EUROVISION 2018: Πρώτη πρόβα Μολδαβίας!

Οι πρόβες συνεχίζονται με σειρά να έχει τώρα η Μολδαβία! Οι DoReDos αυτή τη στιγμή είναι επί σκηνής του Altice Arena για να πραγματοποιήσουν τη πρώτη τεχνική πρόβα για το “My Lucky Day“.

Επί σκηνής τρεις πόρτες, οι οποίες ανοίγουν και βγαίνουν οι τραγουδιστές χαμογελώντας και κάνοντας γκριμάτσες για να μεταφέρουν το αισιόδοξο μήνυμα του τραγουδιού. Τετράγωνα πάνω σε έναν τοίχο σαν παράθυρα ανοίγουν και κλείνουν και οι DoReDos κινούνται συντονισμένα και τραγουδούν, ανεβάζοντας τη διάθεση και τραβώντας το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων στο κέντρο τύπου με όλο αυτό το πρωτότυπο και θεατρικό παιχνίδι-φλερτ, στο οποίο συμμετέχουν και τα φωνητικά στην πορεία του τραγουδιού. Μπλε και κόκκινα κοστούμια για τα δυο αγόρια, κίτρινο κοντό φόρεμα με μαύρα γάντια για τη Marina, όπως κίτρινο είναι κατά κύριο λόγο και το φόντο αλλά και τα ρούχα των χορευτών που κάνουν και φωνητικά. Μετά το δεύτερο ρεφραίν βρίσκονται και τα έξι άτομα πάνω στη σκηνή και χορεύουν, ξεσηκώνοντας τους πάντες! Όποιες φωνητικές αστάθειες υπήρξαν – και φάνηκαν να ξεπερνιούνται στις δυο επόμενες πρόβες – πέρασαν απαρατήρητες από το πρωτότυπο αυτό και πολύ ευχάριστο στήσιμο του τραγουδιού. Μια συμμετοχή με έντονες ελληνικές πινελιές, καθώς η όλη παρουσίαση φέρει τη σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού και τα φωνητικά τη φροντίδα του Άλεξ Παναγή.

Απόσπασμα από την πρόβα:

Photos: Andres Putting (eurovision.tv)

34 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σίγουρη πρόκριση και απ’ ότι φαίνεται και με άλλη μια καλή παρουσίαση του Φωκά στον διαγωνισμό.

  2. σιγουρα θα περασει… πολυ ευχαριστο κομματι και δεν υπαρχει περιπτωση να μην το προσεξει ο κοσμος….

  3. Απλα δεν υπαρχει και πρεπει καποιοι να παιρνουν μαθηματα
    Στην 188bet η απο δοση της Μολδαβιας επεσε απο 200 σε 20 με τη μια!

  4. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αυτή η προσέγγιση σαν σε θεατρική σκηνή μπορεί να λειτουργήσει τηλεοπτικά.

    • Τηλεοπτικά το είδαν press room και έγινε χαμός. Άρα προφανώς λειτουργεί και πολύ καλά μάλιστα.

      • Καλά, επέτρεψέ μου να διατειρώ επιφυλάξεις για το γούστο των φαν και τι τους ξετρελαίνει.

      • Συγνώμη αλλά εχθές επικαλέστηκες ακριβώς τους ίδιους ανθρώπους για τον ενθουσιασμό τους στο press room μετά την παρουσίαση της Κύπρου.

        Της Κύπρου μάλλον σου άρεσε και έκανες αναφορά για τον ενθουσιασμό αυτών των φαν. Τώρα που δεν σου αρέσει αυτή η συμμετοχή, κρατάς επιφυλάξεις. Ο.Κ…

      • Ανέφερα τις ενθουσιώδεις αντιδρασεις στο press center ως γεγονός. Δεν είπα ούτε ότι συμμερίζομαι τον τόσο ενθουσιασμό, ούτε ότι είναι σώνει και καλά ενδεικτικός του πως θα πάει το τραγούδι. Ομοίως εδώ δεν αμφισβητώ ότι άρεσε, το γούστο αυτών που τους άρεσε γενικά εμφισβητώ.

  5. Πάρα πολύ ωραίο δείχνει το θεατρικό στήσιμο του τραγουδιού και σαν τραγούδι είναι πολύ ευχάριστο, νομίζω ότι θα περάσει άνετα!

  6. τέλειο στήσιμο από Μολδαβία πολύ μου άρεσε όλο και το τραγούδι είναι χαρούμενο θα πάει καλά και φέτος !!! !!!!

  7. Δεν μου αρεσει καθολου το τραγουδι. Μου κανει λιγο για τα πανηγυρια.
    Πανηγυριωτικη βεβαια και η παρουσιαση του Φωκα. Πολυχρωμο, 80ς, μεχρι εκει που δεν παιρνει. Νομιζω οτι οι ιδεες του Φωκα με βρισκουν ολο και λιγοτερο συμφωνο. Πρεπει να στηριξουμε νεους καλλιτεχνες. Με νεες ιδεες. Κοντευει να θεοποιηθει, ελεος.

    • Όταν η δουλειά κάποιου έχει διαχρονικά μαζική αποδοχή τότε εννοείται ότι είναι ο καλύτερος χορογράφος- σκηνοθέτης που έχει περάσει από τον διαγωνισμό. Όσο και να μην αρέσει σε κάποιους αυτό, οι θέσεις που έχουν λάβει οι συμμετοχές του και ο σεβασμός από τους συναδέλφους του νομίζω ότι δίνουν τη καλύτερη απάντηση για τον αν είναι καλός ή όχι σε αυτό που κάνει.

    • Μια και είναι τόσο χαλιά και ξεπερασμενοι Κιρκόροφ και κοντοπουλος γιατί μας κλεψατε τη νικη με τις στημενες επιτροπές το 2016 ? Εννοώ οι φιλοι σου οι σουηδοί κινουνε τα νήματα στο διαγωνισμό και βγάζουν νικητές οποίον θέλουν . το 2015 κέρδισε ο άλλος που ουτε καν δεύτερος δεν βγήκε στο televoting lol

      • Φιλε μου συμφωνω μαζι σου. Οχι για το συγκεκριμενο ρωσικο τραγουδι που δεν μου αρεσε (ηταν τραγουδι προηγουμενης δεκαετιας κατα τη γνωμη μου), αλλα για το γεγονος οτι οι σουηδοι καταστρεφουν τη γιουροβιζιον. Εχουν μπει μεσα και αλλονιζουν. Αλλα…ειναι παντα προσκεκλημενοι. Και φετος τους καλεσαν οι πορτογαλοι να βοηθησουν. Οπως περυσι οι ουκρανοι κοκ. Για να λεμε ολη την αληθεια και οχι τη μιση.
        Μετα το λογο αναλαμβανουν οι επιτροπες που για να εχουν καλυτερη αντιμετωπηση απο το σουηδο σκηνοθετη γλυφουν τη σουηδια βαθμολογωντας την παντα υψηλα. Ουτε εδω φταιει η Σουηδια. Μετα εχουμε τις στοιχηματικες εταιριες, οπου εχουν παντα σε περιοπτη θεση τη φιλη χωρα Σουηδια. Αν προσεξεις θα δεις οτι αυτες οι κατα κυριο λογο βρετανικες εταιριες οπου μπορουν να βλαψουν χωρες εκτος δυτ.ευρωπης και σκανδηναβιας, το κανουν. Ουτε εδω επεμβαινει αμεσα η Σουηδια, αλλα υποστηριζεται εμεσα. Τελος ας μην ξεχναμε οτι εχουν και το νορβγηγο αρχηγο Ολα στο τιμονι, οποτε αισθανονται και μια ασφαλεια.
        Το προβλημα ειναι κυριως των αλλων χωρων που αφηνουν τη Σουηδια να αλλωνιζει. Το εχω γραψει και αλλες φορες.

      • Είναι πάντα προσκεκλημένοι;;;;;;;;
        Ή είναι “αναγκαστικά” προσκεκλημένοι;;;
        Νομίζω ότι κάτι σου διαφεύγει. Μπορείς να δεις τι έγινε το 2015 λίγο πριν τον διαγωνισμό με την RAI και την EBU για τους “προσκεκλημένους”.
        Το αποτέλεσμα γνωστό. Νίκησαν οι προσκεκλημένοι επειδή οι Ιταλοί δεν τους ήθελαν σε περίπτωση νίκης του “Grande Amore”.

        Τέτοια σας λένε εκεί πάνω και τα μεταφέρεις κι εδώ;
        Ας μην λέμε ό,τι να ναι.

        Για τα υπόλοιπα (για το τι γίνεται σε πρόβες, live, κ.τ.λ…) έχεις δίκιο. Άμεσα ή έμμεσα οι Σουηδοί έχουν το πάνω χέρι….

  8. Γλυκο τραγουδακι που μου μοιαζει αντιγραφη χαρουμενη παρουσιαση αλλα καπως μπαναλ η μανια του με τα κουτια δεν υπαρχει.Φυσικα πληρωνει ο κολλητος του ο Κιρκοροβ οποτε λογικα θα το σπρωξουν.Νομιζω οτι εκανε πιο ωραια δουλεια στο Αζερμπαιζαν καλα αν τα συγκρινουμε με περσυ κοντεψαμε να μεινουμε εκτος τελικου απο την “σουπερ ομαδα”.

  9. Εμένα αυτή η παρουσίαση μου κάνει σαν σκετς επιθεώρησης/Δελφινάριο/Σεφερλή κλπ..

    • Χαχα συμφωνω! Πόσο εύστοχο.. Άντε να φανεί και σκαλες πιο επαγγελματικό στην τιβι από δελφινάριο αλλά παραμένει τρατζικ και τίγκα παλιομοδίτικο. Τα στυλιστικά δε εκτρωματα δίνουν και παίρνουν φέτος. Έβγαλαν η Γαρμπή και η Παπαρίζου τα πόδια τους έξω τα βγάζουν και οι ζουμπουρλοκοντές..

  10. Οτι καλυτερο μπορουσε να κανει ο φωκας με ενα τραγουδι που αντικειμενικά ειναι γραμμενο για πανηγύρια…. Εδεσε εντονα το θεατρικο στοιχειο με κωμικοτητα… Θα συμφωνησω με καποιο που ειπε πως μοιαζει με παρασταση του σεφερλη, αλλα κατα την γνωμη μου το εκανε με ενα πολυ πιο φινο τροπο. Επισης αρκετα εξυπνη η ενδυμασια τους ωστε να σχηματιζουν την σημαια τους. Τελος συγχαρητήρια στον φωκα που δεν επιμενει μονο σε φουτουριστικα και “ουαου” σκηνικα, γιατι και η απλοτητα κερδιζει ευκολα χωρις πολλα λεφτα…. Μετα το περσινο μακελειό της Ντεμυ… Νομιζω πως εκανε ενα δυνατο comeback!!!! Πιστευω χτυπαει δεκαδα η Μολδαβία με ενα απο τα πιo dated τραγουδια του φετινου διαγωνισμου….

  11. Και να πως ένα ξεγραμμένο τραγουδάκι μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι κι διεκδικεί θέση στον τελικό.. Αυτός ο Φωκας κάνει πραγματικά θαύματα!! Δε θα με πειράξει αν περάσει εντέλει.. Είναι παλιακό αλλά με έναν ωραίο τρόπο.

  12. Η Μολδαβια μου αρεσε απο την αρχη και θεωρω απο τοτε οτι θα ειναι στον τελικο
    Επισης, οι Μολδαβοι εχουν αποδειξει οτι ειναι καλοι στην σκηνική παρουσια, παρολο που αρκετες συμμετοχες τους εχουν παντα λιγο στοιχειο κιτς, οπως και αυτη φετος.
    Προβλεπω καπου στις θεσεις 13-17 στον τελικο

  13. Σίγουρα ο Φωκάς έχει κάνει πολύ καλύτερα. Κατ’εμέ η καλύτερη δουλειά του στη Eurovision παραμένει το “Hold Me” του Αζερμπάιτζαν το 2013. Ένα κομμάτι που θα περνούσε τελείως απαρατήρητο και με το καταπληκτικό εύρημα του Φωκά κατάφερε να φτάσει μέχρι τη δεύτερη θέση. Πραγματικά εξαιρετική εμφάνιση.
    Φυσικά και στο “You Are The Only One” τα γραφικά ήταν εντυπωσιακά αλλά λίγο υπερβολικά για το γούστο μου.

  14. δυο σταθερές έχει ο πλανήτης, την κλιματική αλλαγή και τους τοίχους του ευαγγελινού … κοιμάται ξυπνά τοίχους βλέπει, ψυχοθεραπεία άμεσα … ειδικά που ο φετινός τοίχος είναι ο χειρότερος από όλους και χρειάζεται άμεσα κατεδάφιση τύπου αρπάξτε όλοι τα σφυριά να επανενώσουμε τις δυο Γερμανίες … και το τραγούδι φρίκη … παλλιακό ανέμπνευστό τάλε κουάλε με τον τοίχο … για την ιστορία η καλύτερη στιγμή του Ευαγγελινού στον διαγωνισμό ήταν το 13 με το Αζερμπαιζάν (με τον τοίχο του Ρώσσου πρόπερσι από κοντά) έκτοτε … κατηφόρα σε αδιέξοδο με … τοίχο!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ