ΙΤΑΛΙΑ: Κίνδυνος αποκλεισμού για δύο συμμετοχές του Sanremo Giovani!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας ανάμεσα στις 24 συμμετοχές του Sanremo Giovani ήταν τα ονόματα των Einar και Laura Ciriaco. Οι δύο αυτές  συμμετοχές όμως, βρίσκονται υπό εξέταση και κινδυνεύουν με αποκλεισμό καθώς φαίνεται να έχουν παραβεί κάποιους από τους κανόνες του διαγωνισμού.

Η Laura Ciriaco κατηγορείται για λογοκλοπή. Το τραγούδι της “L’inizio” θυμίζει έντονα το τραγούδι του Jason MrazI will not give up”, το οποίο περιέχεται στο άλμπουμ Love is a Four Letter Word και κυκλοφόρησε ως single στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ με πολύ καλά αποτελέσματα (αντίστοιχα ενδέκατη και όγδοη θέση στα charts).

Ακούστε τα δύο τραγούδια και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Ο Einar, απεναντίας, αντιμετωπίζει προβλήματα σχετικά με το αν το τραγούδι του είναι πρωτότυπη σύνθεση. Το “Centomila volte” με το οποίο ο Einar πρόκειται να διαγωνιστεί, έχει τον ίδιο τίτλο ενός τραγουδιού που έχουν εκτελέσει οι Vanima. Επιπλέον τα δύο τραγούδια μοιράζονται τον ίδιο συνθέτη Ivan Bentivoglio και αυτό έβαλε σε υποψίες τους ειδικούς που εξετάζουν το θέμα.

Θυμίζουμε πως τις δύο ζωντανές βραδιές του Sanremo Giovani θα προηγηθούν 4 επεισόδια 45 λεπτών με οικοδεσπότη τον Luca Barbarossa. Μέσα από αυτές τις εκπομπές, οι φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους αλλά και να μάθουμε περισσότερα για τους ίδιους. Στα live shows, στις 20 και 21 Δεκεμβρίου, θα βγούνε 2 νικητές, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο φεστιβάλ του Sanremo 2019 τον Φεβρουάριο με ένα νέο τραγούδι. Τις 2 live βραδιές του Sanremo Giovani θα παρουσιάσουν οι Pippo Baudo και Fabio Rovazzi. Η επιλογή των νικητών θα γίνει από την Επιτροπή Μουσικής (40%), την Κριτική Επιτροπή που θα οριστεί από τον Διευθυντή της Rai (30%) και από Televoting (30%).

Μπορείτε να ακούσετε όλες τις συμμετοχές του Sanremo Giovani (σε προηγούμενο άρθρο μας εδώ)

[Πηγή/ Φωτογραφία: Eurofestival News]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ