EBU: «Θα καλωσορίζαμε πίσω την Τουρκία!»

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας (TRT), Ιμπραΐμ Ενέρ, προκάλεσαν την ήπια αντίδραση της EBU.

Ο κ. Ενέρ είχε αναφέρει: «Δεν σκεφτόμαστε να επανέλθουμε στον διαγωνισμό. Έχουμε λόγους όπως το σύστημα ψηφοφορίας. Ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, επίσης, δεν μπορούμε να μεταδίδουμε ζωντανά, στις 21:00 -όταν τα παιδιά είναι ακόμα ξύπνια- κάποιον σαν τον Αυστριακό με μούσι που φορούσε φόρεμα και ο οποίος δεν πιστεύει στα φύλα και λέει ότι είναι κι άνδρας και γυναίκα».

Επίσης, ο επικεφαλής του TRT υποστήριξε: «Έχω πει στην EBU στο ζήτημα της Eurovision ότι έχουν παρεκκλίνει των αξιών τους. Ως αποτέλεσμα αυτού, άλλες χώρες έχουν αποχωρήσει από τη Eurovision. Υπάρχει ένα ψυχικό χάος στην EBU λόγω των αξιωματούχων της. Αν το διορθώσουν, τότε μπορούμε να επιστρέψουμε στη Eurovision».

Η EBU, από την πλευρά της, με σημερινή (10/08) τοποθέτηση εκπροσώπου της στο Reuters, θα καλωσόριζε πίσω την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης τόνισε: «Οι αξίες του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision είναι αυτές της παγκοσμιότητας και της ένταξης όλων και η περήφανη παράδοσή μας να γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα μέσα από τη μουσική. Το TRT έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στον διαγωνισμό κατά το παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης της Eurovision του 2004 στην Κωνσταντινούπολη. Αν η Τουρκία αποφάσιζε να λάβει μέρος ξανά, τότε θα την καλωσορίζαμε πίσω».

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: Kyiv Post]

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπερβολικά διπλωματική απάντηση έδωσε η EBU. Κανονικά για να υπερασπιστεί την οικουμενικότητα και τη διαφορετικότητα που ευαγγελίζεται θα έστελνε την TRT στα κομμάτια, που κόπτεται ξαφνικά για το επίπεδο των συμμετοχών, ενώ παλιότερα δεν την πείραζαν παλιότερες καρακίτς συμμετοχές. Μου αρέσουν αρκετές τουρκικές συμμετοχές, εφόσον όμως ο σουλτάνος κυριαρχεί στην Τουρκία καλύτερη η αποχή.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ