OGAE Greece: Συνέντευξη με την Ελευθερία Ελευθερίου!

Στα πλαίσια της πρόσφατης συνάντησης των μελών του OGAE Greece με τους υποψήφιους καλλιτέχνες του ελληνικού τελικού για την Eurovision 2012, πραγματοποιήσαμε συνεντεύξεις με καθέναν από αυτούς για λογαριασμό της επίσημης ιστοσελίδας μας, τις οποίες και σας δημοσιεύουμε.

Η Ελευθερία Ελευθερίου ερμηνεύει το τραγούδι “Aphrodisiac” σε μουσική και στίχους των Δημήτρη Στάσσου, Mikela Strenstrom και Dajana Loof. Ας γνωρίσουμε καλύτερα τη νεαρή ερμηνεύτρια.

1. Ελευθερία σε καλησπερίζω και σε ευχαριστώ θερμά για την συζήτησή μας αυτή.Πες μας λίγα λόγια για σένα, πόσο καιρό ασχολείσαι με τη μουσική, ποια είναι η πορεία σου μέχρι τώρα;

Το μικρόβιο της μουσικής και του τραγουδιού υπήρχε πάντα μέσα μου. Από μικρή έπαιζα πιάνο και παρακολούθησα μαθήματα θεωρίας της μουσικής και φωνητικής. Από 16 χρονών είμαι σολίστας της λαϊκής ορχήστρας ΡΟΚ στην Κύπρο. Όταν τελείωσα το σχολείο αποφάσισα να σπουδάσω Music and Performance στο University of Surrey στο Λονδίνο. Ακολούθησε η συμμετοχή μου στο X-Factor οπότε και μετακόμισα στην Ελλάδα. Το X-Factor ακολούθησε η συνεργασία μου με το Σάκη Ρουβά. Καλύτερο ξεκίνημα στην καριέρα μου δεν θα μπορούσα να ονειρευτώ. Αποτέλεσε μεγάλο σχολείο για μένα κυρίως σε θέματα πειθαρχίας και αφοσίωσης στη δουλειά, στοιχεία που διακρίνουν ιδιαίτερα το Σάκη. Τότε υπέγραψα και το πρώτο μου συμβόλαιο με τη Sony και έκανα την πρώτη μου προσπάθεια να λάβω μέρος στην εθνική επιλογή της Eurovision, η οποία δεν ευοδώθηκε καθώς το τραγούδι μου αποκλείστηκε λίγες μέρες πριν τον τελικό. Στη συνέχεια συνεργάστηκα με το Νίκο Βέρτη, έναν εξαιρετικό άνθρωπο, καλλιτέχνη και συνεργάτη και υπέγραψα το φθινόπωρο του 2011 το νέο μου συμβόλαιο με τη Universal.

2. Πως προέκυψε η ανάμειξή σου με τη Eurovision 2012;

Ύστερα από την εμπειρία μου το 2010 δεν σκεφτόμουν καθόλου τη Eurovision. Δεν είχα απορρίψει μια πιθανή συμμετοχή μου αλλά ήθελα να ήμουν έτοιμη για αυτό. Όταν ανέλαβε η Universal το φετινό project για το διαγωνισμό επέλεξε να προτείνει νέους καλλιτέχνες και υπό αυτό το πρίσμα μου έκανε πρόταση την οποία και δέχτηκα με μεγάλη χαρά.

3. Παρακολουθείς το διαγωνισμό; Ποια είναι η άποψή σου γι’ αυτόν; Ποιες είναι οι αγαπημένες σου συμμετοχές;

Από μικρή παρακολουθούσα τη Eurovision, με την οικογένεια μου, τους φίλους μου, και πάντα αγωνιούσα για το αποτέλεσμα για την Κύπρο και την Ελλάδα. Είχα ξεχωρίσει τις συμμετοχές της Ευρυδίκης και του Χατζηγιάννη, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από το διαγωνισμό. Πάντα έτσι αντιμετώπιζα μέσα μου τη Eurovision. Σαν ένα διαγωνισμό που αναδεικνύει νέους καλλιτέχνες και για μένα αυτό είναι ή θα πρέπει να είναι το νόημα της Eurovision.

4. Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές και προτιμήσεις;

Αγαπώ τη μουσική και το τραγούδι, οπότε αγαπώ καθετί καλό από όλα τα είδη. Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο είδωλο. Έχω πολλά ακούσματα και από κάθε καλλιτέχνη παίρνω αυτά που εκτιμώ και ταιριάζουν σε μένα. Ξεχωρίζω την έντεχνη μουσική και μπορώ να πω ότι αγαπημένη μου καλλιτέχνης είναι η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Προσπαθώ να παρακολουθώ τις εξελίξεις σε όλα τα μουσικά είδη. Μία τραγουδίστρια ας πούμε που θεωρώ ότι στο είδος της είναι πολύ σημαντική είναι η Beyonce.

5. Ποιο είναι το χαρακτηριστικό εκείνο που κάνει το τραγούδι σου ξεχωριστό; Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι κάποιος θα το ψήφιζε, ανάμεσα στα 4 υποψήφια;

Το τραγούδι μου είναι ποπ με πολλά ελληνικά στοιχεία και έντονο τον ήχο του μπουζουκιού. Η Ελλάδα στο διαγωνισμό τις καλύτερες θέσεις τις έχει κερδίσει με τραγούδια που είχαν έντονο ελληνικό χρώμα. Στην Ευρώπη αγαπάνε την ελληνική μουσική και αυτό περιμένουν να ακούσουν από την Ελλάδα…και αυτό χαρακτηρίζει το Aphrodisiac.

6. Υπάρχει κάποιο τραγούδι από τα υπόλοιπα 3 το οποίο να ξεχωρίζεις ιδιαίτερα;

Είμαστε 4 νέες συμμετοχές με διαφορετικό στυλ και είδος μουσικής, καθένας θα προσπαθήσει για το καλύτερο και ο κόσμος θα αποφασίσει. Το δικό μου τραγούδι μου αρέσει πολύ και μου ταιριάζει πολύ.

7. Ποια τα συναισθήματά σου ενόψει της διεξαγωγής του εθνικού τελικού; Σου δημιουργεί άγχος η συμμετοχή αυτή;

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, υπάρχει πολύ κούραση, το άγχος αυξάνεται καθώς θέλω όλα να πάνε καλά και σωστά. Η εμπειρία μου από τις ζωντανές μεταδόσεις του X-Factor αποτελεί εμπειρία που από τη μια με βοηθάει καθώς ξέρω τι πρέπει να περιμένω και πώς να το αντιμετωπίσω, από την άλλη ξέρω και πόσο δύσκολο είναι και αυτό αυξάνει την αγωνία μου.

8. Ποιο μήνυμα θα ήθελές να στείλεις στο κοινό και στα μέλη του OGAE Greece λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά;

Να ακούτε πάντα μουσική, καλή μουσική, να αγαπάτε τη Eurovision να ψηφίσετε εκείνο το τραγούδι που θα αγαπήσετε περισσότερο και πιστεύετε ότι θα πάει καλύτερα στο διαγωνισμό. Στα άλλα παιδιά τους εύχομαι να το διασκεδάσουν, να χαρούν αυτό το υπέροχο πάρτι της μουσικής, αυτή τη μοναδική ευκαιρία και εμπειρία που μας έδωσε φέτος η Universal και η Ε.Ρ.Τ.

Ελευθερία θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τη συνέντευξη αυτή και να σου ευχηθώ εκ μέρους όλων των μελών του OGAE Greece καλή επιτυχία στον εθνικό τελικό.

Κι εγώ σ’ ευχαριστώ θερμά.

Συνέντευξη: Λουκάς Βλαβιανός

Φωτογραφίες συνέντευξης: Θάνος Τοκμάζωφ, Ε.Ρ.Τ.

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Eletheria you rock i do wanna see you win on monday you or Vlvet fire your my best so far and you are so hot so win the deam final and take the gold ticket to Baku 🙂 with Love Bobydude92

  2. Ρε παιδιά ποιος το ντύνει το κορίτσι έτσι;;;
    Το καταστρέφει… μια χαρά είναι, αλλά η εμφάνιση πολύ δεύτερη!!
    Προσωπικά χαλάστηκα που δεν υπάρχει φέτος ελληνικός στίχος. Δυο χρονιές που το δοκιμάσαμε πήγε μια χαρά, τι άλλαξε. Τις προορίζει η Universal για καριέρα στο εξωτερικό;;

  3. kalu epitixeia stin kopela euxomai na ta paei polu kala kai na paei auth fetos….alla opoia kai na paei palu kalu epituxeia sthn ELLADA

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ