Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή του Βελγίου στη Eurovision 2017!

Η Ellie Delvaux, όπως είναι το πραγματικό όνομα της Blanche, γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1999 στις Βρυξέλλες και είναι αδερφή του τραγουδιστή Oliver Lord.

Ξεκίνησε να τραγουδάει και να παίζει κιθάρα και πιάνο σε πολύ μικρή ηλικία. Τον Ιανουάριο του 2016, στα 16 της, πήρε μέρος στην πέμπτη σεζόν του βελγικού «The Voice» με την ομάδα «Cats on Trees», καταφέρνοντας να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό. Εκεί την είδε ο Pierre Dumoulin και τις πρότεινε να της γράψει μερικά τραγούδια. Το πρώτο της άλμπουμ θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία του Pierre (PIAS).

Στις 22 Νοεμβρίου 2016, ο RTBF ανακοίνωσε ότι η Blanche επιλέχθηκε με την διαδικασία της εσωτερικής ανάθεσης, για να εκπροσωπήσει το Βέλγιο στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό. Θα διαγωνιστεί με το τραγούδι City Lights των Pierre Dumoulin, Emmanuel Delcourt – Pierre Dumoulin, Ellie Delvaux.

To  Βέλγιο θα εμφανιστεί 5ο στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2017 στις 9 Μαϊου, που θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Στίχοι:

37 ΣΧΟΛΙΑ

  1. isws to pio poiotiko tragoudi tis xronias pou xefeugei euxarista apo tin pepatimeni tou thesmou, to belgio me to azerbaijan kanoun ti diafora fetos kai deinoun sto thesmo auto pou tou eleipe,de xerw pws tha einai to kommati on stage alla tha thela na paei kala giati auto boitha kai ton thesmo tis Eurovision pou gia mena einai IEROS !!!! de thelw na kanw kapoia problepsi pados an den einai stin triada tha nai xamila kai auto tha einai adiko,fwnitika poli kali kai me periergi xria
    kali epitixia sto Belgio alla…..
    GO DEMY GO !!!!!!
    eimai fun bre paidia ….ti na kanw ???? 🙂

  2. Η συντριπτική πλειοψηφία είστε τραγικοι..ωραίο από άποψη σύνθεσης αλλά στίχοι ΜΗΔΈΝ!! Και κραζατε το rain falls from above…
    Θα μπει τοπ10 @λλα νμζω οτι θα αρκεστεί στις θέσεις 7_10..

  3. Σύγχρονο .ραδιοφωνικό και με ιδιαίτερη χροιά .Το Βέλγιο φέτος πιθανότατα θα συνεχίσει να είναι στην δεκάδα.Πεντάδα αξίζει πιο πολύ .Μοναδικό μου ερώτημα το κατά πόσο το τραγούδι ταιριάζει για Eurovision και πως θα παρουσιαστεί στη σκηνή καθώς δεν έχουμε καμία εικόνα για το live

  4. χθες που η demy τραγουδησε το this is love στο rising star στο χορευτικο μερος του, αφαιρεθηκε το “this is love”. ελπιζω να μην συμβει το ιδιο και στη eurovision

  5. Υπεροχη μελωδια!!!
    ΠΡΕΠΕΙ να τα παει τελεια…για το καλο της Γιουροβιζιον.
    Τα ωραια τραγουδια πρεπει να επιβραβευονται.

  6. Ενα πολυ ομορφο και ατμοσφαιρικο τραγουδι στην στουντιο βερσιον. Το θεμα ειναι πως θα αποδοθει λαιβ τοσο ερμηνευτικα και φωνητικα οσο και ως σκηνικη παρουσια. Το κομματι δεν προσφερεται για πολλα σε σκηνικο στησιμο και υπαρχει ο κινδυνος αν δεν το απογειωσει φωνητικα και ερμηνευτικα να περασει απαρατηρητο. Το πρωτο δειγμα απο το Λονδινο που το τραγουδησε ζωντανα ηταν κατι παραπανω απο απογοητευτικο. Κανενα εκτοπισμα και επικοινωνιακο χαρισμα στην σκηνη ενω φωνητικα ηταν πολυ κακη κυριως στις ψηλες νοτες. Ηταν σαν να ακουγες ενα τελειως αδιαφορο τραγουδι απο μια κακη ερμηνευτρια. Για μενα η στουντιο βερσιονς ειναι ωραιες να τις ακους στο αυτοκινητο ή στο mp3 αλλα δεν προκειται να ψηφισω ενα κομματι αν στην σκηνη δεν ειναι καλο. Και δυστυχως οι απογοητευσεις απο το λαιβ του Λονδινου ηταν πολλες. Οπως και οι δυνατες ερμηνειες.

  7. Ευχάριστο στο άκουσμα αν και μου βγάζει κάτι δήθεν..σαν να είναι αρκετά επιτηδευμένο ώστε να μοιάζει ποιοτικό. To ύφος αρκετά επηρεασμένο απο London Grammar ή/και Lana Del Rey χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Στο μυαλό μου φαντάζει δύσκολο να στηθεί το τραγούδι ετσι ωστε να αποδοθεί live οπως και στο studio. Εκτιμώ ότι θα είναι ή του ύψους ή του βάθους το αποτέλεσμα για το Βέλγιο φέτος. Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να μην περάσει καν τελικό.

  8. Χθες πάντως στο Λονδίνο, η κοπέλα πήρε αρνητικά σχόλια. ..και εδώ που τα λέμε όχι κι άδικα! ! Φωνητικα κατώτερη από την studio version και σαν συνολική εμφάνιση αρκετά βαρετή! !

  9. Νομίζω ότι μετά τα live αρκετών “φαβορί” θα αλλάξουν πολλά στην κατάταξη για τα καλύτερα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού. Ένα από αυτά είναι και του Βελγίου. Μετριότατη η Blanche σε αυτό που άκουσα στο Λονδίνο. Ακόμα πιο άσχημη εντύπωση μου έκανε η αμηχανία της στη σκηνή. Δεν ξέρω αν φταίει το νεαρό της ηλικίας της ή κάτι άλλο, αλλά αυτό που άκουσα και είδα ήταν πραγματικά απογοητευτικό!

  10. Η ερμηνεία στο Λονδίνο δεν δείχνει σαφή εικόνα. Κάκιστος ήχος και οι ομιλίες των θεατών την ώρα των τραγουδιών εκτός από τραγικές, αλλοιώνουν και το συνολικό άκουσμα. Ωστόσο εγώ από αυτό το δείγμα δεν απογοητεύτηκα από την κοπέλα. Οι Βέλγοι αυτά τα 2 χρόνια έχουν δείξει ότι ψάχνονται και δουλεύουν πολύ το Live και φαντάζομαι πως ένα τέτοιο τραγούδι θα το δουλέψουν σωστά ώστε φωνητικά και οπτικά να δούμε κάτι άρτιο.

    Το τραγούδι μου αρέσει πάρα πολύ. Εφόσον ζωντανά αποδοθεί όπως πρέπει βλέπω ακόμα και νίκη. Οι επιτροπές ίσως να κάνουν κωλοτούμπες με το ”ποιοτικό” του Βελγίου να το βγάλουν πρώτο και για άλλη μια φορά ρίξουν την Ιταλία που μάλλον η πρωτιά στο televoting είναι σίγουρη!

    • Όσο και να δουλεύει το Βέλγιο αν το αποτέλεσμα ειναι το χθεσινό ,απο τις επιτροπές θα πάρει ένα ωραίο μηδενικό.ολο δικό της.
      Καλά ορισμένοι εδώ μέσα είστε κουφοί;δεν μπορει να μην απογοητευτηκες με αυτό που ακούσεις,πραγματικά δεν γίνεται!

  11. δεν μου αρέσει ρε παιδί μου, θα δούμε μπορεί ν μ αλλάξει η γνώμη πιο μετά την χιλιοστή φορά που δεν θα το ακούσω, πάντως, πάει τελικό άλλα εκεί μην κάνετε όνειρα για νίκη και πράσινα άλογα πράσινο έχει η σημαία τις Ιταλίας!

    • Και κόκκινο έχει που την έχει κι η σημαία του Βελγίου ? .. Anyways, οψόμεθα τι θα παρουσιάσουν το Μάιο!

  12. Καλό κομμάτι, αλλά….ούτε ψυχή βγάζει, ούτε ο στίχος είναι κάτι τρομερό, και η Blanche φαίνεται αρκετά ”κρύα” πάνω στην σκηνή. Υπό πολλές προυποθέσεις, ίσως πάρει πρωτιά στο jury voting (Για την ακρίβεια πρωτιά στους κριτές περιμένω είτε από Βέλγιο είτε από Βουλγαρία). Στο televoting όμως ίσως και να είναι εκτός δεκάδας. Βέβαια, δεν αποκλείω καθόλου να δούμε τους Βορειοευρωπαίους να ψηφίζουν Βέλγιο και τους Νότιους Ιταλία, και να δούμε μια τέτοια μάχη. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το momentum που είχε αποκτήσει στο πρώτο άκουσμα δείχνει σταδιακά να φεύγει..

  13. Το αγαπώ αυτό το τραγούδι!!! Ιδιαίτερο, ατμοσφαιρικό, μελωδικό, σύγχρονο και ραδιοφωνικό!!! Θέλει μεγάλη προσοχή στην εμφάνιση – παρουσίαση…9.5/10 και καλή επιτυχία!!!

  14. Για μένα είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι από τις μπαλάντες ΑΛΛΑ το live της δεν μου άρεσε και μαζί μου συμφωνεί η πλειοψηφία των σχολίων στο YouTube που κάνουν λόγο για μια βαρετή ερμηνεία. Εάν δε παρουσιάσει κάτι αξιόλογο από πλευράς σκηνικής παρουσίας το βλεπω από φαβορί να προκρίνεται με το ζόρι.
    Πρόβλεψη: Ημιτελικός 1-6 στη χειρότερη ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΗ ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΕΠΙ 3 ΛΕΠΤΑ

  15. Το μόνο που με κάνει να ελπίζω σε καλή παρουσίαση του τραγουδιού είναι ότι πρόκειται για το Βέλγιο. Πολύ δύσκολα βάλανε στον εαυτό τους φέτος οι Βέλγοι. Μόνο μια πολύ πρωτότυπη και ατμοσφαιρική παρουσίαση μπορεί να στείλει το city lights ψηλά. Και μακάρι να γίνει έτσι.

  16. Μου αρέσει πολύ και είναι και του στυλ μου. Για να πάει καλά ωστόσο χρειάζονται 2 βασικές προϋποθέσεις:
    1) Να ερμηνευτεί άψογα live. Από ένα video που είδα από το London Eurovision party δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα
    2) Προσεγμένο staging. Δεν πρέπει να βγει ούτε υπερφορτωμένο αλλά ούτε τελείως απλό…
    Αν επιτευχθούν αυτά μπορεί ακόμα και νίκη αν όχι ίσως μείνει κι εκτός…
    Ελπίζω το 1ο…
    Καλή επιτυχία!!

  17. By far το αγαπημένο μου φέτος…Και μακάρι να κερδίσει!!! Λατρεύω κ τη φωνή της κοπέλας και τους στίχους κ τη μελωδία του τραγουδιού

  18. Το τραγούδι αυτό αποτελεί ποιότητα για τον διαγωνισμό φέτος.Εχει πολλές πιθανότητες να πάρει την πρωτιά άμα στηθεί σωστά στην σκηνή.Η κοπέλα είναι άψογη στο live και θα τα πάει περίφημα τον Μάη!

  19. Ενω στην studio version ”φυσαει” εχθες ηταν σαν ναρκωμενη ,οτι καλυτερο για νανουρισμα και ειναι κριμα ενα τοσο ομορφο τραγουδι να καταστραφει ,και αυτη η κοπελα τελειως αγγουρο,ανιαρη,ανεκφραση ρε παιδι μου την βαριοταν το ματι σου.Αν δεν κανουν κατι τρομερο θα ξεχαστει και δεν ειναι η πρωτη φορα που φαβορι τρωει τα μουτρα του και αλλα ανεβαινουν αποτομα…..καποια θα πεσουν κατακορυφα και αλλα θα κανουν την εκπληξη οπως παντα….

    • Ευτυχώς που υπάρχει και κάποιος που είδε ότι η κοπέλα live ήταν κάπως ξενέρωτη…. Γιατί οι υπόλοιποι έχουν θαμπωθεί από τον τίτλο του φαβορί

  20. Πολύ δυνατή συμμετοχή φέτος το Βέλγιο! Ωραίο τραγούδι, ραδιοφωνικό και πολύ ιδιαίτερη η φωνή της τραγουδίστριας!! Σίγουρα θα περάσει τελικό και πιστεύω θα είναι μέσα στη δεκάδα. Όμως θα πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη προσοχή στη σκηνική παρουσίαση..

  21. Μου αρέσει που πολλοί σχολιάζουν, για τη χθεσινή της εμφάνιση στο Λονδίνο, ότι ήταν βαρετή και για νανούρισμα. Ότι δηλαδή τι περιμένατε, να ξεσηκώσει τα πλήθη; Το ίδιο ακριβώς είναι και στο video clip, δεν θα ήταν ζωντανά; Το τραγούδι καλό είναι, αλλά μάλλον θα ήταν καλύτερο με άλλη τραγουδίστρια. Λίγο πιο ζωντανή και επικοινωνιακή. Μετά απορούν κάποιοι για αρέσει τόσο πολύ η Ιταλία. Γιατί προφανώς, εκτός από το εξαιρετικό και εμπνευσμένο τραγούδι, υπάρχει και ένα Francesco Gabbani που είναι χαρισματικός και επικοινωνιακός.

  22. Πολυ αξιολογη συμμετοχη και φετος απο το βελγιο!ευχομαι ακομα και την νικη και δε θα εκπλαγω αν συμβει!το μονο που με φοβιζει ειναι το λαιβ της(απο το παρτυ στο λονδινο δεν ενθουσιαστηκα ουτε απογοητευτηκα αλλα η ποιοτητα ηχου ηταν κακη ποσα να καταλαβεις;)και επισης το στησιμο θελει κατι απλο κι συναμα εντυπωσιακο για να μεινει στο τηλεθεατη που το ακουει για πρωτη φορα….
    Σιγουρη προκριση και πολυ ψηλα στο τελικο!
    Για την ωρα θεωρω θα περασει 1ο με 3ο και θα τερματησει στη πρωτη 5αδα αλλα αναμενω τις πρωτες προβες…

  23. Μίνιμαλ διαθέσεις τόσο ενορχηστρωτικά όσο και στιχουργικά. Σαφέστατα και ξεχωρίζει, αν και ψυχροί electropop ήχοι έχουν ήδη αρχίσει να διεκδικούν το μερίδιο τους στη γιουροβίζιον με καλά αποτελέσματα πρόσφατα (Νορβηγία 2013, Λετονία 2015/2016). Διατηρώ μεγάλη επιφύλαξη ως προς τη χαρισματικότητα της Blanche επί σκηνής.
    Για την ώρα 8/10
    #3/18
    #4/43
    (Με πτωτικές τάσεις στα στοιχήματα από χθες)

  24. Εξαιρετικό κομμάτι και κλιπ, σίγουρα εντός τελικού και πεντάδας, μακάρι να διεκδικήσει και βραβείο, αρκεί να βοηθηθεί και από το staging. Από εμένα 2η θέση συνολικά, 1η στον ημιτελικό και 9/10.

  25. ισως το πιο ιδιατερο τραγουδι φετος σιγουρα προκρινεται τελικο και απο κει και περα βλεπουμε

  26. Μέτα το live στο Λονδίνο έχω αρχίσει να αμφιβάλω αν θα καταφέρει να εντυπωσιάσει την μεγάλη βράδια.. Προστοπαρον την τοποθετώ στην 5 θέση πίσω από την Βουλγαρία, Ιταλία, Γαλλία, Σουηδία..

  27. Σχόλιο: Πολύ ιδιαίτερο κομμάτι, θέλησα αρκετά ακούσματα για να το εκτιμήσω. Είναι πολύ όμορφο και με ιδιαίτερο ήχο, ιδιαίτερο στίχο και φυσικά πολύ ιδιαίτερη φωνή.
    Βαθμός: 8.5/10
    Θέση: 5/43 και 4/18
    Πρόβλεψη: Ημιτελικό θα περάσει με άνεση και αν η Blanche είναι καλή επί σκηνής το βλέπω για πρωτιά στον ημιτελικό (3αδα στο κοινό και πρώτο στις επιτροπές). Στον τελικό οριακά εκτός 5αδας απτο κοινό και πρωτιά στις επιτροπές άρα αποτέλεσμα πιθανότατα εντός τριάδας. Όλα όμως εξαρτώνται από τη σκηνική παρουσία και η πρόβλεψη αυτή βασίζεται σε μία πολύ ξεχωριστή παρουσία στη σκηνή. Αν δε δούμε κάτι τέτοιο αλλάζουν όλα.

  28. Εξαιρετική επιλογή και για φέτος για το Βέλγιο, το οποίο έχει πάρει κάτι παραπάνω από σοβαρά το διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια. Το βλέπω να κερδίζει σύντομα! Στο είδος του είναι μακράν το καλύτερο φετινό, μελαγχολικό-νοσταλγικό με δυνατή electro-beat σύνθεση, κάτι που ελπίζω τα τελευταία χρόνια ήρθε για να μείνει στα standards της Eurovision! Ιδιαίτερη η, τύπου Lana del Ray, φωνή της δεσποινίδος, με μπάσα χροιά, ελπίζω να το αποδώσει όπως στη studio version… Εδώ όλα παίζονται στη σκηνική παρουσία, η οποία για μένα πρέπει να μείνει στο στιλ του clip. Μόνη στο stage, σε σκοτεινή ατμόσφαιρα και λευκούς φωτισμούς – γραμμές τύπου Tron. Κι αν αφήσουν και τη λευκή σφαίρα να περιφέρεται στο background θα γράφει τέλεια! Είναι επικίνδυνο τραγούδι να καταστραφεί σκηνικά ή να μην αποδοθεί καλά φωνητικά λόγω του νεαρού της ηλικίας της Blanche. Μαζί με Ιταλία κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση μου, με μικρό προβάδισμα τελικά στον Francesco στην κόψη! 9+/10, 1/18 και 2/43

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ