ΕΛΒΕΤΙΑ: Η Lys Assia επιστρέφει!

Απίστευτο και όμως αληθινό…Η Lys Assia, η πρώτη νικήτρια στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1956 ίσως επιστρέψει καθώς υπέβαλλε συμμετοχή στην ελβετική διαδικτυακή επιλογή που βρίσκεται σε εξέλιξη, με το τραγούδι του Ralph Siegel C’etait ma vie.
Το τραγούδι της Lys Assia καθώς και τα υπόλοιπα που συμμετέχουν στη διαδικασία μπορείτε να τα ακούσετε εδώ.
Η προθεσμία υποβολής συμμετοχής στην εθνική επιλογή της Ελβετίας για τη Eurovision 2012 λήγει αύριο και έως τώρα στην ιστοσελίδα της διαδικασίας Die grosse Entscheidungs Show υπάρχουν πάνω από 70 τραγούδια.
Μεταξύ των υποψηφίων συναντάμε καλλιτέχνες από την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τη Σουηδία, τη Ρουμανία και τις Η.Π.Α., από τις οποίες έρχεται και η Ultra Naté, γνωστή house, dance-pop και R&B star στην Αμερική, η οποία συμμετέχει με το τραγούδι My love.
Για δεύτερη συνεχόμενη φορά συμμετέχει στην ελβετική επιλογή ο Peter Andersen ο οποίος το 2007 εκπροσώπησε στη Eurovision τη Δανία ως DQ με το τραγούδι Drama Queen. Στη φετινή διαδικασία παίρνει μέρος με το τραγούδι Second chance.
Μετά τις 30 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικτυακή ψηφοφορία, από την οποία 6 τραγούδια θα προκριθούν στον τελικό της 10ης Δεκεμβρίου, σε συνδυασμό με την ψήφο ειδικής επιτροπής.
Στην τελική βραδιά θα διαγωνιστούν συνολικά 14 τραγούδια. Τα υπόλοιπα 8 θα είναι επιλογή των 3 εθνικών καναλιών κια συγκεκριμένα 3 από το RTS, 3 από το DRS3 και 2 από το RSI.

 

Λουκάς Βλαβιανός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ