Eurovision 2018: Οι ημερομηνίες-σταθμοί στο δρόμο για το μεγάλο τελικό!

Μόλις μπήκαμε στο Μάρτιο, και βρισκόμαστε 73 μέρες πριν τον Mεγάλο Τελικό της Eurovision 2018 που θα γίνει στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας!

Όπως είναι γνωστό, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των 2 ημιτελικών είναι η 8η και 10η Μαΐου, με τον Μεγάλο Τελικό να λαμβάνει χώρα στις 12 Μαΐου 2018!

Στη φετινή Eurovision λαμβάνουν μέρος 43 χώρες κι οι 37 από αυτές καλούνται να ξεπεράσουν τον σκόπελο των ημιτελικών.

Ήδη, μέχρι σήμερα, έχουν επιλέξει τη συμμετοχή τους 21 χώρες! Ενώ οι υπόλοιπες θα επιλέξουν μέχρι τις 12 Μαρτίου.

Όπως προέκυψε από την κλήρωση των ημιτελικών που έγινε στις 29/1, η Ελλάδα και η Κύπρος θα διαγωνισθούν στον 1ο ημιτελικό στις 8 Μαϊου (20:00 τοπική ώρα).

Ο χώρος διεξαγωγής της Eurovision 2018, που γίνεται για πρώτη φορά στην Πορτογαλία, είναι η Altice Arena στη Λισαβόνα, χωρητικότητας 20.000 θεατών, το μεγαλύτερο κλειστό στάδιο στην Πορτογαλία και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Κατασκευάσθηκε για την Expo ’98 και βρίσκεται στο Πάρκο των Εθνών στη Βορειοανατολική πλευρά της Λισαβόνας. Συνδέεται με μετρό προς το αεροδρόμιο και με τρένο (Oriente Station) με την υπόλοιπη χώρα και την Ευρώπη.

All Aboard! είναι το σλόγκαν του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2018, ενώ το λογότυπο και το σλόγκαν είναι εμπνευσμένα από τη ναυτική ιστορία της Πορτογαλίας.

Παρουσιάστριες της Eurovision 2018 είναι οι Catarina Furtado, Daniela Ruah, Filomena Cautela και Sílvia Alberto. 

Σύμφωνα με την EBU και το κρατικό κανάλι της Πορτογαλίας RTP, που έχει αναλάβει τη φετινή διοργάνωση, το χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Μεγάλο Τελικό της 12ης Μαϊου έχει ως εξής:

 

12/03/2018  Συνάντηση των Αρχηγών των εθνικών αποστολών στη Λισαβόνα – τελική κατάθεση των συμμετοχών

01/04/2018  Εγκατάσταση του RTP στο στάδιο Altice Arena – έναρξη κατασκευής της σκηνής

29/04/2018 Έναρξη προβών  – (πιθανή ημερομηνία)

04/05/2018 Ανοίγει τις πύλες του το Eurovision Village 

04/05/2018  Ανοίγει το Euroclub

06/05/2018  Blue Carpet στο MAAT 

06/05/2018  Τελετή έναρξης/Δεξίωση υποδοχής των αποστολών

07/05/2018  1ος ημιτελικός – Jury show

08/05/2018  1ος ημιτελικός – Family show

08/05/2018  1ος ημιτελικός – Ζωντανή μετάδοση

09/05/2018  2ος ημιτελικός – Jury show

10/05/2018  2ος ημιτελικός – Family show

10/05/2018  2ος ημιτελικός – Ζωντανή μετάδοση

11/05/2018  Μεγάλος Τελικός – Jury show

12/05/2018  Μεγάλος Τελικός – Family show

12/05/2018  Μεγάλος Τελικός – Ζωντανή μετάδοση

 

Η πώληση των εισιτηρίων γίνεται σταδιακά και είναι διαθέσιμα μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας blueticket.pt

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή της Eurovision 2018!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

9 ΣΧΟΛΙΑ

    • Είναι ειδικό show που γίνεται το απόγευμα της ημέρας της τελικής βραδιάς, όπου έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν οικογένειες. Στο show αυτό δεν υπάρχει κάποια ψηφοφορία, σε αντίθεση με το jury show της προηγούμενης βραδιάς όπου ψηφίζουν (μυστικά) οι κριτικές επιτροπές.

    • Ειναι ουσιαστικα η προβα τζενεραλε, που γινεται την ιδια μερα των ημιτελικων και του τελικου, αλλα πιο νωρις, το απογευμα δηλαδη. Δεν υπαρχει ψηφοφορια.
      Γινεται για να βεβαιωθει η παραγωγη οτι ολα ειναι ετοιμα για το βραδινο σοου που καλυπτεται τηλεοπτικα. Νομιζω οτι ο λογος που επιτρεπουν οικογενειες και μικρα παιδια μεσα, ειναι πρωτον για να μεταλαμπαδευσουν τη διψα για το διαγωνισμο στις νεες γενιες/φανς, αλλα κυριως για να εξοικιοποιηθουν καπως οι καλλιτεχνες με την αισθηση του να τραγουδουν μπροστα σε κοινο και να αποδοσουν καλυτερα λιγες ωρες αργοτερα οταν και το σοου θα προβαλεται τηλεοπτικα. Δεν ειναι βλεπεις ολοι οι καλλιτεχνες εμπειροι. Οποτε ειναι παρα πολυ σωστο που γινεται νομιζω.

    • Δεν εχουμε πληροφορια ακομα.
      Αλλα φιλε μου, φιλη μου, αναρωτιεμαι αν τετοια σοου χρειαζονται. Ειναι πολυ εξυπνη η κινηση αυτη των ολλανδων, αλλα και των αγγλων που εχουν αντιστοιχο σοου. Πιθανων και αλλοι. Δε θυμαμαι. Τι γενεται ομως σε αυτα; Ουσιαστικα, μαζευονται πολυ λιγοι φανς (γκει ως επι το πλειστον. Δεν εχω θεμα, κι εγω γκει ειμαι), αλλα για ποιο λογο;;; Εγω νομιζω οτι ταξιδευουν για γνωριμιες. Να περασουν καλα. Δεν τους ενδιαφερουν τα τραγουδια. Φαινεται και απο τα απαισια βιντεο που ανεβαινουν καθε χρονο απο αυτα τα χαζοσοου. με απαισιο ηχο, απαισια πλανα που δεν κολακευουν τους καλλιτεχνες. Ολοι πινουν και μιλανε μεταξυ τους την ωρα που οι καλλιτεχνες τραγουδουν. Αισχος!
      Επισης η εμπειρια αυτων των πρι σοου οπως νομιζω τα λενε, εχει δειξει οτι δεν παιζει σπουδαιο ρολο. Αν ενα τραγουδι ειναι καλο, θα παει καλα και στον τελικο, ασχετως αν συμμετεχει σε αυτα τα πρι σοου. Τι να κανει η Γιαννα στο Αμστερνταμ και το Λονδινο; Αν ειχαμε το Σακη η το Γιουρκα που ειναι ομορφοι αντρες, ναι, τοτε ισως να ειχε καποιο νοημα. Θα τους εκτιμουσαν περισσοτερο. Εγω αν ειμουνα καλλιτεχνης δε θα πηγαινα.
      Αντιθετως νομιζω οτι θα πρεπει να προσπαθησει να παει η Γιαννα σε ξενα τηλεοπτικα σοου, οπως πχ στην αντιστοιχη δικη μας Μενεγακη, η ακομα καλυτερα σε βραδινες ψυχαγωγικες εκπομπες για να τη γνωρισει ο μεσος ευρωπαιος. Αυτοι δηλαδη που ψηφιζουν μαζικα στη γιουροβιζιον και που δεν βλεπουν τα τραγουδια παρα μονο τη βραδυα του τελικου. Αυτο θα ειχε νοημα για μενα. Ελπιζω να μη σε κουρασα.

  1. Καλησπέρα και καλό μήνα με υγεία, αγάπη,ευτυχία,αισιοδοξία και γλυκές στιγμές.
    Γνωρίζει κανένας μήπως τι ώρα θα κυκλοφορήσει το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο η Ελένη Φουρέιρα;?

    • Καλησπέρα και καλό μήνα, επίσης! Η παρουσίαση του τραγουδιού θα γίνει κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του PIK1 που ξεκινά στις 8 το βράδυ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ