ΕΣΘΟΝΙΑ: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός – Αποτελέσματα [Updated]!

Estonia090217

Απόψε το βράδυ συνεχίζεται το μουσικό ταξίδι του Eesti Laul 2017, που θα ολοκληρωθεί στις 4 Μαρτίου και μέσα από αυτό θα επιλεγεί ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Εσθονία το Μάιο στο Κίεβο! Σήμερα θα διαγωνιστούν οι υπόλοιπες 10 συμμετοχές (από τις συνολικά 20) και στον τελικό της 4ης Μαρτίου θα περάσουν 5 καλλιτέχνες. Από τον πρώτο ημιτελικό που έγινε το περασμένο Σάββατο μπορείτε να δείτε ποιες 5 συμμετοχές προκρίθηκαν σε προηγούμενό μας άρθρο.

Αρχικά θα παρουσιαστούν όλα τα τραγούδια και στη συνέχεια θα τεθούν για ψηφοφορία από το κοινό. Οι τηλεθεατές από το σπίτι και η κριτική επιτροπή σε ποσοστό 50% – 50% αντίστοιχα θα επιλέξουν τα 4 καλύτερα τραγούδια για τον τελικό, ενώ για το 5ο τραγούδι του τελικού λόγο θα έχει αποκλειστικά το κοινό!

Τα 10 τραγούδια με σειρά εμφάνισης όπως διαγωνίζονται απόψε είναι τα παρακάτω:

1. Koit Toome ja Laura – «Verona»
2.
Kerli – «Spirit Animal»
3.
Daniel Levi – «All I Need»
4.
Liis Lemsalu – «Keep Running»
5.
Close To Infinity featuring Ian Karell – «Sounds Like Home»
6.
Antsud – «Vihm»
7.
Almost Natural – «Electric»
8.
Rasmus Rändvee – «This Love»
9.
Alvistar Funk Association – «Make Love, Not War»
10.
Angeelia – «We Ride With Our Flow»

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και σε αυτόν τον ημιτελικό 2 καλλιτέχνες που έχουν ήδη εκπροσωπήσει την Εσθονία στο παρελθόν στο διαγωνισμό θα δοκιμάσουν και φέτος την τύχη τους στο Eesti Laul για να κερδίσουν το τυχερό εισιτήριο για το Κίεβο: η Laura (ως μέρος του συγκροτήματος Suntribe τότε) και ο Koit Toome, που εκπροσώπησαν τη χώρα τους το 2005 και 1998 αντίστοιχα. Μάλιστα φέτος οι δυο τους συμμετέχουν ως ντουέτο!

Το show ξεκινά στις 21:35 ώρα Ελλάδος και μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο δεύτερος ημιτελικός του Eesti Laul 2017, ένα αρκετά όμορφο τηλεοπτικό πρόγραμμα που παρουσίασαν οι Marko Reikop και Elina Netšajeva και οι 5 καλλιτέχνες που πέρασαν στον τελικό είναι οι παρακάτω:

1. Kerli (επιλογή κοινού + επιτροπής) – live εμφάνιση

2. Koit Toome ja Laura (επιλογή κοινού + επιτροπής) – live εμφάνιση

3. Liis Lemsalu (επιλογή κοινού + επιτροπής) – live εμφάνιση

4. Rasmus Rändvee (επιλογή κοινού + επιτροπής) – live εμφάνιση

5. Daniel Levi (επιλογή κοινού ) – live εμφάνιση

Το αποτέλεσμα των πρώτων 4 φιναλίστ αποφασίστηκε από το κοινό και την κριτική επιτροπή σε ποσοστά 50% αντίστοιχα, ενώ ο 5ος φιναλίστ επιλέχθηκε αποκλειστικά από 100% televoting.

Ραντεβού τώρα το Σάββατο στις 4 Μαρτίου για τον μεγάλο τελικό του Eesti Laul 2017!

Γιώργος Φλίγκος

[Πηγή φωτογραφίας: esccronicas.wordpress.com]

Written by 

Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά προγράμματα Παιδοψυχολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και θέλω να ασχοληθώ με την εκπαίδευση. Eurovision παρακολουθώ από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά!

Related posts

2 Thoughts to “ΕΣΘΟΝΙΑ: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός – Αποτελέσματα [Updated]!”

 1. ESC8

  Νομίζω ότι ο προηγούμενος ημιτελικός είχε πιο δυνατά κομμάτια εν συνόλω, ωστόσο εδώ υπάρχει το Vihm και το Spirit Animal που θεωρείται μεγάλο φαβορί (εγώ πάντως δεν τρελάθηκα…). Δεν ξέρω επίσης πόσο μπορεί να απειλήσει το «Verona», στην αρχή έλεγα αποκλείεται αλλά βλέπω οτι υπάρχει μια συμπάθεια και το ‘χω ακούσει πολλές φορές στο ESC Radio (αν μπορεί να σημάνει κάτι αυτό)… Να δούμε τι μας επιφυλλάσσει κι η Εσθονία…

 2. dream2oo

  Οι συμπάθειές μου βρίσκονται στα προκριθέντα τραγούδια του άλλου ημιτελικού. Από εδώ, απλώς ξεχωρίζω 3 κομμάτια, με τα όποια ελαττώματα τους:
  Το make love, not war είναι το αγαπημένο μου από αυτό τον ημιτελικό!Εκπληκτικό mood, καλοπαιγμένα όργανα, ωραίο τριπάκι! Καμιά τύχη βέβαια δεν θα είχε στη γιουροβίζιον.
  Το verona σίγουρα είναι μια πολύ καλή σύνθεση αλλά η studio pop εκτέλεση νομίζω ότι το υποβαθμίζει. Είναι τραγούδι που θα του πήγαινε μια πιο φεστιβαλική ενορχήστρωση.
  Το We Ride With Our Flow αρκετά συναισθηματικό αλλά στην προσπάθειά τους να το κάνουν «εναλλακτικό», το σακάτεψαν. Νομίζεις ότι επί 3 λεπτά ακούς το intro ενός πολύ καλού κομματιού.

Comments are closed.