JUNIOR EUROVISION 2019: Η Πολωνία θα διοργανώσει το διαγωνισμό!

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του 16ου διαγωνισμού τραγουδιού της Junior Eurovision, η νικήτρια χώρα, Πολωνία, είχε εκφράσει μέσω του κρατικού καναλιού της Telewizja Polska (TVP) και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Jacek Kursk ότι επιθυμεί να διοργανώσει τον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς. Σήμερα το πρωί το TVP ανακοίνωσε ότι τη διοργάνωση της Junior Eurovision 2019 την ανέλαβε η Πολωνία!

Η ανάληψη του διαγωνισμού από την Πολωνία αυτό είναι πλέον επίσημη, καθώς τόσο η EBU όσο και το TVP επιβεβαίωσαν ότι οι μικροί καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν τον επόμενο χρόνο στην Πολωνία. Ως είθισται στους κανονισμούς της Junior Eurovision – σε αντίθεση με αυτούς της ενήλικης έκδοσης – η νικήτρια χώρα της κάθε χρονιάς δεν είναι υποχρεωμένη να αναλάβει την διοργάνωση και φιλοξενία του διαγωνισμού της επόμενης. Αντιθέτως, η εκάστοτε διοργανώτρια χώρα επιλέγεται από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) αφού πρώτα αυτή εξετάσει ότι η χώρα πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και φυσικά εγγράφως συμφωνεί στο… βαρύ φορτίο της διοργάνωσης. Παρ’ όλα αυτά, στα δεκαέξι χρόνια του θεσμού, έχει τύχει – αν μπορούμε να το πούμε έτσι – πέντε φορές, η νικήτρια χώρα να αναλάβει τη διοργάνωση του διαγωνισμού της χρονιάς που ακολούθησε (Αρμενία 2011, Ουκρανία 2013, Μάλτα 2014, Μάλτα 2016 και Γεωργία 2017).

Η πόλη που θα φιλοξενήσει την Junior Eurovision 2019 θα είναι η νικήτρια της διαδικασίας υποβολής προσφορών. Είναι πολύ πιθανό ότι θα μάθουμε τη διοργανώτρια πόλη και το χώρο που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός εντός των επόμενων δύο μηνών. Μεταξύ των πιθανών πόλεων που έχουν εμφανισθεί ότι διεκδικούν το διαγωνισμό είναι: η Κρακοβία (Tauron Arena), το Gdańsk/Sopot (Ergo Arena) ή το Gliwice (Arena Gliwice).

Η Πολωνία είναι από τις χώρες που δεν έχουν κερδίσει ποτέ την ενήλικη Eurovision και συνεπώς δεν είχε την ευκαιρία μέχρι στιγμής να φιλοξενήσει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό σε τοπικό έδαφος. Ωστόσο, το 1994 η Telewizja Polska διοργάνωσε στη Βαρσοβία και συγκεκριμένα στο Philarmonic Concert Hall τον 7ο διαγωνισμό Eurovision Young Musicians της EBU! Επιπλέον, η Πολωνία έχει φιλοξενήσει τρεις φορές σε τρεις διαφορετικές πόλεις της έναν ακόμη διαγωνισμό της EBU. Ο λόγος για το Eurovision Young Dancers ο οποίος το 1997 φιλοξενήθηκε στο Teatr Muzyczny της πόλης Gdynia, το 2005 στο National Theatre της Βαρσοβίας και πιο πρόσφατα, το 2013 στο Baltic State Opera της πόλης Gdańsk!

Η νίκη της Πολωνίας στη Junior Eurovision 2018 στο Μινσκ της Λευκορωσίας με την Roksana Węgiel και το τραγούδι  “Anyone I want to be” αποτελεί τη πρώτη της χώρας στην ιστορία του συγκεκριμένου θεσμού, αλλά όχι και τη μοναδική σε διαγωνισμό της EBU και του δικτύου «Eurovision». Η Πολωνία έχει αγγίξει τη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του «Eurovision Dance Contest 2008» χάρη στην Edyta Herbuś και τον Marcin Mroczek ενώ τις χρονιές 2001, 2015 και 2017 η χώρα βραβεύτηκε στον διαγωνισμό «Eurovision Young Dancers»!

Πως σας φαίνεται η απόφαση να αναλάβει η Πολωνία τη διοργάνωση της Junior Eurovision 2019;

Για όλα τα νέα της Junior Eurovision μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή: Eurowizja.org]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

4 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ