EUROVISION 2019: Habemus Eurovision… στο Ισραήλ – Τα χρήματα βρέθηκαν!

Λευκός καπνός! Όχι, δεν εξελέγη νέος Πάπας, αλλά το δράμα για το πού θα γίνει η 64η Eurovision έλαβε τέλος, καθώς ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ (IPBC/KAN) βρήκε τα €12 εκατ. που απαιτούσε ως εγγύηση η EBU για τη διοργάνωση του επόμενου διαγωνισμού.

Σύμφωνα με σημερινή (14/08) ανακοίνωση του IPBC/KAN, συνήφθη συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ, το οποίο θα καλύψει την εγγύηση σε περίπτωση που η Eurovision δεν γίνει στη χώρα για λόγους που δεν σχετίζονται με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Τα χρήματα, πάντως, θα επιστραφούν στη διοργανώτρια ραδιοτηλεόραση με την επιτυχή διεξαγωγή του μουσικού θεσμού.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Κυβέρνησης και του IPBC/KAN ήταν έντονες, τις τελευταίες ώρες, μιας και σήμερα έληγε η προθεσμία κατάθεσης της εγγύησης. Στο θέμα παρενέβη προσωπικά μέχρι κι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η ισραηλινή εφημερίδα «The Jerusalem Post» αναφέρει πως το IPBC/KAN θα συνάψει δάνειο για τα €12 εκατ. κι ως εγγυητής θα μπει το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, το οποίο θα προβεί σε περαιτέρω ανάλυση από το Τμήμα Προϋπολογισμού.

Το κόστος του διαγωνισμού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα ανέλθει στα €35 εκατ..

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: Times Of Israel]

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όχι πείτε μου, εδω τους ήταν ήδη δύσκολο να βρουν χρήματα, πως θα πληρώσουν για σκηνές, εξοπλισμούς κλπ,άμα είναι να ξαναδούμε eurovision τύπου Λισσαβόνας χωρίς οθόνες και εφέ που απαιτεί ο διαγωνισμός εφόσον ήμαστε στον 21ο αιώνα ας το αφήσουν καλύτερα και είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη φορά θα δούμε ακόμα περισσότερα λάθη επί σκηνής ειδικά στο κομμάτι των εφέ, εύχομαι να πάνε όλα καλά αν και δεν το βλέπω.

  2. Μην βιαστείτε να χαρείτε παιδιά, εδω με το ζόρι έδωσαν την εγγύηση και από ότι βλέπουμε το κόστος θα είναι κοντά στα 35 εκατομμύρια, φανταστείτε τι εχει να γίνει όταν ξεκινήσει η διαδικασία στησίματος του χώρου που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός, και με αυτό εννοώ ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη περίπτωση να μην μπορούν να πληρώσουν τους εξοπλισμους, να μην μπορούν να στήσουν σωστά την σκηνή ή ακόμα και να μην χρησιμοποιηθούν οθόνες όπως στην Στοκχόλμη πράγμα που για εμένα τον μέσο Ευρωπαίο που θέλει να παρακολουθήσει τον διαγωνισμό θα είναι από κακό έως κάκιστο, προσωπικά εμένα η φετινή διοργάνωση μου φάνηκε μια αηδία και μισή σε σχέση με την Στοκχόλμη του 2016 την Βιέννη του 2015 κλπ, αν είναι να το κάνουνε με φώτα πάλι ε θα βαρεθούμε την ζωή μας, άλλοι μπορουν να αρκεστούν στα απλά πράγματα, άνθρωποι σαν και εμένα που θέλουν να απολαμβάνουν το τραγούδι που ακούνε εκείνη την ώρα θέλουν να βλέπουν και κάτι παραπανω αλλιώς ας μην αναλάβουν να το κάνουν, η eurovision πάντα εκτός από τραγούδι είχε και θέαμα δεν μπορεί να το αναιρέσει κανένας αυτό, έκτος αυτού αναμενόμενο κατ’εμε είναι να έχουμε λάθη στις πρόβες και μιλάμε για πολλά λάθη, ελπίζω να μην έχουμε πάλι τα ίδια όπως στην Λισαβόνα, το ελπίζω και το εύχομαι αλλά μάλλον θα διαψευστώ σύντομα απ’ ότι φαινεται

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ