ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ακούστε τα τραγούδια του Unser Lied für Lissabon!

 

Ο Γερμανικός Τελικός είναι προ των πυλών όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας εδώ. Μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει τα 5 από τα 6 τραγούδια του Γερμανικού Τελικού Unser Lied für Lissabon, τα οποία σας παρουσιάζουμε στη συνέχεια.

Το 6ο τραγούδι (Xavier Darcy – Jonah) έχει ανέβει στο Spotify και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το αναζητήσει εκεί. Όταν θα είναι διαθέσιμο στο YouTube, θα προστεθεί με ανανέωση στο παρόν άρθρο, γιαυτό μείνετε συντονισμένοι.

Τα 5 τραγούδια που έχουν διαρρεύσει είναι τα εξής:

  • Ivy Quainoo –  House on fire
    Στίχοι και μουσική: Jörgen Elofsson, Ali Tamposi
  • Ryk – You and I
    Στίχοι και μουσική: Rick Jurthe
  • Michael Schulte – You let me walk alone
    Στίχοι και μουσική: Michael Schulte, Thomas Stengaard, Nisse Ingwersen, Nina Müller
  • Natia Todua – My own way
    Στίχοι και μουσική: Loren Nine Geerts, Ricardo Bettiol, Martin Gallop, Jaro Omar
  • voXXclub – I mog di so
    Μουσική: Merty Bert, Mike Busse, Philipp Klemz, Lennard Oestmann
    Στίχοι: Joe Walter, Philipp Klemz, Martin Simma, Merty Bert, Mike Busse
Chris Zavos
Chris Zavoshttps://www.youtube.com/watch?v=ZeLl8ZGCKhQ&list=PLAH1I2XLJAlsYYdCKLEiJ4575-86Fv8Hv
Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Natia Todua και My Own Way με διαφορά. Ιδιαίτερη χροιά που την κάνει ακόμα πιο συμπαθή και πολύ χαρούμενο τραγούδι. Ο Ryk από την άλλη με φωνάρα αλλά μετριότατο τραγούδι που κρατά μόνο από το εντυπωσιακό του ρεφραίν, αν και εκεί με τα πολλαπλά άσκοπα τονικά ανεβάσματα χάνει την ουσία του. Τα House on Fire και You let me Walk Alone χώθηκαν απλά για να γεμίσει ο τελικός. Είναι τα κλασικά τραγουδάκια ” κλαίω και δεν ξέρω τι μου φταίει και είπα να την ακούσω εναλλακτικά” που έχω βαρεθεί να ακούω από τις απαρχές του νεωτερίστικου brit pop. Αν δεν πάει η Todua, χίλιες φορές να στείλουν την παρωδία των voXXclub. Τουλάχιστον θα ακουστεί λίγο η Βαυαρική διάλεκτος, πράγμα σπάνιο για τη Eurovision.

  2. ‘You and I’ με διαφορά. Εξαιρετικό!
    Αλλά κάτι μου λέει ότι θα νικήσει το ‘I mog di so’… έχω την αίσθηση πως οδεύουμε σε Eurovision φέτος με τις περισσότερες συμμετοχές σε εθνικές γλώσσες και ηχοχρώματα μετά από 2 δεκαετίες dance-bubble-euro-ethnic pop στ’ αγγλικά.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ