω ό, τι μου ρθει στο μυαλό, ούτε θα βγάλω αυθαίρετα συμπεράσματα, πχ ότι και καλά μόνο οι γκει είναι bdsm (ή ότι πχ είναι κτηνοβατες ή όχι) Το αν με εθιξε ή όχι, είναι δικος μου λογαριασμός, δεν θα δώσω τα σεξουαλικα μου διαπιστευτηρια στον καθένα. Θα πω απλά πως, όποιος γνωρίζει με τι “φτιαχνεται” και το γουστάρει όντως, δεν έχει ανάγκη να κριτικαρει (βασικά να κράζει) τους άλλους, όπως και όποιος διαφωνεί αισθητικά με κάτι, απλά παύει να ασχολείται μαζί του. Κι εγώ βρίσκω αντιαισθητικα τη παρουσίαση και το τραγούδι των hatari. Όταν λοιπόν θα εμφανιστούν, πολύ απλά θα αλλάξω κανάλι. Τόσο απλό.

  38. Στα social media διάβασα και είδα φωτογραφίες που δείχνουν ότι οι δύο τραγουδιστές είναι πατεράδες και έχουν παιδιά! !!Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει 100% και όλο αυτό το κάνουν για σόου, αλλά και να μην ισχύει…Ποιο είναι το πρόβλημα? ??

  39. Μονο οι Lordi ηταν κομματι για νικη… ολα οσα ακολουθησαν πανω σε αυτο το στυλ ηταν απλα ΑΘΛΙΑ οπως και αυτο… θα περασει τελικο αλλα θα μεινει στις τελευταιες θεσεις….
    Προσωπικη μου αποψη.

    Οσο για την Eurovision απλα η δικη μου αποψη ειναι οτι ειναι ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ. Σκεφτειται τι έγινε το 2003 με το φιλι που ηθελαν να δωσουν οι tatu … οτι θα κοψει το σημα κτλ… απλα το λεω για την δηθενια της Eurovision ..

    • Η θα παίξει για νίκη η θα μείνει εκτός τελικού τείνω προς το δεύτερο. Τέτοιες συμμετοχές με περίεργη αισθητική πάνε απατες συνήθως

  40. Είναι μια διαφορετική μουσική πρόταση, εμένα μου αρέσει πολύ και θα ήθελα να νικήσει!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ