ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Το TVR ξεκίνησε την αναζήτηση για 2 νέα τραγούδια!

 

Ο ρουμανικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, TVR, ξεκίνησε την αναζήτηση για 2 νέα τραγούδια-wildcards, για τον εθνικό τελικό, Selection Nationala 2019.

Μετά την απόσυρση του Dan Bittman από τη διαδικασία επιλογής της Ρουμανίας, το TVR δημιούργησε μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, για όσους επιθυμούν να στείλουν τραγούδι για τον εθνικό τελικό. Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός θα διαλέξει 2 τραγούδια, ένα για κάθε ημιτελικό. Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν τραγούδι για το Selection Nationala 2019, πρέπει να το κάνουν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, ηλεκτρονικά στο eurovision.romania@tvr.ro.

 Όλες οι υποβολές τραγουδιών θα αναθεωρηθούν χρησιμοποιώντας τα ίδια κριτήρια επιλογής, που εξετάστηκαν κατά την πρώτη πρόσκληση υποβολής τραγουδιών. Στις 11 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα τραγούδια που θα είναι οι wildcards για το Selection Nationala 2019.

Για πρώτη φορά στο Selecţia Naţională η κριτική επιτροπή των ημιτελικών θα απαρτίζεται από εγχώριους καλλιτέχνες και στον τελικό η κριτική επιτροπή θα αποτελείτε από διεθνή ονόματα της μουσικής βιομηχανίας. Στον τελικό το αποτέλεσμα θα βγει από την ψηφοφορία του κοινού και της κριτικής επιτροπής με ποσοστό 50-50. Ο πρώτος ημιτελικός θα λάβει μέρος στην πόλη Iasi, στις 27 Ιανουαρίου, ενώ ο δεύτερος ημιτελικός θα γίνει στην πόλη Arad στις 10 Φεβρουαρίου. Ο Μεγάλος Τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2019 στο Βουκουρέστι, σε μια εκπομπή που θα μεταδοθεί αποκλειστικά από το TVR.

Τα τραγούδια που θα συμμετέχουν στους ημιτελικούς του Selecţia Naţională 2019 έχουν κυκλοφορήσει και μπορείτε να τα ακούσετε εδώ.

Η τελευταία μέχρι στιγμής συμμετοχή της Ρουμανίας είναι στην Eurovision 2018. Έπειτα από πέντε γύρους Ημιτελικών και ενός Τελικού, οι The Humans κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τη Λισαβόνα και να εκπροσωπήσουν τη πατρίδα τους στον διαγωνισμό της Eurovision με τη μπαλάντα «Goodbye». Δυστυχώς όμως, τα αποτελέσματα του Ημιτελικού άφησαν την συμμετοχή εκτός Τελικού.

 

πηγή: eurovoix.com

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ