EUROVISION 2018: Μεγάλη νικήτρια η Netta από το Ισραήλ!

Ακόμα μία Eurovision πέρασε πλέον στην ιστορία και αυτή δεν είναι άλλη από την 63η διοργάνωση του θεσμού, η οποία είχε έντονο το άρωμα Πορτογαλίας… 

Σε απευθείας μετάδοση από την Λισαβόνα και το κατάμεστο Altice Arena, ο διαγωνισμός ξεκίνησε σε παραδοσιακούς ρυθμούς με τις εμφανίσεις των Ana Moura και Mariza να ερμηνεύουν με τις μοναδικές φωνές τους, καταπληκτικά fado κομμάτια. Αμέσως μετά ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση των χωρών υπό τους ήχους των Beatbombers. Άνδρες και γυναίκες σημαιοφόροι, ντυμένοι ναύτες, αλλά και οι 26 εκπρόσωποι των χωρών, παρέλασαν με τη σειρά εμφάνισης που διαγωνίστηκαν, με την διοργανώτρια Πορτογαλία όμως να βγαίνει τελευταία στη σειρά, ως οικοδέσποινα…

 

Στη σκηνή, οι παρουσιάστριες της βραδιάς Sílvia AlbertoDaniela RuahCatarina Furtado και Filomena Cautela καλωσορίζουν όλη την Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ασία και την Αμερική και έδωσαν το σήμα για την έναρξη του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς, την αυλαία του οποίου άνοιξε η συμμετοχή της Ουκρανίας και ολοκλήρωσε  αυτή της Ιταλίας.

Η βραδιά ήταν ξεχωριστή και θεωρήθηκε από μεγάλη μερίδα κόσμου ως ένας υπέροχος Τελικός, με 26 όμορφα τραγούδια! Ωστόσο τα απρόοπτα δεν κατάφεραν να λείψουν ούτε από την φετινή διοργάνωση. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης της SuRie από το Ηνωμένο Βασίλειο ένας Ρώσος ανέβηκε ξαφνικά στη σκηνή τρέχοντας προς τη μεριά της, και αφού της άρπαξε το μικρόφωνο ενώ η ίδια τραγουδούσε φώναξε “Nazi British media, we demand freedom!”. H νεαρή τραγουδίστρια από την Βρετανία, εμφανώς τρομαγμένη και σοκαρισμένη προσπάθησε να αποδώσει τη συνέχεια της συμμετοχής της όσο πιο ψύχραιμα μπορούσε με το κοινό να την χειροκροτά για ενθάρρυνση!

Όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι διοργανωτές έδωσαν την ευκαιρία στην αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου να επαναλάβει στο τέλος την εμφάνισή της. Όμως, η SuRie και η ομάδα της αρνήθηκαν ευγενικά την πρόταση ζητώντας να μην επαναλάβουν στο τέλος την εμφάνισή τους εκ νέου.

Από την βραδιά δεν θα μπορούσε επίσης να λείψει η αναφορά στην πρώτη νικήτρια της Eurovision, Lys Assia η οποία στις 24 Μαρτίου έφυγε από κοντά μας… Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, η στιγμή ήταν άκρως συγκινητική για όλους…

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς, οι τέσσερις παρουσιάστριες έδωσαν οδηγίες για τον τρόπο ψηφοφορίας ενώ προβλήθηκε το καθιερωμένο video recap με τις αποσπασματικές σκηνές των αποψινών διαγωνιζόμενων τραγουδιών.

Για το διάλειμμα οι Πορτογάλοι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει ενδιαφέροντα πράγματα. Στο πρώτο μέρος, οι Branko & Sara Tavares (Eurovision 1994 / Πορτογαλία), Mayra Andrade & Dino D’Santiago τραγούδησαν στα Πορτογαλικά υπό τους ήχους ηλεκτρονική μουσική. Μετά το δεύτερο recap, παρουσιάστηκε ένα video μέσα από το οποίο είδαμε την… προσπάθεια που έκαναν τόσα χρόνια οι Πορτογάλοι για να φτάσουν στο πρώτο βραβείο του διαγωνισμού. Στη σκηνή βρέθηκε για λίγο η εκπρόσωπος της Πορτογαλίας το 2014 Suzy ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε η νικήτρια της Junior Eurovision 2017 Polina Bogusevich από την Ρωσία.

Στο δεύτερο μέρος του διαλείμματος, τη σκυτάλη πήρε ο περσινός νικητής Salvador Sobral ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από το παρευρισκόμενο κοινό. Αφού παρουσίασε το νέο του single “Mano o Mano” κάλεσε στη σκηνή τον δημοφιλή Βραζιλιάνο μουσικό Caetano Veloso μαζί με τον οποίον ερμήνευσε το νικητήριο τραγούδι του “Amar pelos dois”. Εδώ, αξίζει να αναφερθεί πως, ο Salvador ερμήνευσε ζωντανά για πρώτη φορά μετά την επιτυχημένη εγχείρησή που υποβλήθηκε.

Ακολούθησε για τρίτη φορά το recap video των συμμετοχών με το κοινό να μετρά αντίστροφα τα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα που σήμαναν και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Με την… “άδεια” του εκτελεστικού επόπτη του διαγωνισμού (από το 2010) Jon Ola Sand ξεκίνησε η ανακοίνωση της βαθμολογίας των επιτροπών η οποία παρουσιάστηκε αναλυτικά και είχε τρομερό ενδιαφέρον! Μεγάλη νικήτρια της βαθμολογίας των επιτροπών όλων των χωρών στέφτηκε προς μεγάλη έκπληξη πολλών, η Αυστρία με την συμμετοχή της να αποσπά συνολικά 271 βαθμούς! Στη 2η θέση τερμάτισε η Σουηδία με 253 βαθμούς ενώ ακολούθησαν το Ισραήλ, η Γερμανία και η Κύπρος στις θέσεις 3,4 και 5 αντίστοιχα! Στην τελευταία θέση τερμάτισε, επίσης προς έκπληξη πολλών, η Ουκρανία! Η Κυπριακή συμμετοχή κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 183 βαθμούς ανάμεσα στους οποίους έξι 12άρια από τις Λευκορωσία, Μάλτα, Ισπανία, Σουηδία, Ιρλανδία και Ελλάδα!

Αναλυτικά, ο βαθμολογικός πίνακας μετά τις ψηφοφορίες των επιτροπών είχε ως εξής:

Ακολούθησε η βαθμολογία του κοινού η οποία ήταν πραγματικά ένα θρίλερ για γερά νεύρα! Κατά τη βαθμολογία του κοινού επικράτησαν οι Ισραήλ, Γερμανία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία και Ιταλία. Το βραβείο παίχτηκε κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου οι οποίες είχαν διαφορά μόλις 29 βαθμούς! Τελικά, η Κύπρος τερμάτισε στην 2η θέση του televoting έχοντας συγκεντρώσει 253 βαθμούς στο σύνολο με το Ισραήλ να κατακτά την κορυφή στη τηλεψηφοφορία έχοντας λάβει 317 βαθμούς!

Στο σύνολο, η Netta κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 529 βαθμούς κερδίζοντας έτσι τον τίτλο της μεγάλης νικήτριας του φετινού διαγωνισμού! Με 93 βαθμούς διαφορά, στην 2η θέση τερμάτισε η Κύπρος ενώ τη πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι συμμετοχές των Αυστρία, Γερμανία και Ιταλία!

Αναλυτικά, ο τελικός βαθμολογικός πίνακας είχε ως εξής:

Στη τελευταία θέση, βρέθηκε η διοργανώτρια Πορτογαλία έχοντας συγκεντρώσει μόλις 39 βαθμούς ενώ πολύ χαμηλά τερμάτισε επίσης η συμμετοχή της Φινλανδίας, με την Saara Aalto που θεωρούταν από πολλούς φαβορί. Ιδιαίτερα χαμηλά τερμάτισε και ο Alexander Rybak από την Νορβηγία (15η θέση) όπως και η Βουλγαρία η οποία είχε ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια στον φετινό διαγωνισμό, σύμφωνα πάντα με τον κόσμο. Η Αυστραλία, σημείωσε την χειρότερη επίδοσή της στην ιστορία της μέχρι στιγμής, αφού το “We got love” τερμάτισε στην χαμηλή 20η θέση, ενώ αντίθετα η Τσεχία σκαρφάλωσε για πρώτη φορά στην ιστορία τόσο ψηλά, φτάνοντας μέχρι την 6η θέση! Η καλύτερή της, ήταν η 25η θέση στον διαγωνισμό του 2016, που ήταν και η μοναδική της φορά που κατάφερε να περάσει Τελικό από το 2007 που ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος! Ιδιαίτερα ψηλά όμως έφτασε και η Αλβανία, την οποία ελάχιστοι υπολόγιζαν.

Για την Κύπρο, είναι η πρώτη φορά που σκαρφαλώνει τόσο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα καταρρίπτοντας το ρεκόρ της 5ης θέσης που είχε σκοράρει τρεις φορές μέχρι στιγμής τις χρονιές 1982, 1997 και 2004.

Ωστόσο, η Ελένη Φουρέιρα δεν “έφυγε” από την φετινή διοργάνωση χωρίς κάποιο βραβείο. Πέρα από την 2η θέση στον Τελικό και την τεράστια αγάπη που έλαβε από το κόσμο, η εκρηκτική performer βραβεύτηκε με το Artistic Award των Marcel Bezençon Awards. Πρόκειται για το βραβείο που δίνεται από τους σχολιαστές όλων των χωρών στον πιο συμπαθητικό καλλιτέχνη της κάθε διοργάνωσης. Τα βραβεία αυτά καθιερώθηκαν το 2002 και ήταν μια ιδέα του Christer Björkman (εκπρόσωπος της Σουηδίας στη Eurovision 1992 και νυν αρχηγό αποστολής της Σουηδίας) και του Richard Herrey (μέλος του συγκροτήματος The Herreys, που κατέκτησαν την πρώτη θέση για λογαριασμό της Σουηδίας στη Eurovision 1984). Τα συγκεκριμένα βραβεία πήραν το όνομά τους από τον ιδρυτή της Eurovision, τον Marcel Bezençon και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: το Press Award (δίνεται από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους), το Composer Award (δίνεται από μία ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από διάφορους συνθέτες που συμμετέχουν στην κάθε διοργάνωση στην πιο άρτια μουσικά συμμετοχή) και από το Artistic Award, που αναφέραμε πιο πάνω. Για την ιστορία, το Press Award δόθηκε στην συμμετοχή της Γαλλίας ενώ το Composer Award το κέρδισαν οι Equinox από την Βουλγαρία, για την σύνθεση της συμμετοχής τους “Bones”.

Μια ωραία σύμπτωση είναι ότι φέτος είναι η δεύτερη φορά που το Ισραήλ κερδίζει το πρώτο βραβείο είκοσι ακριβώς χρόνια μετά το προηγούμενό του! Η πρώτη φορά ήταν το 1998 όταν η Dana International πήρε τη πρωτιά, είκοσι χρόνια μετά το πρώτο βραβείο της χώρας, το 1978. Στο σύνολο, το φετινό είναι το τέταρτο βραβείο στην ιστορία του Ισραήλ στη Eurovision αφού εκτός από αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχει στη λίστα και το βραβείο του 1979.

Ο OGAE GREECE δίνει συγχαρητήρια στο Ισραήλ για τη νίκη του και δίνει ραντεβού για του χρόνου… πιθανότατα στην Ιερουσαλήμ! 

 

 

Πηγή Φωτογραφίας: Thomas Hanses / eurovision.tv

209 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εμενα δεν με απασχολει τοσο για το ποιος βγηκε ο νικητης αλλααα οι επιτροπες…ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ televoting?????? Ελεος βγαζουν ματια καθε φορα για το ποσο ευνοϊκες ειναι καποιες χωρες και δι η Σουηδια που βγηκε δευτερη στις επιτροπες και τριτη απ το τελος στο κοινο..ενταξει φτανει..βγαλτε τις επιτροπες απο τον διαγωνισμο….μπραβο στο κοινο που ειχε στην δεκαδα την Ιταλια..συγχαρητηρια στη Νεττα και πολλα συγχαρητηρια στην Ελενη η οποια πραγματικα ξεχωρισε εκει μεσα..

    • Την Ιταλία υην είχε 3η το κοινό!!! Πράγμα που το παραδέχομαι επιτέλους!!!

      • Και είχε πρώτη τη κότα που δεν το πολύ πιστεύω αλλά τέλος πάντων. Κρίμα για την ελενη

  2. Επίδειξη δύναμης παλι απο τους heaters της Eurovision που κατάφεραν παλι να φέρουν πρώτο το χειρωτερο τραγουδι , το πιο τσίρκο , και να καταφέρουν να διακωμωδήσουν τον θεσμό για άλλη μια χρονιά.

      • Κύπρος Σουηδία Βουλγαρία Τσεχία Ιταλία Σερβία ήταν τραγούδια που έπρεπε να ειναι σίγουρα πιο ψηλά απο το Ισραήλ . Ας μην διακομωδούμε την Eurovision, ειναι τραγικό το οτι κερδισε ενα τραγουδι χωρις οποιαδήποτε συγκεκριμένη μελωδία , με άφωνη τραγουδίστρια . Αν το μόνο κριτήριο ειναι η «διαφορετικότητα» ε τοτε στον επόμενο διαγωνισμό να ψηφησουμε έναν δυσλεκτικό , έναν τυφλό , έναν μουγγό ίσως .

      • Νικ γελανε και οι πετρες ειναι αφωνη η Νετα δεν θα το ελεγα αφωνη ειναι η Αφωνειρα φουλ ομως στο λαιβ η Νετα εχει μια εκπληκτικη φωνη αλλα θα συμφωνησω οτι κερδισε με ενα μετριο κομματι που απο την αλλη καταλαβαινω και τον λογο που κερδισε αφου το σκανδαλο στο χολυγουντ εγινε μολις τον χειμωνα που μας περασε και εχει αποδειχτει πολλες φορες οτι ο διαγωνισμος ειναι επικαιρος

      • Νικ δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα η Νετα μονο αφωνη δεν ειναι συμφωνω οτι το τραγουδι ειναι μετριο για νικη αλλα απο την αλλη καταλαβαινω και τον λογο που κερδισε μιας και το σκανδαλο στο Χολυγουντ εγινε μολις τον χειμωνα που μας περασε και οσο για την Κυπρο υπερτιμημενη οσο δεν παει με μια τραγουδιστρια εντελως αφωνη στο λαιβ μου την εσωσαν μονο τα φωνητικα οποτε η δευτερη θεση και πολυ της ειναι θα επρεπε να ηταν εκτος δεκαδας γιατι ειναι περφορμερ και οχι τραγουδιστρια γιατι για να ειναι το τελευταιο πρεπει να εχει φωνη κατι που δεν εχει

  3. Δεν πειράζει Ελένη, πέτυχες την καλυτερη θεση της Κυπρου ever μπράβο σου. Όσο για τις επιτροπές, Η τελευταια θεση της αυστραλιας στο televoting και ο πατος της αυστριας και της σουηδιας τα λενε ολα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ.

  4. Σας τα ελεγα για ισραηλ. Κερδισα 300 ευρω. Οτι η νετα συγκεντρωσε περισσοτερους ψηφους στο televoting ακουγεται ψιλοσημενο βεβαια. Η κυπρος πρεπει να ζητησει επικυρωση αποτελεσματων. Μετα απο κλεμενες νικες I’ll volo ,lazarev και ελενης εχω ξενερωσει αγρια. Τελικα εχουν δικιο που το λενε πανυγηρακι και gay party

  5. Εντάξει μετα ΚΑΙ από αυτό τα είδα όλα και κατάλαβα ότι δεν είναι να ασχολείσαι με αυτό το πανηγύρι…ποσό πιο trash kai cringe???
    Πλέον η φόρμουλα για να νικήσεις τον διαγωνισμό;;;;;
    Απλά ανάφερε θέματα υγείας,θέμα ΛΟΑΤ,θέματα μπουλινκ,θέματα προσφυγιάς…ας είσαι και Άφωνος ας κάνεις τον παραπληγικο πάνω στην σκηνή ας κάνει και ήχους από ζώα δεν έχει καμία Σημασία γιατί δεν είναι ΜΟΥΣΙΚΟΣ διαγωνισμός
    Υ.Γ ένα πράγμα χάρηκα μόνο..που ο αχωνευτος Salvador έδωσα το τρόπαιο στο κοτοπουλο ????

    • Δεν ισχύει Ειναο συμφέροντα και θα σου πω ότι η Ρωσίδα αποκλείστηκε φέτος
      Απλά τυχαίο ότι το Ισραήλ ήθελε να οργανώσει την Eurovision στην Ιερουσαλήμ ;; Δε τα βάζεις με αυτούς έπεσαν χρήματα
      Πάντως εάν η Φουρειρα ήταν με Ελλάδα θα κέρδιζε και φυσικά όχι με αυτή την ΕΡΤ

    • Αμα είναι μάγκας ο alex papakostantinou έχει γνωριμίες ας γράψει μαζί με τον max martin μια τραγουδαρα στην ελεναρα να το σηκώσει στο Ισραήλ . ποτε δεν ξέρεις. Όλοι αυτοι που βγαίνουν δεύτεροι η τρίτη ξαναεπιστεφουν στο διαγωνισμο

      • Εσύ σωστά τ λες αλλα με τέτοια ΕΡΤ δύσκολο να γίνει!!!!
        Επίσης άμα προσέξατε ότι εάν οι επιτροπές δεν χαντακωναν την Ιταλία ίσως και να έβγαινε πρώτη!!!!
        Πρέπει επιτέλους να φύγουμε οι επιτροπές!

  6. Σουηδια, Αυστραλια δεν μου αρεσαν καθολου, Αυσρια αδιαφορο. Κριμα! Δεν υπαρχει αξιοκρατια. Τελος!

  7. στο televoting ξεκαθαρα νηκητρια η κοτα…
    απο κει και περα καποια point που τα βλεπουμε καθε χρονο και η ebu αδιαφορει…
    1) τελευταιος επιτροπης τοπ 10 κοινου ΠΑΝΤΑ (2016 POLAND, 2017 HUNGARY 2018 UKRAINE).
    2) η αυστραλια επιβεβαιωνεται πως δεν τη συμπαθει το ευρωπαικο κοινο για καποιο λογο, και οχι δεν εχει να κανει με το τραγουδι η ψηφοφορια αλλα με την εμπαθεια
    3)η σουηδια εχει καταντησει αηδια…πηρε το μπουλο στο κοινο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
    4)τη φαση η αλβανια στις επιτροπες; 7η θεση δεν τη λες κακη!!!
    5)χαντακωσαν τσεχια, ουκρανια, ιταλια
    6)τα κλασσικα κατοικιδια για καποιο λογω επιβεβαιωνονται ετι μια ακομη χρονια(σουηδια,ολλανδια!!!!)

    υπαρχουν και αλλα σημαντικα που ξεχναω αλλα ειναι αργα…
    παρεμπιπτοντως εμεις 14η στον ημιτελικο..!!!

    • Οτι κέρδισε το Ισραήλ το televoting αμα θελουμε το πιστεύουμε

      • εννοω με βαση το οτι μας εδειξαν αυτοι υπηρχε αποσταση μεταξυ τους…
        τωρα το τι πραγματικα συνεβει κανεις δεν ξερει..
        αυτο που θα πω εγω ειναι οτι καταλαβα πως θα κερδισει το Ισραηλ το μεσημερι οταν ειδα διαφημιση στο youtube πριν ξεκινησει ενα βιντεο να λεει ierusalim 2019 vote for netta και στο καπακι ανοιγω ενα site με ταινιες οnline και μου πεταει ξανα διαφημιστικο vote #22… εκει ειπα οκ το πηρε το κοινο…

  8. Θα θεωρήσω δίκαιο το αποτέλεσμα γιατί την επέλεξε το κοινό..ΑΛΛΑ δεν μπορώ να καταλάβω τις θέσεις Αυστρίας-Σουηδίας στις επιτροπές…στη χειρότερή της χρονιά η Σουηδια και ήταν 2η,ευτυχώς ο κόσμος έδωσε την απάντηση..Μπράβο στην Ελένη που έσκισε,νομίζω πως ήταν απο τις τελευταίες ελπίδες της Κύπρου για 1η θέση
    Όσο για την Ελλάδα..πήγε με αέρα φαβορί κ η εμφάνιση μας άφησε στην 14η θέση
    Φέτος κέρδισε ποπ αστειο-τράγουδο..μην προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε τη φετινή ‘συνταγή’ γιατι θα πατώσουμε ξανά

  9. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΑΡΟΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.Η ΚΟΠΕΛΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΦΩΝΗ. ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΣΟΥΗΔΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑΝ,Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΥΡΕΙΡΑ ΕΒΓΑΖΕ ΜΑΤΙ.ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ Η ΚΟΠΕΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ.ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΥΣ ΑΝ ΚΕΡΔΙΖΕ Η ΦΟΥΡΕΙΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ Η ΜΟΥΣΙΚΗ.ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΜΟΥ ΒΓΑΖΑΝ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Η EBU ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

  10. Η Φουρέιρα θα το πάρει με την Ελλάδα. ΕΡΤ ξέρεις τι πρέπει να κάνεις… αλλιώς τον πούλο.

  11. Συγχαρητήρια σε όλες τις συμμετοχές της Eurovision φέτος. Μπράβο Ισραήλ για την νίκη το περίμενα να πω την αλήθεια. Συγχαρητήρια και σε Κύπρο και στην Ελένη Φούρειρα που πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα της Κύπρου. Έκπληξη η Αυστρία, η αγαπημένη μου Ιταλία τα πήγε υπέροχα, μπράβο και στο ηβ για το ήθος της τραγουδιστριας Χάρηκα που τα πήγε καλά και η Τσεχία και η Αλβανία που είχαν καταπληκτικα τραγούδια. 10αδα η Μολδαβία έκπληξη ότι η Φιλανδία ήταν τόσο κάτω.

  12. R.I.P EUROVISION!!!Δυστυχώς οι δύο trash συμμετοχές πήραν την 1η και την 2η θέση! !! Το θετικό είναι ότι είδαμε Γερμανία και Ιταλία(για μένα η καλύτερη συμμετοχή για φέτος) στην 5αδα, , ενώ την έκπληξη την έκανε η Αυστρία που θύμησε την περσινή Μολδαβία. ..Αυτή που πρέπει να νιώθει αδικημένη είναι η Ιταλία, που ενώ βγήκε 3η στο κοινό, την έσφαξαν για άλλη μια χρονιά χωρίς λόγο οι επιτροπές και θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και την νίκη! !! ! Όλοι όσοι κλείσατε αυτές τις μέρες (από σιγουριά) εισιτήρια για την Κύπρο, ελπίζω να προλάβετε να το αλλάξετε! !! Αντε και του χρόνου με μια γαλοπούλα ή μια τρανσεξουαλ, , γιατί η μουσική πλέον δεν πουλάει! !!

    • Επειδή είδα πολλά για “μηνύματα για την αγάπη” και άλλα γλυκεροχαζα, η Ιταλία τους ισοπέδωσε όλους σε αυτό το κομμάτι. Η ζωή δεν είναι μια ροζ φουσκιτσα και “τι ωραία που περνάμε εμείς οι ερωτευμένοι”. Λιτά και ουσιαστικά μέσα σε ένα τριλεπτο και με πολύ σωστούς ερμηνευτές έδειξε την πραγματική αγωνία που υπάρχει εκεί έξω, χωρίς drama και πομπώδη παρουσία. Το ότι οι επιτροπές το κατακρεούργησαν είναι μια άλλη ιστορία.

    • Συμφωνω για Ιταλια 100%. Αλλα και παλι ειδες οτι ο κοσμος την ανεβασε και -αν ειναι δυνατον- οχι οι επιτροπες! Αρα ο κοσμος σε καποιες περιπτωσεις εχει καλο κριτηριο. Ακομα και αν βγηκε η κοτα που οκ ηταν διαφορετικο και ευρηματικο κατ’εμε, προτιμω το κριτηριο του κοσμου και οχι των επιτροπων τελικα. Δεν καταλαβαινω με ποια κριτηρια ψηφιζουν. Σουηδια 2η στα juries και σχεδον τελευταια με κοσμο..δηλ.ελεος.

  13. Καταρχάς συγχαρητήρια στην Κύπρο και στην Φουρέιρα ,έκανε ότι καλύτερο μπορούσε ,άξιζε την νίκη άλλα έμεινε στην δεύτερη θέση.Το καλύτερο αποτέλεσμα της Κύπρου..Συγχαρητήρια και στην Νέτα ,ήταν πολύ δυναμική σήμερα ,καλύτερη από κάθε άλλη φορά πρώτη στο κοινό ,τρίτη στις επιτροπές και δίκαια βγήκε στην κορυφή..Η Αυστρία προσωπικά μου άρεσε από την πρώτη φορά που το άκουσα όσοι είχατε δει το τοπ μου θα ξέρατε, η πιο ευχάριστη έκπληξη!Πολλά μπράβο σε Ιταλία και σε Γερμανία ,Τσεχία …Ολες οι χώρες πήγαν συμπαθητικά ,δίκαια αποτελέσματα..Μόνη παραφωνία ή δεύτερη θέση της Σουηδίας στις επιτροπές.Τελικά κατέληξε 7η. Ραντεβου στο Ισραήλ λοιπόν!

    • Patagonia I psifos ton epitropon Stin Itália Episeis pou itan ekseretiki. Kati ikseran oi ítaloi kai tous eixan riksei 10 faskela tosa xronia

  14. Δεν έχω ξαναδεί πιο γελοία βαθμολογία από κριτές ?? γελάει ο κόσμος με την Σουηδία και όχι μόνο..δεν περίμενα τόση βοήθεια στο Ισραήλ από κριτές και δεν την ήθελα κιολας
    Στεναχωρέθηκα και πιστεύω είναι ο χειρότερος νικητής των τελευταίων ετών
    Μεγάλη απογοήτευση όταν είδα Γαλλία και Ιταλία τόσο κάτω
    Συγχαρητήρια Ελένη ❤️

  15. Καταρχήν συγχαρητήρια στην Ελεναρα και στην Κύπρο είσαι η κλήτερη της βραδιάς λίγους βαθμούς παραπάνω να είχαμε μαζέψει από τις επιτροπές θα το περνάμε οι επιτροπές μας χαντάκωσαν χώρες όπως η Αυστραλία,Αγγλία,Ρουμανία κτλ δεν μας ψήφισαν κθουλου και εκεί νομίζω παίχτηκε το παιχνίδι!!!
    Δεν ξέρω αν συμφωνείτε αλλά νομίζω ότι είναι άδικο αυτό με τις επιτροπές δεν θα έπρεπε να υπάρχουν θεωρώ ότι όσο είναι αυτές χώρες όπως η Ελλάδα Κύπρος κτλ δεν θα μπορέσουν ποτέ να κερδίσουν τον διαγωνισμό!!!!

  16. απο τους λιγους εδω μεσα που εγραφα οτι το Ισρηλ παραμενει φαβορι..δωσαν καλο τυρακι οι μπουκ…εκαναν να πιστεψουν τον κοσμο οτι ειχε κερδισει η Κυπρος στον ημιτελικο(δευτερη ηρθε) και ετσι εχει προβαδισμα σε σχεση με το Ισραλη…ηταν δεδομενο πως ειχε σκισει η Κυπρος, αλλα παρεμενε το φαβορι το Ισραηλ..ειχε παρει τρελο πονταριασ,α. θα χαναν χρημα οι εταιρειες και εβαλαν αλλο φαβορι για να ισορροπησουν τη κατασταση..μπραβο στη Φουρειρα, εντυπωσιακη, αλλα με μετριο κομματι..η Νετα μετριο live, καρακιτσαριο, αλλα φωναρα και ωραιο κομματι!!!

    *τελικα βλεπω γυαλινη μπαλα;)

  17. πάει η αξία της γιουροβίζιον..κριμα ρε Ελενάρα.δε πειράζει όμως
    γενικά η βαθμολογία ότι να ναι..ειδικά από επιτροπές..έχουν γίνει αηδιαστικές με το γλύψιμο σε σουηδία..το κοινό έδωσε τη απαντησή του φυσικά και μπράβο..αυστρία αδιάφορο…ρύμπακ ο οποιος βγηκε πρωτος στο δευτερο ημιτελικο πατωσε στον τελικο..περιεργο χαχαχα
    αμφιβάλωω για το τι διοργανωση θα κανει του χρονου το ισραηλ..δε ειναι και ηρεμα τα πραματα εκει κατω..
    εκλαψα με τη τελευταια θεση της πορτογαλιας χαχα
    γενικα χαλια φετινη διοργανωση χαλια ο νικητης..πραγμα που με κανει να μη γουσταρω και τοσο πολυ πλεον τον διαγωνισμο..κριμα….
    ναι στην καταργηση των επιτροπων!!!

  18. Συγχαρητήρια στην Ελένη Φουρειρα και στην Κύπρο για μια αξιοπρεπεστατη εμφάνιση. Μπράβο στο ΡΙΚ για τον επαγγελματισμο που επέδειξε.Αυτά να τα βλέπει η Ερτ που δεν ήθελε την Ελένη. Μακάρι να είχε κερδίσει η Κύπρος φυσικά.
    Όσο για το Israel και το Toy …δε με συγκίνησε ιδιαίτερα για νικητήριο τραγούδι.
    Μπράβο και πάλι σε όλη την Κυπριακή αποστολή!!! New CY record!

  19. Έλεος πια! Ένα θετικό δεν έχετε πει! Το τραγούδι της Σουηδίας είναι μια χαρά και λογικό είναι να αρέσει σε μερικούς και σε άλλους να μην αρέσει. Όσον αφορά το νικητή, για ακόμα μια φορά το TRASH νικάει. Αν και ήθελα πολύ να πάω του χρόνου Eurovision στην Ιερουσαλήμ δεν πατάω το πόδι μου!

    • Συνονόματε Κωνσταντίνε, το τραγούδι της Σουηδίας και εμένα μου αρέσει (στη studio version βέβαια) αλλά μιλάμε για μία συμμετοχή όπου άρεσε μονο σε 200 άτομα μέλη επιτροπών και δεν άρεσε καθόλου σε εκατομμύρια κόσμου που ψήφισε απόψε!!!

  20. Ακόμα κλαίω με Σουηδία και Αυστραλία που ήρθαν τελευταίες στο κοινό! Η δε Αυστραλία είχε τα ίδια αποτελέσματα και πέρσι. Το κοινό επιτέλους ξύπνησε! Ένα τεράστιο μπράβο στην Ελένη Φουρέιρα που έφερε την Κύπρο στην κορυφή!

  21. Μπράβο στο Ισραήλ για τη νίκη αλλά είναι το πιο κιτς τραγούδι που κερδίζει…. Με αφήνει αδιάφορο η νικη της Netta όταν υπήρχαν πολύ πιο αξιόλογα κομμάτια που άξιζαν περισσότερο.
    3η η Αυστρία;;;;; Για ποιον λόγο;;;
    Μπράβο και στην Ελένη Φουρεϊρα που έσπασε ρεκόρ για τη Κύπρο.
    Τελευταία η Αυστραλία στο televoting ? ? νομίζω είναι η θέση που της αξίζει όπως επίσης χαμηλά και η Σουηδία ΑΛΛΑ τα Jury pets βγαίνουν πάντα κερδισμένα.
    Αντε και του χρόνου στην Ιερουσαλήμ με μια καλή συμμετοχή για την Ελλάδα!!

  22. Απο που να πρωτοξεκινήσω ρε παιδιά;;;

    πρώτον, βγήκαμε 14οι στον α’ ημιτελικό… δεν βγηκε ακόμη όμως η βαθμολογία επιτροπών – televoting για να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα…
    δεύτερον, ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΙΡΑ για εμάς είσαι η ΝΙΚΗΤΡΙΑ!!! Η Κύπρος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει τον διαγωνισμό! Θα περιμένει πολλά χρόνια ακόμη…
    τρίτον, που είσαι ρε Thunder που μας τα έκανες Ζεπελιν με την Αυστραλία και τη Νορβηγία 2 εβδομάδες τώρα. 20η και 15ος αντίστοιχα, τελευταία το τελεβοουτινγκ η δικιά σου η Αυστραλία… γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος
    τέταρτον, τι διαφορές είναι αυτές πάλι, μεγαλη φόλα η ΣΟΥΗΔΙΑ. Να κάνει εικόνισμα τις επιτροπές και να ανάβει κερί κάθε μέρα για την 7η θέση. Δεν θα σχολιάσω τους βαθμούς στην Αυστραλία… γελάει ο κόσμος και όσο φαν να είσαι του διαγωνισμού κάτι ΄τετοια σε ξενερώνουν
    πέμπτο, τα γιουχαρίσματα (ξανά) των Ευρωπαίων στην ανταλλαγή ψήφων συμμαχιών (βλ. Μαυροβούνιο σε Σερβία) αλλά δεν τους πειράζει τα 12αρια σε Σουηδία και Αυστραλία, κτλ… βρε ουστ
    έκτο, οι φούσκες ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ και ΙΡΛΑΝΔΙΑ
    έβδομον, μπράβο στη Netta για τη νίκη… βέβαια η Ευρώπη είναι τρελή… εβριζαν μέχρι εχθές τη Ρωσία για την Ουκρανία, αλλά τώρα δίνουν τη νίκη στο Ισραήλ που σκοτώνει αμάχους Παλαιστίνιους….

    Ας ελπίσουμε σε μια καλύτερη Γιουροβίζιον και του χρόνου με τον Κατμαν

  23. Απορώ τι ακριβώς χρειάζονται οι επιτροπές. Μου αρέσει που όλον αυτό το καιρό μας διακατείχε το άγχος ότι πρέπει να κακαρίσουμε… συγνώμη να τραγουδήσουμε άψογα. Η Νέτα μια χαρά τα πήγε.
    Μπράβο και στην Ελένη μας. Μπορεί να μην πήρε το τρόπαιο αλλά νίκησε με τον τρόπο της.Κανείς δεν πρόκειται να την ξεχάσει. Μη πω ότι για την καριέρα της θα είναι καλύτερο να μην έχει πάρει τη Γιουροβίζιον. Φαντάζομαι αφού οι κλαψοειδείς μπαλάντες πάτωσαν, ότι του χρόνου θα δούμε όλο το ζωικό βασίλειο στη σκηνή του Ισραήλ. Γουρουνάκια, γαϊδουράκια, προβατάκια. Λούνα παρκ και ζωολογικός κήπος μαζί.
    Όσο για την ΕΡΤ γλύτωσε στην τρίχα τον απόλυτο διασυρμό. Αν κι αυτοί ευλογούν τα γένια τους που δεν έστειλαν τη Φουρέιρα. Φαντάζεστε να περνούσαν όλο αυτό το θρίλερ με την πρωτιά στα στοιχήματα επι δέκα μέρες; Κι αν κερδίζανε; Απαπαπα. Οπότε κερδισμένοι άπαντες. Και του χρόνου.

    • Καλα ηρεμηστε λιγο γιατι καθε χρονο τα ιδια ακουγοντε και δεν επαληθευονται Κερδισε η Κοντσιτα του χρονου θα γεμισουμε με gay kai trans. Κερδισε η Ουκρανια του χρονου θα γεμισουμε με πολιτικα τραγουδια. Κερδισε ο Πορτογαλλος θα γεμισουμε με λυρικες μπαλαντες.

      • Και δε γεμίσαμε; Πόσο κλάμα πια φέτος πάνω στη σκηνή; Ο ένας θυμόταν τον πατέρα του, ο άλλος τη γιαγιά του, ο τρίτος έκλαιγε στην αγκαλιά του συντρόφου του. Αυτό δεν ήταν σόου, αλλά μελωδική σαπουνόπερα. Επίσης θα συνιστούσα να ηρεμήσεις εσύ και να γράφεις το ακούγονται σωστά γιατί με αποσυντονίζει η ορθογραφία.

  24. ● Τη ζημιά την έκαναν οι επιτροπές! Καμία έκπληξη βέβαια που για πρώτο και δεύτερο έβγαλαν Αυστρία και Σουηδία αντίστοιχα – ήταν άλλωστε “ακούσματα επιτροπής” – αλλά τρίτο το ΙΣΡΑΗΛ;; Στις επιτροπές;;;;;;
    Απόψε σιγουρεύτηκα ότι αυτό που τελικά ισχύει με τη eurovision είναι ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δυο τελευταίων ετών να σοβαρέψει, δυστυχώς το κιτς στοιχείο θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της και σε κάθε μια Jamala κι έναν Salvador θα αντιστοιχούν δυστυχώς από δέκα Netta και Verka Serduchka.
    Άντε και του χρόνου με το καλό να στείλουμε κι εμείς τον Τρελαντώνη από το Καφέ της Χαράς να πουλήσει τρέλα και καραγκιοζιλίκι, αλλά ταυτόχρονα να στείλει και το κοινωνικό του μήνυμα για το ρατσισμό προς τα άτομα με ψυχικές ασθένειες. Θα σκίσουμε σου λέω, ξαδέρφη!

    • Ενω η φουρειρα πεμπτη στις επιτροπες.κοπελα μου τα καθαριζεις τα αυτακια σου;η νεττα τουλαχιστον διαθετει μια καλυτερη φωνη.το τραγουδι ηταν στα μετρα του διαγωνισμου.απλα ποναει πολυ που βγηκε δευτερη η κυπρος

      • Μόνο που δεν αναφερόμουν στην αδικία της Κύπρου, “κοπέλα μου”, το τραγούδι της Φουρέιρα δεν ήταν στις προτιμήσεις μου. Δικαίως οι επιτροπές την κατέταξαν 5η, αν και περίμενα πολύ χαμηλότερα, αλλά όχι να μου κοτσάρουν πιο πάνω και μάλιστα ανάμεσα σε, υποτίθεται, πιο ποιοτικά κομμάτια την οπτική και κυρίως ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ κακοποίηση που πρόσφερε το Ισραήλ. Κι όσο για τη φωνάρα της Netta που τόσοι υπερασπίζεστε, λυπάμαι αλλά ήταν αδύνατον να την διακρίνω ανάμεσα στα τόσα κακαρίσματά της(και ναι, τα καθαρίζω τακτικότατα τα αυτάκια μου). Φωνάρες είχαν η Εσθονή, ο Αλβανός, οι Βούλγαροι, οι Ιταλοί, που τους κράτησαν όμως σε καλές σχετικά θέσεις οι ψήφοι του κοινού κι όχι οι “κουλτουριάρες” κατά τα άλλα επιτροπές.

  25. Ο χειροτερος νικητης στην ιστορια του θεσμου κατα την προσωπικη μου αποψη. Του χρονου ετοιμαστειτε να δειτε απειρα καρναβαλια.

    Οι επιτροπες εχουν μπει για να μπορουν να ελεγχονται και να κατευθυνονται τα αποτελεσματα. Δεν ψηφιζουν με κανενα μουσικο και καλλιτεχνικο κριτηριο. Η Σουηδια 2η στις επιτροπες και προτελευταια στο κοινο. Δεν αρεσε στον κοσμο δηλαδη το χορευτικο ποπακι του ομορφου νεαρου και μαγεψε τους μουσικους ειδικους. Στην Αυστραλια δινουν παντα κατι παραπανω γιατι αλλιως θα πατωνε συνεχεια ελλειψη γειτονικων χωρων. Δεν γινεται στο κοινο η Ιταλια να ειναι τριτη και οι επιτροπες να το αξιολογουν χαμηλα. Πεφτουν μαγειρεματα γιατι σαφως η EBU προτιμουσε το πλουσιο Ισραηλ απο την ασημη Κυπρο.

    Οσο για τα στοιχηματα που εκτοξευσαν μετα τους ημιτελικους Λιθουανια και Ιρλανδια ηταν τρελο κοροιδευμα αφου η Λιθουανια περασε μολις 9η απο τον ημιτελικο ενω η Ιρλανδια 6η. Το οτι η Νορβηγια κερδισε τον ημιτελικο και επεσε στα στοιχηματα το λες και οτι σαν να ηξεραν οτι δεν θα τα παει καλα στον τελικο αλλα πως το ξερεις οταν εχει κερδισει τον ημιτελικο?

    • απλα την νορβηγια την ανεβαζαν επιτηδε αν τυρακι οπωσκαι την ιρλανδια….δεν ηθελε πολλη σκεψη οτι δεν επροκειτο να βγει 1η..

  26. Να ρωτήσω κατι; Το Ισραήλ δεν εινσι πιο συντηρητική κοινωνία όσον αφορά ενα gay friendly διαγωνισμο; Ποιος θα παει σε μια περιοχή σαν το Ισραήλ απορώ

    • Το Τελ Αβίβ όχι τόσο, είναι πιο ανοιχτόμυαλο γενικά, η Ιερουσαλήμ πάλι … μόνο λιθοβολισμό που δεν κάνουν

    • Με λίγο ψάξιμο στο Google θα έβλεπες, πως το Τελ Αβίβ είναι από τις πιο δημοφιλείς γκέι πόλεις στον κόσμο. Αν και το πιο πιθανό είναι να την κάνουν στη Ιερουσαλήμ.

    • Πίστεψέ με είναι πολύ πιο gay friendly από την Ελλάδα. Το μεγαλύτερο gay pride parade γίνεται Τελ Αβιβ

  27. Συγχαρτηρια στην Κυπρο και στην ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΙΡΑ που ηταν ΑΨΟΓΗ! Η Φουρειρα αυτο κανει, δεν δηλωσε η κοπελα οτι ειναι της λυρικης , ειναι τραγουδιστρια – show woman και ειναι αρκετα καλη σε αυτο! ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ!
    Πηρε ενα μετριο τραγουδι και το ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ!

  28. Καταρχάς να πω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Ελένη για την 2η θέση. Θεωρώ πως το Ισραήλ κέρδισε έναντι της Κύπρου διότι έχει τις υποδομές να διοργανώσει τον διαγωνισμό. Λόγω της καλής πορείας των Ισραηλινών ομάδων στο μπάσκετ, έχει κλειστά γήπεδα που μπορούν να φιλοξενήσουν την Eurovision σε αντίθεση με την Κύπρο. Και η Κύπρος δεν ειναι Αζερμπαιτζάν για να χτισει στάδιο σε ένα χρόνο. Κατ’εμε νικήτρια θα έπρεπε να είναι η Κύπρος. Όσο για τον υπόλοιπο διαγωνισμό, έχω ξενερώσει απίστευτα με την προπαγανδα των επιτροπών για την Σουηδία και την Αυστραλία, καθώς και όλη την ”σουηδιοποίηση” της Eurovision. O Bjorkman το εχει πει. Θέλει και αλλη νίκη μέχρι το 2021 και θεωρώ ότι είναι τοσο στημένο το παιχνίδι που θα είναι πάρα πολύ εύκολο να το πετύχει με ένα τραγούδι που θα μπει 5αδα στο κοινό. Οπως το 2015 με το Heroes. Κρίμα. Χίλιες φορές οι συμμαχίες που υπήρχαν την προηγούμενη δεκαετία, παρά η αλλοίωση των αποτελεσμάτων από καθοδηγούμενες επιτροπές. Όσο για την νίκη του Ισραήλ, ούτε κρύο ούτε ζέστη, υπήρχαν και καλύτερα τραγούδια… Και τέλος θα ήθελα να φτύσω τον Σαλβαδόρ για την ανάγωγη συμπεριφορά του απέναντι στην φετινή νικήτρια.

  29. Χαιρομαι που πολλοι συμφωνουν σχετικα με τις επιτροπες..αηδια εχει καταντησει και ειδικοτερα με την Σουηδια που την ψηφισαν ακομη και βαλκανικες χωρες..κοντεψα να ξεριζωσω τα μαλλια μου…αλλα το κοινο εδωσε την καλυτερη απαντηση οπως παντα το κανει αλλωστε..κριμα για την Ελλαδα που πηρε την 14η θεση..δεν το αξιζαμε..αλλα ειπαμε οσο θα υπαρχουν επιτροπες θα κανουμε πολυυυυυυ καιρο να κερδισει παλι χωρα του νοτου

    • Το κοινό επίσης πολύ εύκολα μπορεί να υποστεί πλύση εγκεφάλου, ειδικά την εποχή του διαδικτύου.

  30. Αχ ρε Ελένη αυτή η υπερπροβολη του τραγουδιού που έκανες τη τελευταια βδομάδα σου κανε κακό. Οπου βρισκουσουν τραγουδούσε το fuego. Όταν οι άλλοι κάτι το ακουνε πολλές φορές όσο και καλό είναι το βαριουνται . αν και αμφιβάλλω εαν στο televoting κέρδισε πραγματικά το Ισραήλ.όσο για τις επιτροπες προσπάθησαν να ρίξουν την Ελένη όσο πιο χαμηλά γίνεται. Πεμπτη θέση οπως λαζαρεφ, il volo.

  31. Ola thema proothothisis kai Stiriksis Einai kai tô Israel kserei Na satirizei auto pou kanei. An eixame steilei emeis NEtta I ntana international Tha tous eixate sourei Prin pane…………….

    • Ηταν μεγαλο λάθος αυτό δεν το έλεγα τόσες μέρες για να μην το γρουσουζεψω. Αμα μου έκανε εντύπωση οτι και στο ημιτελικό που το είδαν πρωτη φορα ουτε εκεί κερδισε. Μήπως τελικά το Ισραήλ ποτε δεν είχε πεσει αλλά ηταν μπλόφα των εταιριων

    • Ακόμα και εγώ σήμερα που το είδα το ψιλό βαρέθηκα που είμαι φανατικός με το fuego. Παθαμε α λα Σάκη 2009. Κρίμα ελπίζω να ξαναεπιστρέψει η Ελένη το αξίζει. Ποτε δεν την είχα σε εκτιμηση αλλά άλλαξε μετα απο τη φετινή της παρουσια και το χαρακτήρα που εδειξε

  32. Και η ελληνική επιτροπή ψήφισε ψηλά τη Σουηδία ! Επίσης μάτι βγάζει η στήριξη στον φωκα με την Μολδαβια! Οι επιτροπές μπήκαν γιατι θέλει ο πυρήνας της Ευρώπης ν μην πατώνει οπως γινόταν πριν 15χρονια! Οι επιτροπές όλων των χωρών κατ εμε δεν ψηφίζουν αξιοκρατικά αλλα υπάρχει παρασκήνιο ! 10 στη μολδαβια δεν θα έδιναν αν δεν ήταν ο φωκας απο πίσω ! Αν θέλαμε ν νικήσει η μουσικη σημερα θα ψηφίζαμε Ιταλία !!

    • Supportαρουμε τις επιχειρηματικές κινήσεις της “dream team” (δείτε και ημιτελικό δωδεκάρι επιτροπής σε Αζερμπαϊτζαν), έτσι αλτρουιστικά γιατί γουστάρουμε να πηγαίνουν καλά οι “δουλειές” τους. Και αυτές οι μουσικές ιδιοφύιες, με κριτήρια πάντα μουσικά (φαντάζομαι και με κάποια χρηματική αποζημίωση από το Δημόσιο/ΕΡΤ για τη δουλειά που κλήθηκαν να κάνουν) δεν δίνουν ούτε ένα βαθμό στη Βουλγαρία και μόλις έναν στην Ιταλία (από τα καλύτερα τραγούδια φέτος και γειτονιά, σε ό,τι μπορεί να μεταφραστεί αυτό μελλοντικά).

    • Πάντα η Ιταλία στέλνει καλή μουσική! Και αυτό το βλέπεις από τον εθνικό τελικό. Στο σαν Ρέμο οι Ιταλοί ψηφίζουν τραγούδια, φωνές και ερμηνείες. Οι Σουηδοί στο melodifestivalen ψηφίζουν φώτα, διαδρόμους και εμφανίσιμους ανθρώπους. Δεν τους αρέσει ότι η Ιταλία στέλνει ποιότητα και ότι είναι πάντα στη δεκάδα του κοινού. Ας παίρνουμε παραδείγματα εμείς να δούμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα.

  33. ΑΝ ΒΑΛΩ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΧΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    1) ΕΚΛΑΨΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ
    2) ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
    3) ΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ( ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ )
    ——
    ΕΛΕΝΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ
    ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝ Η ΦΟΥΡΕΙΡΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΑΠΑΤΗ ΘΑ ΠΑΕΙ…ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ !!!!
    ΒΛΕΠΕ ΝΤΕΜΥ ΠΕΡΙΣΥ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑ ΤΕΡΖΗ ΦΕΤΟΣ

  34. Για ακόμα μία χρονιά η Eurovision αποδεικνύει ότι είναι ένας εντελώς κατευθυνόμενος, αναξιόπιστος, διάτρητος διαγωνισμός. Δεν υπάρχει ίχνος από αντικειμενικά κριτήρια και οι επιτροπές έχουν μπει μόνο και μόνο για να κατευθύνουν περισσότερο και πιο εύκολα τα αποτελέσματα. Είναι εντελώς σκανδαλώδης η στήριξη της EBU, κυρίως μέσω των επιτροπών, σε Σουηδία και Αυστραλία. Και εντελώς σκανδαλώδης η αντιπάθεια που δείχνει σε άλλες χώρες, με το κλασσικότερο παράδειγμα την Ιταλία που έσφαξε για ακόμα μία φορά.
    Η νίκη του Ισραήλ ήταν κάτι που δεν το ήθελα με τίποτα. Αλλά έφτασα δυστυχώς στο σημείο να την προτιμώ από μια νίκη της Κύπρου. Και όχι φυσικά γιατί δεν θέλω μία νίκη της Κύπρου κάποια στιγμή, αλλά γιατί: Πρώτον, η Φουρέιρα είναι ατάλαντη ενώ η Νέτα προφανώς όχι. Δεύτερον, το τραγούδι του Ισραήλ το θεωρώ άθλιο και κιτς, αλλά τουλάχιστον μέσα σε όλη αυτή την κακογουστιά φαίνεται να υπάρχει μία (κακόγουστη) έμπνευση. Της Κύπρου είναι ένα πλαστικοποιημένο τραγούδι καθαρή αντιγραφή πολλών τραγουδιών που έχουμε ακούσει πολλές φορές διεθνώς και η Φουρέιρα μία κακή και αποτυχημένη αντιγραφή της Beyonce. Και τρίτον, η Κύπρος εάν δεν είχε τόση Σουηδία μέσα της (φέτος δεν υπήρχε τίποτα Κυπριακό) δεν θα έμπαινε ούτε στη δεκάδα. Δεν είναι δυνατόν από τη μια να κατηγορούμε την EBU (και καλά κάνουμε) για το πόσο πολύ στηρίζει την Σουηδία και στη περίπτωση της Σουηδικής Κύπρου να το παραβλέπουμε.
    Κατά τα άλλα, εγώ θα ήθελα να κερδίσει μία μεταξύ των: Βουλγαρία, Τσεχία και γιατί όχι και η Αυστρία. Πάντως, και να με συγχωρέσουν οι Κύπριοι, αυτό που ήθελα είναι να κερδίσει ο οποιοσδήποτε εκτός από την Κύπρο. Και αυτό αποκλειστικά και μόνο γιατί δεν ήθελα να κερδίσει η Φουρέιρα που την θεωρώ εντελώς υπερεκτιμημένη. Θεωρώ φίλοι Κύπριοι ότι σας αξίζει μία νίκη με ένα πολύ καλύτερο τραγούδι και κυρίως με πιο πολύ Κύπρο. Γιατί, εάν τελικά κέρδιζε φέτος η Κύπρος, δεν θα ήταν νίκη της Κύπρου. Θα ήταν νίκη της Σουηδίας μέσω της Κύπρου. Και αυτό δεν θα σας άξιζε.
    Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω ότι είναι η 5η συνεχή χρονιά, από το 2014 δηλαδή, που η Eurovision με απογοητεύει και δεν ξέρω γιατί συνεχίζω να την παρακολουθώ. Στημένος και κατευθυνόμενος διαγωνισμός όπου κάνουν κουμάντο οι Σουηδοί, οι ΛΟΑΤ, τα στοιχήματα και τα πάσης φύσεως συμφέροντα. Μακάρι να άλλαζε αυτό σύντομα, αλλά μάλλον δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

    • Όλα τα υπόλοιπα πάει στο καλό τα δέχομαι αλλά για ποιο λόγο ήρθε 3η η Αυστρία;;;;; Τι παραπάνω είχε από την Εσθονία πχ που βγήκε 8η; Τα πιο ξενέρωτα αποτέλεσμα των τελευταίων ετών ήταν και ακόμα πιο πολύ ξενέρωσα με το νικητήριο. Αντί να επιβραβεύσουν ένα όμορφο και αξιόλογο τραγούδι στήριξαν τη κότα… Αλλά αφού έτσι ψήφισε η Ευρώπη οφείλουμε να το δεχτούμε.

    • Το ότι λες την Νέτα κιτς αλλά την υποστηρίζεις μόνο και μόνο, επειδή δεν ήθελες να κερδίσει η Φουρέιρα με ξεπερνά!!! Τι ακριβώς σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι ατάλαντη;;;; Που δεν βγήκε εκτός νότας ούτε μία στιγμή και που όλες οι ανάσες τις ήταν προσεγμένες και τις κρατούσε μέχρι το τέλος, που χόρευε ακατάπαυστα χωρίς να γίνει προκλητική, αλλά ταυτόχρονα ήταν σέξι…. Ή ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΆ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!! Βρε ουστ!!!! Η Κύπρος να σου υπενθυμίσω, φίλτατε, πως εδώ και 4 χρόνια στέλνει “σουηδικές” συμμέτοχες και το μόνο που κατάφερνε ήταν να περνάει τελικό!!! Επίσης όταν η Φουρέιρα είχε μία άσχετη και ανέμπνευστη χορογράφο που επίσης έκανε το staging των Βουλγαρία και Αυστραλία (από τα πιο απαίσια) και ένα τραγουδάκι που ήταν απλά οκ και κατάφερε να το εκτοξεύσει στην 2η θέση (από την 20η που την έδιναν τα στοιχήματα) αυτό δείχνει πως το κατάφερε χάρις αυτήν και κανέναν άλλον!!! Και μάντεψε θέλει να ξανά πάει και θα ξανά πάει είτε με Ελλάδα, είτε με Κύπρο… Και όταν πάει θα το σηκώσει όποτε ετοιμάσου να ξινίσεις ακόμα περισσότερο σε κάνα δυο-τρία χρόνια!!!

    • Δεν μου κάνει εντύπωση που ξεφύγετε εντελώς. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την καταγωγή της. Αυτό που γράφω αυτό πιστεύω. Δεν κρύβεται τίποτα πίσω από αυτά που γράφω.
      Η Αυστρία εμένα μου άρεσε περισσότερο από την Εσθονία, αλλά ωστόσο σίγουρα αδικήθηκε η Εσθονία. Όσο για το Ισραήλ, έγραψα ότι δεν ήθελα να κερδίσει αλλά το προτιμούσα από την Κύπρο. Το κακό που είναι; Στην τελική η εμφάνιση της Φουρειρα ήταν επίσης κιτς. Όσο για τις ερμηνευτικες της “ικανότητες” αυτό που εγώ άκουσα ήταν πολύ κακό. Ακουγόταν η φωνή της λες και έβγαινε από το πηγάδι. Πέρα από το ότι άκουγα πιο πολύ τα φωνητικά από αυτή. Μου θύμισε την Ελευθερία Ελευθερίου το 2012.
      Η Κύπρος πηγαίνει χρόνια με πολύ Σουηδία αλλά φέτος όμως το παράκανε. Δεν είχε τίποτα Κυπριακό. Εάν κέρδιζε και σας έκανε περήφανους, τι να πω. Εμένα πάντως δεν θα με έκανε εάν ήμουν Κύπριος.
      Αυτό που έχετε μερικοί στο μυαλό σας, ότι επειδή δεν μας αρέσει κάποιος ή κάποια σημαίνει ότι θα σκάσουμε κιόλας εάν τα πάει καλά με ξεπερνάει.

      • Χρειάζεστε σίγουρα ειδικό. Κανείς δεν έχει να αποδείξει τίποτα ασφαλώς αλλά μη σας ξεπερνάει το γεγονός πως γίνεστε προκλητικά κακός. Αν συγκρίνετε Φουρέιρα και Ελευθερίου η ειδικότητα που θα σας συνιστούσα θα ήταν οφθαλμίατρος και ωτολαρυγγολόγος. Ψυχραιμία.

      • Δεν γίνεται κανείς προκλητικά κακός λέγοντας ότι μία τραγουδίστρια είναι ατάλαντη και ακούγονταν άσχημα την ώρα που τραγουδούσε.
        Ναι, η αλήθεια είναι ότι κακός συγκρίνω την Φουρέιρα με την Ελευθερίου, καθώς η Ελευθερίου μπορεί να ακούγονταν χάλια, αλλά η Φουρέιρα ακούγονταν πολύ πιο χάλια. Ήθελα κάποια στιγμή να πατήσω τη σίγαση της τηλεόρασης γιατί τα αυτιά μου υπόφεραν. Οπότε τον ΩΡΛ θα τον χρειαστώ σίγουρα. Για τον Οφθαλμίατρο πάλι δεν είμαι σίγουρος. Παρόλο που αυτό που έβλεπα ήταν πραγματικά κακό, ωστόσο τα μάτια μου το άντεξαν. Πέρασαν με επιτυχία αυτή τη δοκιμασία.

  35. Πρώτη φορά κερδίσω 300 ευρώ εύκολα στο στοίχημα και είμαι στεναχωρημένος. Μακάρι να κερδιζε η Ελένη και ας εχανα 100 ευρώ. Μετα τη ξενερα με λαζαρεφ και il volo ,ήρθε και αλλη . κριμα

  36. Πότε θα ξέρουμε τη θέση της Ελλάδας ξεχωριστά επιτροπές κ κοινού; ξέρετε;

  37. ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    ☆☆☆☆☆☆ ΙΣΡΑΗΛ☆☆☆☆☆☆

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    #WE LOVE NETTA♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

    #ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 2019♡♡♡♡♡♡♡

    ★★★RESPECT★★★

    ————- ΤΕΛΟΣ ————–

  38. Μετά τα τραγούδια της jamala κ του sobral που ποτέ κανείς δεν τα άκουσε (χωρια τα σκάνδαλα κ το παρασκήνιο τους), η νίκη της Μέτρα μου φαίνεται σε δροσερό αεράκι

  39. 1. Συγχαρητηρια στο Ισραηλ. Εμενα…δε μου αρεσε.
    2. Συγχαρητηρια Ελενη. ΕΣΚΙΣΕΣ.
    3. Συγχαρητηρια Κυπρο για την επιλογη τραγουδιστριας και για τη 2η θεση.
    4. ΕΡΤ/ Δε θελουμε εκπροσωπο του χρονου που δεν εχει τραγουδισει ζωντανα το τραγουδι.
    5. Επιτροπες/ Για ποιο λογο ακριβως μπηκαν, θυμηστε μου…Κατι πρεπει να γινει.
    6. Σουηδια/ Εξελισσεται σε καρκινο της Γιουροβιζιον.
    7. Γιουχαρισμα/ Αηδια ποια με το γιουχαρισμα σε εμας και τη Ρωσια. Κατι πρεπει να κανουμε.

    • Και στο Μαυροβούνιο “έπεσε” γιουχάρισμα για τους 12 βαθμούς που έδωσε στη Σερβία

      • Βρε ναι, αλλα εμεις τι θα κανουμε. Και ειδικα φετος ηταν 100% κακια. Που θα διναμε τους 12 βαθμους; Στη Σουηδια η στην Αυστρια;

  40. Aν ήταν να νικήσει η μουσική Βουλγαρία και Εσθονία θα ήταν πολύ πιο ψηλά σήμερα! Επιστροφή στο κιτς για την Eurovision…

    • Πραγματικά άξιζαν πολύ παραπάνω!!! Ειδικά η Βουλγαρία που η ερμηνεία τους ήταν εξαιρετική!

    • Η Βουλγαρία ήταν πραγματικά εκπληκτική. Τρομερή σύνθεση και εντυπωσιακές ερμηνείες, σαν να σου λένε την ίδια ιστορία πέντε διαφορετικιι άνθρωποι.

  41. Πρώτον, συγχαρητήρια στην Ελενάρα για την δεύτερη θέση! Ήταν το καλύτερο δώρο που θσ μπορούσε να μας κάνει (όταν λεω μας, εννοώ εμάς τους Κύπριους).
    Δεύτερον, κατέκτησε επάξια την 2η θέση χωρίς ψήφους από γειτονικές χώρες, αφού δεν έχουμε γείτονες πολλούς να μας στηρίξουν.
    Τρίτον, αν πήγαινε με Ελλάδα θα ήταν κάτω από την δεκάδα γιατί οι Ευρωπαίοι δεν πάνε την Ελλάδα και αυτο έχει αποδειχτεί σε πολλά θέματα τα τελευταία χρόνια.

    Ευχαριστούμε Ελενάρα για την 2η θέση, την καλύτερη που έχουμε πάρει ποτέ στον διαγωνισμό! Ήσουν η έκπληξη του διαγωνισμού τις τελευταίες 2 βδομαδες και μας έκανες όλους υπερήφανους!

    • Δεν πάνε την Ελλάδα? Ότι στέλνουμε μέτρια προς κακά τραγούδια και εχουμε κακές εμφανίσεις δεν σημαίνει ότι δεν μας πάνε…… Αν είχε πάει με την Ελλάδα η την ίδια περίπου θα έπερναι η θα κέρδιζε

    • Εχω αντιθετη απαοψη ως προς την θεση της Ελενης εαν πηγαινε με την ΕΛΛΑΔΑ! Αν καιν το Ισραηλ οπως λενε ηθελέ να κερδισει οποτε θα εκανε τα παντα ….. Δεν εχει πεσει η Ελλαδα εξω…. απλα η ΕΡΤ δεν ενδιαφερεται!!

      ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ για το Ισραηλ αλλα Ιερουσαλημ 2019 ειπε η Νεττα…

      Επιτελους ας σταματησει και το “macedonians jury”… ουτε καν τα προσχηματα δεν μπορουν να καλυψουν στην ΕΡΤ…. δλδ δεν επρεπε να εγραφε εστω το F.y.r.?

      Η ανακοινωση των βαθμων απο την Ελλαδα-ΕΡΤ….ΑΘΛΙΑ!!!!

    • θεωρώ ότι το σχόλιο σου αφήνει κάποια αρνητικά υπονοούμενα για την Ελλάδα. Μίλα πιο συγκεκριμένα για τις σχέσεις Ελλάδας-Ε.Ε κ πως που στηρίζεις την αποψη σου αυτη;

      Σεβαστό να νιώθεις υπερηφάνεια, αλλα εμένα προσωπικά μου κάνει εντύπωση. Υπερήφανος ως Κύπριος, που σας εκπροσώπηση μία Αλβανίδα (που ζει στην Ελλάδα), με μία σύνθεση εισαγωγής απο συνθέτες Σουηδούς (κ έναν που κ που θυμάται ότι έχει ελληνική καταγωγή) και χορογράφο απο Αυστραλία;;; Δεν ξέρω κατα πόσο όλο αυτο είναι Κύπρος.

  42. Τι τελικός και αυτός! Μ’ άρεσε που είχε την αγωνία του και τα ευτράπελά του και έτσι δεν μπορώ να πω ότι βαρέθηκα κατά την διάρκειά του σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που ακόμα και με την Ελλάδα να συμμετέχει από την στιγμή που δεν υπήρχε περίπτωση να πάμε καλά δεν είχα καθόλου αγωνία Φυσικά όμως στεναχωρήθηκα πάρα πολύ για την αγαπημένη μας Κύπρο… Μπορεί το τραγούδι να μην ήταν κάτι το ιδιαίτερο μουσικά αλλά σκηνικά ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΑ η καλύτερη και άξιζε η Ελένη μας την νίκη. Όχι τίποτα άλλο αλλά όπως και να το κάνουμε δύσκολα η Κύπρος θα ξαναφτάσει τόσο κοντά στο βραβείο. Για μένα είναι σαν να έχασε η χώρα αφού προσωπικά δεν ξεχωρίζω την Κύπρο και κάθε φορά που έσκαγε το δωδεκάρι πανηγύριζα! Μην μιλήσω για το televoting που μου έβγαλε την ψυχή από την αγωνία και κάθε φορά έλεγα “Μην τολμήσεις μωρή και πεις Κύπρο…” και άλλα παρόμοια! Παρ ‘όλα αυτά θα θυμόμαστε την εμφάνιση της Ελένη; πάντα γλυκά αφού χάρισε στην χώρα την καλύτερη θέση της στον διαγωνισμό και κατάφερε για πρώτη φόρα όλοι να μιλούν για αυτήν και να μαζέψει ψήφους που ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα μαζέψει!

    Τώρα στα υπόλοιπα. Δεν άξιζε η Νέττα νίκη… κατά την γνώμη μου πάντα ήταν το πολύ για πεντάδα αλλά τι να πω γούστα είναι αυτά.
    Το ότι η Δανία ήταν τοπ 10 στο κοινό και τρύπωσε στην 10αδα τελευταία στιγμή μου φάνηκε τρελό, δεν το πίστευα!
    ΑΚΟΜΑ ΓΕΛΑΩ με το φάσκελο που έδωσε στη Σουηδία το κοινό μετά από την αισχρή πριμοδότηση από τις επιτροπές.
    Το ίδιο και για τον Ρίμπακ, όχι για τις επιτροπές γιατί και αυτές χεσμένο το είχαν αλλά γιατί ήρθε με ένα μέτριο τραγούδι και νόμιζε ότι κάτι έκανε… η μετριότητα αυτά τα αποτελέσματα έχει.
    Το ότι η Αλβανία δεν έδωσε 12αρι στην Φουρέιρα τραγικό… ελπίζω να μην έχουν ακόμα το θράσος να λένε ότι η δεύτερη θέση πήγε σε Αλβανίδα από την στιγμή που δεν νοιάζονται καν
    Η Ουκρανία από τελευταία στις επιτροπες, μέσα στο τοπ 10 του κοινό λέει ΠΟΛΛΑ!
    Στεναχωρήθηκα για την Γαλλία, άξιζε περισσότερα!
    Τελικά σχεδόν όλα τα φαβορί ξεφούσκωσαν και πήραν μέτριες θέσεις ( Βουλγαρία εκτός δεκάδας, Εσθονία με το ζόρι μέσα σε αυτήν και πάει λέγοντας)
    Αυτά για τώρα… ΣΥΗΧΡΗΤΗΡΙΑ στην Ελένη και την Κύπρο μας για την εκπληκτική εμφάνιση και θέση!
    Του χρόνου (δυστυχώς) Ιερουσαλήμ και ελπίζω η ΕΡΤ να βάλει μυαλό και να ζήσουμε μια παρόμοια αγωνία και με την Ελλάδα ως φαβορί!

  43. Καλησπέρα σας.Θα ήθελα να αποχαιρετήσω τη φετινή χρονιά με κάποιες προσωπικές απόψεις,φιλικά πάντα.Α)Από το κοινό το 90-95% των ψήφων προέρχονται από τη Gay κοινότητα και το υπόλοιπο 5-10% από τους υπόλοιπους.Που υπάρχει λοιπόν κοινωνικός αποκλεισμός ανάλογα με τα ποσοστά;Ποιος είναι ο πραγματικός ρατσισμός;Στο στάδιο οι πολύχρωμες σημαίες των gay ήταν πιο ψηλά από τις υπόλοιπες σημαίες διάφορων χωρών.Το “STUPID BOY” έγινε ύμνος από ό,τι φαίνεται.Για να πέσουν οι μάσκες σιγά σιγά,ένας ιστορικός θεσμός μουσικής με ήθη και ιδανικά που ξεκίνησε κατά τη μεταπολεμική περίοδο για να ενώσει τους λαούς μετατράπηκε σε ένα προτεκτοράτο της Gay κοινότητας που το μάνατζερ,τα λεφτά,το εμπόριο και η πολιτική είναι αυτά που κερδίζουν τον διαγωνισμό και όχι η καλύτερη μουσική καθέ αυτή.2)Οι επιτροπές ψηφίζουν ανάλογα που υπάρχει το “μαρούλι” – “το κασέρι κ.λ.π.Δεν ψηφίζουν τη καλύτερη μουσική,είναι μια μεγάλη απάτη.Οι Εβραίοι έχουν πολλή μαρμίτα δεν έχουν ανάγκη.Είδαν και έπαθαν με τη Πορτογαλία φέτος επειδή ένας απατεώνας έκανε τον άρρωστο με καρδιά και πήρε τζάμπα τον διαγωνισμό.Δεν θα το έδιναν εύκολα στη Κύπρο οι επιτροπές και αυτό φάνηκε στη πράξη.3)Μάθαμε κοινωνικά μηνήματα τώρα και όχι τραγούδι-μουσική(Πρόσφυγες,Gay,Ανάπηροι,Άρρωστοι,Κουφοί,Στραβοί,Πόλεμοι,Οικονομική Κρίση(βάζω και εμάς μέσα).Χάνουμε το παιχνίδι σιγά σιγά.4)Για την Ελλάδα 2 είναι τα τεινά μετά την 14η θέση στον Α’Ημιτελικό φέτος:Με αυτήν την διοίκηση της ΕΡΤ να μη ξαναδηλώσουμε συμμετοχή στο διαγωνισμό και να περιμένουμε να αλλάξει η διοίκηση της ΕΡΤ και να έρθουν άνθρωποι που να ασχολούνται πραγματικά με αυτό το πολύτιμο προϊόν διαφήμισης για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.ΥΓ1:Όταν φτιάξουν τα πράγματα στην ΕΡΤ η Ελένη θα πάει με την Ελλάδα αυτή την φορά στο διαγωνισμό για να τελειώσει αυτό που άρχισε με τη Κύπρο.Είμαι σίγουρος.ΥΓ2:Αν με θεωρήσετε ρατσιστή ή ομοφοβικό για τα παραπάνω είναι απολύτως σεβαστό και το σέβομαι στο μέγιστο.Αλλά λυπάμαι,είναι η δική μου αλήθεια και δεν μπορώ να την αποβάλλω.Να ‘στε καλά.

    • ΕΙσαι πολυ ευγενικος και δεν προκαλεις, δεν υπαρχει λογος να σε παρεξηγησει κανεις.
      Αλλα νομιζω εισαι λαθος στο θεμα της νικης του Ισραηλ. Δε γνωριζω κανενα γκει εδω που μενω στη Σουηδια που να ειχε το τραγουδι του Ισραηλ σημαια. Καθε αλλο, μαλιστα. Εχει κουρασει το man hating εδω, αλλα πιστευω και αλλου.
      Δικη μου αποψη ειναι οτι οι γυναικες ειναι αυτες που εβγαλαν το Ισραηλ και οχι οι γκει. Αν θες τη γνωμη μου οι γκει φετος υποστηριζαν Κυπρο, Ιρλανδια και Αυστρια.
      Οι επιτροπες θελουν ξηλωμα. Η Σουηδικη παραγωγη πρεπει να παρει ποδι απο την εκαστοτε διοργανωτρια χωρα. Η ΕΡΤ πρεπει να παρει ενα μανατζερ (φυσιολογικο) και οχι σαν αυτους που εχουν.

  44. Παιδια 10η η ελλαδα στο κοινο στον ημιτελικο και 16η στις επιτροπες! Προτείνω να αποχωρησουμε με την ιδια δικαιολογια που αποχωρησε η τουρκια μπας και ξυπνησουν και αλλες χωρες και μπας και τελειώσει αυτη η αηδια με τις κριτικες επιτροπες! ΕΛΕΟΣ μας εχουν χαντακωσει σαν Ελλάδα τοσα χρόνια! Να μαστε δεκαδα στο κοινο και αυτοι να μας βγαζουν 19ους και 20ους! ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ!

    • Κοιμόμαστε κανονικά!!! Πού είναι οι εποχές που οι χώρες αποχωρούσαν σε δεκάδες από αντίδραση;;; Όλες οι χώρες, κυρίως ανατολικές που μπήκαν γύρω στο 2000, εμεις η Κύπρος κτλ να μη πάμε του χρόνου. Να κάνουν διαγωνισμό 20 χώρες να δούμε τι θα κάνουν. Αυτές οι χώρες που ανέφερα εδωσαν χρώματα και όμορφες μουσικές στο διαγωνισμό και τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να αντιγράψουν τις δυτικές. Έχει χαθεί το νόημα πια!

  45. Ιερουσαλημ 2019;;; Μυρίζει μπαρούτι η φάση, καλύτερα να πάμε για αγρανάπαυση. Η Κύπρος δε επιβάλλεται να την κάνει.

  46. Εντυπωσιακό το πως η Ευρώπη αγοράζει ακόμα τις μπούρδες της «διαφορετικότητας», από το Ισραήλ το ’98 και φέτος, την Κοντσίτα κλπ κλπ. Ένα καλά στημένο marketing έχει στηθεί γύρω από όλο αυτό.
    Το ζήτημα δεν είναι να είμαστε περήφανοι για μία διαφορετικότητα (κοντός, χοντρός, gay, μουσουλμάνος κλπ), το ζήτημα είναι να είμαστε «τυφλοί» πάνω σε αυτό και να αξιολογούμε τους ανθρώπους χωρίς αυτό να αποτελεί κριτήριο συμπάθειας, επαίνου κλπ. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας.

    Υ.Γ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει μία συζήτηση για το πως η gay κοινότητα έχει κάνει προτεκτοράτο της τον διαγωνισμό και εν τέλει δίνει της κατευθύνσης εκεί που γουστάρει.

    Υ.Γ. Άντε παιδιά, δαπανήστε άλλα 20 χρόνια για να πείσετε τον κόσμο εκεί έξω πως “όχι, η Eurovision δεν είναι πανυγηράκι”, γιατί η αντίθετη άποψη θα είναι εξαιρετικά δημοφιλής και πάλι μετά τα αποψινά.

    • Αν έβγαινε αυτό που ήθελαν οι γκέι όπως λες θα νικούσε άνετα η Κύπρος με την Ιρλανδία να μπαίνει το λιγότερο δεκάδα. Η Φουρέιρα είχε πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη από την κοινότητα (διότι θύμιζε έντονα Τζένιφερ Λόπεζ και Μπιγιονσέ που είναι είδωλο για πολλούς) από την Νέττα η οποία σίγουρα ψηφίστηκε περισσότερο από το γυναικείο κοινό (λόγο και καλά μηνύματος) και μετά από άσχετες ομάδες ανθρώπων που απλά έτυχε να του τραβήξει την προσοχή ή είχαν ακούσει ότι αυτό ήταν το φαβορί και πείστηκαν ότι όντως είναι καλό… Πίστεψε με οι γκέι παίζουν ένα μεγάλο μέρος στην ψηφοφορία αλλά όχι το μεγαλύτερο. Υπάρχει και το γυναικείο κοινό που είναι μεγάλο. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι από το γενικό κοινό ξέγραψαν πλέον τον διαγωνισμό άρα ήταν λογικό να μείνουν αυτοί που ήταν πάντα πιστοί σε αυτόν.

    • XI XI! Πουλάκι μου! To φυσάς και δεν κρυώνει με την νικη του Ισραηλ και τη δευτερη θεση του Φουρειρα που είχες στοχευμενα διασύρει με τους πιο απίθανους και πιθανούς τρόπους! Νομίζω οτι θεωρούσες οτι ούτε καν θα περάσει στον ιμητελικο, αρχικά η Κυπρος! Μέτα βέβαια…το άλλαξες! …χιχι! Επισης, τα χαιρετίσματα μου στα Σκόπια να δώσεις που σου άρεσαν και που και πάλι ΔΕΝ κατέστρεψαν σκηνικά την μουσικη τους μετριότητα! χιχι! Οταν στα έγραφα…είχα προκατάληψη! Επίσης καλή η 18η θεση τους? ( ήμουν μέσα στην 14η θεση με 17η ή 18η είχα πει)! Φιλια πολλα Μαριε, και του χρόνου αγόρι μου…εσκισες φέτος!

  47. Για την ιστορια στον πρώτο ημιτελικό πρώτη στο κοινό και με διαφορά ήταν η Κύπρος με 173. Ακολουθεί Τσεχία με 134, και το Ισραήλ τέταρτο/πέμπτο με την Αυστρία μαζί 116 βαθμούς η καθεμία. Εξ ου λογικά και η στοιχηματική εκτόξευση της Κύπρου που παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια και του τελικού στην πρώτη θέση των στοιχημάτων, οπότε μάλλον δεν ήταν το τυράκι. Αλλά και η νίκη του Ισραήλ στο κοινό δεν φαίνεται να είναι τόσο “καθαρή” στον τελικό, διαφορετικά θα είχε δείξει τη δυναμική του ήδη από τον ημιτελικό. Αν όχι πρώτο θα ήταν μέσα στην τριάδα και σίγουρα πολύ κοντά βαθμολογικά με το πρώτο. Για την ιστορία, τέλος, η Ελλάδα στον ημιτελικό ήταν δέκατη στο κοινό και δέκατη έκτη στις επιτροπές. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Τίποτα αγγελικά πλασμένο…

    • Απλα τα πραγματα ρε φιλέ απλα αγόρασε ψήφους το Ισραήλ στο τελικο και κέρδισε η απλα μας δουλευουν. Εχει βουηξεκ το youtube οτι το Ισραήλ αγόρασε ψηφους

      • Πως αγοραζονται οι ψηφοι ρε παιδια;
        Το ακουω, το ακουω, αλλα στην πραξη πως γινεται;

      • Απλά πληρώνεις εταιρίες να πάρουμε τηλέφωνα για να σε ψηφίσουν σε μεγάλο βαθμό

    • okay αλλά ας μην ξεχνάμε ότι στους ημιτελικούς ψηφίζουν μόνο 21 χώρες όχι 43… όπως επίσης ότι η διαφορά της Φουρέιρας με της Νέττας ήταν τρομερά μικρή. Τέλος μην ξεχνάμε ότι το Ισραήλ τραγούδησε 7ο ανάμεσα σε όλα τα φαβορί ενώ η Κύπρος έκανε περίπατο αφού έβγαινε τελευταία και μετά από μπαλάντα. Λίγο το ένα λίγο το άλλο να πως στην τελική γραμμή το Ισραήλ έκοψε το νήμα. Ούτε εμένα μ ‘αρέσει που δεν νίκησε η Κύπρος γιατί άξιζε πολύ περισσότερο αλλά κάθε χρόνο είναι κουραστικό να ψάχνουμε τι κόλπο παίχθηκε και νίκησε όποιος νίκησε. Από την στιγμή που δεν μπορούμε να το αποδείξουμε ότι αγόρασε ψήφους κτλ ας το αφήσουμε και ας πάμε παρακάτω και του χρόνου με υγεία.

  48. Στον ημιτελικό ήμασταν 10 η στο κοινό και 16η θέση στις επιτροπές… Ναι συγνώμη.. Δεν ψηφίσαμε Σουηδία πέρυσι ?? που να μας ψηφίσουν οι επιτροπές

  49. Η Ελλάδα πάντως ήταν 10η στην ψηφοφορία του κοινού και 16η στην επιτροπών…

  50. Θα ηθελα τωρα να ακουσω ολους τους “μουσικοσυνθετες” που κραζατε την Ελλαδα, γιατι μου το παιζατε αντικειμενικοι και οχι πατριωτες, πραγματικα πιστευετε οτι η Φουρειρα τραγουδησε καλυτερα απο τη Νεττα. Οκκκ,,, καλη ηταν η Ελενη αλλα η Ισραηλινη το κομματι της το εσκισε με κατι γυρισματα της φωνης, ψηλες νοτες…Αππ αποψη σκηνικης παρουσιας και τα δυο τραγουδια ηταν στο ιδιο επιπεδο, τα πολλα κιλα δεν εππηρεαζουν το ευρωπαικο κοινο πια που νομιζετε οτι ψηφιζουν μονο τις ωραιες γυναικες. Η διαφορα υπηρχε στη φωνη. Και εκει εχασε η Φουρειρα, γιατι φωνητικα δεν ειναι Νεττα. Εμενα με εξεπληξε οτι οι επιτροπες ψηφισαν τοσο καλα την Κυπρο. Αλλα θα μου πειτε εδω ψηφισαν περισσοτερο Σουηδια παρα Εστονια, ενω υποτιθεται οτι ψηφιζουν τις καλυτερες φωνες.

  51. Bravo στο Ισραήλ και τη Νετα ,πολύ δύσκολο τραγούδι για live εμφάνιση ,δίκαιο το αποτέλεσμα ,το τραγούδι είναι εκπληκτικό και παρά πολύ έξυπνο ,bravo και στην Ελένη μας γιατί είναι δεύτερη και με ένα όχι αξιόλογο τραγούδι το οποίο πραγματικά το εκτόξευσε ,η ΕΡΤ να αρχίσει να τρίβει τα χέρια της και να στείλει την Ελένη για να το σηκώσουμε και δεύτερη φορά .

    • Εγω πεοσωπικα εξακολουθω να μη θελω να παρει η Φουρειρα γιατι δεν εχει φωνη. Ας λεμε αληθειες, οσο καλα και να χορευεις αν δεν εχεις φωνη δεν πας πουθενα. Προτιμω καποιον που εχει φωνη παρα το κουνημα.

  52. Θεώ να μιλήσω λίγο για την Ιρλανδία. Την Ιρλανδία που μέρες τώρα όλοι κραζατε καθως ήσασταν τόσο σίγουροι ότι θα ήταν 10η και η Ελλάδα 11η και καλά μας έκλεψε την θέση λόγω των χορευτών. Η Ιρλανδία λοιπόν με μονο σύμμαχο την Αγγλία και αρκετές χώρες που δεν θα της έδιναν βαθμό κατάφερε να βγει 6η στο σύνολο αλλά και στο κοινό, ενω η Ελλάδα με πολύ περισσότερους συμμάχους βγήκε 14η και 10η αντίστοιχα. Σε έναν τελικό που όλη η Ανατολική Ευρώπη πλέον ψήφιζε, οπότε θα έχανε έτσι κι αλλιώς πόντους τόσο στις επιτροπές όσο και από τον κόσμο από τις μισές χώρες, βγήκε 16η. Οπότε όχι το να έχει αυτό τη την σκηνική παρουσία δεν ήταν η εύκολη λύση για να πάρει πόντους αλλά μάλλον ένα ρισκο

  53. Η Eurovision έφτασε να καθορίζεται από προσωπικές ιστορίες, δράματα, υποτιθέμενα κοινωνικά μηνύματα περισσότερο από τα ίδια τα καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά των τραγουδιών. Κακώς λοιπόν και η Φουρέιρα δεν προέβαλε το δράμα της φτωχής μετανάστριας που πέτυχε.
    Όλο αυτό είναι ενδεικτικό της υστερίας της πολιτικής ορθότητας που επικρατεί στη Δύση, κατά την οποία ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να επιβραβεύουμε τους υπερβαρους, τους αλλόφυλους, τους αλλόθρησκους, τους ομοφυλόφυλους κλπ κλπ μόνο και μόνο γιατί φέρουν αυτό χαρατηριστικό και όχι για το αποτέλεσμα του ταλέντου και της προσπάθειας σε κάτι.

    • Η Φουρειρα προεβαλε οτι ηταν θυμα ρατσισμου των Ελληνων. Και οτι εφυγε λογω εμφυλιου στην Αλβανια. Ασχετο αλλα ο εμφυλιος που δεν ηταν ακριβως εμφυλιος βεβαια εγινε το 1997. Η Φουρειρα ηρθε το 1994 στην Ελλαδα

      • Τίποτα δεν προέβαλλε η Φουρέιρα. Αυτό μπορεί να είναι μια εσωτερική συζήτηση για εμάς εδώ, ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε σαν μέσω προώθησης της συμμετοχής έξω.

      • EuropeSong2018
        Δεν ειπε τιποτα αρνητικο η Φουρειρα για την Ελλαδα. Σταματα τις κακιες. Δωσε λινκ να δουμε κι εμεις αν εχει πει κατι. Αλλιως απλα παραπληροφορεις.

    • Επίδειξη δύναμης απο του heaters της Eurovision. Κατάφεραν πάλι να βγάλουν πρώτο το ΧΕΙΡΩΤΕΡΟ τραγούδι, το πιο τσίρκο , και ετσι να διακομωδήσουν την Eurovision για ακόμα μια χρόνια .

  54. Συγχαρητηρια στην Ελενη για την 2η θεση αν και δικαιουται την νικη αλλα δεν πειραζει και η 2η θεση ειναι σαν να εχει νικησει μπραβο επισης καταδικασταιο ειναι το συμβαν την στιγμη που η SuRie ενω τραγουδουσε να της επιτεθει ο συγκεκριμενος ανθρωπος που απο οτι φαινεται ειναι ενας ρωσος φαρσερ να της παρει το μικροφωνο οσο για το Ισραηλ συγχαρητηρια για την νικη

  55. Εξω οι επιτροπες
    Και εντελως τυχαια σειρα εμφανισης
    Προσωπικα δεν αγχωθηκα καθολου οταν ειδαι τη Σουηδια και την Αυστρια να μας παιρνανε στις επιτροπες ηταν δεδομενο οτι θα πανε απο κει που ηρθαν απο το κοινο

  56. Εγώ ένα πράγμα θα κρατήσω: τελείως τυχαίο ήταν που οι επιτροπές όλων μα όλων των χωρών έδιναν μαζικά βαθμούς στην Αυστρία; Ένα μέτριο τραγούδι, αν θέλανε μπαλάντα υπήρχαν πολύ καλύτερα όπως της Λιθουανίας και ακόμα και της Εσθονίας κάτι που θα φαινόταν πιο λογικό για την ηλικία των κριτών που είναι σίγουρα πάνω από 50. Επίσης δεν πίστευα ποτέ οτι αυτοί οι άνθρωποι των επιτροπών θα ψήφιζαν ποτέ τη γελοία από το Ισραήλ. Γενικά δε με πειράζει όποιος κι αν κερδίσει αλλά αυτά τα τρία πράγματα δεν τα θεωρώ τυχαία.

  57. Κερδισε το τραγούδι που όλοι σιγοτραγουδήσαμε έστω και για χάζι και ήταν πρώτο σχεδόν σε ολη την διάρκεια της προετοιμασίας…προσωπικά δεν μ αρέσε αλλά οκ….Μπράβο στο Ισραήλ αλλά ένα μεγάλο Μπράβο στην Φουρέιρα που απογείωσε ολα τα αρχικά προγνωστικά και έφερε την Κύπρο στην 2η θέση, την καλύτερη θέση της χώρας! Κερδισμένη είναι όπως και να έχει..
    Χάρηκα για την Αυστρία γιατί το είχα στην δεκάδα μου και κάποιοι με κοίταζαν με μισό μάτι..
    Η ψηφοφορία των κριτών πρέπει να καταργηθεί τελείως…στημένα όλα..ντροπή …
    Καλή συνέχεια…..next stop Τελ Αβίβ.;;

  58. Προς κάποιους σχολιαστές και τις αιτιασεις του για “γκει προτεκτορατο κλπ. Δεν ξέρω από ποτέ βλέπετε (και αν βλέπετε βασικά και δεν μπήκατε απλά για να σχολιάσετε ως troll) γιουροβιζιον, μου κάνει εντύπωση πάντως η έκπληξη σας. Ο θεσμός ήταν ανέκαθεν gay friendly και θα έπρεπε να το ξέρετε αν δεν είστε 15χρονα (που μάλλον δεν είστε) Από κει και πέρα :αφενός δεν είναι μόνο γκει το κοινό που παρακολουθεί το θεσμό, αφετέρου οι φανς με τα μποα και τις drag εμφανίσεις δεν αντιπροσωπευουν απαραιτήτως τη γκει κοινότητα αλλά τους εαυτούς τους (και μπράβο τους που δεν κρύβονται γιατί στη τελική δεν βλάπτουν κανέναν) . Επίσης, δεν καταλαβαίνω σε τι σας ενοχλούν τα τραγούδια με κοινωνικά μηνύματα και τα απορριπτετε καλλιτεχνικά. Δηλ θέλετε να μου πείτε ότι το merci της Γαλλίας δεν ήταν μελωδικό? Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα. Λυπάμαι για την άποψή σας γιατί εμφορειται ξεκάθαρα από ρατσιστικά κίνητρα. Το πρόβλημα της Γιουροβιζιον δεν είναι οι γκει αλλά οι επιτροπες (κι αυτές υπήρχαν πάντα) Χθες αυτό φάνηκε ξεκάθαρα. Με το νέο σύστημα έχουμε συνηθίσει τις αποκλίσεις αλλά το χθεσινό ήταν πραγματικό “χαστούκι”.Η περίπτωση του – προκλητικά πουσαρισμενου-Σουηδου, τα λέει όλα. Οπως και της Αυστραλίας, της Δανίας, της Ουκρανίας κλπ. Σημειωτέον, τραγούδια που δεν έχουν κάποιο γκει στοιχείο, ώστε να το αποδώσετε σ’ αυτό που ισχυριστηκατε.

    • Το πρόβλημα με την gay κοινότητα και την αποκλειστικότητα που απαιτεί στον διαγωνισμό δεν είναι με την παρουσία της μέσα στο στάδιο, αυτό το αντιμετωπίζεις απλά ως γραφικότητα και τελειώνει το θέμα.

      Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν από τις αρχές του 2000 στο press center μειώθηκε δραματικά ο αριθμός των δημοσιογράφων και αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός απλών fan (gay στην συντριπτική τους πλειοψηφία) που ΚΑΝΟΥΝ τους δημοσιογράφους, κυρίως πλέον για σχετικές ιστοσελίδες.
      Όλοι αυτοί, όντας συγκεκριμένης αισθητικής και αντιλήψεων και προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν το βήμα που παίρνουν μέσω του διαγωνισμού για την προώθηση των δικών τους ζητημάτων, διαμορφώνουν κάθε χρόνο το πλαίσιο του ποιός πρέπει να πάει καλά, και ποιός όχι. Με τις ανταποκρίσεις και ανάλογα με το τι ταιριάζει στο δικό τους γούστο και ιδέες. Αυτές με τη σειρά τους επηρεάζουν άμεσα τα στοιχήματα και τα προγνωστικά (όπως πολύ καλα΄είδαμε και φέτος), και αυτά δημιουργούν το κλίμα στον απλό κόσμο για το τι “πρέπει” να του αρέσει και τι όχι. Έτσι πια λειτουργεί το όλο σύστημα.

      2. Δεν έχω πρόβλημα με τα μηνύματα στα τραγούδια, αρκεί αυτά να είναι ένα μέρος στο όλο πλαίσιο και να εξυπηρετούν το τραγούδι, και όχι το ανάποδο. Εδώ όμως δεν συμβαίνει πια αυτό. Έχει στηθεί μια βιομηχανία που πουλάει κοινωνικά μηνύματα και τη “διαφορετικότητα” ως εμπορικά προιόντα. Δεν είναι πια το τραγούδι που μετράει, είναι το υποτιθέμενο μήνυμα που χρησιμοποιεί ένα κάποιο τραγούδι. Δεν είναι πια το ταλέντο του τραγουδιστή, είναι η διαφορετικότητα του τραγουδιστή (ο υπέρβαρος, ο gay κλπ) που πρέπει να επιβραβευτεί με ψήφους, λες και ο άνθρωπος χαρακτηρίζεται από ένα διαφορετικό από τον μέσο όρο χαρακτηριστικό που έχει, και όχι από τις ικανότητες και τον μόχθο του. Και στο τέλος επιτυγχάνεται το αντίθετο. Όσο πιο πολύ μιλάμε για τη διαφορετικότητα κάποιων ανθρώπων, τόσο περισσότερο τους στιγματίζουμε.

      Και δεν είναι ρατσιστής όποιος το επισημαίνει (άλλοηλεξούλα που έγινε καραμέλα για όποιον τολμάει να λέει κάτι που δεν συμφωνούμε) είναι ότι κάποιοι από εσάς δεν έχετε το βάθος σκέψης για να δείτε λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια του marketing που σας πλασάρουν.

      • @ Μαριο,
        Ακομα και αληθεια να ειναι αυτο που γραφεις για το βαθος σκεψης που καποιοι κατα τη γνωμη σου δεν εχουν, ενω εσυ εχεις (αυτο τουλαχιστον συνεπαγεται), δεν ειναι κατι που ενας εξυπνος ανθρωπος το λεει.

  59. καταρχάς καλο θα ειναι καποια πικροχολα και κακεντρεχη σχόλια να μην γραφονται με τοσο μένος..ελεος….οσον αφορα τα αποτελεσματα χαρηκα για τις υψηλες θεσεις ιταλίας,αυστριας(για μουσικους λογους) και κυπρου(συναισθημα).ηθελά να δω την ιρλανδία κ γαλλια ψηλοτερα!αφωνος με την στηριξη σε αδιαφορες συμμετοχες τυπου γερμανιας κ σουηδίας!οσον αφορα τη netta μου ειναι συμπαθεστατη, το ισραηλ επισης ειναι μια χωρα που εχει αδικηθει την τελευταια δεκαπενταετία καταφωρα στο διαγωνισμο οποτε ηρθε η ωρα να παρει τη ρεβανς του!χαιρομαι που ο διαγωνισμος βρισκεται και παλι στο νότο και χαιρομαι που μια χωρα χωρις πολλες συμμαχιες καταφερει με αυτο το ενδιαφερων ιδιομορφο ποπάκι να χτυπησει πρωτια!!
    ελπιζω του χρονου να εχουμε μια ενδιαφερουσα κι εμεις συμμετοχη!και με εναν καλλιτεχνη που ξερει και να ερμηνευει και να σταθει στην σκηνή και ο νοων νοειτω!

  60. Ως προς το διαγωνιστικο κομμάτι :Δεν χάρηκα για τη νίκη του Ισραήλ γιατί επαναφέρει δυναμικά το κιτς στο θεσμό κι αυτό προιδεαζει για αντίστοιχο “κύμα” αναλογων εμφανίσεων του χρόνου. Είναι catchy αλλά μέχρι εκεί. Τραγούδι αξιωσεων και πρωτιάς δεν το λες, με τπτ. Το έβγαλε πολύ καλά φωνητικά πάντως και σίγουρα καλύτερα από τον ημιτελικό. Πολλά και θερμά συγχαρητήρια στη Φουρειρα για τη παναξια δεύτερη θέση που οφείλεται ξεκάθαρα στην ίδια. Μακάρι να γυρίσει με την Ελλάδα (αν δεν είναι ποτέ τόσο αρτηριοσκληριωτικη η ΕΡΤ), μ’ ένα καλύτερο τραγούδι και να κερδίσει τη πρωτιά. Της εύχομαι καλή πορεία γιατί είναι δουλευταρου και το αξίζει. Δεν της το χα ότι θα μπορούσε να το βγάλει τόσο καλά live. Χίλια μπραβο. Στα υπόλοιπα:καταχαρηκα με τον καταποντισμο του Ριμπακ γτ ήρθε μ’ ένα ελεεινο τραγούδι και πίστευε πως θα κάνει περίπατο μόνο με το όνομά του, μπράβο στους Μολδαβους που – αν και η φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη – νοιαστηκαν και έφτιαξαν κάτι πολύ καλό σκηνικά, μπράβο στην Αγγλίδα που παρά το απρόοπτο που της συνέβη ήταν άψογη και αρνήθηκε να ξαναεμφανιστει, ντροπή για τη Σουηδία και τη προκλητικοτατη στήριξη από τις επιτροπες, ντροπή για τα γιουχαισματα της ώρα του 12αριου μας (ότι δεν άξιζε? Οτι η Φουρειρα δεν κάνει καριέρα εδώ? Που την είδαν την ανταλλαγή και γτ δεν φωνάζουν αντίστοιχα και για τους πρωην Σοβιετικους και τους Βορειους? Κομπλεξικοι, ξεκάθαρα. Πολύ χαμηλά η Βουλγαρία η οποία ερμηνευτικα ήταν άψογη αλλά σαν σύνολο μου φάνηκε παραφορτωμενο, οπως και το τραγούδι, από τη πρωτη στιγμή που το άκουσα. Δεν ρο περίμενα ωστόσο σ’ αυτή τη θέση. Τη Λιθουανη την εθαψαν ενώ χάρηκα για την πεντάδα της Ιταλίας. Στα καθ’ημας. Κάποιοι λέτε ότι οι επιτροπες μας έριξαν. Οκ. Δεκατοι ήμασταν όμως και στο κοινό, οπότε και να περναγαμε, θα καταληγαμε πάλι από 19 και κάτω. Ε, δεν το λες και επιτυχία. Το τραγούδι φέτος είχε αέρα και δυναμική, δεν είχε όμως καθόλου έμπνευση, καμια στήριξη από την ΕΡΤ και έβγαλε έναν απίστευτο ερασιτεχνικό, πρωτόγνωρο σχεδόν (δηλ ούτε παράσταση δημοτικού) Νομίζω ότι μόνο με ριζικές αλλαγές θα δούμε προκοπή, που σημαίνει πως ίσως θα έπρεπε να απεχουμε και για να ανασυγκροτηθουμε αλλά κυρίως (μαζί) με άλλες χώρες, να μπουκοταρουμε αυτό το ξεφτιλικι με τις επιτροπες. Τέλος, τεράστια έκπληξη για μένα από τη χθεσινή βραδιά, η Σερβία. Δεν το είχα ακούσει σχεδόν (κακως) και ομολογώ πως εξεπλαγην ευχάριστα. Κρίμα που τερμάτισε χαμηλά. Αυτά. Και του χρόνου! (με ή χωρίς εμάς)

    • Το καλο live της Φουρειρα που το ακουσατε παιδια;; Το οτι χορευει δε λεω οτι ειναι απλο, αλλα και η Παπαριζου χορευε το 2005 και ομως ειχε φωναρα. Η Φουρειρα φωνητικα δεν ειναι καλη. Και το οτι βρεθηκε στη δευτερη θεση ηταν χαρη στις επιτροπες που υποτιθεται οτι ψηφιζουν τις καλυτερες φωνες και τελικα ψηφιζουν ο,τι να’ναι

  61. Πάντως μια χώρα που βγήκε 5η στο κοινό στα ημιτελικά είναι πολύ περίεργο πως βγήκε 1η στο τελικό!

  62. Με μεγάλη λύπη διαβάζω σχόλια ακόμη και τώρα για το ποσό κακό είναι το τραγούδι του Ισραήλ και το ποσό απίστευτη ήταν η Ελλάδα, το Ισραήλ είχε ένα πολύ έξυπνο τραγούδι ,με ανατολίτικα στοιχεία ,ένα πολύ δύσκολο τραγούδι να αποδοθεί καλά σε live εμφάνιση ,στον ημιτελικό δε της βγήκε αλλά χθες ήτανε καταπληκτική , η δε χθεσινή ψηφοφορία ήτανε μεταξύ 43 χωρών και όχι 19,σε ένα χθεσινό δημοσίευμα εδώ στον ogre βλέπουμε βλέπουμε κάθε χρόνο διάφορες στα αποτελέσματα μεταξύ ημιτελικών και τελικών, και τώρα σοβαρά είναι δυνατόν μετά από το φιάσκο της Ελληνικής παρουσίας να μιλάτε για αδικίες ? Έτσι δε βοηθάτε να γίνουν οι αλλαγές που πρέπει .Μου είναι δύσκολο να καταλάβω πως δεν σας άρεσε το Ισραήλ αλλά λατρέψαμε την εμφάνιση της Ελλάδας ,ξεπερνάτε τα όρια του γέλιου όταν ακόμη και η ίδια η Τερζη ήταν τόσο αμήχανη με την παρουσία της που γέλασε την ώρα της γέφυρας ,πραγματικά δεν έχω λόγια, ας σοβαρευτούμε και ας δώσουμε ένα καλό τραγούδι στη Φουρειρα για να μας φέρει την δεύτερη νίκη ,ξυπνήστε στη ΕΡΤ.

  63. στον ημιτελικο η επιτροπη της Κύπρου μας έδωσε 8 και 12 στο Ισραήλ.
    και στον τελικό κανένα βαθμό για Ισραήλ χαχαχα πολύ γέλιο
    ότι να ναι οι επιτροπές….

  64. 1) Μπράβο Ελενάρα, είναι σαν να νίκησες και το αξίζει πολύ περισσότερο.

    2) Το χειρότερο νικητήριο τραγούδι του θεσμού, αλλά είναι λογικό μετά από μήνες προώθησης και πρώτων θέσεων στα στοιχήματα να το μάθει όλος ο κόσμος και να το ψηφίσει.

    3) Είναι πλέον ξεκάθαρο το “σπρώξιμο” συγκεκριμένων χωρών από τις επιτροπές. Η Σουηδία φέτος με ένα εντελώς ανέμπνευστο τραγούδι φέτος κατάφερε και μπήκε δεκάδα. Και η Αυστρία προωθήθηκε παρά πολύ, με ένα τραγούδι που δεν άξιζε να είναι πρώτο στις επιτροπές. Αν όλες οι χώρες που ψήφισαν Αυστρία/Σουηδία ψήφιζαν με αντικειμενικότητα και όχι από συμφέροντα, η Κύπρος θα ήταν επάξια πολυ ψηλότερα στη βαθμολογία των κριτών, οπότε 1η στο γενικό σύνολο.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ναι στην κατάργηση των επιτροπών. Ό κόσμος ξέρει να εκτιμά και να ψηφίσει καλύτερα απ’ ότι οι “ειδικοί” που τοποθετούνται στις κριτικές επιτροπές. Ο κόσμος έχει ξυπνήσει.

    4) Μετά τη φετινή 2η θέση με τη Φουρέιρα, μου φαίνεται θα στραφούν περισσότερα μεγάλα ονόματα προς τα εκεί και σε λίγα χρόνια θα χτυπήσει νίκη.

    5) Η ΕΡΤ να βάλει λίγο μυαλό και να μη μας ξεφτιλίζει και μας κοροϊδεύει όλη η Ευρώπη για το πώς επιλέχτηκε το τραγούδι μας. Ωραία χρόνια εκείνα με τη ΝΕΡΙΤ που είχαμε ωραίο εθνικό τελικό και σχεδόν πάντα με ωραίες συμμετοχές. Ελπίζω σε κάτι καλό του χρόνου, μετά το κράξιμο που έφαγαν φέτος.

    6) Επιστροφή του Καπουτζίδη και της Κοζάκου. Για να μην είμαι άδικος, μπράβος στους φετινούς που προσπάθησαν, αλλά οι προηγούμενοι δεν πιάνονται. Αφού βλέπετε ότι ο κόσμος έχει αγαπήσει αυτά τα 2 άτομα τόσα χρόνια, για ποιον λόγο τοποθετείτε άλλους, μόνο και μόνο επειδή είναι παιδιά της ΕΡΤ;

    Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, πάμε Ιερουσαλήμ του χρόνου και ελπίζω με μια καλή συμμετοχή.

    • Καλα και το κυπριακο τραγουδι ειχε πολυ μεγαλη προωθηση απο την στιγμη που πατησε η Φουρειρα στη Λισαβονα. Το wiwibloggs εθαβε για μερες τη Netta και προωθουσαν φουλ Ελενη. Οποτε μη λεμε ο,τι θελουμε. Εμενα το τραγουδι του Ισραηλ ποτε δεν μου αρεσε, ομως οι φανς το λατρεψαν και η Netta εχει φωναρα.

  65. Τι καταλαβα απο τη φετινη γιουροβιζιον:

    Ειναι απαραδεκτο και πρεπει ολες οι χωρες να αντιδρασουν να συμβαινουν αυτα τα πραγματα στο διαγωνισμο.Ποια?

    Συγνωμμη η Σουηδια 2η και Αυστρια 1η?Καλα η Αυστρια ηταν ξεκαρφωμα κανονικα Σουηδια θελανε 1η αλλα σου λεει μη βγαλουμε και ματι.Ισραηλ 3ο και Κυπρος 5ο?Μολδαβια 10η?
    Υποτιθεται οτι οι επιτροπες ηρθαν για να ψηφιζουν ποιοτητα και πουθενα μα πουθενα δε το δα χθες αυτο.

    Ωσπου ηρθε το κοινο και γελασα πολυ.Πατος Αυστραλια,Σουηδια και το αξιζανε.Χαρηκα για Δανια και Ουκρανια καθως αδικιθηκαν πολυ απο επιτροπες.

    Θεωρουσα δεδομενη τη νικη του Ισραηλ καθως σιγουρα καποιοι θα την ψηφισανε και απο αντιδραση για αυτα που ειπε και ο Salvador.

    Παντως πραγματικα οι χωρες πρεπει να αντιδρασουν για αυτα που εγιναν με τις επιτροπες.

    Ακομα και εμεις που υποτιθεται στειλαμε ενα τραγουδι επιτροπων ημασταν 16η και πιο πανω η Φιλανδια?!

    Ειναι προφανως πως οι επιτροπες ψηφιζουν με βαση την συμπαθεια και την συμμαχια οποτε ειναι καιρος να φευγουνε.

  66. Πάντως η Κύπρος που θα σάρωνε στο televoting πήρε 253 και η Ιταλία 249…Φανταστείτε λοιπόν, ΑΝ δεν εσφαζαν την Ιταλία οι επιτροπές και δεν έβγαζαν άκυρες χώρες (Αυστρία, Σουηδία) στις πρώτες θέσεις, πόσες πιθανότητες θα είχε για νίκη! !! Οι επιτροπές μπήκαν στον διαγωνισμό για να κρατάνε ισορροπίες και μέχρι στιγμής μόνο ύποπτα λειτουργούν! !! 17η η Ιταλία? Μάλιστα!

  67. Επισης ασχολιαστη η φετινη διοργανωση.Ποσο γρηγορα ξεκινησαν τα αποτελεσματα δε λεγεται ενω παλιοτερα ειχαν και πολλα και διασκεδαστικα internal acts

  68. Η χειροτερη γιουροβιζιον εβερ με τον χειροτερο νικητη…σπαταλησαμε 4 ωρες για να δουμε μια κοτα να κερδιζει..τουλαχιστον η φουρειρα ειναι στη δευτερη θεση αλλα εφτασε στη πηγη και δεν ηπιε νερο..και επισης απο ποτε το ισραηλ ειναι στην ευρωπη?
    παντως οι εκφωνητες ασχολιαστοι ..ελειπε πραγματικα ο καπουτζιδης…
    παντως για μενα εκλεισε.. ο κυκλος της γιουροβιζιον ..καθισα και ασχοληθηκα τσαμπα 1-2 μηνες με τη δικη μας συμμετοχη , ελεγα οτι θα σκισουμε ωσπου πηγε αυτη στη σκηνη και τα σκατωσε κυριολεκτικα και ουτε περασαμε στον τελικο…

  69. Επίδειξη δύναμης απο του heaters της Eurovision. Κατάφεραν πάλι να βγάλουν πρώτο το ΧΕΙΡΩΤΕΡΟ τραγούδι, το πιο τσίρκο , και ετσι να διακομωδήσουν την Eurovision για ακόμα μια χρόνια .

  70. Άλλη μια Eurovision φιλες και φιλοι τελειωσε….
    Μια μέτρια διοργάνωση κατά τη γνώμη μου από τους Πορτογάλους και με μέτρια γενικά τραγούδια…
    Θα γινω και εγώ κουραστικός αλλά έχει καταντήσει αηδία το πόσο σπρώχνουν οι επιτροπές ότι στείλει κάθε χρονο Σουηδια και Αυστραλια…ειχα υποσχεθεί στον εαυτο μου να μην ξαναδω το διαγωνισμο αν κέρδιζε καμια Σουηδια φετος.
    Πολύ ωραίο το τραγούδι της Αυστρίας κατά τη γνώμη μου,ευχάριστη έκπληξη η 5 θέση για τους Ιταλούς…..Κάτι μου λέει ότι σύντομα τα επόμενα χρόνια θα δούμε νίκες από Ιταλια,Μολδαβια και Βουλγαρια…
    Αναμενομενο,πολυδιαφημισμένο,φασαριόζικο το νικητήριο τραγούδι…ουτε κρύο ούτε ζέστη…
    ΜΠΡΑΒΟ στην κοπέλα μας με τo fuego….ας ξεκουραστεί κανα χρονο…να ψαξει να βρει κανα euphoria και να ξανακατεβει με Κύπρο πάλι κατά τη γνώμη μου…η Eurovision χρωστάει στη Φουρέιρα μια νίκη…
    Και του χρόνου φίλοι μου…Καλό καλοκαίρι να έχουμε….

  71. I Itália exei ena mousiko gegonos to SAN remo kai vgazei mousikes pou den exoun skopo ti Eurovision. Emeis Mia zwi psaxnoume sintages na pame etsi na pame alliws. Auto gia mena Einai ftwxia kai emoni. Giati na min exoume ena esoteriko festival pou dimiourgeite mousiki pou metexoun oloi kai Mesa apo auto na epilegoume kai ena tragoudi gia tin Eurovision oxi aparaitita tô prwto tragoudi an den thelei na paei. Na pó gia alli Mia fora den einai thema xrimaton. Exei na kanei me tin diathesi kai tô meraki ton antrwpon. I dimiourgia kai I authentikotita den xreiazontai prota ap Ola xrima

    • Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι. Οι συνθέτες στη προσπάθεια τους να σκεφτούν τι θα πρεπει να γράψω για να πάει καλά στη Γιουροβίζιον, χάνουν την εμπνευσή τους και προσπαθούν να βρουν μια φόρμουλα. Η μουσική πρέπει να βγαίνει από την ψυχή του καλλιτέχνη και αβίαστα. Και επιτέλους να έχουμε ξανά εθνικό τελικό!

  72. Πολλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την εξαιρετική συμμετοχή της Κύπρου, ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΙ Φουρέιρα και όλη η ομάδα που ανέδειξε το Fuego στην 2η θέση. Η δυναμική που απέκτησε το τραγούδι μετά τον ημιτελικό ήταν κυριολεκτικά επική και πιστέψαμε ότι η Κύπρος θα κέρδιζε τον μεγάλο τελικό αλλά δεν….
    Oι επιτροπές με την αστεία πριμοδότηση της Αυστρίας και της Σουηδίας αφαίρεσαν την δυνατότητα της Κύπρου να κερδίσει.

    *ΕΡΩΤΗΜΑ: Ποιοι από μας και με ποια κριτήρια προβλέψανε ότι η Αυστρία θα κέρδιζε την ψήφο των επιτροπών;
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: Οι επιτροπές που υποτίθεται ότι έχουν καλλιτεχνικά κριτήρια γιατί έσφαξαν το ιταλικό τραγούδι, όπως και άλλα που εκπλήρωναν ΟΛΕΣ τις ποιοτικές προδιαγραφές;

    Η Νέτα ήταν ΤΟ μεγάλο φαβορί από την αρχή του διαγωνισμού και κατάφερε να σταθεί δυνατά στην σκηνή, οπότε το Ισραήλ δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει και πολύ να βρει συμμαχίες: Συν Αθηνά και χείρα κίνει.

    Το θέμα που ανακύπτει τώρα είναι αν μπορεί το Ισραήλ να πείσει για την ασφάλεια στην διεξαγωγή του διαγωνισμού στο Τελ Αβιβ. Για τα Ιεροσόλυμα, ούτε λόγος…
    Και γι αυτούς που λένε ότι έχει φιλοξενηθεί Final Four εκεί:
    ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.
    Μιλάμε για ένα διαγωνισμό που διαρκεί 2 βδομάδες, με ομάδες από 40+ χώρες, εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες δημοσιαγράφους και τεχνικούς που πρέπει να βρίσκονται on site και αρκετές χιλιάδες επισκέπτες- eurofans που θα διαμείνουν και θα περιφέρονται στις εγκαταστάσεις του διαγωνισμού. Δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις, parties, ανοιχτά live events.
    Προβλέπω ότι αρκετές χώρες θα επικαλεστούν λόγους ασφαλείας και θα απέχουν.
    Μην ξεχνάμε ότι λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στα υψίπεδα του Γκολάν οι Ιρανοί έριξαν προχτές 20 πυραύλους…. Η κατάσταση είναι κυριολεκτικά εκρηκτική με προοπτική ανάφλεξης ανά πάσα στιγμή…

    Στα δικά μας, η ΕΡΤ μπορεί άνετα να επικαλεστεί λόγους ασφαλείας και επανεξέτασης της συμμετοχής της στον διαγωνισμό.
    Ας αναδιοργανωθούμε με επαγγελματίες που έχουν εμπειρία τοσο στην Eurovision, όσο και σε παρόμοια μουσικά/χορευτικά/θεατρικά events και ας δούμε πως θέλουμε να επανεμφανιστούμε το 2020.
    Αλλά είναι ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ
    Μια χώρα που έχει 30 εκατομύρια τουρίστες τον χρόνο, δεν επιτρέπεται να μην πλασάσει την φωτεινή και πανέμορφη εικόνα της μέσα από ένα διαγωνιμό που τον παρακολουθεί όλη η Ευρώπη κι η Αυστραλία.
    Ας αποδείξουμε το: ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ που τραγουδήσαμε κάποτε στην Εurovision.
    Φτάνει πια με την μιζέρια και την εσωστρέφεια μας.

  73. πάντως η χθεσινη βραδυα ηταν ακρως απολαυστικη!!θριλερ η ψηφοφορία καθως μεχρι τελευταιο λεπτό δν γνωριζαμε τον νικητή!!το ισραηλ ειχε ενα πρωτοτυπο ποπ κομμάτι το οποιο αξιζε να ειναι ψηλά..για μένα νικητρια ειναι βεβαια η ιταλία η οποια για ακομη μια χρονια αδικηθηκε σκανδαλωδως απο τις επιτροπες ενω αγαπηθηκε απιστευτα απο το κοινό!!η αυστρία μου αρεσε επισης πολύ και θεωρω οτι δικαιως εφτασε τοσο ψηλά!περιμενα πολλα περισσοτερα απο την ιρλανδία!!ηταν φοβερος ο ερμηνευτης και εξαιρετικη η σκηνικη παρουσία!!παντως αυτο που κραταω απο φετος ειναι οτι στο top3 του κοινου βρεθηκαν 3 μεσογειακες χωρες με ενδιαφεροντα τραγουδια και οχι δημοκρατιες της πρωην σοβιετιας!αυτο με χαροποιει ιδιαιτερα!!!

  74. Ο απολογισμός μου για χθες…

    ΟΥΚΡΑΝΙΑ: πάρα πολύ καλός ο Melovin, αδικήθηκε πολύ από τις επιτροπές (τελευταίος).
    ΙΣΠΑΝΙΑ: μόνο τους Ισπανούς funs έπεισε σαν τραγούδι και παρουσία.
    ΣΛΟΒΕΝΙΑ: θεά η Lea, χωρίς καλό τραγούδι όπως είπε και η ίδια.
    ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: ωραία ερμηνεία, λίγο αδιάφορο τραγούδι, προσωπικά δε συγκινήθηκα.
    ΑΥΣΤΡΙΑ: δεν περίμενα με τίποτα να βγει πρώτος στις επιτροπές. Σαν τραγούδι μου άρεσε και ο Cesar άψογος φωνητικά.
    ΕΣΘΟΝΙΑ: η Elina εξαιρετική όπως πάντα. Περίμενα να τα πάει λίγο καλύτερα.
    ΝΟΡΒΗΓΙΑ: τίποτα το ιδιαίτερο. Πήρε αυτό που του άξιζε.
    ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: μου άρεσε για το συναίσθημα που μετέδωσε, αδικήθηκε λίγο νομίζω.
    ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ: για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι Άγγλοι δείχνουν τι θα πει ερμηνεία. Όπως η Lucie πέρσι, έτσι και η SuRie φέτος ήταν άψογη και φυσικά έδειξε τον επαγγελματισμό της. Ελπίζω να την ξαναδούμε στη eurovision με καλύτερο τραγούδι.
    ΣΕΡΒΙΑ: μου άρεσε σαν τραγούδι, όχι τόσο σκηνικά.
    ΓΕΡΜΑΝΙΑ: το τραγούδι κέρδισε πολύ πάνω στη σκηνη. Πολύ καλός ο Michael. Περίμενα ότι θα τα πάει καλά.
    ΑΛΒΑΝΙΑ: Τραγικά υπερεκτιμημένο! Εξαιρετικός φωνητικά, αλλά εντάξει δεν είχε τραγουδάρα για να πάει τόσο καλά.
    ΓΑΛΛΙΑ: επίσης μια συμμετοχή που μου άρεσε και περίμενα να τα πάει καλύτερα.
    ΤΣΕΧΙΑ: δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε αλλά καταλαβαίνω το λόγο που είχε απήχηση. Χαίρομαι για την Τσεχία που πήρε την καλύτερη της θέση.
    ΔΑΝΙΑ: τραγούδι μέτριο και τραγουδιστής εκνευριστικός (μαζί με Rybak, Saara, Waylon). Πραγματικά εδώ δεν καταλαβαίνω την 5η θέση στο κοινό.
    ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: συμπαθέστατη αλλά αδιάφορη η Jessica με το χλιαρό τραγούδι της. Θα πρέπει να το δουν λίγο πιο σοβαρά οι Αυστραλοί αν θέλουν να ξαναδούν δεκάδα.
    ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: την ανέφερα και πιο πάνω την Saara. Με κούρασε η εμφάνιση της χθες. Πήρε κι αυτή τη θέση μου της άξιζε.
    ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Αψογοι όλοι! Ο λόγος που δεν πήγε τόσο καλά είναι γιατί το τραγούδι δε σου μένει με το πρώτο άκουσμα. Σημασία εδώ έχει η συμμετοχή συνολικά και οι Βούλγαροι θα πρέπει να είναι περήφανοι.
    ΜΟΛΔΑΒΙΑ: το χειρότερο, για εμένα, τραγούδι του διαγωνισμού βρέθηκε στη 10η θέση. Νομίζω χρωστούν πολλά στο Φωκά.
    ΣΟΥΗΔΙΑ: φωνητικά αδύναμος, σκηνικά καλός ο Benjamin. Δεν κρύβω ότι κι εγώ χάρηκα με τη θέση που πήρε στο κοινό. Ελπίζω να σταματήσουν να στέλνουν την ίδια συνταγή κάθε χρόνο οι Σουηδοί.
    ΟΥΓΓΑΡΙΑ: μου άρεσαν αρκετά, περίμενα να τα πάνε λίγο καλύτερα.
    ΙΣΡΑΗΛ: την ήθελα νικήτρια τη Netta. Της άξιζε και μπράβο της. Χάρηκα πολύ με την νίκη της. Υπερβολική η άποψη που ακούγεται περί μαζικών κιτς συμμετοχών του χρόνου. Το ίδιο ακουγόταν και τα δύο προηγούμενα χρόνια (με τα αντίστοιχα νικητήρια ρεύματα) αλλά διαψεύστηκαν.
    ΟΛΛΑΝΔΙΑ: απογοήτευση μετά την παρουσία του το 2014. Ελπίζω να σταματήσουν οι Ολλανδοί να στέλνουν δήθεν country τραγούδια.
    ΙΡΛΑΝΔΙΑ: δεν μου άρεσε ποτέ και δεν πίστεψα ποτέ ότι θα τα πάει καλά. Στοιχηματική φούσκα.
    ΚΥΠΡΟΣ: εξαιρετική σκηνικά η Ελένη. Χάρηκα πολύ για την επιτυχία της. Πιστεύω θα την ξαναδούμε στο διαγωνισμό. Ελπίζω με καλύτερο τραγούδι.
    ΙΤΑΛΙΑ: μου άρεσαν πάρα πολύ. Και το κοινό φάνηκε πως τους εκτίμησε ιδιαίτερα! Από τις καλύτερες χώρες στο διαγωνισμό, όχι μόνο φέτος, γενικότερα!

    Συνολικά τώρα, η διοργάνωση δεν ήταν από τις καλύτερες ούτε και από τις χειρότερες βέβαια. Μου έλειψε αρκετά η χρήση Led οθονών, για το τηλεοπτικό αποτέλεσμα κυρίως. Οι παρουσιάστριες ήταν ανέλπιστα καλές, ειδικά η Filomena. Και οι Έλληνες σχολιαστές ήταν αξιοπρεπείς. Μου άρεσε επίσης που η αγωνία κράτησε μέχρι το τέλος. Επίσης, για άλλη μια χρονιά τα στοιχήματα δεν έπεσαν μέσα, αλλά έδειξαν κάποιες τάσεις.

    Επόμενη συνάντηση: Ισραήλ! Ελπίζω να μας εκπλήξουν…

    • Συμφωνώ για τους σχολιαστες. Ήταν μια χαρά! Και συμφωνώ για τη Filomena. Ήταν πάρα πολύ καλή!

  75. Σαν επίλογο για τον φετινό διαγωνισμό, θα θελα να πω συγχαρητήρια στο Ισραήλ για την νίκη, αν και όπως έχω γράψει παρα πολλές φορές προτιμούσα με διαφορά της Κύπρου.
    Μακάρι να μην ήταν ένα πυροτέχνημα η 2η θέση και να προσπαθήσει να επαναλάβει το ίδιο και καλύτερο τις επόμενες χρονιές.

    Όσο για αυτούς που λένε να υπάρξει αντίδραση και να αποσυρθούν μαζικά οι χώρες από το διαγωνισμό, θα θελα να τους πω ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ!
    Κι εγώ στο παρελθόν ήμουν της ίδιας άποψης, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει για έναν και μοναδικό λόγο. Το χρήμα! Κανείς δεν θέλει να χάσει αυτό το προϊόν που του αποφέρει κέρδη. Τόσο απλό.

    Για την Ελλάδα το μόνο (τελευταίο) που έχω να πω είναι ότι μακάρι του χρόνου να πάμε με ένα εξίσου καλό τραγούδι όπως το φετινό αλλά να ΜΗ πάμε με τους ίδιους σχολιαστές…. 🙂

    Καλή συνέχεια σε όλους και ιδιαίτερα στους ανθρώπους του OGAE GREECE για την ενημέρωση που μας παρείχαν τόσους μήνες.

    • Οι γυναικειες κινησεις, τυπου me too, ηταν με το Ισραηλ. Οι γυναικες ψηφισαν Ισραηλ.
      Ποιο gay τραγουδια ηταν της Κυπρου, Ιρλανδιας, Αυστριας.
      Μη λετε οτι να ναι.

  76. Το δικο μου σχολιο για χθες.
    Δικαιη νικη της Netta εχθες καθως ηταν πιο πανω απο Κυπρο(μεταξυ τους παιχτηκε η νικη)σε κοινο και επιτροπες.
    Η Κυπρος εχασε μεγαλη ευκαιρια που δυσκολα θα ξαναεχει.
    Ευχαριστη εκπληξη για την Αυστρια που παροτι περιμενα οτι θα παει καλα στις επιτροπες δεν περιμενα να τις κερδισει
    Η Σουηδια πληρωνει το γεγονος πως ειναι αδικαιολογητα η αγαπημενη των επιτροπων με συνεπεια να εχει δημιουργησει ενα εχθρικο κοινο για αυτην. Επισης νομιζωπως το σκανδιναβικο μπλογκ πηγε με την Δανια.
    Η Ιταλια ειναι η ποιο αδικημενη χωρα των επιτροπων γενικα στον διαγωνισμο αλλα δεν νομιζω πως αμα ηταν στο πρωτο μισο πχ θα ηταν τοσο ψηλα.
    Χαρηκα και τα Γερμανια καθως ημουν απο τους φαν του τραγουδιου και νομιζω αδικειτε αρκετα πολεες φορες.(δεν φταινε σε καμια περιπτωση οι εκπροσωποι της χωρας για την πολιτικη που ακολουθει)
    Αναμενομενη η θεση της Εσθονιας αν και περιμενα πολυ ψηλοτερα στις επιτροπες(ειδικα μου εκανε πολυ εντυπωση το 0 απο την Φινλανδια που οι σεχεσεις τους ειναι οπως Ελλαδας-Κυπρου)
    Επισης αναμενομενη η θεση της Μολδαβιας γιατι προφανως θα επαιρνε τις ψηφους της Ρωσσιας.
    Αντιθετα περιμενα πιο ψηλα την Βουλγαρια

  77. Συγχαρητήρια στην Ελένη(δεν θα πω στην Κύπρο, γιατί η Φουρέιρα πήγε για τον εαυτό της και πολύ καλά έκανε!). Οι ψήφοι των επιτροπών πέρα από Σουηδία και Ιταλία δε μου ξένισαν ιδιαίτερα φέτος.
    Βλέπω να γίνεται ένα άδικο “τσουβάλιασμα”. Το μέρος της gay κοινότητας που βρίσκεται “μέσα” στα δρώμενα της Eurovision, είναι το 1/4 του συνολικού. Το γεγονός ότι οι gay που βρίσκονταν στην Αρένα χτυπιόντουσαν με τη Netta, δε σημαίνει το ίδιο και για τους έξω… χειροκρότημα όλες οι χώρες απέσπασαν και σίγουρα αν κινούσαν τα νήματα θα ήταν πολύ υψηλότερα Ιρλανδία και Φινλανδία. Πιο πιθανό μου φαίνεται τα υπόλοιπα 3/4 να υποστήριξαν Γερμανία, που ήταν από τις πιο συγκινητικές ερμηνείες των τελευταίων ετών, παρά το Ισραήλ.

  78. Παρακαλώ ενημερώστε με σε πιο ΙΕΚ να γραφτω για να είναι μέλος της Επιτροπής του χρόνου.Άθλια το Ισραήλ η Φουρειρα ήταν άψογη σε όλα και έκλεισε πολλά στόματα κάποιων κακοπροαιορετων τηλεκριτικων που το παίζουν μάνατζερ σε παιχνίδια αναζητήσεις ταλεντων!
    Eχω έτοιμο τραγούδι για του χρόνου που θα σκισει εάν πάει…..

  79. Η πιο εντονη βραδια Γιουροβιζιον που εζησα ποτε μου. Δεν υπαρχουν λογια για την Ελενη Φουρειρα, για εμας στη Κυπρο πλεον ειναι και επισημα ηρωίδα.
    Πολλοι θα μας πουν αχαριστους διοτι η Κυπρος τετοια θεση δεν είδε και ουτε θα εβλεπε ποτε εαν δεν υπηρχε η Φουρειρα, που το αποθεωσε το τραγουδι.
    Τεραστια πικρια να σου πέρνει την νικη το τσίρκο, που αν μη τι αλλο ομολογουμενως είχε ταλεντο.
    Α ρε Κυπρος α ρε Κυπρος, δεν υπαρχει τετοιο πραγμα να ετοιμαζεσε να βγεις στους δρομους να πανυγηρίσεις και να σου το κοβουν!! Να τρεχουν ολοι οι Κυπριοι να αγοραζουν σημαιές. Εντονη μέρα που θα θυμομαστε για καιρό.
    Μονο μπραβο αξιζουν σ αυτη την κοπελα μονο μπραβο!! Μια κοπελα με τοσο ήθος, ταπεινή, ευγενική, επαγγελματίας. Μπραβο της. Τετοιο performer η Γιουροβιζιον δεν νομιζω να ξανα είδε. Η Κύπρος 2η στο κοινο! Απιστευτο! Η Κυπρος!! Η Ελενη απέδειξε πως ακομα κι αν εισαι ενα μικρο νησι χωρις συμμαχους μπορεις και να κερδίσεις, αφου ομως δεν το καναμε φετος δεν θα το κανουμε ποτε ☹️ Χθες βραδυ δεν ελεγα να κοιμηθω…
    Οσο αφορα τις επιτροπες δεν θεωρω τυχαιο που εφεραν το Ισραηλ πανω από την Κύπρο..ο νοων νοείτο!
    Σουηδια 2η; Απαραδεκτο! Αυστρια επισης! Ελεος πλεον με αυτη τη Σουηδια ελεος. Να φευγουν οι επιτροπες!!
    Αδικημενες της βραδιάς Φινλανδία, Λιθουανία,Βουλγαρία.
    Θελουμε ξανα ΦΟΥΡΕΙΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ??????

  80. Επειδή χθες το βράδυ ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα μου αποφάσισα να γράψω σήμερα για τα αποτελέσματα του τελικού.Στο μονάδικο πράγμα που θα συμφωνήσω με τις επιτροπές είναι η Αυστρία.Όχι ,γιατί ψηφίστηκε πρώτη αλλά όταν είδα μία εφανισή του live πριν απο δύο μήνες σκέφτηκα ο.κ ο τύπος μπορεί να πάει και καλά .
    Απο κει και πέρα :
    1) Ένα τεράστιο MΠPABO στην Ελένη που κατάφερε να φέρει την Κύπρο στην καλύτερη θέση ever.Eίχα γράψει στο παρελθόν ότι δεν είναι winning song το Fuego αλλά όταν έχεις μία κοπέλα με εκτόπισμα πάνω στη σκηνή τότε….respect <3
    2)Για το Ισραήλ δεν τρελάθηκα .Απλά δεν περίμενα ότι οι επιτροπές θα την είχαν 3η.Επιπλέον,οι κόπελες που ήταν στα φωνητικά δεν μου άρεσαν καθόλου.Μάκαρι ο διαγωνισμός να γίνει Τελ-Αβίβ και όχι Ιερουσαλήμ.
    4) Σουηδία και Αυστραλία στο televoting = https://www.youtube.com/watch?v=Hfec8Myi048
    5) Πολύ χάρηκα για την αγαπημένη μου Εσθονία.
    6) Βουλγαρία ,Γαλλία οι πιο αδικημένες
    7) Μπράβο στη Γερμανία
    Και κάτι τελευταίο …
    Έχουν τσακωθεί οι επιτροπές με την Ιταλία ;Τη μισούν ; Δηλαδή τι φάση ; Πρέπει να παίχτηκε πολύ βρώμικο παιχνίδι το 2015 που δεν τους έδωσαν την πρωτιά και το καταλαβαίνω τώρα .Μου θέλει ο άλλος ο Bjorkman και αλλή νίκη Σουηδίας ως το 2021.Πειράζει που εγώ θέλω νίκη Ιταλίας μέχρι τότε ; Ουστ απο κει !!!

    Άντε και του χρόνου και με άλλα μυαλά στην Ερτ !
    Καλό καλοκαίρι 🙂

  81. παιδια μην λετε οτι να ναι..οι επιτροπε πρεπει να βρισκονται διαφορετικα θα βλεπαμε τρελα πραγματα…δανια 5η;

  82. Αφού ολοκληρώθηκε και ο τελικός κάποια σχόλια γενικότερα:
    1) Νομίζω ότι η Eurovision ως τηλεοπτικό προϊόν θέλει μια ουσιαστική ανανέωση . Νιώθω σαν τηλεθεατής ότι τα τελευταία χρόνια βλέπω ακριβώς το ίδιο πράγμα (ίδια πλάνα, ίδια λογική στις carte-postale, ίδια γραφικά). Γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο να γίνουν ριζικές αλλαγές γιατί το concept είναι συγκεκριμένο αλλά θα μπορούσαν να αλλάξουν την ομάδα παραγωγής και να δοκιμάσουν άλλες που ίσως να έχουν και μια αλλιώτικη αισθητική προσέγγιση.
    2) Προσπαθώ να καταλάβω τη χρησιμότητα των επιτροπών ειδικά και μετά τα χθεσινά ρεζιλίκια (με αποκορύφωμα την ξεδιάντροπη εύνοια στη Σουηδία). Νόμιζα ότι τις ξαναέβαλαν για να αποκτήσουν και οι χώρες που δεν έχουν συμμαχίες ή μετανάστες τη δυνατότητα να κριθούν επί ίσοις όροις. Αλλά ακόμα η συμμαχική ψήφος ζει και βασιλεύει ενώ προστέθηκε και η ψήφος των επαγγελματικών συμφερόντων (βλ. Σουηδία – Κύπρος, Ελλάδα Κύπρος προς Μολδαβία κοκ). Επίσης χώρες άνευ συμμαχιών μπόρεσαν και πήγαν καλά χωρίς τις επιτροπές (η Αυστρία θα κέρδιζε το 2014 και με σκέτο televoting, όπως και η Γερμανία το 2010, η Κύπρος ήρθε 2η στο κοινό κοκ).
    3) Ο τρόπος ανακοίνωσης της βαθμολογίας νομίζω ότι θέλει έναν “επαναπροσδιορισμό”. Με το παλιό σύστημα μπορεί ο νικητής να ξεχώριζε από νωρίς αλλά σχεδόν όλες οι χώρες είχαν ένα ενδιαφέρον μέχρι το τέλος (ποια θέση τελικά θα πάρουν και τα σχετικά).
    4) Νομίζω ότι θα πρέπει να επανέλθει εξ ολοκλήρου η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης. Μετά από τόσα χρόνια έχουν γίνει λίγο προβλέψιμοι. Βλέπεις τη σειρά εμφάνισης και καταλαβαίνεις ποιος είχε πάει καλά στους ημιτελικούς. Επίσης είναι και το διαγωνιστικό κομμάτι. Εάν όντως η σειρά εμφάνισης παίζει ρόλο στην τελική κατάταξη γιατί να ευνοούνται κάποιες χώρες και κάποιες να χαντακώνονται;
    5) Τέλος κάτι πρέπει να γίνει και με τους eurofan. Βαρέθηκα, ειλικρινά βαρέθηκα, τα γιουχαΐσματα στη Ρωσία. Εντάξει περάσανε ένα μήνυμα την πρώτη χρονιά αλλά κατάντησε αηδία. Και γενικά με τις γιούχες (όπως κάνουν στη βαθμολογία). Είναι αγενές, άδικο προς τους καλλιτέχνες και πολύ κακό τηλεοπτικά.

    Άντε και του χρόνου!

    • Aναρωτιέμαι ποιό ήταν το ρεζιλίκι χθες. Η πρωτιά της Αυστρίας στις επιτροπής ή της φραγκόκοτας στο κοινό;

      • Επειδή χρησιμοποίησες το “αναρωτιέμαι” σημαίνει ότι “δυσκολεύεσαι να απαντήσεις”. Για εμένα πάντως αυτή η ερώτηση είναι εύκολη: η πρωτιά της Αυστρίας στις επιτροπές.

  83. Το σχόλιο μου για τα χθεσινά το έκανε πάνω πάνω….αλλά θα ήθελα να αναφέρω και κάτι ακόμα …υπήρχαν πολλά τραγούδια που μου άρεσαν αλλά ένα με άγγιξε στο χθεσινό τελικό και πραγματικά ήθελα να κερδίσει επειδή τους το χρωστάνε από το 2015…ΙΤΑΛΙΑ!!!
    Ένα πολύ δυνατό τραγούδι με απίστευτους στοίχους που περνάνε ένα δυνατό μήνυμα κατά της τρομακρατιας!!Οι επιτροπές για άλλη μια φορά έκαναν την δουλειά τους και το κατέστρεψαν …άμα το είχαν τοποθετήσει στην 10αδα ίσως και να ήταν η νικήτρια χώρα εχτές

  84. Με πρόλαβε κάποιος λίγο παραπάνω σε κάτι άλλο που ήθελα να πω, αλλά ισχύει πραγματικά ότι τα τελευταία 3 χρόνια είναι σαν να παρακολουθούμε την ίδια eurovision απλά με άλλα τραγούδια. Υπάρχουν ελάχιστες διαφορές στα γραφικά, τις γραμματοσειρές και στα χρώματα. Πολύ μπλε. Παρά πολύ μπλε. Πριν το 2012, υπήρχε μια ποικιλομορφία στα γραφικά των αποτελεσμάτων. Ας αναλάβει άλλη ομάδα παραγωγής να δούμε τίποτα καινούριο επιτέλους.

    • Συμφωνώ απόλυτα. Και εγώ τα βαρέθηκα αυτά. Έλεος, μόνο ο Ola melzig υπάρχει από ομάδα παραγωγής;

  85. Το λεω καθε χρονο οτι οι επιτροπες πρεπει να φυγουνε η να ειναι ενα πολυ μικρο ποσοστο.καλυτερα ψηφιζει το κοινο.αυτες οι επιτροπες το θεωρουν ως υποχρεωση να δινουν ψηφους στη σουηδια;γερο χαστουκι ομως εχτες
    Τωρα για Ισραηλ σταματειστε να ριχνετε χολη,θυμαμαι και στις προβες τα περισσοτερα σχολια την κραζατε σταματειστε τωρα ομως,το ψηφισε ο κοσμος παει τελιωσε.
    Οσο για φουρειρα αν και δε μου αρεσε θα χαρω να την ξαναδω στο διαγωνισμο,μπορει κ να κερδισει την δευτερη φορα,την βλεπω η ελλαδα η σουηδια να εκπροσωπει τα επομενα χρονια.
    Η ερτ να ξυπνησει πλεον.

  86. Χτες ο Γερμανός εκφωνητής στο βίντεο της Κύπρου που παίζει πριν βγει , ελεγε οτι ενώ ήθελε ν παει με την Ελλάδα ίσως δεν την άφησαν λόγω αλβανικής καταγωγής ( οτι αυτο άφησε ν υπονοήσει η τραγουδίστρια )! Μιλάμε οι Γερμανοί το πάνε το παιχνίδι και το σχολιασμό εκεί που τους βολεύει ! Επίσης χαίρονταν που πήρε απο όλες τις επιτροπές η Γερμανία χτες πόντους ! Και τόνισε ιδιαίτερα το οτι εμείς δεν της δώσαμε τιποτα ! Η επιτροπή μας εννοώ !

  87. Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο μπράβο στην Κύπρο και στην Ελένη. Έσκισε χθες. Μακάρι να ξαναπάει στο διαγωνισμό με την Ελλάδα αυτή τη φορά. Τώρα για το Ισραήλ τι να πω, πιο κιτς πεθαίνεις. Την επόμενη φορά ας στείλουμε το Μazoo and the zoo και την Κούλα την κατσικούλα μπας και κερδίσουμε. Αίσχος. Όσο για τις επιτροπές τι να πεις από τη μία η Σουηδία από την άλλη το Ισραήλ που άντε να πεις αγόρασε ψήφους στο televoting. Αλλά τρίτο στις επιτροπές που έχουν και μια μουσική παιδεία τρομάρα τους!

    • Έσκισε κ οντως πρεπει να ξαναπάει με ένα καλύτερο τραγούδι κ να σκίσει.

      Αλλά εγώ δε θα πήγαινα με την Ελλάδα που με έφτυνε τόσο καιρό αλλά με την Κύπρο πάλι, για μα τιμήσω την υποστήριξη τους. Μακάρι να το δει κ η ίδια έτσι, το αξίζει η Κύπρος κ η ίδια.

  88. Νομιζω οτι τελικα το καλυτερο τραγούδι της φετινης διοργανωσεις το ερμηνευσε με συνοδεια ενος πιανιστα ο SALVADOR SOBRAL.. Τιτλος Mano a Mano-Χερι με Χερι… Το νεο του σιγκλ..
    Απλα λιτα… Μουσικη και ερμηνεια.. Τι καλυτερο σε εναν υπερωχο φετινο διαγωνισμο..
    Μπραβο σε ολους και στην γλυκητατη Ελενη Φουρειρα που εκανε απο οτι δηλωσε καλες επαφες για μια ανθιση και διεθνως της καριερα της
    Παντως αν το Fuego στην ισπανικη βερσιον ξεπεράσει τα ορια της Ιβηρικης χερσονήσου και παει στην αλλα πλευρα του Ατλαντικου… την περιμενουν ενα καρο ισπανοφωνες χωρες.. Η νεα καλοκαιρινη Latin επιτυχια;
    Μακαρι..

  89. O περσινός νικητής βρέθηκε στο λάθος χώρο! Ειναι καλλιτέχνης άλλου βεληνεκούς ! Πιο μοναχικός , εσωστρεφής με ποιότητα, δεν κανει εκπτώσεις στους επιλογές του, στη διαδρομή του! Ήλπιζε σε ενα θεσμό με μουσικό κύρος ! Εχει δίκιο όταν λέει οτι στη δίκη του χρονια λίγοι ήταν αυτοί που έπιαναν το τόνο! Και δεν έχω τιποτα με τους gay, αλλα όταν βλέπεις τα μασκάρεμενα ολα απο κάτω ν τσιρίζουν ε καταλαβαίνεις γιατι στα 10 χρονια 1 τραγουδι θα ειναι αυτο που μένει διαχρονικό για την μελωδικότητα του! Ακούω επίσης πολλούς οτι πούλησε την ασθενείς του! Επειδή ειμαι γιατρός,το να εχεις ασκιτη( υγρό στην κοιλιά) οπως τη μετα που διαγωνίστηκε , σημαίνει οτι ενα σκαλοπάτι ν ανέβεις ειναι σαν ν ανεβαίνεις ρο Έβερεστ! Δεν επέτρεπε ν γίνονται ερωτήσεις για την ασθένεια του τοτε ! Αν ήταν άλλος θα το χε κανει καραμέλα! Άνθρωπος σε τελικό στάδιο νόσου και βρέθηκε συη σκηνή και έδωσε το στίγμα του! Για μένα μπράβο στη Eurovision. Που ειχε και τετοιυς καλλιτέχνες που σπανίζουν ! Πάντως κατι conchita Wurst εδω στην Γερμανία εχουν καταντήσει μαϊντανοί σε σκληρ Reality , η κριτές σκληρών Reality! Για να βλέπουμε και την διαφορα στους νικητές ! Δεν συγκρίνονται ! Πολυ χάρηκα που ο Salvador δεν έκανε εκπτώσεις χτες!

  90. Κύπρος ποτέ μη λές ποτέ. τις ίδιες ενστάσεις είχαμε και στην ελλάδα μετά τη πρώτη φορά του σάκη. να όμως που λίγο μετά ηρθε η πρωτιά. με επαγγελματισμό και σωστή δουλειά όλα γίνονται. κάνατε μια σπουδαία αρχή. καλή συνέχεια και εύχομαι να έρθει σύντομα η στιγμή που θα διοργανώσετε το διαγωνισμό

  91. Το Ισραήλ πρώτο και τρίτο στις επιτροπές.Μάλιστα. Μετά τη Eurovision θα παρακολουθούμε στις οθόνες μας στα δελτία ειδήσεων άλλη μια βόμβα που ρίχνει το Ισραήλ εναντίον αμάχων Παλαιστινίων. Και το τραγούδι της Γαλλίας, με τη συγκινητική ιστορία του μικρού Mercy πρόσφυγα που κατέληξε στην Ευρώπη για να σωθεί από τον πόλεμο στη Συρία, πήγε άπατο. Εύγε Ευρώπη!

  92. Άλλος ένας διαγωνισμός της Eurovision πέρασε στην ιστορία… Η φετινή διοργάνωση δεν μου άφησε και τις καλύτερες των εντυπώσεων, αρκετά βαρετή και αργή. Η έλλειψη τεχνολογικών μέσων επηρέασε σαφώς σε αυτό, απουσία φρέσκων ιδεών και έκδηλη η «δήθεν» κουλτούρα. Στα συν η παρουσιάστρια στο backstage, το live με το πιάνο στον περσινό νικητή και το «τρέξιμο» στη βαθμολογία των επιτροπών. Οι δε Έλληνες εκφωνητές για μένα κάπως άνευροι, με σχετικά κακή αίσθηση του χιούμορ, ιδίως η κοπελιά. Ελπίζω σε επιστροφή Καπουτζίδη-Κοζάκου.
    Από τις συμμετοχές για μένα ξεχώρισαν:
    1) Ιταλία. Ξεκάθαρη νικήτρια ΜΑΚΡΑΝ! Εξαιρετικοί ερμηνευτές που χωρίς υπερβολές μου πέρασαν το συναίσθημα και το μήνυμα του τραγουδιού. Σε αυτό συνέβαλε σαφώς και η μετάφραση, η οποία έγραφε τηλεοπτικά και προσέθετε στην ατμόσφαιρα του τραγουδιού. Ουσιαστικά ΠΟΙΟΤΙΚΗ συμμετοχή, χωρίς ίχνος δηθενιάς…
    2) Κύπρος. Πραγματική φωτιά στη σκηνή! Η Φουρέιρα πήρε ένα απλά καλό pop-ethnic τραγούδι και το απογείωσε με την παρουσία και το ταμπεραμέντο της. Το ήθελα νικητήριο, για συναισθηματικούς λόγους, αλλά δεν πειράζει έφερε την καλύτερη θέση στην Κύπρο μας.
    3) Γερμανία. Η μόνη μπαλάντα που με συγκίνησε πραγματικά χθες (περίμενα και Λιθουανία, κάτι που είχε κάνει στον ημιτελικό). Ανέβηκε σκαλοπάτια και με την έξυπνη σκηνική παρουσίαση, ιδίως με το τελευταίο πλάνο.
    4) Ουγγαρία. Τέρμα δυναμικοί οι ροκάδες, το στάδιο φλέγονταν και πολύ καλύτερος φωνητικά από ότι στον ημιτελικό, ιδίως προς το τέλος άκουσα metal ερμηνεία.
    5) Βουλγαρία. Άψογοι φωνητικά στο καλύτερο τραγούδι στη studio version του. Ήθελε χρόνο για να κερδίσει το κοινό, το οποίο δυστυχώς το προσπέρασε…

    Στα της βαθμολογίας τώρα…
    Πραγματικά ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑ με τις επιτροπές χθες. Με την κατευθυνόμενη στήριξη σε Σουηδία και ελαφρώς σε Αυστρία (1η?), αν και το δεύτερο ήταν καλό κομμάτι, που μου είχε περάσει κάπως απαρατήρητο. Κλασικά καταποντισμός Ιταλίας (17η, whaaat? Στους «ειδήμονες» – ντεμέκ των επιτροπών?) και Ουκρανία τελευταία?!?! Ότι δηλαδή η Μολδαβία ήταν καλύτερη?!?
    Στο κοινό δεν περίμενα τέτοια στήριξη σε Δανία-Τσεχία και τόσο πάτο σε Βουλγαρία-Αυστραλία.
    ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές μεταξύ televoting και επιτροπών. Να δούμε πότε το 50-50 θα γίνει 70-30 ή θα παρθεί κάποιο άλλο δραστικό μέτρο…
    Στη συνολική κατάταξη ήθελα υψηλότερα (και το άξιζαν) Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Εσθονία, ενώ και ο πάτος δεν άξιζε σε Πορτογαλία και Η.Β. (βγάζω το καπέλο στη Surie για την αντίδρασή της και την επιλογή της να μην ξανατραγουδήσει).
    Το Ισραήλ δε με ενόχλησε τόσο ως νικήτρια, πρωτότυπο τραγουδάκι, απλά δε μου έβγαλε στη σκηνή winner vibes. Και δε νομίζω να δούμε, με αφορμή αυτή τη νίκη, πολλές κιτσαρίες του χρόνου, όπως τις προηγούμενες χρονιές δεν είδαμε Τζαμάλες και Σαλβαντόρ. Πραγματικά η παράδοση-ξεπέτα του βραβείου του τελευταίου στη Νέτα ήταν όλα τα λεφτά!!! Συγχαρητήρια και στην Ελένη για τη διάκριση της Κύπρου!
    Sorry για το τεράστιο σχόλιο 🙂

  93. Παρακολουθώ την EUROVISION ζωντανά απο το 1973. Το φετινό βραβείο είναι το χειρότερο μου βραβείο στην ιστορία του θεσμού, με μεγάλη διαφορά από το προτελευταίο και ένα από τα χειρότερα τραγούδια που παρουσιάστηκαν ποτέ. Αν η διαφορετικότητα είναι τα σούργελα τα τραβέλια και οι ανδρογυναίκες με τα μούσια τότε δεν έχω να πω τίποτα άλλο παρά: Έλεος!!!

  94. Ας το πάρουμε χαμπάρι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ οτι δεν μας γουστάρουν οι …… της δήθεν Ευρώπης. Ηταν δυνατόν να ακούσουν και να αποδεχθούν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα;;;;
    Το μήνυμα ηταν ξεκάθαρο : Ή θα ακολουθούμε οτι αυτοί γουστάρουν και διατάζουν ή στο περιθώριο. Η Κύπρος ( που συμμορφώθηκε εν μέρει) έφτασε στη 2η θέση με αλλοδαπή ερμηνεύτρια και αλλοδαπή (προς την Ελλάδα και την Ελληνική γλώσσα) γλώσσα.
    Τί δουλειά έχουμε εκει??????
    Βέβαια, το πανηγυρική έχει κονομες για κάποιους ειδικούς σε τέτοια Τσίρκας!!!!

  95. Νομίζω ότι κάποιοι από τους κανονισμούς του διαγωνισμού πρέπει να αλλάξουν για την αναβάθμιση του θεσμού, είτε αυτοί είναι σχετικά νέοι , είτε παλιοί και αναχρονιστικοί.Το αίτημα από πολλούς εδώ μέσα, για πλήρη κατάργηση των επιτροπών, το κρίνω ως μη ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο.Άλλωστε θα εθελοτυφλούσε κανείς αν έλεγε ότι το 100% televoting δεν προκαλούσε στρεβλώσεις στην βαθμολογία.Θα μπορούσαν να ασκηθούν πιέσεις , απ’ όσους έχουν την διάθεση και την δύναμη να το κάνουν, για αλλαγή του τρόπου που ψηφίζουν οι επιτροπές , αλλά και της δομής και σύνθεσής τους. Oι επιτροπές θα πρέπει να έχουν πιο πολλά μέλη π.χ. 12 ή 15 ,έτσι και το λάδωμα γίνεται ασύμφορο και οι άνωθεν και έξωθεν πιέσεις αλλά και η ενδοεπικοινωνία των μελών για μαγείρεμα της βαθμολογίας πιο δύσκολα .Επίσης μια πρόταση που είχα διαβάσει παλιότερα στους oikotimes και συμφωνώ, να αφαιρούνται η πιο υψηλή και πιο χαμηλή βαθμολογία , όπως συμβαίνει και σ’αθλήματα όπως οι καταδύσεις.Τελικά το νέο σύστημα για βαθμολογία όλων των τραγουδιών με κλίμακα από 1-12 από τους κριτές δεν εφαρμόστηκε. Η EBU βέβαια φαίνεται ότι παρεμβαίνει μόνο όταν το μαγείρεμα βγάζει μάτι ,όπως στην περίπτωση της Γεωργίας το 2014 που δικαίως ακυρώθηκε το jury voting.Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που τα μέλη των επιτροπών δίνουν την ίδια περίπου κατάταξη στα τραγούδια και που ο λόγος που κάνουν κάτι τέτοιο , είναι γιατί τους διευκολύνει στην πρόσθεση για το μαγείρεμα.Διακρίνω βιασύνη και προχειρότητα δηλαδή , όχι βέβαια σαν την περίπτωση της Γεωργίας αλλά η διαδικασία είναι εξόφθαλμα διαβλητή , είναι θέμα κοινής λογικής.Εκεί στην ebu δεν έχουν κάποιο μαθηματικό , στατιστικολόγο να προσδιορίσει την πιθανότητα όλα αυτά να είναι ένα τυχαίο γεγονός;Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, τα μαγειρέματα αυτά, είναι απίθανο να ευνοήσουν εμάς.Χρειάζεται επίσης επαναφορά του συστήματος της κλήρωσης για την σειρά εμφάνισης των τραγουδιών.Θα ήθελα να επισημάνω κάτι που αφορά στο παρελθόν. Τα έτη 1978-1986 η Νορβηγία κληρωνόταν να εμφανιστεί πάντα πριν το Ην. βασίλειο, με εξαίρεση το 1980 που κληρώθηκε 2 θέσεις πριν και όχι μια. Να ζητήσω την συνδρομή πάλι ενός μαθηματικού και στατιστικολόγου να μας προσδιορίσει την πιθανότητα αυτό να είναι σύμπτωση.Απαντώ εγώ :καμία.Την εποχή εκείνη η Νορβηγία δεν είχε καλά τραγούδια και αποτελέσματα και θα μπορούσε να προβλέψει κάποιος ότι αυτό θα συμβεί και την επόμενη χρονιά, και το 1985 άλλωστε δεν τους περίμενε κανείς για νίκη. Οι βρετανοί λοιπόν που τότε είχαν το πάνω χέρι όπως τώρα οι σουηδοί, φρόντιζαν να εμφανιστεί πριν από αυτούς μια χώρα που κατά πάσα πιθανότητα θα είχε αδύναμο τραγούδι για να αναδειχθεί καλύτερα το δικό τους που θα ακολουθούσε . Αυτά για όσους αναπολούν παλιές εποχές με ορχήστρες κ.λ.π. όπου όλα ήταν καλά και άδολα.

  96. Καταρχάς πολλά συγχαρητήρια στην Κύπρο και την Ελένη Φουρέιρα για τη 2η θέση!! Από το 2008 με την Καλομοίρα είχαμε να ζήσουμε αυτό το καρδιοχτύπι για τη νίκη!!
    Προσωπικά είχα προβλέψει ότι φέτος η νίκη θα πάει σε dance κομμάτι κι όλα τα υπόλοιπα περί νίκης της Λιθουανίας ή της Ιρλανδίας αποδείχθηκαν φούσκες των στοιχημάτων που προσπαθούν να κατευθύνουν. Τελικά το φαβορί είχε ήδη αναδειχθεί από πριν απλά τα στοιχηματα προσπάθησαν να μπερδέψουν.
    Όλο αυτό με τις επιτροπές κι τη Σουηδία έχει καταντήσει πραγματικά ΓΕΛΟΙΟ! Προφανώς οι περισσότερες ήταν συνεννοημένες να ψηφίσουν Σουηδία και Αυστρία. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η τρελή ανάδειξη της Αυστρίας! Από που κι ως που;; Και πραγματικά συγχαρητήρια στις επιτροπές που ψήφισαν διαφορετικά. Πρέπει να καταργηθούν επιτέλους κι να ψηφίζει μόνο το κοινό γιατί αδικούνται τραγούδια που αξίζουν (πχ Ιταλία).
    Ως διοργάνωση πολύ μέτρια! Απαράδεκτο αυτό που συνέβη στο ΗΒ! Και γενικά θα συμφωνήσω με παραπάνω σχόλιο ότι χρειάζεται μια ανανέωση. Όλα είναι τυποποιημένα! Πέρα από τις postcard δεν κατάλαβα ότι ο διαγωνισμός έγινε στην Πορτογαλία. Λείπουν από τον διαγωνισμό τα φαντασμαγορικά interval act προηγούμενων χρόνων.
    Όσο για τον Salvador απαράδεκτο σχόλιο για τη Netta και πραγματικά το χάρηκα που αναγκάστηκε να της δώσει το βραβείο. Θέλει δε θέλει η eurovision δεν είναι μόνο τραγούδι αλλά και θέαμα!
    Πολλά μπράβο στο Ισραήλ!! Άξιζε τη νίκη!! Στις φετινές αδικίες η Αυστρια, η Σουηδια κι η Γερμανία που προωθήθηκαν υπερβολικά κι η Βουλγαρια, Γαλλια, Νορβηγία κι Ολλανδία άξιζαν κάτι παραπάνω.
    Τέλος, λυπάμαι πολύ για εμάς γιατί ενώ είχαμε ένα πολύ καλό τραγούδι τα πήγαμε πολύ άσχημα! Ελπίζω του χρόνου με το καλό να αλλάξει μυαλά η ΕΡΤ γιατί βλέπω ότι έχουμε πάρει την κάτω βόλτα! Πάντως οι φετινοί σχολιαστές μου άρεσαν κι η φωνή του Λιζάρδου μου θύμιζε Καπουτζίδη.
    Εύχομαι αυτή η 2η θέση της Κύπρου να πυροδοτήσει μια σειρά από καλές θέσεις στο μέλλον κι γιατί όχι να έρθει η πολυπόθητη νίκη!

  97. Διαβάζω πολλές ενστάσεις για τη δεύτερη θέση του Σουηδικού τραγουδιού στις επιτροπές. Για τη δεύτερη θέση ενός άλλου τυπικού Σουηδικού ποπ τραγουδιού (πλαστική pop τη λένε πολλοί) στο televoting και στο σύνολο, κουβέντα. Υποκρισία λέγεται αυτό, αγαπητοί μου.

    • Η Φουρέιρα μαγνήτισε όλη την Ευρώπη με τη παρουσία της. Τέτοιο show έχω να δω από το 2008- Καλομοίρα και Ani Lorak. Είχε πολλά winning vibes και το κομμάτι έχει φτάσει στη 10η θέση στα viral 50 global του Spotify! Τεράστια επιτυχία!

      • Aυτό δεν αλλάζει ότι είναι επίσης ένα πλαστικό ποπάκι ομοίως φτιαγμένο από Σουηδούς. Γιατί μας ενοχλεί η υποστήριξη της Σουδίας στη μία περίπτωση, αλλά όχι στην άλλη;

    • Ένας τηλεθεατής έχει ενστάσεις για τη δεύτερη θέση της Σουηδίας στις επιτροπές. Η Σουηδία έχει pop τραγούδι.
      Συμπέρασμα: ο τηλεθεατής πρέπει να έχει ενστάσεις σε οποιοδήποτε pop τραγούδι πάει ψηλά στις επιτροπές. Επαγωγικο αλμα εις τριπλούν!

      • Δεν είπα καθόλου αυτό. Μίλησα για τις ενστάσεις που έχουν πολλοί για το ότι η Σουηδία στηρίζεται από τις επιτροπές, συνήθως με συγκεκριμένου ύφους τραγούδια, αλλά όχι όταν άλλες χώρες με του ίδιου ύφους Σουηδικά τραγούδια πάνε ομοίως καλά.

  98. Συνέχεια σε αναχρονιστικούς κανονισμούς που πρέπει να αλλάξουν.Στα τέλη της δεκαετίας του 50 , που δημιουργήθηκε ο διαγωνισμός της eurovision οι συμμετοχές ήταν συνήθως μπαλαντοειδή κομμάτια σε γαλλική γλώσσα. Έχω την εντύπωση ότι ένα τέτοιο μέσο τραγούδι είχε μικρή διάρκεια οπότε και ο κανονισμός για μέγιστη διάρκεια τραγουδιού τρίλεπτη φάνταζε φυσικός. Σήμερα ελάχιστα τραγούδια έχουν τόσο μικρή διάρκεια.Νομίζω ότι θα έπρεπε να αυξηθεί το όριο στα 3, 5 λεπτά. Οι Ιταλοί π.χ. το 2015 και 2017 κάνοντας revamp στα τραγούδια τους και προσπαθώντας να τα προσαρμόσουν στην προκρούστεια κλίνη του γιουροβιζιονικού τρίλεπτου , το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου καλό .Εγώ όταν θέλω να τα ξανακούσω π.χ. στο youtube , προτιμώ την πρώτη εκδοχή.Εκείνα τα πρώτα χρόνια του διαγωνισμού επίσης που η τηλεόραση ήταν στα σπάργανα δεν υπήρχαν ιδιωτικά κανάλια. Σήμερα θα έπρεπε η ebu να δίνει την δυνατότητα την εκπροσώπηση μιας χώρας να μπορούσε να την αναλάβει και ιδιωτικό κανάλι που δεν θα ήταν σταθερό και ίδιο κάθε χρόνο.Ουσιαστικά η ebu κάνει ένα είδος απευθείας ανάθεσης στην κρατική τηλεόραση κάθε χώρας που έχει ένα είδος μονοπωλίου μ’ όλες τις παρενέργειες που έχει αυτό. Τι έγινε εκεί στην ebu είναι όλοι κομμουνιστές και δεν πιστεύουν στον ελεύθερο ανταγωνισμό των καναλιών και στις ανοιχτές διαδικασίες; Θα έπρεπε να εξηγήσει κάποιος στην σουηδοκρατούμενη ebu ότι το ελληνικό δημόσιο και η κρατική τηλεόραση δεν είναι το ίδιο με το σουηδικό.Για εμάς εδώ ισχύει αυτό που είπε ο Μίλτον Φρίντμαν , αν μας μας δώσει κάποιος την διαχείριση της ερήμου Σαχάρα , σε λίγο καιρό θα ψάχνουμε για εισαγωγή άμμου. Προκοπή με την ερτ δεν πρόκειται να δούμε.

  99. Όλα πολύ ωραία και μπράβο στην Κύπρο και την Φουρειρα…( που ελεγα εξ αρχής οτι θα σκίσει στην σκηνή) αλλά αν και νωρις, για του χρόνου τι θα θέλατε και με ποια διαδικασία επιλογής? Ελληνικό, ξένο, ποιον καλλιτέχνη κτλ για Ελλάδα (και Κύπρο) ?

    Προτείνω στους διαχειριστές του ogaegreece να δημιουργησουν ένα ανάλογο άρθρο για να πούμε τις απόψεις μας….αλλιώς εδώ!

    • Πολυ ωραια σκεψη.
      Εγω θα προτιμουσα ειτε ελληνικο, ειτε ξενο. Αυτο που με χαλαει ειναι οταν ειναι διγλωσσο. Θυμαμαι που ειχε παει η Κυπρος με την Ευρυδικη με γαλλικο τραγουδι, ηταν αρκετα ομορφο. Θα προτιμουσα ομως γενικα ελληνικο στιχο.
      Για τραγουδιστες θα ηθελα μελισσες, Μποφιλιου, Ζουγανελλη, Φουρειρα, Σαττι, αλλα δε θα με χαλουσε και καποιος αγνωστος ταλαντουχος τραγουδιστης. Υπαρχουν πολλοι στην Ελλαδα.
      Η ΕΡΤ να φροντισει να κανει ενα τελικο του χρονου, οπου τα τραγουδια θα διαγωνιζονται λαιβ, για να ξερουμε τι στελνουμε. Οχι τριτη χρονια γουρουνι στο σακι.

  100. χαμός γίνεται πάλι στη Λωρίδα της Γάζας..δε μας βλέπω καλά του χρόνου…
    επίσης ισχύει τελικά το καρφί που πέταξε η Νέττα για την Ελένη ότι και καλά κέρδισε η αυθεντικότητα ή είναι παραπληροφόρηση; αν ισχύει ντροπή της….

    • Συμφωνώ! Πρέπει η EBU να εξετάσει πολύ σοβαρά τον τόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού για του χρόνου. Ακόμη καλύτερα και να διεξαχθεί εκτός Ισραήλ!

  101. Του χρόνου θα ήθελα να στείλουμε Μέλισσες ή Τάμτα..κ αν σε 2 χρόνια στείλουμε Φουρ..μας βλέπω με νίκη
    Της χρωστάει ο διαγωνισμός τη νίκη

  102. Ο διαγωνισμός της eurovision είναι ένα πολύ σημαντικό τηλεοπτικό γεγονός. Μουσικό γεγονός τόσο σημαντικό δεν είναι .Είναι κάτι σαν one night stand. Όπως δεν μπορεί να προκύψει καμία σοβαρή ερωτική σχέση απ’ όσους χρησιμοποιούν τέτοιες σεξουαλικές πρακτικές έτσι και τα τραγούδια του διαγωνισμού είναι θνησιγενή , καταδικασμένα να παραμείνουν στην μνήμη κυρίως μιας μικρής μερίδας φανατικών οπαδών.Κι αυτό διότι οι σοβαροί συντελεστές ενός τραγουδιού , συνθέτες , τραγουδιστές κ.λ.π. είναι κάτι σαν τους σοβαρούς επενδυτές που δεν πηγαίνουν να επενδύσουν σε χώρες όπως η Ελλάδα π.χ. που οι νόμοι οι φορολογικοί αλλάζουν κάθε λίγο και που δεν υπάρχει γενικότερα ένα σταθερό πλαίσιο που να παρέχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη , ένα business friendly κλίμα , όπως λένε.Και η eurovision δεν είναι ένας ιδιαίτερα song friendly , ας μου επιτραπεί ο αδόκιμος όρος,διαγωνισμός καθώς είναι πολύ απρόβλεπτος και είναι πολύ εκείνοι οι αστάθμητοι παράγοντες που κρίνουν την τύχη ενός τραγουδιού . Παράγοντες που μπορεί να χαντακώσουν ένα πολύ καλό τραγούδι και που αποτρέπουν συνήθως την συμμετοχή μεγάλων ονομάτων , πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που δεν διακινδυνεύουν την φήμη και το κύρος τους και που θέλουν να αναγνωριστεί η αξία της προσπάθειας τους .Το μόνο θετικό σ’αυτό είναι ότι υπάρχει ένα σασπένς και καμιά καλή θέση ή νίκη δεν είναι εξασφαλισμένη από τα αποδυτήρια.Είναι πολύ show festival για τις δικές μου αντοχές. Ο τρόπος που αντιμετώπισαν και φέτος οι επιτροπές την Ιταλία δείχνει πάντως ότι η Σουηδοκρατούμενη ebu είναι αντίθετη με την Σανρεμοποίηση του διαγωνισμού. Για να έχουμε καλύτερα τραγούδια νομίζω ότι θα πρέπει να περιοριστούν αυτοί οι αστάθμητοι παράγοντες.Εγώ θα κάνω κάποιες προτάσεις όσο κι αν αισθάνομαι ότι είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Με την ίδια λογική που καθιερώθηκε το σύστημα 50% televoting και 50% jury voting για να περιοριστούν αδικίες της τηλεψηφοφορίας ,θα μπορούσε να υπάρχει και μια επιτροπή που να βαθμολογεί τα τραγούδια μόνο με βάση την studio version και το videoclip ( όπως δηλαδή ψηφίζουν οι ogaeδες ) και που θα μένει μυστική και θα συμψηφίζεται με την ψηφοφορία των juries με βάση την τηλεοπτική εμφάνιση. Ομοίως και οι ακροατές θα μπορούσαν να ψηφίζουν με βάση την studio version για μια εβδομάδα, ας πούμε πριν την τελική βραδιά (όπως συμβαίνει δηλαδή με τις ανοιχτές γραμμές σε διάφορα realities) και αυτό να συμψηφίζεται με το televoting με βάση την΄τηλεοπτική εμφάνιση , με περιορισμό παράλληλα δραστικό των τηλεφωνημάτων ανά άτομο.Δεν θα πρέπει ο διαγωνισμός να απευθύνεται σε ακροατές που κάθονται να τον δουν τρώγοντας πίτσα. Νομίζω ότι και οι juries που υποτίθεται ότι είναι πιο σοβαροί , πίτσα έτρωγαν φέτος έτσι όπως βαθμολόγησαν ( πάντως όχι ιταλική ) , εγώ τους βρήκα βιαστικούς στη κρίση τους και ανεύθυνους . Δεν μπορεί ένα τραγούδι να κρίνεται με βάση μια μόνο του στιγμή ενδεχομένως και κακή , λόγω μιας π.χ. όχι τόσο καλής στυλιστικής επιλογής του ερμηνευτή.Και το imagine αν το άκουγε κάποιος για πρώτη φορά από την Έφη Θώδη χωρίς να έχει στο μυαλό του την ερμηνεία του Λένον , θα του φαινόταν γελοίο.Να πω κάτι τελευταίο για τους ogaeδες που κατηγορούνται αδίκως για την βαθμολογία τους , επειδή έχει απόκλιση με την σωστή της τελικής βραδιάς.Εγώ νομίζω ότι η δική τους η βαθμολογία είναι η σωστή γιατί δεν γίνεται με τόσο έντονα πολιτικά κριτήρια, γίνεται με βάση το τραγούδι ως ακρόαμα και όχι ως εικόνα, βασιζόμενοι δηλαδή στην studio version ,και δεν κρίνουν τρώγοντας πίτσα ,αλλά ακριβώς επειδή αγαπούν τον θεσμό είναι πιο προσεκτικοί στην ετυμηγορία τους.

  103. Πίστευα ότι δεν θα υπήρχε χειρότερος νικητής από τον περσινό, εριστικό κι αγενή Πορτογάλο….κι όμως η φετινή νικήτρια νομίζω είναι ότι χειρότερο έχει υπάρξει. Απροκάλυπτα πολιτική η νίκη της, που την γιόρτασαν στο Ισραήλ με δεκάδες νεκρούς…..Λυπάμαι πολύ…..Καλό θα ήταν του χρόνου να απέχουμε από αυτό το άθλιο πανηγύρι….αλλα πάλι ποιος έχει τα κότσια να τα βάλει με το Εβραϊκό λόμπυ?????

  104. Τπυ χρόνου πρέπει ν απέχουμε απο το διαγωνισμό εις ένδειξη διαμαρτυρίας της αιματοχυσίας των παλαιστίνιων ! Δεν ειναι δυνατόν ν πεθαίνει 8 μηνών βρέφος και 1000 άτομα να τραυματίζονται απο σφαίρες του ιςραηλινου Στρατού και εμας να μας νοιάζουν τα πανηγυρακια και οι γιορτουλες !

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ