ΣΛΟΒΕΝΙΑ: H ManuElla στη Στοκχόλμη!

Με το τραγούδι “Blue and red” η ManuEllla θα εκπροσωπήσει  τη χώρα της Σλοβενία στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision.

Η μεγάλη νικήτρια του φετινού ΕΜΑ ξεχώρισε ανάμεσα στους δέκα υποψήφιους και μαζί με τη Raiven και το “Črno bel” (Black and white) προκρίθηκαν έπειτα από τη ψηφοφορία της ειδικής επιτροπής στο δεύτερο γύρο του τελικού. Τα μέλη της επιτροπής ήταν οι Raay (συνθέτης και τραγουδιστής, μέλος των Maraaya), Darja Švajger (Σλοβενία 1995 και 1999) και Tomaž Mihelič–Marlenna (Σλοβενία  2002).

Στη συνέχεια το κοινό ψήφισε με televoting και επέλεξε το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα, ξεκινώντας από το δεύτερο μισό του Β’ ημιτελικού τον Μάιο. Να υπενθυμίσουμε ποιά ήταν τα υποψήφια τραγούδια με τη σειρά που εμφανίστηκαν:

Anja Baš – What If
Žan Serčič – Summer Story
Anja Kotar – Too Cool
San Di Ego Band – Brez Tebe
D Base – Spet Živ
Regina – Alive In Every Way
ManuElla – Blue And Red
Raiven – Črno Bel
Nuša Derenda – Tip Top
Sebastijan Lukovnjak – Tales Of Tomorrow

Η ManuElla έχει ξεκινήσει από πολύ μικρή τις προσπάθειες της στο τραγούδι ενώ συμμετείχε ως solo καλλιτέχνιδα σε ένα από τα πιο γνωστά μουσικά προγράμματα της σλοβένικης τηλεόρασης με τίτλο Spet Doma. Έχει λάβει κατά καιρούς μέρος σε φεστιβάλ και μουσικούς διαγωνισμούς ενώ την περίοδο αυτή προετοιμάζει το αγγλόφωνο album της.

Να ευχηθούμε ό,τι καλύτερο για τη σλοβένικη συμμετοχή.

 

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. poli metrio tragoudi apo tin slovenia den katalavenw pws ta kataferan pali na stiloun mia metriotita krima giati persi estilan wraio tragoudi distixos einai xamila sto top m
    1. Κύπρος
    2. Oυγγαρία
    3. Αυστρία
    4. Ελβετία
    5. Γερμανία
    6. Ιρλανδία
    7. Ουκρανία
    8. Ιταλία
    9. Βέλγιο
    10. Σλοβενία
    11. Δανία
    12. Ισπανία
    14. Ισλανδία
    15. Λευκορωσία
    16. Βοσνία & Ερζεγοβίνη
    17. Αγγλία
    18. Γεωργία

  2. ειxan 4 πολυ καλυτερα τραγουδια να στειλουν κατα την γνωμη μου

    1) what if 2) Alive In Everyway 3) Tip Top 4) Crno Bel
    απογοητευτηκα πολυ απο την αγαπημενη σλοβενια κριμα κριμα ομως ενω θα αξιζε πιλυ καλυτερα….ισως να μην περασει τελικο
    το τραγουδι μετριοτατο και εκνευριστικα επαναλαμβανομενο

    η καταταξη μου μεχρι στιγμης:

    1. Switzerland
    2. Austria
    3. Ιreland
    4. Αlbania
    5. Ιceland
    6. Spain
    7. Ukraine
    8. Βelgium
    9. Cyprus
    10. Bosnia and Herzegovina
    11. Μalta
    12. Ιtaly
    13. Denmark
    14. Slovenia (sorry)
    15. United Kingdom
    16. Germany
    17. Georgia

  3. Είναι ένα καλό τραγούδι αλλά δεν νομίζω πως θα απασχολήσει τον Μάιο, μάλλον θα χαθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα 18. Το σερί προκρίσεων της Σλοβενίας μάλλον σταματά εδώ. Καλή επιτυχία πάντως!
    Προσωπικά προτιμούσα το Črno Bel…

  4. Μάλιστα… Εδώ έχουμε μία κατώτερη έκδοση του something in the water της Carrie Underwood. Άλλη μία τεράστια πρωτοτυπία.

      • Δε νομιζω, αλλα ειναι απο τις φανερες αντιγραφες. Την βοηθα το γεγονος πως η καντρι δεν ειναι τοσο διασημη στην Ευρωπη, οποτε πιο λιγοι θα γνωριζουν το τραγουδι.

  5. Πολύ κακό τραγούδι. Μια φορά το άκουσα ολόκληρο και δεν ξέρω αν θα το ξανακούσω μέχρι τον Μαιο. 2,5/10

  6. δυστυχως η σλοβενια πιστευω πως φετος θα αποκλειστει…κριμα διοτι αν τουλαχιστον διαλεγε το crno bel θα ειχε πολυ πιθανον τρεις προκρισεις σερι….ειναι 17η απο τα 21 στο τοπ μου

  7. Αίσχος.Το “τραγούδι”(ο Θεός να το κάνει) είναι πάρα μα πάρα πολύ εκνευριστικό και επαναλαμβανόμενο.Δεν περνάει με τίποτα φέτος.Πέρσι έστειλε αριστούργημα και τα πήγε μέτρια και φέτος με αυτό θα περάσει;Μπα, δεν το νομίζω.Επίσης, βρήκα πολύ φθηνή τη διοργάνωση.Τελικά κι’ άλλες χώρες(εκτός την Ελλάδα) δεν επενδύουν σε αυτό το κερδοφόρο προϊόν.

  8. ευχομαι να ακυρωθει η συμμετοχη τους με την μανουελα και να παρι τούαχιστον η raiven με το crno bel ή η νυσα ντερεντα με το τιπ τοπ ή η ρεγκινα με το αλαιβ ιν εβριγουέι ή το γουατ οφ

  9. κακιστη επιλογη…βεβαια και το επιπεδο ηταν χαμηλο αλλα ας εστελναν crno bel το tiptop εστω….το συγκεκριμενο δε μου μενει με τιποτα και δε νομιζω να το ξαναακουσω ως το μαη αν το 2012 κι το 2013 η χωρα εμεινε εκτος τελικου δε βρισκω λογο να προκριθει με αυτο….4.5/10 σιγουρος αποκλεισμος!μετα απο δυο χρονιες στη 5αδα μου η σλοβενια φετος με απογοητευσε….

  10. Πόσο αδιάφορο τραγούδι. Από αυτά που τα ακούς μια φορά και άλλη μία στον ημιτελικό! Η δε αλλαγή του φορέματος τρελά πρωτότυπη!
    5/10

  11. αν το 2012 με αριστουργημα βγηκε πρπτελευταια η σλοβενια
    και το 2013 παλι με αριστουργημε τελευταια και επισης το 2014 με αριστουργημα βγαινει προτελευταια με την βλακεια αυτα δεν προκειται να δει τελικο με τιποτα!….στην καλυτερη να βρεθει στις τελευταιες θεσεις του τελικου….

  12. Επαρκές country άκουσμα με άθλιο key και dress change !
    Για την ώρα 6/10 αλλά αν φτιάξουν τα αδύναμα τους σημεία θα το συμπαθήσω περισσότερο!Σίγουρα καλύτερο του 2013…
    Καλή επιτυχία !

  13. Μέτριο προς συμπαθητικό, περιττή η αλλαγή του ρούχου… Οι ομοιότητες του τραγουδιού με το ”Something In The Water” της Carrie Underwood, είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Προτιμώ το κομμάτι της Raiven που ήρθε δεύτερο. 6/10 για την ώρα…

  14. Πολύ άνοστο και άνευρο κομμάτι, η κοπέλα ακούγεται σαν κακέκτυπο της Taylor Swift, είναι από τα κομμάτια που θα βρεθούν στις τελευταίες θέσεις του ημιτελικού σίγουρα.

  15. Αδιάφορο και μουδιασμένο το country-pop-rock τραγουδάκι της Σλοβενίας μουσικά για το προσωπικό μου γούστο. Και κάπου εδώ το σερί των προκρίσεων για μια από τις αγαπημένες μου χώρες τα τελευταία χρόνια τελειώνει… Έτσι είναι αν δεν διαλέγεις Raiven που νομίζεις ότι θα φτάσεις? Εκνευριστική η εναλλαγή των χρωμάτων στους στίχους, οι οποίοι στο σύνολό τους είναι ανούσιοι. Μα είναι δυνατόν ‘blue is blue and red is red’ ?!?! Και τα κλισέ στην εμφάνιση παραμένουν, στρατιωτικό σακάκι με αλυσίδες και σιρίτια – εναλλαγή ρούχων…Not my coup of tea! 2/10 και τελευταίο στο top μου μαζί με Μολδαβία

  16. ας εστελναν την raiven τουλαχιστον!!!….θα ειχε σιγουρη θεση στον τελικο…..ειχε και φωναρα….τι να πω…..το πιο σαχλοτραγουδο βρηκαν και επελεξαν…..αν ξαναβγει η σλοβενια τελευταια δεν θα μου φανει περιεργο……το τελος ειναι εκνευριστικα επαναλαμβανομενο….18ο στα 23 στο τοπ…..ισως κατεβει……

  17. Μου αρέσει!! Αρκετά κιόλας!! Το ακούω συχνά! Έχει κάτι το ιδιαίτερο που εμένα προσωπικά με κρατάει. Ένα υπέροχο country άκουσμα. Τώρα για το πως θα τα πάει τι να πω. Σε όσους το ακούσουν μια και μοναδική φορά στη σκηνή μπορεί να φανεί αδιάφορο. Σλοβενία είναι αυτή ποιος ξέρει. Πάντως κάθε χρόνο μου αρέσουν πολύ οι συμμετοχές της!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ