ΜΑΛΤΑ: Νέος τρόπος επιλογής του εκπροσώπου για το 2019!

Σήμερα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Μάλτας TVM ανακοίνωσε πως από τον Οκτώβρη το δημοφιλές talent show «The X-Factor» θα κάνει πρεμιέρα και στην Μαλτέζικη τηλεόραση ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών χωρών εδώ και χρόνια. 

Η πιο βασική είδηση ωστόσο είναι ότι ο νικητής του show θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Μάλτα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019 κάτι που είναι εντελώς καινοτόμο για τα δεδομένα της χώρας που πάντα επέλεγε τον εκπρόσωπό της μέσω εθνικών τελικών.

Βέβαια, δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίον θα επιλεχθεί η συμμετοχή, δηλαδή το τραγούδι με το οποίο η Μάλτα θα ταξιδέψει στον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς καθώς το X-Factor θα καλύψει μόνο την ανάδειξη του καλλιτέχνη. Επίσης, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι αναλυτικές ημερομηνίες διεξαγωγής του talent show και δεν γνωρίζουμε παρά μόνο ότι θα ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβρη.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, η Μάλτα έλαβε μέρος για πρώτη φορά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1971. Ωστόσο συμμετείχε μόνο τις χρονιές 1971, 1972 και 1975 και επέστρεψε σ’ αυτόν το 1991. Έκτοτε δεν έχει σημειώσει καμία απουσία. Η πιο επιτυχημένη της θέση είναι η 2η την οποία έχει σκοράρει δύο φορές: η πρώτη ήταν το 2002 χάρη στην Ira Losco και η δεύτερη το 2005 χάρη στη Chiara. Από το 2004 που τέθηκαν σε εφαρμογή οι Ημιτελικές φάσεις, η Μάλτα δεν έχει καταφέρει να προκριθεί συνολικά επτά φορές.

 

Συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση του TVM; Θεωρείτε πως είναι καλό ένας κρατικός φορέας να δοκιμάζει διαφορετικές μεθόδους ανεύρεσης εκπροσώπου; 

Πηγή: www.tvm.com.mt

Written by 

Related posts

4 Thoughts to “ΜΑΛΤΑ: Νέος τρόπος επιλογής του εκπροσώπου για το 2019!”

  1. […] τη Μάλτα και τη Γερμανία, η πρώτη, χρονικά, διοργανώτρια αλλά […]

  2. […] αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Μάλτας θα […]

  3. […] σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Μάλτας TVM, θα […]

  4. […] Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι ακροάσεις των υποψήφιων καλλιτεχνών για τη μαλτέζικη εκδοχή του X-Factor , μέσω του οποίου θα αναδειχθεί φέτος ο εκπρόσωπος για την Eurovision 2019, όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο μας άρθρο εδώ. […]

Comments are closed.