JUNIOR EUROVISION 2019: Η Πολωνία ενδιαφέρεται να διοργανώσει τον διαγωνισμό!

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ολοκληρωθεί ο 16ος διαγωνισμός τραγουδιού της Junior Eurovision και η νικήτρια χώρα, Πολωνία, ήδη εξέφρασε μέσω του κρατικού καναλιού της ότι επιθυμεί να διοργανώσει τον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς! 

Ως είθισται στους κανονισμούς της Junior Eurovision – σε αντίθεση με αυτούς της ενήλικης έκδοσης – η νικήτρια χώρα της κάθε χρονιάς δεν είναι υποχρεωμένη να αναλάβει την διοργάνωση και φιλοξενία του διαγωνισμού της επόμενης. Αντιθέτως, η εκάστοτε διοργανώτρια χώρα επιλέγεται από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) αφού πρώτα αυτή εξετάσει ότι η χώρα πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και φυσικά εγγράφως συμφωνεί στο… βαρύ φορτίο της διοργάνωσης. Παρ’ όλα αυτά, στα δεκαέξι χρόνια του θεσμού, έχει τύχει – αν μπορούμε να το πούμε έτσι – πέντε φορές, η νικήτρια χώρα να αναλάβει τη διοργάνωση του διαγωνισμού της χρονιάς που ακολούθησε (Αρμενία 2011, Ουκρανία 2013, Μάλτα 2014, Μάλτα 2016 και Γεωργία 2017).

Όπως έσπευσε να δηλώσει η Πολωνική κρατική τηλεόραση, μέσω του Διευθύνοντα Συμβούλου της, η TVP επιθυμεί να αναλάβει την διεξαγωγή και τη διοργάνωση της Junior Eurovision 2019 σε κάποια πόλη της χώρας. 

Σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της TVP, κ. Jacek Kurski δήλωσε:

Η Telewizja Polska θα είναι έτοιμη να διοργανώσει τον τελικό της Junior Eurovision το 2019. Γνωρίζουμε όμως πως για να γίνει αυτό εφικτό χρειάζεται η συγκατάθεση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης. Εμείς από πλευράς μας δηλώνουμε ανοιχτοί και έτοιμοι και σκοπεύουμε σύντομα να υποβάλουμε την απαραίτητη αίτηση στην EBU. Φυσικά, είναι πάρα πολύ νωρίς να υποθέσουμε ποια πόλη της Πολωνίας θα αναφέρουμε ως διοργανώτρια στην αίτηση.

Ως προς το ενδεχόμενο της Βαρσοβίας – η πρωτεύουσα της Πολωνίας – να είναι η πρώτη υποψήφια διοργανώτρια πόλη, ο κ. Kurski ξεκαθάρισε:

Η αδυναμία της πανέμορφης – κατά τ’ άλλα – Βαρσοβίας είναι η έλλειψη μεγάλων σταδίων. Το Central Sports Centre Torwar – που είναι το μοναδικό “κατάλληλο” στάδιο για μια τέτοια διοργάνωση υστερεί στη διαθεσιμότητα της απαιτούμενης χωρητικότητας για έναν τέτοιο διαγωνισμό και παράλληλα δεν θεωρούμε πως έχει την κατάλληλη ακουστική επάρκεια.

Με τα δεδομένα αυτά το ενδιαφέρον στρέφεται σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας όπως Krakow, Katowice, Lodz και Gdansk οι οποίες διαθέτουν στάδια χωρητικότητας 10.000 θέσεων και άνω.

Η Πολωνία είναι από τις χώρες που δεν έχουν κερδίσει ποτέ την ενήλικη Eurovision και συνεπώς δεν είχε την ευκαιρία μέχρι στιγμής να φιλοξενήσει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό σε τοπικό έδαφος. Ωστόσο, το 1994 η Telewizja Polska διοργάνωσε στη Βαρσοβία και συγκεκριμένα στο Philarmonic Concert Hall τον 7ο διαγωνισμό Eurovision Young Musicians της EBU! Επιπλέον, η Πολωνία έχει φιλοξενήσει τρεις φορές σε τρεις διαφορετικές πόλεις της έναν ακόμη διαγωνισμό της EBU. Ο λόγος για το Eurovision Young Dancers ο οποίος το 1997 φιλοξενήθηκε στο Teatr Muzyczny της πόλης Gdynia, το 2005 στο National Theatre της Βαρσοβίας και πιο πρόσφατα, το 2013 στο Baltic State Opera της πόλης Gdańsk!

Η νίκη της Πολωνίας στη Junior Eurovision 2018 αποτελεί τη πρώτη της χώρας στην ιστορία του συγκεκριμένου θεσμού αλλά όχι και τη μοναδική σε διαγωνισμό της EBU και του δικτύου “Eurovision”. Η Πολωνία έχει αγγίξει τη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του “Eurovision Dance Contest 2008” χάρη στην Edyta Herbuś και τον Marcin Mroczek ενώ τις χρονιές 2001, 2015 και 2017 η χώρα βραβεύτηκε στον διαγωνισμό “Eurovision Young Dancers”!

Θα θέλατε η Πολωνία να αναλάβει την διοργάνωση και τη διεξαγωγή της Junior Eurovision 2019; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό της Junior Eurovision! 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλημέρα καλά τα λέει ο κυριουλης της RTP αλλά ξεχνάνε έναν παράγοντα που ακούει στο όνομα Ρωσία γιατί πέρυσι που κέρδισε ζήτησε από την EBU να διοργανώσει τον διαγωνισμό αλλά επειδή ήδη είχε ανακοινωθεί η Λευκορωσία ως φετινή διοργανώτρια της είπαν ότι εφόσον όντως το επιθυμούν να διοργανώσουν το 2019 τον διαγωνισμό αντί του 2018

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ