ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Η αγάπη είναι… στη Στοκχόλμη!

Η επιστροφή της Βαλκανικής χώρας μετά από τρία χρόνια απουσίας είναι κι επισήμως πραγματικότητα! Οι τέσσερις καλλιτέχνες Dalal & Deen feat. Anan Rucner and Jala, οι οποίοι είχε ανακοινωθεί λίγο καιρό νωρίτερα ότι θα είναι αυτοί που θα αποτελέσουν τη 19η εκπροσώπηση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, παρουσίασαν απόψε στο δημαρχείο του Σαράγεβο το τραγούδι “Ljubav je” που σημαίνει “Αγάπη είναι” και είναι σύνθεση του Almir Ajanović . Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Στοκχόλμης στον πρώτο ημιτελικό της 1οης Μαΐου, οπότε και θα μάθουμε αν θα καταφέρει να είναι μία από τις λίγες χώρες που δεν έχουν λείψει από κανέναν τελικό στις φορές που συμμετείχαν!

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

 

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραίο είναι!μ αρέσουν οι βαλκανικοί ήχοι,το μόνο που δεν μου άρεσε είναι το ραπ σημείο του κομματιού…
    Ο Ντιν είναι ολόιδιος με το Μουτσινά στη φώτο χαχαχα

  2. Ψιλοαπογοήτευση από την πολυαναμενόμενη επιστροφή της πιο αγαπημένης μου χώρας στο διαγωνισμό, μαζί ίσως με τη Σερβία και τα τελευταία χρόνια τη Νορβηγία.
    Το τραγούδι είναι κάπως αχταρμάς και οι δυο τους δε δείχνουν να δένουν. Δυστυχώς ο Deen, μετά από τόσα χρόνια εξακολουθεί να μη με πείθει ως καλλιτέχνης. Το δε τραγούδι του το 2004 το θεωρώ από τις πιο θλιβερές στιγμές του διαγωνισμού ever.
    Καλή επιτυχία πάντως.
    Μέχρι στιγμής:
    Georgia
    Albania
    Spain
    Bosnia & Herzegovina
    Belgium
    Austria
    Malta
    Belarus
    Switzerland
    Denmark
    Ireland

  3. μ αρεσει!!ενα μπραβο στην βοσνια που επιμενει σε γνωριμες βαλκανικες μελωδιες και δεν μαιμουδιζει αμερικανιες!καλη επιτυχια ολοψυχα!αδημονω να δω τον deen επι σκηνης!

  4. Ροκ; Ποπ; Βαλκανική μπαλάντα; ροκ μπαλάντα; ραπ; Ο καθένας ας κρατήσει αυτό που προτιμά, αλλά το σύνολο δεν δένει, λυπάμαι. Και μου φαίνεται πως τελειώνει λίγο απότομα και επιπλέον αυτοί οι “βοκαλισμοί” στο τέλος μου θυμίζουν λίγο το φινάλε του Pred Da Se Razdeni (FYROM 2013- This ain’t a good sign!). Επίσης δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτός είναι ο Deen, τελείως διαφορετικός σε σχέση με το ’04. Τώρα, οι επιτροπές πιθανότατα θα το χαντακώσουν, αλλά νομίζω πως η βοσνιακή διασπορά θα κινητοποιηθεί και θα του “δώσει” το εισητήριο για τον τελικό. Εμένα πάντως μου αρέσει η εισαγωγή και λίγο το ρεφρέν, αλλα όσο προχωράει το κομμάτι τόσο πιο πολύ δεν μου αρέσει….
    Συνεπώς το top μου διαμορφώνεται ως εξής:
    1. Ελβετία
    2. Ισπανία
    3. Αλβανία
    4. Ιταλία (κατά 99% θα είναι του San Remo)
    5. Δανία
    6. Ιρλανδία
    7. Αυστρία
    8. Μάλτα
    9. Λευκορωσία
    10. Βέλγιο
    11. Γεωργία
    12. Βοσνία-Ερζεγοβίνη (sorry)
    Περιμένουμε αύριο την “απόφαση” της Ισλανδίας. Και ύστερα μας μένουν άλλες 30 (!!)

    • η Μαλτα εχει ανακινήσει οτι θα αλλαξει τραγουδι και τις Αλβανίας θα γινει αγγλικό οποτε ουσιαστικά ουτε αυτα τα ξέρουμε οπως και Ιταλία ακομα τιποτα δεν ξέρουμε !!!

  5. Μέτριο και μου βγάζει μια προχειρότητα. Μη πω το καλύτερο σημείο είναι το ραπ! Μέτριες φωνές, ούτε ερμηνεία υπάρχει ούτε δένουν μεταξύ τους.Γενικά ανέμπνευστο κομμμάτι.
    5/10

  6. Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο σκεφτόμουν για την δική μας συμμετοχή! Αναρωτιέμαι αν θα είναι έτσι? Αν είναι κάτι παρόμοιο όπως υποψιάζομαι πολύ δύσκολα τα βλέπω! Το τραγούδι έχει υπέροχο ήχο άλλα νομίζω πως είναι από τα τραγούδια που θα μηνούν αδιάφορα στο κοινό! Θα δήξει!

  7. Δεν μου αρεσει το τραγουδι… αυτος εχει αλλαξει παρα πολυ απο το 2004 ίδιος ο Μουτσινας ειναι τωρα !

  8. Σχετικά συνηθισμένο, έχουμε ακούσει πολλά σε αυτό το στυλ από αυτές τις χώρες. Επειδή όμως λατρεύω τον Βαλκανικό ήχο και γενικά γουστάρω μουσικά ανακατέματα όπως αυτό με το hip-hop είναι στο top της λίστας μου μιας και δεν έχουμε ακούσει και κάτι το σπουδαίο μέχρι στιγμής.
    Η Dalal έχει φωνάρα και εξαφανίζει τον Deen ο οποίος δείχνει να μην του ταιριάζει το σοβαρό ύφος, μου αρέσει πολύ ο ήχος του βιολιού στην αρχή αλλά και το ραπ στην κορύφωση το κάνει πιο δυναμικό.

  9. Το μονο που μου αρεσει ειναι ο Βαλκανικος ηχος που εχει. Θα συμφωνησω πως οι φωνες δεν δενουν καλα μεταξυ τους. Περιεργος το ραπ κομματι δεν με ενοχλησε καθολου. Συνολικα η χειροτερη συμμετοχη της Βοσνιας απο το 2006. 4/6

  10. Κάτι με λέει ότι κάπως έτσι θα ναι και το δικό μας… Εκπληκτικός ήχος αλλά η ραπ χάλια και οι δυο τους δεν δένουν… Θα είναι ξεκάθαρα μεγάλος αντίπαλός μας αφού η σύγκριση του τραγουδιού μας με το δικό τους θα είναι αναπόφευκτη… Ελπίζω εμείς να έχουμε καλύτερο τραγούδι

  11. καλο ειναι αλλα περιμενα περισσοτερα….το σωζει η βαλκανικη μελωδια και η δυναμικοτητα αλλα το ραπ μερος θα μπορουσε να ελειπε….7/10 για την ωρα

  12. Θα δημουργήσει πρόβλημα στην ελληνική συυμετοχή, αφού είναι στο ίδιο μουσικό στυλ με αυτή (ποπ με παραδοσιακά στοιχεία και μίξη με hip-hop).

  13. Τα ορχηστρικά μέρη μου αρέσουν πολύ, στο σύνολό του, όμως, το τραγούδι δεν με εντυπωσιάζει. Επίσης, το rap σημείο μου φαίνεται τελείως ξεκάρφωτο….

  14. ο deen επιστρεφει στον διαγωνισμο με ενα πολυ καλυτερο τραγουδι απο αυτο το 2004 (μπλιαχ) αυτο ειναι 100 σκαλες καλυτερο ο βαθμος μου ειναι 7

  15. Βαλκανικός ήχος στο τραγούδι της Βοσνίας. Βαλκανικό άρωμα θα έχει και η δική μας συμμετοχή και ελπίζω να είναι καλύτερη η σύνθεση του δικού μας τραγουδιού.Τώρα όσον αφορά τους ερμηνευτές δεν μου φαίνεται ότι κολλάνε και πολύ οι δύο φωνές μεταξύ τους…και το χιπ χοπ μερος στο τραγούδι ήταν περιττό δε χρειαζόταν……..κατα τα άλλα σαν άκουσμα δεν μου λεει κ πολλά….για την ωρα 5/10.
    Υ.Γ.: Ο τραγουδιστής είναι ίδιος ο Μουτσινάς, σαν δύο σταγόνες νερό μοιάζουν !

  16. Ντροπή σας!Γιατί αυτή η μιζέρια από ορισμένους;Και γιατί σπεύσατε στη σύγκριση της συμμετοχής της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης με αυτή της Ελλάδας;Έλεος!

  17. Λογικά αυτή είναι η παρουσίαση της συμμετοχής και όχι το επίσημο video clip γιατί βγάζει έναν ερασιτεχνισμό(όχι τον ίδιο που έβγαζαν οι παρουσιάσεις των υποψήφιων συμμετοχών των εθνικών τελικών της χώρας μας τα τελευταία χρόνια).Πάντως αξίζει να αναφερθεί, ότι, το τραγούδι έχει εκτοξευτεί στις θετικές ψήφους, παρά το γεγονός ότι ανέβηκε πριν από λίγες ώρες.Αυτό όμως δε σημαίνει κάτι.Μη ξεχνάμε και την επιτυχία που είχε κάνει και το Μαυροβούνιο με τη συμμετοχή του το 2013 που εν τέλει δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

  18. μεχρι το 2:00 κατι λεει…το ραπ κομματι δε μ αρεσει καθολου..ομως…5/10…50/50 να παει τελικο

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ