ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: H Saara Aalto μιλάει για όλα!

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Φινλανδίας YLE είχε από πολύ νωρίς φέτος ανακοινώσει την απευθείας ανάθεση στη Saara Aalto. Στoν εθνικό τελικό της Φινλανδίας UMK (Uuden Musiikin Kilpailu), η Saara Aalto παρουσίασε τρία υποψήφια τραγούδια και νικητήριο τραγούδι που αποτελεί την 52η εκπροσώπηση της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision ήταν το τραγούδι «Monsters».

O OGAE Greece εξασφάλισε ένα βίντεο-συνέντευξη, όπου η Saara Aalto μιλάει σε όλους εμάς τους fans του διαγωνισμού για όσα θα θέλαμε να τη ρωτήσουμε και στο τέλος μας στέλνει το δικό της, θετικό μήνυμα!

Αρθρογραφία: Ιωάννης Δανιήλ | Βίντεο – Φωτογραφικό Υλικό: Nora Norrlin (Liekki Promotion)

Ερώτηση: Ποια είναι η σχέση σου με τη Eurovision;

Saara Aalto: Για μένα προσωπικά η Eurovision ήταν πάντα κάτι το ιδιαίτερο. Θυμάμαι ότι στην ηλικία των 10 ετών είδα την Dana International σε διάφορα περιοδικά της Φινλανδίας. Η Dana μόλις είχε κερδίσει τον διαγωνισμό και έβλεπα φωτογραφίες της από τη νίκη της με λουλούδια στην αγκαλιά και αμέσως σκέφτηκα ότι όλο αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον και ότι η Dana ήταν πραγματικά πανέμορφη. Έτσι ξεκίνησα να παρακολουθώ τον διαγωνισμό από τότε κάθε χρονιά με αποκορύφωμα φυσικά τον διαγωνισμό της Αθήνας το 2006 όταν και κέρδισε η Φινλανδία. Ήταν το πιο όμορφο πάρτι της Eurovision!

Ερ.: Πότε ξεκίνησες να θέλεις να εκπροσωπήσεις την Φινλανδία στο διαγωνισμό;

S.A.: Η ιδέα αυτή καρφώθηκε στο μυαλό μου, αν θυμάμαι καλά, κοντά στην ηλικία των 15. Έτσι στην ηλικία των 16 έλαβα για πρώτη φορά μέρος στον Εθνικό τελικό της Φινλανδίας με ένα γυναικείο συγκρότημα. Φυσικά δεν τα καταφέραμε. Αυτή ήταν η πρώτη μου απόπειρα. Φυσικά προσπάθησα άλλες δύο φορές το 2011 με το τραγούδι «Blessed with love» και το 2016 με το «No fear». Και τις δύο φορές κατάφερα να φτάσω στη 2η θέση.

Ερ.: Πως κατέληξες τελικά να είσαι η φετινή εκπρόσωπος;

S.A.: Όλοι όσοι παρακολουθούν τον διαγωνισμό αλλά και οι fans μου στη Φινλανδία γνωρίζουν πόσο πολύ το ήθελα. Και πραγματικά την ημέρα που χτύπησε το τηλέφωνο μου το περασμένο φθινόπωρο και με ρώτησαν αν ήθελα να εκπροσωπήσω την Φινλανδία στο Διαγωνισμό ένιωσα ιδιαίτερη τιμή. Έστειλα 3 τραγούδια, διαγωνίστηκα και τελικά θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου με το «Monsters».

Ερ.:”Monsters” λοιπόν. Ποιοι είναι οι συντελεστές του τραγουδιού;

S.A.: Η σύνθεση του τραγουδιού έγινε στο Λονδίνο από μένα και τους Joy Deb, Linnea Deb, και Ki Fitzgerald. Η πρώτη μας συνάντηση έγινε σε ένα μικρό studio. Παραμείναμε εκεί για περίπου 5 ώρες. Εγώ δοκίμαζα διάφορα πράγματα στο πιάνο και πραγματικά καθώς τραγουδούσαμε παράλληλα όλοι μαζί,  το τραγούδι μας ολοκληρώθηκε πολύ εύκολα.

Ερ.: Τι ακριβώς συμβολίζουν τα «τέρατα» για εσένα;

S.A.: Για μένα ήταν ξεκάθαρο το τι ήθελα να γράψω. Ήθελα μέσα από το τραγούδι μου να αναφερθώ στις εμπειρίες μου. Όταν ξεκινούσα τα πρώτα μου μουσικά βήματα στη Φινλανδία δεν ένιωσα να γίνομαι αποδεκτή από το κοινό της Φινλανδίας. Πρώτη φορά ένιωσα ότι ο κόσμος καταλαβαίνει τι ακριβώς θέλω να πω, το 2016 όταν έλαβα μέρος στις audition του X Factor UK. H αγάπη που έλαβα από το Βρετανικό κοινό, που άρχισε να με ψηφίζει όλο και περισσότερο βδομάδα με τη βδομάδα, αν και δεν ήμουν Βρετανίδα, μου έδωσε τεράστια δύναμη και πραγματικά αυτή η εμπειρία άλλαξε την ζωή μου.  Έτσι λοιπόν όταν ήμουν στο studio με την υπόλοιπη ομάδα τους ανέφερα ότι «αυτά τα τέρατα υπάρχουν ακόμη στο κεφάλι μου και ακούω όλα αυτά τα αρνητικά σχόλια»  και πραγματικά θέλω να ξεφορτωθώ γράφοντας ένα τραγούδι για αυτά. Ας τα ξεφορτωθούμε, λοιπόν, από την ζωή μας!

Ερ.: Πες μας σχετικά με το video clip του τραγουδιού…

S.A.: Το επίσημο video του τραγουδιού μου γυρίστηκε στο Όσλο της Νορβηγίας και σκηνοθέτης του ήταν ο Alex Herron. Πραγματικά ήθελα να γυρίσω ένα βίντεο μαζί με τα τέρατα μου. Αυτά τα τέρατα όμως ήταν καλά τέρατα. Αν και έμοιαζαν με τα τέρατα που υπάρχουν στο κεφάλι μου στο τέλος γίνομαι φίλη τους. Είναι σαν να συμφιλιώνεσαι με το παρελθόν σου και να γιορτάζεις την νέα σου ζωή.

Ερ.: Πως είναι η συνεργασία σου με τον Brian Friedman;

S.A.: Ο Brian Friedman είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει το staging του τραγουδιού στη Λισαβόνα. Είναι ουσιαστικά ο αρχηγός, αφού έχει αναλάβει τα πάντα: από τη σκηνοθεσία και τα φώτα μέχρι τη χορογραφία, αλλά και τα ρούχα που θα φοράω. Τον Brian τον γνώρισα πρώτη φορά στο X Factor. Κουβαλάει την ίδια δημιουργική τρέλα με εμένα και από την πρώτη στιγμή ξέραμε ότι αυτό θα δουλέψει. Όλα του τα project με έβρισκαν σύμφωνη και ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα να κάνω από χρόνια και δεν μπορούσα να το κάνω στην Φινλανδία. Όταν τελείωσε το X Factor, μου είπε ότι όποτε τον χρειαστώ απλά να του το ζητήσω. Και έτσι του ζήτησα να είναι μαζί μου στη Eurovision. Σκηνοθέτησε ήδη 3 μοναδικές εμφανίσεις  στον Εθνικό τελικό και ήδη συνεργαζόμαστε για την νέα μου εμφάνιση στην Πορτογαλία.

Ερ.: Ποια θεωρείς τα top-3 highlights της καριέρας σου;

S.A.: (γέλια) Μπορώ να πω περισσότερα από 3; Λοιπόν, σίγουρα πρώτο έρχεται η πρώτη μου solo συμμετοχή το 2011 στον Εθνικό τελικό της Φινλανδίας. Μετά από λίγους μήνες κυκλοφόρησα το πρώτο μου προσωπικό άλμπουμ. Δεν υπέγραψα σε κάποια μεγάλη δισκογραφική της Φινλανδίας, γιατί θα έπρεπε να τραγουδάω στα Φιλανδικά. Η πρώτη μου δουλειά κυκλοφόρησε από την προσωπική μου εταιρία. Δεύτερο στην λίστα μου έρχεται η συνεργασία μου με τον Αndrea Βocelli το 2015 όταν τραγουδήσαμε μαζί στο Ελσίνκι και τρίτο η μεταγλώτιση του παιδικού Frozen όπου δάνεισα τη φωνή μου στην Πριγκίπισσα Άννα. Το θεωρώ σημαντικό επειδή πάντα ήθελα να είμαι μία πριγκίπισσα της Disney και όταν δεν είμαι καλά απλά με κάνει να ξεχνιέμαι.  Φυσικά θα πρέπει να πω και ένα τέταρτο που το θεωρώ το σημαντικότερο από όλα αφού μου άλλαξε την ζωή μου και μου επέτρεψε να κάνω πράγματα που πάντα ονειρευόμουν και δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή μου στο X Factor UK.

Ερ.: Τα σχέδια σου μετά τον διαγωνισμό;

S.A.: Ήδη πριν τον διαγωνισμό, στα τέλη Απριλίου, το πρώτο μου International album, τον τίτλο του οποίου δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμη, θα κυκλοφορήσει με τα νέα μου τραγούδια τα οποία έγραψα στη Φινλανδία, στο Ην. Βασίλειο, τη Σουηδία και τη Νορβηγία. Επίσης, μετά από τον διαγωνισμό, θα είμαι μαζί με τους Steps στην περιοδεία τους στο Ην. Βασίλειο και την Ιρλανδία. To σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι στο τέλος του 2018 θα ξεκινήσω την πρώτη Ευρωπαϊκή περιοδεία σαν πρώτο όνομα.

H Saara Aalto στέλνει με ένα video σε όλους εμάς τους fans της Eurovision το μήνυμά της που αφορά τόσο τη συμμετοχή της αλλά και γενικά τη στάση που πρέπει να έχουμε απέναντι στους στόχους μας. Δείτε το video ΕΔΩ!

O OGAE Greece θα ήθελε να ευχαριστήσει τη Saara Aalto και την Nora Norrlin  από τη Liekki Promotion για την άμεση ανταπόκριση και για την ευγενική παραχώρηση του βίντεο με τη συνέντευξη, το βιογραφικό και τις φωτογραφίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Saara Aalto θα διεδικήσει την πρόκριση της Φινλανδίας στο μεγάλο τελικό της 12ης Μαΐου στο δεύτερο μισό του Α ημιτελικού (μαζί με την Ελλάδα) στις 8 Μαΐου.

Μείνετε μαζί με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νεότερα σχετικά με τη φετινή Φινλανδική συμμετοχή.

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Επίσης, ο OGAE Greece εξασφάλισε ένα βίντεο-συνέντευξη, όπου η Saara Aalto μιλάει σε όλους εμάς τους fans του διαγωνισμού για όσα θα θέλαμε να τη ρωτήσουμε και στο τέλος μας στέλνει το δικό της, θετικό μήνυμα, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ! […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ