ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Ο Serhat μιλά στον OGAE Greece!

Ο Serhat Hacıpaşalıoğlu (ή απλά Serhat) είναι ο εκπρόσωπος του Άγιου Μαρίνου για το 2016. Αρκετά γνωστός στη χώρα μας, δέχτηκε με χαρά να απαντήσει στις ερωτήσεις του OGAE Greece κι έλυσε όλες τις απορίες που είχαμε!

του Αντώνη Καρατζίκου

Γεια σου Serhat! Από την Τουρκία στον Άγιο Μαρίνο. Ούτε πολύ κοντά, ούτε πολύ μακριά, όμως τα κατάφερες! Συγχαρητήρια! Πιστεύω πως η πρώτη ερώτηση που θα σου έκανε ένας fan του διαγωνισμού είναι πώς έγινε η πρόταση.

Πρώτα απ’όλα σ’ευχαριστώ. Ναι έχεις δίκιο. Η Τουρκία με τον Άγιο Μαρίνο δεν είναι ούτε κοντά, ούτε μακριά. Μου αρέσει αυτό σαν έκφραση. Αλλά προφανώς από εδώ και πέρα είναι πολύ πιο κοντά και είμαι περήφανος που ο λόγος είμαι εγώ. Η μουσική είναι το καλύτερο μέσο για να ενώσει ανθρώπους και έθνη.

Η ιστορία μας είναι πολύ ιδιαίτερη και πιστεύω είναι απ’αυτές που θα θυμόμαστε όλοι και μετά από αρκετά χρόνια. Μετά την επιτυχία του τελευταίου μου single “Je M’Adore”, είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σε πολλά διεθνή projects. Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Η τηλεόραση του Άγιου Μαρίνου επικοινώνησε με τον ατζέντη μου και τον ρώτησαν αν θα με ενδιέφερε οποιαδήποτε συνεργασία για την Eurovision του 2016. Όταν ο Marco (Vannuzzi – ο ατζέντης του) μου τηλεφώνησε νόμιζα πως μου έκανε πλάκα. Η Eurovision ήταν πάντα ένα ιδιαίτερο γεγονός και ποτέ δεν την έχανα! Και τώρα καλούμαι να συμμετέχω. Πόσο μεγάλη τιμή για μένα, που αυτή η πρόταση γίνεται από μια άλλη χώρα. Κι αυτό είναι μόλις το πρώτο μέρος της ιστορίας.

Είσαι fan του διαγωνισμού; Εννοώ απλά την παρακολουθείς ή ασχολείσαι κάπως περισσότερο;

Εσείς θα μου πείτε! Για πολλά χρόνια πίστευα πως ήμουν πολύ μεγάλος fan. Την παρακολουθούσα άλλωστε με μεγάλο ενδιαφέρον. Όμως μετά από καιρό κατάλαβα πως υπάρχουν άλλοι που γνωρίζουν τα πάντα για την Eurovision! Ποιο τραγούδι, ποια χρονιά, πόσους βαθμούς κλπ. Δεν μπορώ να συγκρίνω τις γνώσεις μου με αυτούς, αλλά δεν είμαι σε κακό επίπεδο. 😉

Η Τουρκία δεν παίρνει μέρος στον διαγωνισμό εδώ και κάποια χρόνια. Από την άλλη χιλιάδες Τούρκοι είναι διασκορπισμένοι στην Ευρώπη. Πιστεύεις οτι η τηλεόραση του Άγιου Μαρίνου ήθελε με κάποιο τρόπο να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός;

Δυστυχώς αυτή είναι η 4η χρονιά που η Τουρκία δεν συμμετέχει. Η χώρα μου είχε πάντα μια έκπληξη για τον διαγωνισμό και καλά αποτελέσματα. Ελπίζω την επόμενη χρονιά να επιστρέψει. Τώρα στην ερώτησή σου. Δε νομίζω πως επιλέχτηκα επειδή είμαι Τούρκος. Πρώτα απ’όλα είναι ένας μουσικός διαγωνισμός. Τραγούδια που διαγωνίζονται κάτω από διαφορετικές σημαίες. Αν η τηλεόραση του Άγιου Μαρίνου δεν πίστευε σε μένα, στη μουσική μου και στην καλλιτεχνική μου ποιότητα, είμαι σίγουρος πως δεν υπήρχε πιθανότητα να γίνει η πρόταση.

Το κανάλι θα επιλέξει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τον Άγιο Μαρίνο. Η άποψή σου μετρά καθόλου στην τελική επιλογή;

Φυσικά! Σε όλη την καριέρα μου τραγουδούσα ό,τι αγαπούσα, τραγούδια που γράφονταν για μένα αποκλειστικά. Το κανάλι το γνώριζε εξ’αρχής και το σεβάστηκε. Έχουμε συμφωνήσει όλοι για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τον Άγιο Μαρίνο!

Εκπροσωπείς μια χώρα που συνήθως δεν τα καταφέρνει να φτάσει στον τελικό. Σε αγχώνει καθόλου αυτό;

Καθόλου! Κάθε χρονιά γράφεται μια καινούργια σελίδα στον διαγωνισμό. Έχω ένα πολύ καλό τραγούδι και ξέρω ακριβώς τι θα κάνω επί σκηνής. Τα υπόλοιπα θα τα αποφασίσει το κοινό. Το άγχος δεν θα με αγγίξει καθόλου γιατί ξέρω πώς να απολαμβάνω αυτή τη μαγική ατμόσφαιρα.

Πριν από χρόνια είχες μια τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα με το τραγούδι “Total Disguise”, το οποίο ακόμα ακούγεται στο Ελληνικό ραδιόφωνο. Έχεις κάποιο μήνυμα για τους Έλληνες θαυμαστές σου;

Έχω μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα. Την θεωρώ δεύτερο σπίτι μου κι έχω υπέροχες αναμνήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Οι Έλληνες έχετε μια πολύ πλούσια μουσική παράδοση που αγαπώ πολύ. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που ξεχώρισε το “Total Disquise” και το αγάπησε. Πώς είναι δυνατόν να ξεχάσω τόση αγάπη; Ακούω κάθε χρόνο τα τραγούδια μου ξανά και ξανά στο ραδιόφωνο, σε παραλίες, καφετέριες…Όπως γνωρίζεις ο κοινός μας φίλος και “αδερφός” μου Νεκτάριος Τυράκης έγραψε πολύ όμορφους στίχους για πολλά από τα τραγούδια μου. Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του μουσικού μου ταξιδιού. Όσο για την Eurovision, υπόσχομαι στους Έλληνες fans να είμαι επί σκηνής αυτός που ξέρουν και αγαπούν. Και θα αισθάνομαι την στήριξή τους κάθε στιγμή.

Serhat σ’ευχαριστούμε και καλή επιτυχία!

Αντώνης Καρατζίκος

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ