ΛΕΤΟΝΙΑ: 69 συμμετοχές διεκδικούν την πρόκριση-δημοσιεύτηκαν τα τραγούδια!

Σε πρώτη φάση οι συμμετοχές αυτές θα εξεταστούν από ειδική επιτροπή, ώστε να ελεγχθεί το αν πληρούν τις προδιαγραφές για τη συμμετοχή τους στο Eirodziesma 2012. Εν συνεχεία, τα τραγούδια αυτά θα τεθούν στη διάθεση του κοινού, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του κρατικού καναλιού και για χρονικό διάστημα 10 ημερών (20 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου). Έτσι, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να τα ακούσουν, αλλά και να τα σχολιάσουν, ενώ το καινοτόμο στοιχείο που εισήχθη στην φετινή διαδικασία αφορά την πλήρη απόκρυψη των στοιχείων των συντελεστών κάθε κομματιού (συνθέτη, στιχουργού, ερμηνευτή), ώστε η κριτική να επικεντρωθεί στις ίδιες τις συνθέσεις.

UPDATE: Η τελική λίστα με τα υποψήφια τραγούδια ανακοινώθηκε πριν από λίγο, από την κρατική τηλεόραση. Σε αυτήν περιλαμβάνονται οι 69 από τις 71 συνθέσεις που είχαν αρκετά κατατεθεί, καθώς διαπιστώθηκε πως δύο εξ’ αυτών δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Τα τραγούδια είναι διαθέσιμα για ακρόαση μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του LTV και μπορείτε να τα ακούσετε πατώντας εδώ . Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε στην ψηφοφορία, πατώντας στην ένδειξη “Balsot” στα δεξιά κάθε τραγουδιού (κάθε συμμετοχή μπορεί να λάβει μία και μοναδική ψήφο από κάθε επισκέπτη). Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα διαρκέσει έως και την 1η Νοεμβρίου.

Ουσιαστικά, τα σχόλια και οι ψήφοι των επισκεπτών στην ιστοσελίδα θα έχουν απλώς συμβουλευτικό χαρακτήρα, καθώς τα 20 τραγούδια που τελικά θα προκριθούν στους ημιτελικούς θα προκύψουν αποκλειστικά βάσει της απόφασης της ειδικής κριτικής επιτροπής, όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος για θέματα Eurovision εκ μέρους του LTV, Aigars Dinsbergs. Στις 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου της δημόσιας τηλεόρασης, στην οποία θα αποκαλυφθούν οι 20 συμμετοχές που έλαβαν την πολυπόθητη πρόκριση, καθώς και οι δημιουργοί τους. Τί πρόκειται όμως να συμβεί με τους ερμηνευτές τους; Αυτοί θα πρέπει να διέλθουν από ένα επιπλέον δοκιμαστικό στάδιο, κατά το οποίο θα ερμηνεύσουν ζωντανά τα κομμάτια, παρουσία της κριτικής επιτροπής. Εκεί, ενδέχεται να σημειωθούν αλλαγές και αντικαταστάσεις, σύμφωνα με την κρίση των ειδικών.

Οι δύο ημιτελικοί του Eirodziesma 2012 θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 14 Ιανουαρίου και θα μεταδοθούν ζωντανά από το LTV, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του εθνικού τελικού της χώρας. Σε κάθε έναν εξ’ αυτών θα διαγωνιστούν δέκα τραγούδια, εκ των οποίων τα πέντε θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό της 18ης Φεβρουαρίου.

Θανάσης Νάκος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ