ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Με τη Lea Sirk στη Λισαβόνα!

O εθνικός τελικός της Σλοβενίας ΕΜΑ 2018 (ο 22ος στην ιστορία του ΕΜΑ) μόλις ολοκληρώθηκε και νικήτρια αναδείχθηκε η Lea Sirk με το “Hvala, ne!”

Ο τελικός ΕΜΑ 2018 έγινε στο Studio 1 της Σλοβένικης Τηλεόρασης, RTV Slovenija, στη Λιουμπλιάνα.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο τηλεπαρουσιαστής και ηθοποιός, Vid Valič, ο οποίος αυτή την φορά είχε ως παρτενέρ του την Raiven.

H Raiven που στο παρελθόν συμμετείχε δυο φορές στο ΕΜΑ (2016 και 2017) παρουσίασε πάλι απόψε τις δυο αυτές συμμετοχές της (“Črno bel” και “Zažarim”) καθώς και το νέο της single “Daleč stran”.

Στον αποψινό τελικό 8 τραγούδια διεκδίκησαν το εισιτήριο για τη Λισαβόνα και εμφανίσθηκαν με την εξής σειρά:

  1. Lea Sirk – Hvala, ne!
  2. Indigo – Vesna
  3. INA SHAI – Glow
  4. BQL – Promise
  5. Marina Martensson – Blizu
  6. Lara Kadis – Zdaj sem tu
  7. Proper – Ukraden cvet
  8. Nuška Drašček – Ne zapusti me zdaj

Το τελικό αποτέλεσμα προέκυψε μετά από ψηφοφορία επιτροπής και κοινού (televoting) σε ποσοστό 50/50.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ήταν:

DrawArtistSongJuryTelevotePointsPlace
1Lea Sirk“Hvala, ne!”682,556 481161
2Indigo“Vesna”186780187
3Ina Shai“Glow”26 70912386
4BQL“Promise”344,734721062
5Marina Martensson“Blizu”106470108
6Lara Kadis“Zdaj sem tu”381,78836883
7Proper“Ukraden cvet”30 1,28324545
8Nuška Drašček“Ne zapusti me zdaj”28 3,06960744

Η επιτροπή απαρτιζόταν από ειδικούς, που διαχωρίσθηκαν σε έξι επιμέρους κριτικές επιτροπές: μουσικούς (τραγουδιστές, συνθέτες), ραδιοφωνική επιτροπή (συντάκτες, δημοσιογράφοι, παραγωγοί), τηλεοπτική επιτροπή (συντάκτες, δημοσιογράφοι, παραγωγοί, χορογράφοι), επιτροπή από συντελεστές και ερμηνευτές τραγουδιών της Eurovision αποτελούμενη από τους Maja Keuc – Amaya, Nuša Derenda, Hannah Mancini, Darja Švajger και Omar Naber, μια διεθνής επιτροπή αποτελούμενη από τους Dami Im (Αυστραλία’16), Kristan Kostov (Βουλγαρία’17), Bojana Stamenov (Σερβία’15), Emmelie de Forest Eurovision νικήτρια με τη Δανία το 2013 και την Aminata (Λετονία’15), και την επιτροπή με μέλη του OGAE Slovenia.

Όλες οι επιτροπές έδωσαν το 12αρι τους στην Lea Sirk και το νικητήριο “Hvala, ne!”, εκτός από τη διεθνή επιτροπή που το έδωσε στην Ina Shai και το “Glow“.

Στο αποψινό show ήταν καλεσμένοι ο γνωστός σε όλους μας Omar Naber που εκπροσώπησε τη Σλοβενία το 2005 και πέρσυ, ο οποίος τραγούδησε το νέο του single I Still Believe in You, και η Amaya, η εκπρόσωπος της Σλοβενίας το 2011 (ως Maja Keuc) που τραγούδησε το “Concrete”

Η Σλοβενία συμμετέχει στον δεύτερο ημιτελικό στις 10 Μαϊου και θα εμφανισθεί στο δεύτερο ήμισυ του ημιτελικού.

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλες τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή της Σλοβενίας στη Eurovision 2018!

Γιάννης Δανιήλ

[φωτογραφίες: RTV Slovenija, ΕΜΑ, wikipedia]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αυτο ηταν ο,τι καλυτερο ειχαν να επιλεξουν; δεν ειναι ωραιο ρε παιδια… κριμα. στα θετικα, οτι ειναι στην εθνικη γλωσσα. κατι παει να γινει φετος και εχουμε πολλες συμμετοχες στην εθνικη τους γλωσσα. το τραγουδι το βλεπω απο τωρα εκτος τελικου…

  2. Διαφορετικος ηχος που το κανει να ξεχωριζει απο το σωρο, αλλα δεν εχει το κατι για να ειναι στα πρωτα 20.
    Λογικα θα ειναι στις θεσεις 15 με 20 επειδη θα το ψηφισουν οι αλλες 72 χωρες τις πρωην Γιουγκοσλαβιας ;-))

  3. Οι σλοβενοι δεν είναι νομίζω από τις χώρες που ο κόσμος θα εκτιμήσει το ότι στέλνουν τραγούδι στη γλώσσα τους…
    Όπως και κάθε χρονιά αδιάφορη συμμετοχή και μάλλον ο παραδοσιακός αποκλεισμός είναι μέσα στο πρόγραμμα ακόμα και για τους ίδιους..
    Σου λέει κλείνουν ξενοδοχεία για την αποστολή και το τσεκαουτ είναι την βραδιά του ημιτελικού τους,περνούν και τις βαλίτσες μαζί στην αρένα μην χάσουν τη πτήση για Σλοβενία…χαχαχαχα

  4. Αν και δεν είχαν να επιδείξουν και πολλά στον εθνικό τελικό οι Σλοβένοι, συμφωνώ με την πρόκριση του Hvala, ne, κέρδισε το πιο ιδιαίτερο! Λίγο το Zdaj sem tu μου έκανε ένα κλικ και κρίμα για τους BQL, στους οποίους θέλει να δώσει την ευκαιρία το κοινό, αλλά φέτος επέστρεψαν με πολύ κατώτερο κομμάτι, μετά την περσινή άδικη μη πρόκρισή τους. Ευχάριστος ως ήχος στα αυτιά μου του νικητήριου και ενδιαφέρουσα σκηνική παρουσίαση! 5+/10 και 11/19

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ