ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Από αύριο ο διαγωνισμός για τη σύνθεση τραγουδιού!

Νεότερα υπάρχουν από το μέτωπο της Γερμανίας, καθώς από αύριο ξεκινάει το κάλεσμα για τη σύνθεση υποψήφιων τραγουδιών για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον!

Song Writing Camp

Όλη την ερχόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο θα λάβει χώρα το επονομαζόμενο Song Writing Camp, όπου 24 στιχουργοί και συνθέτες, υπό την επίβλεψη του Lars Ingwersen, θα παρουσιάσουν ιδέες για υποψήφια τραγούδια. Τα ονόματα των 24 συμμετεχόντων είναι μέχρι στιγμής άγνωστα. Οι δημιουργοί θα εργαστούν με διάφορους συνδυασμούς σε νέο υλικό τραγουδιών ή σε ιδέες των υποψήφιων καλλιτεχνών. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο το τελικό τραγούδι που θα επιλεγεί να είναι εκτός του Camp.

Οι επιτροπές φυσικά θα έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους πάνω στα τραγούδια, όμως τον τελευταίο λόγο θα έχουν οι καλλιτέχνες που θα κληθούν να τα ερμηνεύσουν.

Οι καλλιτέχνες που αποχώρησαν

Σε άρθρο μας είχαμε παρουσιάσει 11 ονόματα που θα συμμετείχαν στο Workshop, μέσα από το οποίο θα αναδειχτούν οι τελικοί υποψήφιοι που θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό της χώρας με τίτλο «Unser Lied für Tel Aviv». Στο μεταξύ, ήδη 4 από αυτούς έχουν αποχωρήσει από τη διαδικασία:

  1. Daniel Schuhmacher, ο ήδη γνωστός στην πατρίδα του που δήλωσε ότι «δεν ήταν αρκετό» και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την αποχώρησή του·
  2. Thilo Berndt, ο οποίος δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση, αλλά δηλώνει ευχαριστημένος με την απόφαση και ικανοποιημένος που συμμετείχε σε όλη τη διαδικασία·
  3. Η ελληνικής καταγωγής Dimi Rompos, που δηλώνει μεν απογοητευμένη, αλλά «cool» με το γεγονός ότι κατάφερε να φτάσει μέχρι εδώ, μιας και ήταν κάτι που δεν το περίμενε·
  4. Nina Kutschera, η οποία επίσης δηλώνει στενοχωρημένη που αποχώρησε.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάμεσα στους υποψήφιους καλλιτέχνες υπάρχουν και κάποιοι που δεν θέλησαν να δοθούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα. Όλα τα ονόματα θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

πηγή: prinz-esc.de, esckaz.com
φωτογραφία: esckaz.com

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ