EUROVISION 2018: Η dress (jury) rehearsal του Δεύτερου Ημιτελικού – Απόψε αποφασίζουν οι επιτροπές για το 50% του αποτελέσματος! [UPDATE]

Σε μία ώρα περίπου από τώρα (22:00), ξεκινά στην Altice Arena, στην Λισαβόνα η dress (jury) rehearsal του δεύτερου ημιτελικού! Στην πρόβα αυτή το σόου «τρέχει» σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να διορθωθούν και τελευταίες ατέλειες και να παρουσιαστεί ένα άρτιο αποτέλεσμα το βράδυ της Πέμπτης. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι απόψε θα κριθεί το 50% του αποτελέσματος. Η πρόβα θα μεταδοθεί μέσω κλειστού κυκλώματος στις 5μελής επιτροπές των 18 χωρών που συμμετέχουν απόψε καθώς και σε Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία που ψηφίζουν σε αυτόν τον ημιτελικό. Τέλος το αποψινό σόου θα χρησιμοποιηθεί ως back-up σε περίπτωση σοβαρού τεχνικού προβλήματος την βραδιά του ημιτελικού. Το άρθρο θα ενημερώνεται συνεχώς με τις εμφανίσεις και των 18 χωρών καθώς και με την περιγραφή της έναρξης και του interval act. Μείνετε συντονισμένοι!

  • Μόλις ξεκίνησε η jury rehwarsal του Β Ημιτελικού της Eurovision 2018 στην Altice Arena της ανηφορικής Λισαβόνας! 18 τραγούδια διεκδικούν τα υπόλοιπα 10 εισιτήρια του τελικού του Σαββάτου!
ΕΝΑΡΞΗ ΒΡΑΔΙΑΣ

Βλέπουμε το ίδιο εισαγωγικό βίντεο με τον πρώτο ημιτελικό, με εικόνες από την Λισαβόνα και την καθημερινή ζωή και τις ανηφοριές της πόλης! Οι παρουσιάστριες με ανανεωμένη γκαρνταρόμπα, κόκκινες τουαλέτες για τις Daniela Ruah και Filomena Cautela, με μαύρη η Sylvia Alberto και με μπεζ Η Katerina Furtado.

01. ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Ο ημιτελικός ξεκινάει με το φαβορί στα στοιχήματα για πρόκριση στον τελικό αλλά και ένα από τα φαβορί για νίκη στο διαγωνισμό, τον Alexander Rybak που θέλει να μας μάθει πως γράφεται ένα τραγούδι…και το καταφέρνει με τη χρήση γραφικών μουσικών οργάνων, με απλό και συντονισμένο απόλυτα χορευτικό, με το μπρίο του και την επικοινωνιακή ικανότητα που διαθέτει…ειδικά από τη στιγμή που πιάνει στα χέρια του το βιολί.

02. ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται η Ρουμανία με το Goodbye από τους Humans. Δυναμική παρουσία αν και πολύ traffic πάνω στη σκηνή – πολλά manequinnes συν το γκρουπ συν τα φώτα συν οι ανεμιστήρες…! Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχήματα για πρόκριση στο τελικό κατέχει την 12η θέση.

03. ΣΕΡΒΙΑ

Στη σκηνή ανεβαίνει ο Sanja Ilic και οι Balkanika για να μας παρουσιάσουν το τραγούδι τους “Nova Deca”. Παραδοσιακός ήχος, στήσιμο που προσπαθεί να ακολουθήσει την πεπατημένη της χώρας και την ερμηνεία της κοπέλας στα φωνητικά να ξεχωρίζει. Αν μπορέσει η Σερβία να διαψεύσει τα προγνωστικά που τη φέρνουν στη 14η θέση για πρόκριση θα το οφείλει σε εκείνη.

04. ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Στην τέταρτη θέση ο αγαπημένος Άγιος Μαρίνος – Jessika feat. Jenifer Brening, αναρωτιούνται who we are… Εκεί που η μόδα συναντά την τεχνολογία, τα κορίτσια τα δίνουν όλα και τα ρομπότ απαντούν “Size doesn’t matter“. Στο φινάλε τα ρομπότ υποκλίνονται και τα κορίτσια κάνουν καρδούλες. Θέση κατάταξης σύμφωνα με τα στοιχήματα 18η.

05. ΔΑΝΙΑ

Ξεκινώντας από την 7η θέση στα προγνωστικά ο Rasmussen ερμηνεύει το “Higher Ground”. Εμφάνιση που θέλει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα Βίκινγκ με τα ρούχα, τις κινήσεις και την έκφραση του τραγουδιστή. Η ερμηνεία του ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα δυναμική. Στο τελευταίο κομμάτι του τραγουδιού χρησιμοποιούν εφέ δημιουργώντας την αίσθηση χιονοθύελλας και το τηλεοπτικό θέαμα τραβάει την προσοχή.

06. ΡΩΣΙΑ

Στην έκτη θέση η Ρωσία, Julia Samoylova – I won’t break. Το κοινό την υποδέχεται θερμά, σαν απολογία για την περσινή της περιπέτεια. Εντυπωσιακή εμφάνιση την κορυφή του παγόβουνου, επαγγελματική εκτέλεση από χορευτές και φωνητικά. Θέση κατάταξης σύμφωνα με τα στοιχήματα 11η.

  • Πρώτο διάλειμμα της βραδιάς, με τη Filomena Cautela στο green room στο τραπέζι του Rybak!
07. ΜΟΛΔΑΒΙΑ

Οι Doredos με το “Lucky Day” ακολουθούν με την πανέξυπνη σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού. Τα προγνωστικά τη φέρνουν στην 4η θέση για πρόκριση στον τελικό και οι Doredos υπηρετούν πειστικότατα τη θεατρική και χιουμοριστική σκηνοθεσία που σε κάνει να μην ξεκολλάς από την οθόνη. Τώρα η σύνθεση και η ερμηνεία περνούν σε δεύτερη μοίρα σε αυτό το τραγούδι που όλοι “We love to hate”! Σίγουρη πρόκριση και θερμότατη υποδοχή στο press center! Το αριστερό παράθυρο της κατασκευής δεν άνοιξε, κάτι που μάλλον θα διορθωθεί μέχρι αύριο.

08. ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Στην όγδοη θέση εμφανίζεται για την Ολλανδία ο Waylon με το Outlaw in ’em. Αυθεντικός, σίγουρος, με το συγκρότημά του και το λεοπάρ χρυσό-μαύρο σακάκι του. Με την άνεση του expert στο live performing. Θέση κατάταξης σύμφωνα με τα στοιχήματα 8η.

09. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ακολουθεί η Jessica Mauboy και το “We got love” το οποίο βρίσκεται στην 5η θέση των στοιχημάτων. Μόνη της στη σκηνή και σε μια μέτρια φωνητικά βραδιά για αυτή. Κάνει αρκετές κινήσεις στη σκηνή προσπαθώντας να μεταδώσει τον παλμό του τραγουδιού.

10. ΓΕΩΡΓΙΑ

Στη δέκατη θέση η Γεωργία. Οι Ethno Jazz Band Iriao μας τραγουδούν “πάνω στα σύννεφα” με κόκκινο φόντο For you! Πολυφωνικό με δυναμική και χρυσή βροχή στο φινάλε! Θέση κατάταξης σύμφωνα με τα στοιχήματα 15η.

11. ΠΟΛΩΝΙΑ

Ακολουθούν οι Gromme feat. Lukas Meijer και το “Light me up”. Αν και τα στοιχήματα τους φέρνουν άνετα στην 6η θεση η εμφάνιση τους είναι σαφώς κατώτερη του τραγουδιού, και ως σκηνική παρουσία και ως ερμηνεία και δυναμική. Να σημειώσουμε το μοναδικής έμπνευσης κολιέ του τραγουδιστή!

12. ΜΑΛΤΑ

Στη δωδέκατη θέση εμφανίζεται η Christabelle για την Μάλτα με το taboo. Ωραίο στήσιμο, δυναμική εμφάνιση. Θέση κατάταξης σύμφωνα με τα στοιχήματα 13η.

——————————————————————————————————————————————————————————————————-

  • Δεύτερο break της βραδιάς και η Filomena στο green room στο τραπέζι της Julia Samoylova.

——————————————————————————————————————————————————————————————————-

13. ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Οι AWS με το ιδιαίτερο “Vizlat Nyar” και μια απόλυτα ταιριαστή και επιτυχημένη εμφάνιση και σκηνοθεσία. Μένει να δούμε αν τα στοιχήματα που τον φέρνουν στην 9η θέση θα επαληθευτούν για αυτό το τραγούδι τον ξεχωριστό ήχο.

14. ΛΕΤΟΝΙΑ

Στη δέκατη τέταρτη θέση η Laura Rizzotto για την Λετονία, μας τραγουδάει Funny girl. Εκτός από την παιχνιδιάρικη ερμηνεία , στην εμφάνιση της πρωταγωνιστεί η δαντελένια κόκκινη τουαλέτα της! Λίγο ασταθής φωνητικά στο δεύτερο μέρος του τραγουδιού. Θέση κατάταξης σύμφωνα με τα στοιχήματα 10η.

15. ΣΟΥΗΔΙΑ

Το 2ο φαβορί του ημιτελικού με τον Benjamin και το “Dance you off”. Πολύ καλός και κινησιολογικά και ερμηνευτικά ο ίδιος, ωστόσο η εμφάνιση που βλέπουμε δεν δικαιολογεί την εύκολη πορεία που του αποδίδουν τα στοιχήματα.

16. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Στη δέκατη έκτη θέση το Μαυροβούνιο, με τον Vanja Radovanovic και το inje. Με δύναμη από τα Βαλκάνια, με πολλή λάμψη ενδυματολογική και φωτιστική, σκηνικούς σχηματισμούς από τα λευκοντυμένα φωνητικά. Τα ρούχα του, παραπέμπουν στον πάγο… ο οποίος είναι και ο τίτλος του τραγουδιού. Θέση κατάταξης σύμφωνα με τα στοιχήματα 16η.

17. ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Η Lea Sirk με το “Hvala, ne” που τα προγνωστικά τη φέρνουν στην προτελευταία θέση. Φωνητικά δεν είχε προβλήματα. Η ροζμαλλούσα Lea και οι αρκετά προκλητικά ντυμένες χορεύτριες που την πλαισιώνουν άρεσαν πολύ στο press center. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της εμφάνισης της είναι το τρικ ότι σταματάει δήθεν η μουσική και ζητάει από το κοινό να την συνοδεύσει.

18. ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο δεύτερος ημιτελικός ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή της Ουκρανίας, Under the ladder. Άνετος και καλοκουρδισμένος ο Μelovin σηκώνεται από το “τάφο του”, πάει στο πιάνο του, βάζει φωτιά στη σκάλα του, και γενικώς κάνει ό,τι μπορεί να μας εντυπωσιάσει! Θέση κατάταξης σύμφωνα με τα στοιχήματα 3η.

——————————————————————————————————————————————————————————————————-

  • Ακολουθεί το recap των 18 συμμετοχών και στη συνέχεια βίντεο με παλιές εμφανίσεις που εμφανίζουν κοινά στοιχεία, αντίστοιχο με εκείνο που είδαμε στον Α Ημιτελικό.
  • Στο διάλειμμα, οι παρουσιάστριες με τη βοήθεια των χορευτών μας θυμίζουν επικές στιγμές του διαγωνισμού, όπως το Refrain, Puppet on a string, Genghis Khan , Making your mind up, Euphoria, καθώς και στο River dance , από τα πιο αξιομνημόνευτα intervall act.
  • Δεύτερο recap, κουβεντούλα με το κοινό της παρουσιάστριας Filomena Cautela και αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της ψηφοφορίας. Στη συνέχεια βλέπουμε backstage από τα γυρίσματα των card postales των συμμετοχών.

  • Ο “Πλανήτης Πορτογαλία” μας καλωσορίζει μέσα από ένα χιουμοριστικό βίντεο, αντίστοιχο με αυτό που (δεν) είδαμε στον Α Ημιτελικό καθώς στις περισσότερες χώρες προβάλλονται διαφημίσεις (υπάρχει διαθέσιμο στο Youtube). Σκηνές από τυπικά χαρακτηριστικά της κουλτούρας, των συνηθειών και της ιδιοσυγκρασίας των Πορτογάλων με παρουσιαστή ηθοποιό που θυμίζει Μπένι Χιλλ!
  • Ακολουθεί βίντεο για την επίδραση της Eurovision και των τραγουδιών της στην κοινωνική και πολιτική συνείδηση του κόσμου στην Πορτογαλία.
  • Στο green room η Filomena καλωσορίζει τους MadameMonsieur που τραγουδούν ένα μικρό απόσπασμα από το Amar per los dois, τον Mickael Schulte που τραγουδά μικρό απόσπασμα από το Fly on the wings of love και τους Ermal Meta και Fabrizio Moro που τραγουδούν απόσπασμα από το Nel blu di pinto di blu (Volare). Τώρα θα παρακολουθήσουμε τα κλιπ Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας αντίστοιχα. Ερμηνεύουν ζωντανά τις συμμετοχές τους. Αύριο θα προβληθεί ένα λεπτό από κάθε εμφάνιση ενώ ολοκληρωμένες θα υπάρχουν στο Youtube λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

  • Στα εικονικά αποτελέσματα πέρασαν η Λετονία, η Ολλανδία, η Σερβία, η Ρωσία, η Μάλτα, η Ουγγαρία, η Αυστραλία, το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία και η Πολωνία.
Εδώ ολοκληρώθηκε η Jury Rehearsal του Β Ημιτελικού…οι επιτροπές ψήφισαν…εις αύριον τα σπουδαία!!! Ο OGAE Greece εύχεται καλή επιτυχία και στους 18 διαγωνιζόμενους και μακάρι να περάσουν τα καλύτερα τραγούδια στον τελικό του Σαββάτου. Ραντεβού αύριο βράδυ στις 22:00 στην ΕΡΤ1!

 

Οι θέσεις κατάταξης των στοιχημάτων είναι από το eurovisionworld.com

43 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολυ αδυναμος ημιτελικος ή για να ειμαι ακριβης πολυ πιο αδυναμος απο τον πρωτο. Νορβηγια, Σουηδια, Ουκρανια, Ουγγαρια θα πρεπει να θεωρουνται σιγουρες και απο εκει και περα Δανια, Μολδαβια κατα κυριο λογο. Οι υπολοιπες 4 μπορει να ειναι η Ρουμανια που να κανει την εκπληξη αφου φωνητικα ειναι αντιστοιχη της χθεσινης Αλβανιας, η Ολλανδια ισως, η Πολωνια και το Μαυροβουνιο. Η Αυστραλια και η Ρωσια ή μια απο τις δυο ισως να εχουν την τυχη του Αζερμπαιτζαν.

    • Πιστεύω πως θα προκριθούν με τυχαία σειρά οι εξής :
      Σουηδία
      Ουγγαρία
      Νορβηγία
      Δανία
      Ουκρανία
      Πολωνία
      Ολλανδία
      Μολδαβία
      Μάλτα
      Αυστραλία

      Αν και θα θελα να προκριθούν Σλοβενία και Μαυροβούνιο

  2. Πολύ Ξενερα από εχτές ρε μάγκες…έναν λόγο δεν βρίσκω να κάτσω να δω πλέον Eurovision…του χρόνου πάλι ??

    • Να στέλνεις το ωραιότερο τραγούδι μετά από χρόνια και να μη περνάς καν τελικό λόγω παρουσίασης….. Αχχχ πίκρα

      • Όντως ήταν πολύ πικρό..χαραμησανε ένα δυνατό τραγούδι που με σωστή παρουσία θα άγγιζε ακόμα και 10αδα!!..Τώρα ούτε τον τελικό δεν πρόκειται να δω…δεν υπάρχει λόγος ??

  3. Πλέον θα κάτσω να δω τον τελικό μόνο και μόνο για να δω ποιος θα το πάρει (με την ίδια λογική το είδα και το 2016).
    Στα στοιχήματα η Εσθονία γιατί έπεσε 7η. Το Ισραήλ επίσης 3ο και η Φουρεϊρα 1η!! Και να το δείτε που θα βάλουν τη Κύπρο τελευταία να τραγουδήσει. Όσο για μας τους χρόνου πρώτα ο Θεός, λέω να πάνε οι Stereo Soul.

  4. BTW Δεν ξερω αν διαβασατε τι ειπε ο σαλβαδορ για την νετα αλλα μιλαμε για τον χειροτερο χαρακτηρα εβερ που νικησε για το προβλημα υγειας του που το προεβαλε πιο πολυ και απο τ τραγουδι του και για τους προσφυγες που αμφιβαλο αν βοηθησε εστω και εναν

    • Πιστεύω ότι μετά από Jamala και Salvador ο κόσμος θα επιλέξει ως νικητήριο το Fuego γιατί έχει χρόνια να κερδίσει ένα χορευτικό τραγούδι έστω και μέτριο

    • Γιατί ψέματα είπε ο Σαλβαδόρ? Δλαδη δεν είναι απαίσιο το κομμάτι του Ισραήλ?

      • Αίσχος μπορεί να είναι το τραγούδι του Ισραήλ, αλλά δεν το λέει ένας οποιοσδήποτε φαν, το λέει ο νικητής της προηγιύμενης χρονιάς, που μπορεί θεωρητικά να κληθεί να της δώσει το βραβείο σε δύο μέρες (όπως και σε οποιοδήποτε από τα 43 τραγούδια). Κάτι σας “δεν είναι του δικού μου γούστου” ή “θα την ήθελα με κάτι άλλο” θα ήταν μια πιο ευγενική και ομοίως ειλικρινής απάντηση.

  5. Πέρυσι, όταν η Πορτογαλία το σήκωσε για πρώτη φορά μετά από 50κατι χρονιά πο5 συμμετείχε, είχα διαβάσει ένα πολύ πετυχημένο σχόλια που έλεγε ότι σιγά σιγά να περίμενε και την Κύπρο που δεν το έχει πάρει ποτέ.
    Νομίζω ήρθε η στιγμή να το πάρει!!
    Δεν μπορώ να φανταστώ να κερδίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τραγούδι σε φάση μπαλάντα (π.χ. να το πάρει από το πουθενά καμία Λιθουανία).
    Τώρα που εμείς είμαστε εκτός, πάμε δυναμικά με Κύπρο.

  6. Μετά από πολλά χρόνια είναι η σειρά της Ιρλανδίας να το πάρει. Θα το δείτε!

  7. Έλεος πια φτάνει με τη χολή που βγάζετε για τη Σουηδία. Είναι εξαιρετική και αυτο είναι κοινώς παραδεχτο.

  8. Πιστεύω ότι η Ουγγάρια μπορεί να κάνει την έκπληξη. Γιατί όχι?

    Σοβαρά τώρα η τριάδα θα είναι:
    -Νορβηγία λόγω Rybak
    -Σουηδία λόγω πρωτότυπης σκηνοθεσίας
    -Κύπρος λόγω καθηλωτικής σκηνικής παρουσίας

    ✌ όλα μπορούν να συμβούν…

    • Μην στοιχηματίζετε Νορβηγία και Σουηδία. Θα χάσετε τα λεφτά σας. Η Νορβηγία μας πλασάρεται ως φαβορί αποκλειστικά και μόνο λόγω Ρίμπακ, ενώ το τραγούδι είναι κάτω του μετρίου κατά γενική ομολογία. Η Σουηδία πάλι κάθε χρόνο είναι φαβορί ό,τι και να στείλει.

      Η νικήτρια του τελικού θα είναι η χώρα που κέρδισε τον α’ ημιτελικό. Οι φήμες λένε ότι νικήτρια ήταν είτε η Κύπρος είτε η Λιθουανία. Ίδωμεν

  9. Μην στοιχηματίζετε Νορβηγία και Σουηδία. Θα χάσετε τα λεφτά σας. Η Νορβηγία μας πλασάρεται ως φαβορί αποκλειστικά και μόνο λόγω Ρίμπακ, ενώ το τραγούδι είναι κάτω του μετρίου κατά γενική ομολογία. Η Σουηδία πάλι κάθε χρόνο είναι φαβορί ό,τι και να στείλει.

    Η νικήτρια του τελικού θα είναι η χώρα που κέρδισε τον α’ ημιτελικό. Οι φήμες λένε ότι νικήτρια ήταν είτε η Κύπρος είτε η Λιθουανία. Ίδωμεν

  10. Έχω βαρεθεί από το πρωί να ακούω βλακείες για τον αποκλεισμό μας.
    Τα πράγματα είναι απλά. Είχαμε την χειρότερη εμφάνιση μετά από την Ισλανδία και τη Λευκορωσία και αξίζαμε τη νίκη με το παραπάνω.
    Ακόμα και το τραγούδι αυτό καθ αυτό νομίζω το υποτιμάμε. Είναι καλό κομμάτι αλλά δεν το εκτιμάς από το πρωτο άκουσμα και αυτό μετράει.

    • Εγώ πάλι έχω βαρεθεί εδώ και 2 βδομάδες να λες τα ίδια πράγματα… δηλαδή οκ τσιλ. Όλοι οι υπόλοιποι τουλάχιστον προσαρμόζονται στην εξέλιξη των πραγμάτων. :p
      Εμένα το τραγούδι σαν τραγούδι από το πρώτο άκουσμα μου άρεσε (όχι οι στίχοι, και τότε και τώρα μου φαίνονται παιδικοί και δε μ’ αρέσει αυτό το πατριωτικό νόημα)
      Αλλά μια η αμηχανία, μια η φωνή που δεν ακουγόταν, μια η αδιάφορη σκηνική παρουσία… ε δε θέλει και πολύ. Δηλαδή αν φέρναμε έναν χορευτή να κάνει την Ελλάδα, έναν χορευτή να κάνει τους Έλληνες και μετά να φιλιόντουσαν on stage, ε θα περνάγαμε σίγουρα (μια αναφορά στο σαχλοτράγουδο της Ιρλανδίας που πέρασε εξαιτίας του gay community… μη δούμε κάτι με δυο άντρες εμείς οι γκει, αμέσως να τσιμπήσουμε σαν τις μέλισσες).

  11. Δυστυχώς οι Πορτογάλοι διοργανώνουν μια κακή Eurovision. Όλες οι χώρες παρουσιάζουν ή τουλάχιστον προσπαθούν να παρουσιάσουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Εδώ βλέπουμε ότι το μόνο που ετοίμασαν για την έναρξη και των 2 ημιτελικών είναι ένα βιντεάκι 2 λεπτών. Κάτι από την πλούσια μουσική παράδοση της Πορτογαλίας, θα ήταν όμορφο να ακούσουμε και να δούμε στη σκηνή.

    Για τον αυριανό ημιτελικό δεν έχω να πω και πολλά. Από τη μία τα περισσότερα τραγούδια είναι μετριότατα, από την άλλη οι δύο υποτονικοί – βαρετοί Έλληνες παρουσιαστές. Το μόνο ενδιαφέρον είναι ποια τραγούδια θα προκριθούν στον ημιτελικό

    Όσο για τις δηλώσεις του περσινού νικητή για την Netta, το μόνο που έχω να πω είναι απολύτως φυσιολογικές και εναρμονισμένες με την αγένεια του. Στοιχεία που μας έδειξε και πέρσι στο Κίεβο. Μακάρι να μην εμφανιστεί καθόλου.

    • Δεν υπάρχει κανένα νόημα να δει κάποιος αύριο τον ημιτελικό..όπως είπες με τους 2 πιο βαρετους παρουσιαστές εβερ αλλά και οι ποιότητα θα είναι κάτω του μετρίου έως κακή…τώρα για τον Πορτογάλο όλοι ξέρουμε πως κέρδισε πέρσι “πούλησε” καλά το θέμα υγείας αλλά και της προσφυγιάς ο κόσμος τσίμπησε και ψήφισε…πρόπερσι τζαμαλα φουλ πολιτικό το θέμα πραγματικά η διοργάνωση μόνο μουσική δεν είναι..φέτος ήμουν αισιόδοξος με τόσο καλά τραγούδια και λέω θα δούμε μετά από τόσο χρόνια έναν ωραίο διαγωνισμό και έρχεται ο αποκλεισμός από την Ελλάδα…εεε άντε γεια!!

  12. Πάμε Κύπρο πάμε Ελενάρα όπως σκέφτομαι το πως μπορούν να ψηφίσουν οι χώρες Αρμενία,Αζερμπαϊτζαν,Γεωργία,Ρωσία(Αν δεν περασουν οι δυο τελευταιες) οι Κυπρος θα παρει κατι σιγουρα μετα εχουμε τα 12αρια που θα ειναι Ελλάδα Αλβανια μπορει και σερβια(που δεν εχει γειτονα χωρα) και οταν δεν εχει η Ελλαδα επερνε ποντους μπορει να δωσει στη κυπρο, το ΗΒ παντα δινει κατι στην Κυπρο οπως και η Μαλτα οπως και η κροατια και η Βουλγαρια, Το ισραηλ αν δεν ηταν φαβορι θα μπορουσε να το δωσει το 12 ,Μπορει να παρει και απο σουιδια λογω του τιμ της Γερμανια την ειχε 3 και με τους Ελληνες θα ανευει περιμενω και Ρουμανια Ιταλια μπορει γιατι 2015 δεν εδωσε 12 στην Ελλαδα για να το δωσει εκει μπορει να φιλοτιμιθουν Ισπανια λογω τιτλου μπορει να δωσουν κατι Τωρα κεντρικη ευρωπη βαλτικη και σκανδιναβια να μην περιμενουμε πολλα Ειναι η χρονια της κυπρου

  13. Αμφίρροπος ημιτελικός για τον αντίθετο λόγο σε σχέση με τον πρώτο. Εδώ ψάχνεις απεγνωσμένα να βρεις καλο τραγούδι και δυσκολεύεσαι. Ουγγαρία η αγαπημένη μου και μετά Μαυροβούνιο, Σερβία, Δανία.
    Πιστεύω οτι οι προκριθεντες θα είναι με σειρά κατάταξης:
    Νορβηγία, Σουηδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Μολδαβία, Αυστραλία, Δανία τα 7 σιγουρακια.
    Μετά για τις άλλες τρεις θέσεις είναι μεταξυ Πολωνίας, Ολλανδίας, Ρουμανίας, Μάλτας, Ρωσίας Και ίσως κάποιας απ’τις τρεις σλαβικές αν αλληλοστιριχτουν αν και θα εκπλαγω αν περάσει κάποια απτις τρεις.
    Πολωνία, Ολλανδία θεωρω τις πιθανοτερες να περάσουν. Η Ρωσία με τέτοια εμφάνιση μάλλον θα δει τον πρώτο της αποκλεισμό. Μεταξύ Μάλτας και Ρουμανίας Τώρα τεινω προς τη Μάλτα αλλά είναι οριακό θεωρώ.

  14. Αν πάει στην Κύπρο ο διαγωνισμός θα υποβαθμιστεί :/…και μόνο η χωρητικότητα των 2 σταδίων που έχουν τα λέει όλα!Eurovision με 6000 κόσμο;; Δεν μ αρέσει

    • Τι βλακείες ακούμε θεε μου. Ε εντάξει τότε να συμμετέχουν χώρες βάσει σταδίων. Η Κύπρος θα έχει τόση δίψα να το κάνει που θα διοργανώσει μια χαρά. Άλλωστε το ποσο επαγγελματικά αντιμετώπισαν αυτή τη χρονιά είναι ενδεικτικό.

      • Οι Πορτογαλοι παρουσιασαν οτι χειροτερο εχουμε δει απο πολλες αποψεις μακαρι να βγουν τελευταιοι φετος να ησυχασουν.Ειναι δυνατον οι παρουσιαστριες του διαγωνισμου να μιλανε για καλα τραγουδια χωρις πυροτεχνηματα και οτι αν αξιζει μια φωνη θα φανει χωρις αυτα τι ειναι αυτες και ποιος τους εδωσε το δικαιωμα να κανουν κριτικη.Πολλα γιαουρτια θελουν λαιβ επι σκηνης με το ψυχακια τον νικητη τους που εκανε σημαια την αρρωστεια του για να κερδισει.Το Σαββατο να μην ψηφησει κανεις Πορτογαλια Σουηδια και Νορβηγια στον αγυριστο.

      • Είδα τ Eurovision διοργανώνει κ η Πορτογαλία που είχε κάψα να κερδίσει
        Επίσης να θυμίσω πως όταν είχε ανακοινωθεί το στάδιο που θα γίνει ο διαγωνισμός φέτος το 99% των σχολίων έλεγε ‘πάλι σε μικρό στάδιο’ ‘20.000 μόνο όπως κ στην Ουκρανία’ κτλπ
        Αλλα οι 6000 σας αρέσουν…ε με το καλό λοιπόν και στη Μάλτα μετά με 2000 κ Άγιο Μαρίνο με 1000…η Eurovision θέλει μεγάλο χώρο,παλμό,κόσμο,θέαμα..

    • Ενώ φέτος αναβαθμίστηκε; Σε τι ακριβώς; Τι σου αρέσει φέτος από την διοργάνωση των Πορτογάλων που η Κύπρος δεν θα μπορεί να φέρει εις πέρας; Τα καθίσματα δεν παίζουν κανένα απολύτως ρόλο. Η Ρωσία π.χ που διοργάνωσε τον διαγωνισμό σε έναν από τους μεγαλύτερους χώρους και σκηνή που έχουμε δει, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο ούτε αναβαθμίστηκε η Eurovision.
      Εγώ είμαι σίγουρος ότι αν η Κύπρος κερδίσει του χρόνου θα δούμε πολύ καλύτερα πράγματα απ’ ότι φέτος.

  15. Στο κατω κατω και το τεως ναυπηγειο που ειχε γινει ο διαγωνισμος στην κοπενχαγη 10.000 χωρητικοτητα ειχε !Στην τελικη μπορει να εχουν σκεφτει να προσθεσουν θεσεις προσωρινες για τον διαγωνισμο !

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ