ΒΕΛΓΙΟ: Με απευθείας ανάθεση στη Eurovision 2018!


Φέτος είναι η σειρά της φλαμανδικής ραδιοτηλεόρασης VRT να συμμετάσχει στη Eurovision, καθώς εκπροσωπεί το Βέλγιο εναλλάξ με τον γαλλόφωνο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RTBF.

Όπως αναφέρει το Βελγικό σάιτ της Eurovision songfestival.be, το VRT έχει ήδη συστήσει ειδική επιτροπή προκειμένου να επιλέξει τον επόμενο εκπρόσωπο του Βελγίου. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συνομιλίες με διάφορους καλλιτέχνες που θα ήθελαν να εκπροσωπήσουν το Βέλγιο στη Eurovision 2018.

Ο εκπρόσωπος του VRT Hans Van Goethem έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες, διάσημοι και άγνωστοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Το πιο σημαντικό είναι να βρεθεί ο κατάλληλος επειδή όλα ξεκινούν από τον καλλιτέχνη. Μόλις επιλεγεί ο καλλιτέχνης θα προβούμε σε ανακοίνωση του ονόματός του. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε πότε ακριβώς, αλλά πλησιάζουμε στη φάση ολοκλήρωσης«.

Ο Van Goethem είπε επίσης ότι μόνο ένας καλλιτέχνης αναζητείται από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα VRT. Ο καλλιτέχνης που θα επιλεγεί από το VRT για να εκπροσωπήσει το Βέλγιο θα συνεργαστεί με την ειδική ομάδα του καναλιού για να βρουν το καταλληλότερο τραγούδι και τους λοιπούς καλλιτέχνες και χορευτές που θα τον πλαισιώσουν επί σκηνής.

Δεδομένου ότι η επιτροπή θα επιλέξει εσωτερικά τον συμμετέχοντα τραγουδιστή, το VRT ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει και πάλι τη μέθοδο επιλογής του 2012. Εκείνη την χρονιά και μετά την εσωτερική της επιλογή, η Iris παρουσίασε τα δύο υποψήφια τραγούδια της στο σόου Eurosong και το τραγούδι Would you? επελέγη από το κοινό με televoting σε ποσοστό 100%. Ωστόσο, τίποτα δεν επιβεβαιώνεται ακόμη, καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Written by 

Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

Related posts

One Thought to “ΒΕΛΓΙΟ: Με απευθείας ανάθεση στη Eurovision 2018!”

  1. EurovisionFan

    Το Βέλγιο έχει τρεις σερί τερματισμούς στη δεκάδα (2015, 2016, 2017) θα συνεχίσουν τη παράδοση και το 2018; Οι αναθέσεις πάντως τους βγαίνουν σε καλό.

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ