ΟΥΓΓΑΡΙΑ: O εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision 2016!

Ολοκληρώθηκε μόλις πριν από λίγα λεπτά, ο μεγάλος τελικός για την εθνική επιλογή της Ουγγαρίας A Dal 2016. Οι οκτώ συμμετοχές του αποψινού τελικού, ρίχτηκαν στη μάχη για το χρίσμα του εκπροσώπου, χαρίζοντας παράλληλα ένα μουσικό θέαμα, σε μία ούτως ή άλλως εξαιρετική διοργάνωση. Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Pierrot, Zséda, Károly Frenreisz και  Miklós Both, κατά τον 1ο γύρο έδωσε το διαβατήριο  στους παρακάτω 4 προκρινόμενους :

• Freddie – Pioneer
• Gergő Oláh – Győz a jó
• Kállay Saunders Band – Who We Are
• Petruska – Trouble in My Mind

Κατά τον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας και αποκλειστικά από το κοινό, μεγάλος νικητής της αποψινής βραδιάς αναδείχθηκε ο Freddie με το Pionner

Ο Freddie έγινε γνωστός στην μουσική σκηνή της χώρας από το Ουγγρικό Rising Star, ως ένας από τους φιναλίστ. Το πρώτο του σινγκλ «Mary Joe», γράφτηκε από τον Andras Kallay Saunders (επίσης εκπρόσωπος ESC 2014) και γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ενώ κατέστη ως ένα από πλέον αναμεταδιδόμενα τραγούδια μέσα στο 2015 για την Ουγγαρία. Το δεύτερο του τραγούδι «Neked nem kell» γνώρισε επίσης μεγάλη επιτυχία. Το νέο τραγούδι του «Pioneer» κατάφερε να ξεχωρίσει από τα αρχικά τριάντα,  έχοντας  κερδίσει  αρκετά   νωρίς  το  κοινό,  που   το  θεωρούσε  μέχρι  σήμερα  μεγάλο  φαβορί ! Η  Ουγγαρία  κληρώθηκε   για   να  διαγωνιστεί  στο  πρώτο  μέρος  του  Α΄ ημιτελικού της Eurovision 2016.

Ιωάννης Ελ. Πασχαλίδης

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Kali epilogi gia tin Ouggaria eutixos arxisan oi xwres kai pernoun ligo ta panw tous giati mexris stimis extos apo elaxistes exeresis xalia ta pragmata… O nearos einai exei olo to paketo to tragoudi poli kalo to vlepw 4ila gia niki oxi toso poli alla top10 sigoura!! btw ston imiteliko itan kalitero skinika elpizw na allaxei i skiniki tou parousia stin souidia giati itan oti tou fani tou lolostefani
    1. Κύπρος
    2. Oυγγαρία
    3. Αυστρία
    4. Ελβετία
    5. Γερμανία
    6. Ιρλανδία
    7. Βέλγιο
    8. Ιταλία
    9. Δανία
    10. Ισλανδία
    11. Ουκρανία
    12. Ισπανία
    14. Λευκορωσία
    15. Βοσνία & Ερζεγοβίνη
    16. Αγγλία
    17. Γεωργία

  2. Κανείς δεν σοκαρίστηκε νομίζω. Απλώς επιβεβαιώθηκε. Προσωπικα μου αρέσει πολύ, αλλά θυμίζει λίγο και “Sound Of Our Hearts” από 2012 και ελπίζω να μην έχει την ίδια τύχη (αλλά εμένα κι εκείνο μου άρεσε). Καλή επιτυχία!
    Υ.Γ. Το τύμπανο α λα Ιρλανδία 2013/Πορτογαλία 2014 να φύγει άμεσα!

  3. Eurovision 2016 η μέχρι στιγμής κατάταξη μου!

    1. Switzerland
    2. Ireland
    3. Austria
    4. Moldova
    5. Albania
    6. Norway
    7. Hungary
    8. Spain
    9. Iceland
    10. Ukraine
    11. Belgium
    12. Cyprus
    13. Bosnia Herzegovina
    14. Italy
    15. Denmark
    16. Malta
    17. Slovenia
    18. United Kingdom
    19. Germany
    20. Georgia
    21. Belarus

  4. αρκετα καλη επιλογη!ο τυπος φωναρα και το τραγουδι πολυ δυναμικο…νομιζω δικαιως η ουγγαρια θα ναι ξανα στον τελικο και θα λαβει μια αξιοπρεπη θεση μεσα στη 15αδα…8.5/10 για την ωρα!!!
    Υ.Γ:νομιζω χρειαζεται μια καλυτερη σκηνικη παρουσια…

  5. Στον τελικό έχει πιθανότητες να περάσει καθώς είναι ευχάριστο τραγουδάκι κ ο ερμηνευτής έχει πολύ καλή φωνή. Εάν καταφέρει να προκριθεί πιστεύω θα είναι στη 15 άδα αλλα είναι νωρίς ακόμα για τέτοιες προβλέψεις.

  6. Ήθελα την ανάτροπή να νικήσει ο Kállay Saunders αλλά ήταν αναμενόμενη η νίκη για τον Freddie, όλοι το περίμεναν.
    Είναι καλό τραγούδι αλλά δεν είμαι σίγουρος για την επιτυχία του στη Στοκχόλμη. Τελικό θα περάσει σίγουρα. Πάντως στον ημιτελικό ήταν πιο καλός.
    7,5/10

  7. Όπως και στην περίπτωση της Φιλανδίας, άλλη μία συμμετοχή όπου η φωνή υπερτερεί της μελωδίας, με τη διαφορά ότι εδώ έχουμε ένα κομμάτι με μεγαλύτερη δυναμική.

  8. Πολύ καλή επιλογή από την Ουγγαρία που την περιμέναμε. Το τραγούδι χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό, είναι δυναμικό και σου μένει στο αυτί. Ο Freddie έχει φοβερή χροιά και γενικά έχει όλο το πακέτο. Θα τα πάει καλά φέτος η Ουγγαρία….

  9. χαχα Καλως τον ουγγρο Γιωρκα!!!!
    Με τετοια φωναρα και εμφανιση μην εχετε αμφιβολιες οτι θα περασει τελικο ΑΝΕΤΑ. Και εκει ακομα θα τα παει πολυ καλα. Θα ειναι η χαρα των δημοσιογραφων & φωτογραφων λολ. Το τραγουδι καλο, αλλα μεχρι εκει.

  10. Aνταγωνιστικό κομμάτι σε pop mainstream ρυθμούς και με ιδιαιτέρως φωτογενή τραγουδιστή. Το τοπ 10 στη Στοκχόλμη είναι δεδομένο! Ωστόσο μόνο η Ουκρανία μέχρι στιγμής διεκδικεί βραβείο.
    8/10 και το #2 μου για την ώρα!

  11. Πολύ ωραίο κομμάτι, αξίζει να πάει ψηλά και θεωρώ ότι μπορεί να επαναλάβει την επιτυχία του 2014. 8/10 και το #3 στη λίστα μου.

  12. Ήθελα να κερδίσει ο Olah, αλλά και αυτό ακούγεται ευχάριστα και πιστεύω πως η Ουγγαρία μπορεί να πάει καλά.

  13. Αν και προτιμούσα το ethnic-δυναμίτη Győz a jó και το pioneer είναι πάρα πολύ καλό! Επαγγελματικό pop rock τραγούδι του σήμερα, σωστά δομημένο, ωραία η rock χροιά του ερμηνευτή (και αυτά τα σφυρίγματα μουσικά είναι εγγύηση!) Ωραία παρουσίαση, πλην του χορευτή με το κρουστό, θα τα ήθελα εκτός! Το βλέπω να φθάνει ψηλά και να επαναλαμβάνει ότι κατάφερε ο Kállay Saunders πρόπερσι… 8,5/10 και το Νο 2 μου!

  14. Ένα μεγάλο μπράβο στην Ουγγαρία.Έχω παρατηρήσει ότι στέλνει κάποιες χρονιές υπέροχα τραγούδια και απορώ πως ακόμα δεν έχει κερδίσει.Φτάσαμε 2016 και πίστευα σε αυτό το τραγούδι όταν άκουσα τα τραγούδια του εθνικού τελικού.Είναι φανταστικό τραγούδι που το λέει φανταστική φωνή.Ένα συγχαρητήρια από τώρα για την Ουγγαρία.Μέχρι στιγμής είναι 2 στα τοπ μου.

  15. Οσο περισσοτερο το ακουω τοσο περισσοτερο με πειθει οτι μπορει να χτυπησει πρωτια. Ειναι αρκετα δυναμικο. Μπορει να γινει σουπερ επι σκηνης. Αν και οι μπουκμεικερς εχουν ηδη κλεισει Πολωνια. Μενει να δουμε σε κανα 2 βδομαδες, αφου τα ακουσουμε ολα.

  16. Αρκετά καλό και δυναμικό τραγούδι και ο τυπάς φωνάρα. Μπράβο Ουγγαρία!! Το έχω σίγουρο top 10 στη Στοκχόλμη αλλά δε νομίζω να διεκδικήσει πρωτιά. Καλή επιτυχία!!

  17. Έχει αυτή τη βραχνάδα, το γρέζι στη φωνή, είναι εξαιρετικός. Και το τραγούδι αρκετά καλό.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ