ΙΣΡΑΗΛ: Απόψε η πρεμιέρα του “Rising Star” για τη Eurovision 2017!

Για μία ακόμα χρονιά, ξεκινά απόψε στο Ισραήλ το τηλεοπτικό talent show “Rising Star” ο νικητής του οποίου θα κληθεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision 2017 που θα διεξαχθεί το Μάιο στο Κίεβο.

Μια παραγωγή των Teddy Productions και Keshet για λογαριασμό του ισραηλινού καναλιού Channel 2, το “Rising Star” βγήκε στον αέρα για πρώτη φορά το 2013, ενώ από το 2015 και έπειτα, αποτελεί την επίσημη διαδικασία επιλογής της συμμετοχής του Ισραήλ στον καταξιωμένο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Το show θα περιλαμβάνει 10 εκπομπές και παρουσιαστές του θα είναι οι Asi Azar and Rotem Sela. Μέχρι στιγμής, το Channel 2 έχει γνωστοποιήσει τις ημερομηνίες προβολής μόνο των δύο πρώτων εκπομπών – σήμερα 2/1 η πρώτη και αύριο 3/1 η δεύτερη – ενώ αναμένεται να δώσει σύντομα στη δημοσιότητα το πλήρες χρονοδιάγραμμα με όλες τις εκπομπές.

Η απόφαση για το ποιοι από τους επίδοξους καλλιτέχνες θα περνούν στην επόμενη φάση του talent show, σε κάθε εκπομπή, εναπόκειται στη συνδυαστική ψηφοφορία του κοινού και μιας τετραμελούς επιτροπής αποτελούμενης από τα εξής μέλη:

  • Harel Skaat – εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision 2010 με το τραγούδι Milim (14η θέση).
  • Keren Peles – υποψήφια για την εκπροσώπηση του Ισραήλ στη Eurovision 2009.
  • Asaf Amdurski – πρώην σύζυγος της Michal Amdurski που συμμετείχε στους εθνικούς τελικούς του Ισραήλ, γνωστοί με την ονομασία “Kdam”, το 2001 και το 2005.
  • Static & Ben-El Tavori – το κορυφαίο, αυτήν τη στιγμή, pop σχήμα του Ισραήλ, που με το τραγούδι του Barbie κατάφερε να πετύχει αριθμό-ρεκόρ προβολών στο YouTube: σχεδόν 34 εκατομμύρια!

Με βάση το γνωστό format του “Rising Star”, κάθε υποψήφια συμμετοχή ψηφίζεται με θετική ή αρνητική ψήφο και, προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση, θα πρέπει να κατορθώσει να σηκώσει τον τοίχο, συγκεντρώνοντας ποσοστό θετικών ψήφων 70% και άνω.

Η πρώτη εκπομπή του “Rising Star” θα μεταδοθεί απόψε στις 21.00, ώρα Ελλάδας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το show από το web-streaming που διατίθεται από το Channel 2, ως εξής: επισκεφτείτε τον ιστότοπο Isramedia και, κατόπιν, πατήστε מקור 1 ή מקור 2.

Πάνος Ζαχαράτος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ