ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Προετοιμασίες για τον εθνικό τελικό!

Στον κρατικό φορέα της Ρουμανίας, TVR, είχαν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο την αναζήτηση των υποψηφίων για το Selecţia Naţională και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων παρέμεινε ανοικτή μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

Το TVR, ψάχνει επίσης Design Director για την σκηνογραφία και επιμέλεια των ημιτελικών και του τελικού Selecţia Naţională. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν ένα βιογραφικό στο email του TVR μέχρι τις 14/12/18.

Ο εθνικός τελικός Selecţia Naţională 2019, σηματοδοτεί την 20η συμμετοχή της Ρουμανίας, με το σύνθημα «Κάνε το όνειρο σου πραγματικότητα!». Το TVR σε συμπαραγωγή με το TVR Μολδαβίας, θα πραγματοποιήσει τρεις τηλεοπτικές εκπομπές, 2 ημιτελικούς, που θα γίνουν, κατά πάσα πιθανότητα, στην πόλη Σουτσεάβα και ο εθνικός τελικός, που θα γίνει στο Βουκουρέστι. Οι ημιτελικοί και ο τελικός θα μεταδοθούν από το TVR 1. Η κάθε βραδιά θα έχει διάρκεια 120 λεπτά και η ώρα έναρξης θα είναι στις 20.30 (τοπική ώρα).

Σε κάθε ημιτελικό, που θα διεξαχθούν Ιανουάριο / Φεβρουάριο 2019, η εθνική κριτική επιτροπή (που θα βαθμολογεί με κλίμακα 12-1), θα προκρίνει πέντε τραγούδια για τον τελικό και οι τηλεθεατές θα διαλέγουν ακόμη ένα. Ως διοργανωτής του εθνικού τελικού, το TVR, έχει το δικαίωμα να διαλέξει ένα ακόμη τραγούδι, “wildcard” και έτσι τα τραγούδια στον τελικό ενδέχεται να είναι 13.

Για πρώτη φορά στο Selecţia Naţională η κριτική επιτροπή των ημιτελικών θα απαρτίζεται από εγχώριους καλλιτέχνες και στον τελικό η κριτική επιτροπή θα αποτελείτε από διεθνή ονόματα της μουσικής βιομηχανίας.

Στις 20 Δεκεμβρίου θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των υποψηφίων καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για την διεξαγωγή των ημιτελικών και τελικού του Selecţia Naţională 2019.

➡ Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις!

πηγή: esckaz.com / eurovision.tvr.ro

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ