ΙΣΠΑΝΙΑ: Μεγάλα ονόματα οι δημιουργοί των τραγουδιών για τη Eurovision 2019!

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της πρώτης φάσης της ψηφοφορίας για το “Eurovision Gala” του Operación Triunfo, το RTVE αποκαλύπτει τα ονόματα των συνθετών και των δημιουργών που βρίσκονται πίσω από τα τρία τραγούδια που ψηφίστηκαν περισσότερο από τον κόσμο και προκρίθηκαν απευθείας στο διαγωνιστικό κομμάτι του “Eurovision Gala”. Με μεγάλη έκπληξη, βλέπουμε ότι ανάμεσα στους δημιουργούς κρύβονται μεγάλα ονόματα της Ισπανικής μουσικής βιομηχανίας. 

Ας τους γνωρίσουμε αναλυτικά! 

01. “Muérdeme”-  María

To “Muérdeme” είναι το τραγούδι που ψηφίστηκε πιο πολύ απ’ όλα με αποτέλεσμα να προκριθεί πρώτο στο “Eurovision Gala” που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες. Το ρυθμικό/r’n’b κομμάτι αποτελεί δημιουργία των Juan Suárez, David Feito, Victoria Riba, Nuria Azzouzi y Rosa Martínez.

Ο Suárez and ο Feito είναι ιδρυτές και μέλη του δημοφιλούς συγκροτήματος El sueño de Morfeo. Το συγκρότημα από την Asturias με τη pop/rock (με Κέλτικες και παραδοσιακές επιρροές) δισκογραφία συμμετείχε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2013, εκπροσωπώντας την Ισπανία με το κομμάτι “Contigo hasta el final”. Εκτός από τους χρυσούς και τους πλατινένιους δίσκους, το συγκρότημα έχει βραβευτεί με αρκετά εθνικά βραβεία μα πάνω απ’ όλα από την αγάπη του κόσμου! Μεταξύ άλλων, οι Suárez και Feito έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου όπως Alex Ubago, Dani Fernández or Marlon.

Η Victoria Riba εκτός από τραγουδοποιός είναι και ερμηνεύτρια. Έχει κυκλοφορήσει τον δίσκο “Mírame”, ολοκληρωτικά σε δικά της τραγούδια ενώ έχει δώσει κομμάτια σε πολλούς καλλιτέχνες όπως Mireya Bravo, Flori και Alba Gil.

Η Rosa Martínez είναι δημοφιλής συνθέτρια από την Μαδρίτη με το βιογραφικό της να περιλαμβάνει επιτυχίες των Gemeliers, María Parrado, Adexe & Nau, Mireya Bravo και David Bustamante.

Τέλος, η Nuria Azzouzi είναι τραγουδίστρια και στιχουργός από την Καταλονία (με Αραβικές ρίζες). Έχει γράψει στίχους σε τραγούδια των Gemeliers, Adexe & Nau και Mireya Bravo ενώ συνεργάζεται συχνά με την συνθέτρια Rosa Martínez

02. “Hoy vuelvo a reír otra vez” – Noelia
Το “Hoy vuelvo a reír otra vez” με τη φωνή της Noelia είναι το δεύτερο πιο αγαπητό τραγούδι του κοινού για το “Eurovision Gala”. H ρομαντική μπαλάντα (που σε αρκετούς θύμισε σε ύφος την Pastora Soler [2012]) αποτελεί δημιουργία των Jacobo Calderón και Álex Ubago.
O Calderón είναι ένας από τους πιο περίφημους συνθέτες και μουσικούς παραγωγούς με παραπάνω από 70 δίσκους, 10 εκατομμύρια πωλήσεις αντιτύπων παγκοσμίως και πολλές υποψηφιότητες για Grammy! Ο Jacodo έχει συνεργαστεί με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής! Μερικά από αυτά είναι: Luis Fonsi, Luis Miguel, Alejandro Sanz, Pablo Alboran, Miley Cyrus, Laura Pausini. Οι σπουδαίοι David Bisbal, Abraham Mateo, Sergio Dalma, Raphael και Carlos Rivera είναι μόνο μερικοί καλλιτέχνες για τους οποίους ο ίδιος έχει συνθέσει τραγούδια που φυσικά έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες.
Ο Álex Ubago είναι τραγουδιστής και τραγουδοποιός, ιδιαίτερα δημοφιλής για τις μπαλάντες του. Είναι ενεργός στο κομμάτι της δισκογραφίας από το 2003 και μέχρι τώρα μετρά πάνω από τρία εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων. Έχει γράψει τραγούδια για πολλούς καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους οι Blas Cantó, Bely Basarte και Manu Manzo.
03. “La clave” – Natalia
Η Natalia ήταν η παίκτρια που αποτελούσε το μεγάλο φαβορί για τη θέση του νικητή του Operación Triunfo. Μπορεί τελικά να μην κέρδισε τον τίτλο και να “περιορίστηκε” στην 3η θέση του talent show, όμως η ίδια διεκδικεί με αξιώσεις το εισιτήριο για το Tel Aviv, αφού χάρη στη σύνθεση των Merche, Ander Pérez, Nuria Azzouzi και Rosa Martínez κατάφερε να ψηφιστεί από τον κόσμο και να προκριθεί στη φάση του “Eurovision Gala”.
Η Merche έγινε ιδιαίτερα γνωστή στην Ισπανική showbiz όταν το 2001 προσπάθησε μέσα από το show “Eurocación” να εκπροσωπήσει την Ισπανία στη Eurovision. Η συμμετοχή της είχε τίτλο “No pidas más amor” ενώ η ίδια λάμβανε μέρος υπό το ψευδώνυμο Luna! Μπορεί να μην τα κατάφερε (τη χώρα τελικά εκπροσώπησε ο David Civera) όμως μια λαμπρή πορεία ως τραγουδίστρια και στιχουργός ξεκίνησε για την ίδια.
Μέχρι στιγμής, η Merche αριθμεί πάνω από 1.200 συναυλίες, έξι πλατινένιους δίσκους, έξι βραβεία “Dial” και μία υποψηφιότητα για Latin Grammy Award. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με τον Luis Fonsi και τον Pitingo.
Ο Ander Pérez είναι από τους πιο δημοφιλείς Ισπανούς στιχουργούς. Έχει συνεργαστεί με διάφορα ονόματα της δισκογραφίας όπως οι Sweet California και η María Parrado. Το 2003, ήταν ο στιχουργός της συμμετοχής της Ισπανίας στη Eurovision “Dime” με ερμηνεύτρια την Beth.
Για τις Nuria Azzouzi και Rosa Martínez διαβάστε στη πρώτη παράγραφο, μιας και αποτελούν μέλη της συνθετικής ομάδας του “Muérdeme”. 

 Η ειδική κριτική επιτροπή αυτές τις ώρες/μέρες αποφασίζει για τις υπόλοιπες επτά συμμετοχές (από τις 14 συνολικά) που θα προκριθούν στη φάση του “Eurovision Gala”. Η ανακοίνωση και των δέκα υποψήφιων τραγουδιών θα γίνει την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του Eurovision Gala δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, όμως σύμφωνα με τις δηλώσεις του RTVE, τα υποψήφια τραγούδια θα αναρτηθούν ολοκληρωμένα μόλις δύο ημέρες πριν την διεξαγωγή του.

Εσείς ποιο τραγούδι – από τα τρία υπάρχοντα – προτιμάτε για την Ισπανία και τη Eurovision 2019; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ισπανίας στη Eurovision 2019! 

Πηγή: RTVE 

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ