ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οι έξι υποψήφιοι του “Unser Lied für Israel”

Η Γερμανία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που επιβεβαίωσαν το εισιτήριο τους για το Τελ Αβίβ, ειδικά μετά την πολύ πετυχημένη περσινή εμφάνιση του Michael Schulte, στη Λισαβόνα. Και ενώ το όλο εγχείρημα για το “Unser Lied für Israel” τρέχει εδώ και καιρό, πριν λίγο έγιναν γνωστά τα έξι ονόματα των καλλιτεχνών τα οποία θα λάβουν μέρος για να διεκδικήσουν το εισιτήριο με προορισμό το “όνειρο”.

Τα έξι ονόματα που έγιναν πριν λίγο γνωστά είναι τα εξής: Aly Ryan, BB Thomaz, Linus Bruhn, Gregor Hägele, lilly  among clouds και Makeda.

Tα 6 ονόματα

  • Aly Ryann

H Aly είναι γεννημένη στο Oberursel της Γερμανίας αλλά πλέον ζει στο Λος Άντζελες. Μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες στην ηλικία των 16 ετών για να συνεχίσει τη μουσική της καριέρα, αλλά τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην Ευρώπη. Ειδικεύεται στην indie pop και το ντεμπούτο single της “No Parachute”  σημείωσε μεγάλη επιτυχία το 2017.

  • BB Thomaz

BB Thomaz κατάγεται από το Ντίσελντορφ, και έγινε γνωστή στην χώρας της από την συμμετοχή της πέρυσι στην 7η season του The Voice of Germany. Εκτός από  τραγουδίστρια, η ΒΒ είναι συνθέτης και παραγωγός και παίζει  πιάνο και κιθάρα. Σήμερα, εργάζεται ως  μουσικός και γυμνάστρια. Το 2016, βραβεύτηκε με το βραβείο “German Rock and Pop Prize”, για το τραγούδι  “Do not Miss Missing”, στο οποίο συνεργάστηκε με τον υποψήφιο για Grammy συνθέτη και παραγωγό Kyle K2 Stewart II.

  • Linus Bruhn 

Ο Linus Bruhn είναι και αυτός πρώην υποψήφιος του του The Voice of Germany (2015). Γεννημένος στο Αμβούργο, έχει ήδη δικό του κανάλι στο YouTube στο όποιο έχει δικά του guitar covers. Μέσα στο 2018 έβγαλε το single του με τίτλο ”Pink Glasses”.

  • Gregor Hägele

Ο Gregor Hägele κατάγεται από την Νότια Γερμανία και συγκεκριμένα από την Στουτγάρδη. Άλλος ένας καλλιτέχνης από το The Voice of Germany (2017), ο οποίος κατάφερε να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό. Έχει πάθος με τα Αγγλικά αλλά και τα Γερμανικά pop τραγούδια.

  • lilly among clouds

Η Lilly (aka Elisabeth Brüchner) σπούδασε πολιτικές επιστήμες, παίζει πιάνο και κιθάρα και γράφει ποπ τραγούδια στην Αγγλική γλώσσα. Το 2014, η τραγουδίστρια, συνθέτης και στιχουργός έλαβε το βραβείο ”Young Culture” της πόλης του Würzburg από όπου κατάγεται και εργάζεται. Το ντεμπούτο της άλμπουμ με τίτλο ”Aerial Perspective” κυκλοφόρησε το 2017.

  • Makeda

Η Makeda κατάγεται από την Βόννη αλλά η οικογένεια της έχει και ρίζες από το Trinidad. H τραγουδίστρια και συνθέτης παίζει κιθάρα, μπάσο αλλά και  πιάνο. Η Makeda είναι η front singer του συγκροτήματος Steal A Taxi, το οποίο φημολογούνταν για επικείμενη συμμετοχή τους το 2018 στο  Unser Lied. Η Christina Aguilera είναι fan της Makeda αφού έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τα cover της στα τραγούδια της ”Fighter” και ”Beautiful”.

Επόμενη στάση το songwriting camp

Και αφού έγινε η επιλογή των 6 υποψηφίων καλλιτεχνών για τον φετινό εθνικό τελικό της χώρας σειρά έχουν τα τραγούδια. Οι 6 καλλιτέχνες θα βρεθούν σε αυτό το songwriting camp μαζί με 24 Γερμανούς και διεθνείς στιχουργούς, συνθέτες και παραγωγούς, με σκοπό να βρουν το κατάλληλο τραγούδι για τον κάθε υποψήφιο. Η απόφαση θα είναι συλλογική τόσο για το τραγούδι όσο και για το πως θα πρέπει να παρουσιαστεί επί σκηνής στον εθνικό τελικό.

Το Unser Lied für Israel

Ο εθνικός τελικός της Γερμανίας θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο, και θα μεταδοθεί από το κανάλι Das Erste. Οικοδεσπότες της βραδιάς θα είναι η γνωστές Barbara Schöneberger και η Ελληνικής καταγωγής Linda Zervakis.

Ποίος από του 6 καλλιτέχνες σας κίνησε περισσότερο την προσοχή;
Μείνετε συντονισμένοι με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με το Unser Lied für Israel και την επιλογή της Γερμανίας.
[Πηγή: esckaz / wiwibloggs]

Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ