ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Με τη Saara Aalto στη Λισαβόνα!

Η Φινλανδία πάντα επέλεγε τον εκπρόσωπό της για το διαγωνισμό της Eurovision μέσω Εθνικού Τελικού, που τα τελευταία χρόνια είχε την ονομασία UMK (Uuden Musiikin Kilpailu). Φέτος όμως έκανε την έκπληξη, και ενώ στη σημερινή συνέντευξη τύπου του YLE όλοι περίμεναν τα ονόματα των υποψήφιων καλλιτεχνών, ανακοινώθηκε πως η χώρα θα κάνει ανάθεση στη Saara Aalto.

Το UMK θα πραγματοποιηθεί και φέτος, συγκεκριμένα στις 3 Μαρτίου, καθώς μέσω αυτού θα αναδειχθεί το τραγούδι (ανάμεσα σε 3 υποψήφια) με το οποίο θα διαγωνισθεί η Saara τον Μάιο. Τα τραγούδια θα δημοσιευθούν κάποια στιγμή πριν από την Άνοιξη.

Η Saara έχει προσπαθήσει 2 φορές στο παρελθόν να εκπροσωπήσει τη χώρα της στο διαγωνισμό. Η πρώτη το 2011 με το τραγούδι “Blessed with Love” και η δεύτερη το 2016 με το “No Fear”. Και τις δύο φορές ήρθε δεύτερη, ενώ δεύτερη ήρθε και το 2012 στο πρώτο The Voice της Φινλανδίας. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής και έχει κυκλοφορήσει αρκετά albums.

Το 2016 ήρθε δεύτερη στο The X Factor του Ηνωμένου Βασιλείου και από εκεί η φήμη της εκτοξεύτηκε. Μάλιστα τελευταία κυκλοφορησαν φήμες πως στο BBC την είχαν ως ένα από τα πιθανά ονόματα για την εκπροσώπηση το 2018.

Αλέξανδρος Λιάπης

 

Written by 

Related posts

4 Thoughts to “ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Με τη Saara Aalto στη Λισαβόνα!”

 1. ESC8

  Μετά την 2η θέση της στο Βρετανικό X-Factor την είδαν σίγουρα με άλλο μάτι οι Φινλανδοί. Αντέδρασαν λίγο βεβιασμένα ίσως μονο και μόνο για να μην τους την πάρουν οι Βρεττανοί, καθώς υπήρχαν τέτοιες φήμες. Απ’την άλλη, το UMK δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Απο το ’12 και μετά η Φινλανδία έχει προκριθεί μόλις 2 φορές (2013&2014), επομένως σίγουρα χρειαζόταν μια αλλαγή….
  Αναμένουμε πλέον με πολλή ανυπομονησία το τραγούδι της
  Καλή επιτυχία Φινλανδία!

  1. VampireDiary

   τη λατρευω..!! οντας φανατικος του xfactor uk ξερω απο πρωτο χερι οτι εχει ΦΩΝΑΡΑ kai ειναι απιστευτη performer…μπορει να πει απο μπαλαντα μεχρι dance με την ιδια ευκολια και να μαγνητισει..!!
   ανυπομονω να ακουσω τα τραγουδια,ελπιζζω να ειναι αξιοπρεπη τουλαχιστον και να μην φοβηθει να εχει σαν επιλογη και μια μπαλαντα.
   SAAAARA ALTO..!!! <3

 2. EurovisionFan

  Η 2η χώρα που επιλέγει εκπρόσωπο με ανάθεση για την επερχόμενη διοργάνωση! Καλή τύχη γιατί πέρσι ο αποκλεισμός του Black bird ήταν άδικος

 3. Παω στιχημα πως θα έρθει δευτερη θεση στο διαγωνισμο

Comments are closed.