https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Στα μέσα Φεβρουαρίου ο εθνικός τελικός!

Αφού πρώτα μάθαμε τους έξι υποψήφιους καλλιτέχνες για το «Unser Lied für Israel» και στη συνέχεια τους 24 υποψήφιους δημιουργούς , ήρθε επιτέλους η ώρα να μάθουμε την ημερομηνία διεξαγωγής του εθνικού τελικού μέσω του οποίου θα αναδειχθεί ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει τη Γερμανία στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision, ή περίπου…

Στα πλαίσια του NDR mini-roadshow, στη συνάντηση με το ECG fan club που έλαβε χώρα στις 24 Νοεμβρίου στην Κολωνία και παρευρέθηκαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του NDR Thomas Schreiber, ο επικεφαλής της Γερμανικής Επιλογής Christoff Pelender, ο μουσικός διευθυντής του Songcamp Wolfgang Dahheimer και το μέλος της επιτροπής της Eurovision Anke, έγινε γνωστό ότι ο εθνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί την 8η εβδομάδα του 2019! Ακόμη, ανακοινώθηκε ότι τα προγραμματισμένα Roadshow που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν στη Λειψία, τη Φρανκφούρτη και το Μπόχουμ, πιθανότατα αναβάλλονται λόγω τεχνικών δυσκολιών, χωρίς να ισχύει ευτυχώς το ίδιο για εκείνο του Ανόβερο.

Στα πλαίσια μιας αναδρομικής επανεξέτασης της διαδικασίας για τον Γερμανικό Τελικό του 2018, είναι εντυπωσιακό πόσο νωρίς ο Michael Schulte έγινε  το φαβορί. Σε όλους τους προκριματικούς γύρους ήταν στην πρώτη θέση της επιτροπής και το τραγούδι του “You Let me Walk Alone” ήταν το φαβορί – τόσο μεταξύ των ειδικών όσο και της κριτικής επιτροπής της Eurovision. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι o Schulte αποφάσισε για το τραγούδι του όταν είδε πόσο καλά είχε πάει στη βαθμολογία της επιτροπής, η οποία ως είθισται είναι χαμηλότερη αυτής των ειδικών.

Στη συνέχεια της συζήτησης, δόθηκαν λεπτομέρειες για το πως καταλήξαμε στα φετινά υποψήφια τραγούδια. Ξεκινήσαμε με 965 υποψήφιους (οι 400 από τους οποίους αυτοπροτάθηκαν). Μια δεκαμελής εσωτερική κριτική επιτροπή ξεχώρισε 198 από αυτούς. Στη συνέχεια, η αλλαγμένη κατά 50 μέλη κριτική επιτροπή σε συνδυασμό με περισσότερες από 12.000 άτομα τα οποία απάντησαν θετικά στην καμπάνια που διοργάνωσε το NRD στα social media (και ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο άτομα) κατέληξαν στους 50 καλύτερους. “Η δουλειά φέτος ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αλλά μπορούμε να πούμε ότι είμαστε τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με πέρσι”, δήλωσε με περηφάνια ο Wolfgang Dahheimer.

Η κριτική επιτροπή έχει πλέον στα χέρια της από το Songcamp 25 τραγούδια, 4 περίπου για τον καθένα από τους 6 υποψήφιους (ανάμεσα τους κι ένα ντουέτο) καθώς επίσης και άλλες ανεξάρτητες προτάσεις. Συνολικά θα διαγωνιστούν περισσότερα από 30 τραγούδια, δύο όμως μόνο στην Γερμανική γλώσσα.

Θα καταφέρει η Γερμανία να διατηρήσει και φέτος ψηλά τον πήχη που έβαλε πέρσι με την εξαιρετική εμφάνιση του Michael Schulte με το τραγούδι  You Let Me Walk Alone το οποίο κατέκτησε την 4η θέση με 340 βαθμούς; 

[Πηγή/ Φωτογραφίες: prinz-esc.de, eurovision.de, das Erste]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ