ΠΟΛΩΝΙΑ: Το TVP αποφασίζει για τον εκπρόσωπο της χώρας!

Στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι της Πολωνίας, TVP, όλα έδειχναν ότι ο εκπρόσωπος θα επιλέγει και φέτος από εθνικό τελικό, μετά την επιτυχία της χώρας στην Junior Eurovision 2018, υπήρξαν συζητήσεις στο κανάλι για απευθείας ανάθεση σε καλλιτέχνη. Ο επικεφαλής του πολωνικού εθνικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, κ. Kurski, είχε δηλώσει παλιότερα σε συνέντευξη του, για τις αδυναμίες που είχαν τα τελευταία χρόνια, με την επιλογή τραγουδιού από εθνικό τελικό.

Ο Πολωνός εκπρόσωπος για τον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019, στο Τελ Αβίβ, θα επιλέξει εσωτερικά, από μια ειδική επιτροπή που θα δημιουργηθεί από την Πολωνική τηλεόραση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις αιτήσεις τους, για την προεπιλογή έως τις 5 Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Πολωνικού καναλιού.

Το TVP θα ανακοινώσει το όνομα του εκπροσώπου έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Το 2018 οι Gromee και Lukas Meijer πήραν το εισιτήριο για την Λισαβόνα, μέσω εθνικού τελικού, ανάμεσα σε 10 τραγούδια. Το τελικό αποτέλεσμα, στον εθνικό τελικό, κρίθηκε μεταξύ τηλεοπτικού κοινού (televoting) και κριτικής επιτροπής, υπό το ποσοστό 50/50. Τον Μάιο διαγωνίστηκαν στον 2ο ημιτελικό της Eurovision, αλλά δεν είχαν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό, καθώς τερμάτισαν στην 14η θέση στον ημιτελικό τους.

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Πολωνίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ