EUROVISION 2019: Ο σχεδιαστής της σκηνής, Florian Wieder, αποκαλύπτει!

Οσχεδιαστής της σκηνής της Eurovision 2019, ο Γερμανοεβραίος Florian Wieder θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές σκηνών στον κόσμο. Έχει σχεδιάσει σκηνές για τη Eurovision (2011, 2012, 2015, 2017 και 2018), καθώς και για πολλές συναυλίες, όπως αυτή των U2 μπροστά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο πριν 10 χρόνια.

Σήμερα το πρωί, σε μία μίνι συνέντευξη στο κανάλι 11 του Kan, δήλωσε κατ’ αρχάς ότι του αρέσει το Ισραήλ και ότι νιώθει σαν στο σπίτι του. Η εβραϊκή καταγωγή του υπήρξε καταλυτική στη σχέση του με τη Eurovision. Αυτό φάνηκε πέρυσι στην Πορτογαλία, όπου δεν έκρυψε την ελπίδα του πως θα κέρδιζε η Νέτα. Έκανε συνεχώς παρέα με Ισραηλινούς και όλοι τον ρωτούσαν γιατί βρίσκεται συνέχεια μ’ αυτούς.

Το γεγονός της διοργάνωσης του διαγωνισμού φέτος στο Ισραήλ τον βοήθησε να ενσωματώσει στοιχεία από την παράδοση στην εικόνα του διαγωνισμού:

Η σκηνή είναι σαν ένα κοστούμι κομμένο και ραμμένο, ώστε να ταιριάζει με το σόου.

Η όλη έμπνευση για τη σκηνή προήλθε από το Αστέρι του Δαυίδ, αλλά αυτό είναι μόνο ένα σχήμα. Υπάρχει όμως ακόμη ένα χαρακτηριστικό που αντιπροσωπεύει τις 12 φυλές του Ισραήλ.

Η διαμαρτυρία που έγινε το Σάββατο στο Destination Eurovision 2019, όπου μια κοπέλα σήκωσε ένα πανό με την επιγραφή «Όχι στη Eurovision 2019 στο Ισραήλ», δεν επηρέασε καθόλου τον Wieder. Η άποψή του είναι:

Η Eurovision δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα και δεν χρειάζεται να έχει.

Ο Wieder, κλείνοντας τη συνέντευξη, υποσχέθηκε στα εκατομμύρια τηλεθεατών μία εκθαμβωτική και αξέχαστη τελετή έναρξης της Eurovision:

Για τον Τελικό έχουμε μια εκπληκτική τελετή έναρξης. Δεν μπορώ να σας πω τι, αλλά θα είναι μία από τις καλύτερες Eurovision που έχουν γίνει ποτέ!

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη του Florian Wieder εδώ:

Σήμερα δημοσιεύτηκαν μάλιστα καινούργιες εικόνες από τη σκηνή του διαγωνισμού:

πηγή: mako.co.il
φωτογραφίες: KAN, Twitter

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απ’ ότι μπορώ να δω από τις φωτογραφίες, ούτε και φέτος θα υπάρχουν Led οθόνες…
    Ίσως κάτι καλύτερο από την Πορτογαλία, αλλά και πάλι κάτι “μέτριο”…

    • Και οθόνες led σε πάτωμα, κυρίως οθόνη και πλαγιές οθόνες και 300 κινούμενα τρίγωνα τα οποία θα ανάβουν και θα σβήνουν δημιουργοντας άλλους σχηματισμούς και σκηνή σε σχήμα διαμαντιού δεν ξέρω υπερβολικό φαίνεται.Και από ότι βλέπω μόνο το κέντρο της σκηνής θα χρησιμοποιείται

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ