ΛΕΤΟΝΙΑ: Επέλεξε εκπρόσωπο για το Ισραήλ!

 Ολοκληρώθηκε μόλις ο μεγάλος τελικός του Supernova 2019, και έτσι πλέον γνωρίζουμε τον φετινό εκπρόσωπο της Λετονίας στη Eurovision του Τελ Αβίβ! Νικητές αναδείχθηκαν οι Carousel με το τραγούδι τους That night!

Ας δούμε όμως πως εξελίχθηκε ο μεγάλος τελικός του Supernova 2019.

Στην αρχή του show οι 2 παρουσιάστριες (Kristiāna Bumbiere και Daghmara Legante) μας παρουσίασαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

Έπειτα, όλοι οι διαγωνιζόμενοι, ένας ένας, ανέβηκαν στην σκηνή δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Το διαγωνιστικό μέρος άνοιξε ο δημοφιλής Markus Riva, ενώ τελευταίο τραγούδησε το ντουέτο Carousel. Τα καλύτερα λόγια από την κριτική επιτροπή τα άκουσε το συγκρότημα Double Faced Eels!

Στη συνέχεια ξεκίνησε η ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού! Κατά τη διάρκεια αυτής στη σκηνή ανέβηκε η νεαρή τραγουδίστρια Tur και τραγούδησε ζωντανά. Και μετά από ένα ακόμα recap των υποψήφιων τραγουδιών σειρά να ανέβει στη σκηνή είχε η εγχώρια καλλιτέχνις Patrusha.

Το τελικό αποτέλεσμα έδωσε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής με πολύ γρήγορο τρόπο. Έτσι οι εκπρόσωποι της Λετονίας στη Eurovision 2019 είναι οι Carousel με το τραγούδι That night!

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του τελικού μπορείτε να τα δείτε στον ακόλουθο πίνακα. 

  • Η πρώτη στήλη αφορά την τηλεψηφοφορία του κοινού (κλήσεις και SMS)
  • Η δεύτερη στήλη αφορά την ηλεκτρονική ψηφοφορία που έγινε μέσω διαδικτύου
  • Η τρίτη στήλη αφορά τα streams στο Spotify, δηλαδή ποιος είχε τα περισσότερα
  • Η τέταρτη στήλη αφορά μία ψηφοφορία που έγινε σε ένα εμπορικό κατάστημα και ψήφιζε ο κόσμος
  • Ακολουθεί η κατάταξη συνολικά όλων των ψηφοφοριών του κοινού
  • Στην έκτη στήλη βλέπουμε την ψηφοφορία-κατάταξη των τραγουδιών από την κριτική επιτροπή.
  • Και τέλος βλέπουμε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα με πρώτους τους Carousel.

Επομένως είναι ξεκάθαρο ότι η αρκετά χαμηλή κατάταξη του Markus Riva από την επιτροπή, του στέρησε το εισιτήριο για το Τελ Αβίβ. Επομένως οι Carousel έχοντας πάρει την πρωτιά στην επιτροπή και την δεύτερη θέση στο κοινό, εξασφάλισαν την νίκη!

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του Supernova 2019!

Απολαύστε το νικητήριο τραγούδι!

 με 25.74% και στην τρίτη θέση το Cutting The Wire με 15.84%! Τις υπόλοιπες θέσεις με τα αντίστοιχα ποσοστά κατέλαβαν τα εξής τραγούδια: Fire – 6.93%, That night – 6.93%, Awe  – 3.96%, Tautas dziesma – 1.98% και Somebody’s Got My Lover – 0.99%. Δυστυχώς για άλλη μία φορά ο Markus Riva δεν τα κατάφερε. Μετρά 5 συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες.

Με τη σειρά μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη Λετονία και στο συγκρότημα Carousel! Η Λετονία διαγωνίζεται στο 1ο μισό του 2ου Ημιτελικού της Eurovision 2019 που θα γίνει στις 16 Μαίου στο Τελ Αβίβ.

Πείτε μας, σας άρεσε το νικητήριο τραγούδι; 

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν είχαν και τίποτα καλύτερο να επιλέξουν. Θα έλεγα ότι θα μπορούσε να ξεχωρίσει λόγω της ατμοσφαιρικότητάς του (συνθετικά το τραγούδι είναι πολύ απλό), αλλά έχει ήδη ανταγωνισμό στο συγκεκριμένο ύφος (πολύ εναλλακτική και πειραματική μας βγήκε η φετινή Eurovίsion).

  2. Αντικειμενικά δεν έχει κάτι το αρνητικό αλλά δεν τραβάει… Νομίζαμε ότι μετά το 2015 τελείωσαν οι ατυχίες για την Λετονία αλλά φαίνεται πώς ηταν απλώς η εξαίρεση και οφειλόταν στην Aminata και το ’15 και το ’16…
    Καλή επιτυχία!

  3. Όμορφο. Θα μπορούσε να αποτελει σάουντρακ ταινίας ή να βρίσκεται στην playlist ενος wine bar. Με ένα ωραίο στήσιμο και καλύτερη σκηνοθεσία γιατί δεν μου άρεσαν αυτά τα τόσο κοντινά πλάνα και η πολύ μαυρίλα θα μου άρεσε και οπτικά.

  4. Απλοϊκό, αλλά όχι με θετική έννοια. Καλούτσικη ενορχήστρωση, αλλά τα φωνητικά δεν την πηγαίνουν και πουθενά παραπέρα. Αξιοπρεπές, αλλά μέτριο αποτέλεσμα. Αποκλεισμός στον ημιτελικό.

  5. Βρήκα το Νο 42 μου στο φετινό διαγωνισμό μου φαινεται…οχι πως περίμενα τίποτα καλυτερο βέβαια απ τη Λετονία

  6. Καλούτσικο ατμοσφαιρικό τραγούδι αλλά για ακόμη μια φορά δεν ξέρω κατά πόσο θα ξεχωρίσει στην σκηνή. Κάπου προς το τέλος τι φάση με αυτό που θόλωναν την εικόνα; Ελπίζω να μην το δοκιμάσουν και τον Μάιο
    Όπως και να έχει καλή τους επιτυχία

  7. Άκρως εμπορικό και κοινότοπο τραγούδι που δε θα έχει καμιά τύχη. Νομίζω ότι η ΕΡΤ έκανε την καλύτερη επιλογή κάνοντας ανάθεση στη Ντούσκα, μια άψογη επαγγελματία που δεν τραγουδάει για βιοποριστικούς αλλά για βαθιά καλλιτεχνικούς λόγους. Η ποιότητα φέτος θα θριαμβεύσει.

  8. Μπροστά στον επαγγελματισμό και την ποιότητα της Ντούσκα, συμμετοχές σαν αυτή θα περάσουν απαρατήρητες. Next

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ