ΙΤΑΛΙΑ: Sanremo 2019 – Τα αποτελέσματα της πρώτης βραδιάς!

 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη βραδιά του 69ου φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Sanremo, το οποίο, για μία ακόμα χρονιά, χρησιμοποιείται ως διαδικασία για την επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision, το Μάιο, στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Για 5 περίπου ώρες το επίκεντρο των μουσικών δρώμενων στην Ιταλία παρέμεινε στραμμένο στη σκηνή του Teatro Ariston της πόλης του Sanremo – ενός χώρου που, εδώ και αρκετά χρόνια, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το εμβληματικό φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού. Οι παρουσιαστές του Sanremo 2019, Claudio Baglioni, Virginia Raffaele και Claudio Bisio ήταν εξαιρετικοί και το αστείρευτο χιούμορ τους σε συνδυασμό με το ιταλικό τραγούδι μας κράτησε όμορφη συντροφιά.

Στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ, απόψε εμφανίστηκαν οι 24 υποψήφιοι καλλιτέχνες, παρουσιάζοντας τις μουσικές τους προτάσεις, με την ακόλουθη σειρά:

1. Francesco Renga Aspetto che torni 
2. Nino D’Angelo e Livio Cori Un’altra luce
3. Nek – Mi farò trovare pronto
4. The Zen Circus L’amore è una dittatura
5. Il Volo – Musica che resta
6. Loredana Bertè Cosa ti aspetti da me
7. Daniele Silvestri Argento vivo 
8. Federica Carta e Shade Senza farlo apposta
9. Ultimo I tuoi particolari 
10. Paola Turci – L’ultimo ostacolo
11. Motta Dov’è l’Italia
12. BoomDaBash – Per un milione
13. Patty Pravo con Briga Un po’ come la vita
14. Simone Cristicchi Abbi cura di me
15. Achille Lauro Rolls Royce
16. Arisa Mi sento bene 
17. Negrita – I ragazzi stanno bene
18. Ghemon – Rose viola
19. Einar Parole nuove
20. Ex-Otago – Solo una canzone
21. Anna Tatangelo – Le nostre anime di notte
22. Irama – La ragazza con il cuore di latta
23. Enrico Nigiotti Nonno Hollywood
24. Mahmood Soldi

Μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο με τις live εμφανίσεις των 24 ερμηνευτών συνολικά εδώ, αλλά και αποσπάσματα με τα σημαντικότερα highlights και τους guests της βραδιάς, εδώ.

Οι καλεσμένοι της πρώτης βραδιάς! [Photo: www.rai.it]

Το σύστημα ψηφοφορίας για την πρώτη βραδιά είχε ως εξής:

  •  Τηλεοπτικό κοινό (40%)
  •  Επαγγελματική Κριτική Επιτροπή (30%)
  •  Press Room Επιτροπή (30%)

Το τηλεοπτικό κοινό μπορούσε να ψηφίσει είτε μέσω κλήσης από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, είτε μέσω SMS. Όσον αφορά την επαγγελματική κριτική επιτροπή (Giuria demoscopica) αυτή έχει δικαίωμα ψήφου τις 3 πρώτες βραδιές. Πρόκειται για μία επιτροπή αποτελούμενη από ένα στατιστικά αντιπροσωπευτικό δείγμα 300 ατόμων που έχουν επιλεγεί μεταξύ των συνήθων χρηστών μουσικής. Τα μέλη αυτά καλούνται να ψηφίσουν από το σπίτι τους, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας. Σχετικά με την Press Room επιτροπή αυτή απαρτίζεται από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους της Sala Stampa.

Ωστόσο αυτό που είδαμε απόψε ήταν μόνο το αποτέλεσμα της επαγγελματικής κριτικής επιτροπής (Giuria demoscopica). Σύμφωνα με την ψηφοφορία τους οι 24 καλλιτέχνες χωρίστηκαν σε 3 γκρουπ (μπλε, κίτρινο και κόκκινο) ανάλογα με το πόσο ψηλά βρίσκονταν στην κατάταξη. Τα 3 γκρουπ κατάταξης έχουν ως εξής:

Μπλε γκρουπ (υψηλή κατάταξη)

  • Francesco Renga 
  • Nek
  • Il Volo
  • Loredana Bertè
  • Daniele Silvestri
  • Ultimo
  • Simone Cristicchi
  • Irama

Κίτρινο γκρουπ (μεσαία κατάταξη)

  • Federica Carta e Shade 
  • Paola Turci
  • Boomdabash
  • Patty Pravo con Briga
  • Arisa
  • Negrita
  • Anna Tatangelo
  • Enrico Nigiotti

Κόκκινο γκρουπ (χαμηλή κατάταξη)

  • Nino D’Angelo e Livio Cori 
  • Zen Circus
  • Motta
  • Achille Lauro
  • Ghemon
  • Einar
  • Ex-Otago
  • Mahmood

Σημειώνεται ότι τα ονόματα των καλλιτεχνών στα 3 παραπάνω γκρουπ δεν είναι ταξινομημένα βάσει ποσοστών ψηφοφορίας, αλλά βάσει της σειράς εμφάνισης. Ωστόσο, στις φωτογραφίες η κατάταξη είναι με αλφαβητική σειρά.

Το ραντεβού μας με το Sanremo 2019 ανανεώνεται για σήμερα Τετάρτη 06/02, και πάλι στις 21.35 ώρα Ελλάδας, για την δεύτερη βραδιά του φεστιβάλ!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις στο φεστιβάλ Sanremo 2019.

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ultimo <3
    Όμορφος με υπέροχη φωνή και τόσο όμορφο τραγουδι..Θα θελα μόνο να έμπαινε στο 1ο ρεφρεν λιγο πιπ γρηγορα!
    Μακαρι να κερδισει

    • Ούτε καν οι il volo ήταν σαφώς ανώτεροι και ο διαγωνισμός χρειάζεται τους il volo και όχι τον snik της Ιταλίας που το παίζει εναλλακτικος για να πάρει ψήφους από τα δεκάχρονα. Το 90 τις εκατό των ψήφων του ultimo και του irama θα είναι από δεκάχρονα. Δεν λέω ότι ήταν κακός αλλά ήταν μια χιλιακουσμενη μπαλάντα που έχουμε ακούσει 100 φορές ήδη στο σαν Ρέμο .άμα δεν με πιστεύεις άκουσε το τραγούδι που διαγωνίστηκαν οι moda στο san remo το 2013 και πες μου τις διαφορές με το τραγούδι του ultimo . ακριβώς ίδιο μοτίβο ιδιος ήχος 90 %.

  2. Ίσως το χειρότερο san remo της τελευταίας δεκαετίας με διαφορά . Πολλές μπαλάντες και επαναλβανομενα μοτίβα τιποτα το καινούργιο. Για μένα μόνο οι il volo ξεχώρισαν αλλά από ότι φαίνεται η νεολαία θα καταστρέψει το αποτέλεσμα ψηφίζοντας σαν μαζικά ultimo kai irama. Η μπαλάντα ειδικά του ultimo που είναι και το φαβορί είναι χιλιακουσμενη και τίποτα το ιδιαίτερο. Δεν περίμενα τόσο χάλια σαν Ρέμο .

    • Αυτό είναι που με τρελαίνει. Οι δημοσιογράφοι που ακούσαν τα κομμάτια νωρίτερα βάλαν το Ultima φαβορί και τους Il Volo στον πάτο. Άλλα κομμάτια άκουσαν;

  3. irama και ultimo εχουν για μένα ειχαν τις πιο ενδιαφερουσες συμμετοχές!!τραγουδια με αισθητική κ υψηλο επιπεδο!!το σαν ρέμο εξακολουθει να κινείται σε άλλα επιπεδα!οι il volo μεγαλη απογοητευση!σκια του εαυτου τους!

  4. Κι εγώ έβλεπα τη χθεσινή βραδυά και πραγματικά αναρωτιόμουν πως το τραγούδι των Il Volo θεωρούταν από τα χειρότερα ενώ ο Ultima φαβορί. Και στα views ο Ultima είναι μπροστά. Δηλαδή όλα τα υποτιθέμενα φαβορί των δημοσιογράφων (που είχαν ήδη ακούσει τα κομμάτια) ήταν κακοί.
    Νομίζω όλοι συγκρίνουν το καινούργιο τραγούδι των Il volo με το Grande Amore και για αυτό χάνει βαθμούς. Η μπαλάντα του Ultima ήταν κακή, ήταν μπαλαντίτσα που οποιαδήποτε χώρα αν την έστελνε θα έπιανε αριστερή θέση στον πίνακα βαθμολογίας. Από την άλλη η μοναδική μελωδία που έμεινε στο μυαλό μου από τη χτεσινή βραδυά είναι το κομμάτι των Il Volo και ας μην είναι Grande Amore.

  5. Οι Il Volo επέστρεψαν με ένα πολύ κατώτερο τραγούδι από το Grande Amore και δίκαια ο Ultimo είναι το μεγάλο φαβορί για την νίκη! !! ! Λογικά θα γίνει μάχη ανάμεσα σε Ultimo και Irama και προσωπικά θέλω να κερδίσει ο Ultimo! !!

    • Ας πάει με το ultimo η Ιταλία και αν συγκεντρώσει 200 πόντους συνολικά (κοινό,επιτροπές) πες το μας.Πραγνατικα πως είναι δυνατόν να λένε ότι το τραγούδι των Il Volo δεν είναι ωραίο.

      Αν βγουν οι Il Volo τελικά του βλέπω για νίκη!!!

      • Με τον Ultimo η Ιταλία θα μπει για πλάκα στην δεκάδα! !! ! Όσον αφορά τους Il Volo,εδώ δεν κέρδισαν με το Grande Amore, πώς θα κερδίσουν με το συγκεκριμένο κομμάτι? ??

  6. δηλώνω θαυμαστης του φεστιβαλ σαν ρέμο και το παρακολουθησα ευλαβικά χθες βράδυ!προσωπικά ξεχωρισα τις συμμετοχές των irana,il volo αλλα και του ultimo!και τα 3 τραγούδια εχουν κάτι το ξεχωριστό!!η ιταλία δειχνει τι παει να πει ποιοτητα κ υψηλη αισθητική!

  7. Οι il volo έχουν και φέτος το καλύτερο τραγούδι. Μακαρι να νικήσουν. Ας μην κάνουν οι Ιταλοί το λάθος και στείλουν τον Ultimo ή τον Irama, τα τραγούδια τους είναι χιλιοακουσμενα και χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο.

    • Πες τα άνθρωπε σιγά το τραγούδι του ultimo.Η Ιταλία έχει δυο επιλογές:Η μια είναι στέλνει του Il Volo για μια σίγουρη Τετράδα και για νίκη.Η δεύτερη είναι στέλνει τον ultimo για top 15 και ότι γίνει.

      • Νομίζω ότι έχεις δίκιο. Πιο πολλές πιθανότητες έχουν οι il volo να τα πάνε καλά παρά ο Ultimo.. Η μπαλάντα του Ultimo δε θα κάνει αίσθηση, ο κόσμος θα τη ξεχάσει. .

  8. Προσωπικά ξεχώρισα το ultimo και μετά τον Irama (αν και με κούρασε λίγο εκτός ρεφραιν) Το τραγούδι των il volo δεν είναι κακό επουδενι αλλά το βρίσκω λίγο “φλυαρο”. Σε κάθε περίπτωση, κάθε φορά που βλέπει κάποιος σαν ρεμο, καταλαβαίνει πόση διαφορά κάνει η συμμετοχή της Ιταλίας (με ελάχιστες εξαιρέσεις) Απίστευτη γλώσσα, τόσο εκφραστικη, όμορφες μουσικές, καλή (και λιτή) παρουσίαση. Οι μπαλάντες τους δεν έχουν καμία σχέση με τις κλασικές προκατ γιουροβιζιονικες μπαλάντες, ούτε τα μαζικά ποπ χιτακια τύπου Σουηδίας. Vai Italia, vai!

  9. ότι και να στείλει η Ιταλία φέτος θα πατώσει, παλιακά τραγούδια όλα για τους il volo ντάξει χάλια το τραγούδι σε σχέση με το grande amore, όταν επιστρέφεις σαφώς πρέπει να έχεις ανώτερο τραγούδι από το προηγούμενο και ειδικά όταν παραλίγο να κερδίσεις την προηγούμενη φορά. Το φετινό τους είναι χάλια και παλιακό.

  10. Κακή χρονιά για το Σαν Ρέμο, τυπικά Ιταλικά και παρωχημένα τραγουδάκια και οι Il Volo με φανερά κατώτερο υλικό από το 2015.

  11. Το τραγουδι των il volo ειναι τελειο,δεν σημαινει οτι επειδη δεν ειναι Grande amore δεν ειναι και ωραιο.

    Ειναι λιγο αστειο να μιλαμε για την Ιταλια οταν η Ελλαδα δεν εχει καν το τραγουδι για την Eurovision.

  12. Νομίζω ότι έχεις δίκιο. Πιο πολλές πιθανότητες έχουν οι il volo να τα πάνε καλά παρά ο Ultimo.. Η μπαλάντα του Ultimo δε θα κάνει αίσθηση, ο κόσμος θα τη ξεχάσει. .

      • Είναι δύο διαφορετικά τραγούδια και επειδή το ένα είναι το καλύτερο τραγούδι της καριέρας τους και η μεγαλύτερη τους επιτυχία μέχρι τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι το άλλο είναι κακό. Μια χαρά είναι και τα δύο απλά το ένα είναι ανώτερο.

  13. To top-10 μου:

    1) Simone Christicchi (καθηλωτικό · μου θυμίζει το Nocturne)
    2) Loredana Berte (δώσε!)
    3) Il Volo (όμορφο τραγούδι και σου κολλάει)
    4) Paola Turci (επίσης πολύ όμορφο “κλασικό” ιταλικό τραγούδι)
    5) Ultimo (ο πιθανός νικητής – το τραγούδι θυμίζει Eros Ramazzotti αν και ο ίδιος είναι μακριά από αυτό το στιλ)
    6) Irama (o άλλος πιθανός νικητής)
    7) Nek (τέρμα τα γκάζια)
    8) Danielle Silvestri (πολύ ενδιαφέρον αν και όχι τόσο άμεσο)
    9) Enrico Niggioti (ωραίο τραγούδι, έτσι κι έτσι ερμηνεία)
    10) Francesco Renga (ωραία ερμηνεία, έτσι κι έτσι τραγούδι)

    Θα έλεγα και τον Mahmood αν δεν με κούραζε η ερμηνεία του.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ