Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ!

Αρχή της νέας τηλεοπτικής σεζόν και η ΕΡΤ ανακοίνωσε επισήμως τα σχέδια και τις συνεργασίες της! Ανάμεσα σε αυτές και η συμμετοχή της χώρας μας στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει 10, 12 και 14 Μαΐου στη Στοκχόλμη, βάζοντας από νωρίς τέλος σε οποιοδήποτε σενάριο μας ήθελε εκτός διαγωνισμού μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές που μας βρήκαν στη δεξιά πλευρά στον πίνακα κατάταξης του μεγάλου τελικού. Με την ανακοίνωση αυτή, είμαστε η 25η χώρα που επιβεβαιώνει την παρουσία της στη Στοκχόλμη. Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να αναμένουμε ανακοινώσεις αργότερα μέσα στη χρονιά για τον τρόπο επιλογής του 37ου εκπροσώπου μας σε ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά γεγονότα στην Ευρώπη – και όχι μόνο!

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραία! Άντε με το καλό λοιπόν …και καλή μας οργάνωση! Και φέτος, θα ήθελα ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ τραγούδι! Ελληνικό στίχο και ύφος, όσο το δυνατόν περισσότερο! Αν πηγαίναμε με ξένο στίχο και ύφος…θα ήθελα Ταμτα ή Demy…

  2. Επιτέλους μια χρονιά που ξέρουμε “που πατάμε και που βρισκόμαστε”, ως προς την Eurovision τουλάχιστον. Από το 2012 κι έπειτα διαρκώς σε “αναμμένα κάρβουνα” ήμασταν, αρχικά λόγω οικονομικών και ύστερα λόγω νέου φορέα (ΝΕΡΙΤ) και αν θα γινόταν δεκτός ή όχι από την EBU. Ελπίζω φέτος μιας που ξεκαθάρισαν τα πράγματα τόσο νωρίς να φροντίσουμε να στείλουμε κάτι αξιοπρεπές στην Στοκχόλμη. Προσωπικά, δεν με ενοχλεί ούτε η συνεργασία με το MAD (αν γίνει), ούτε ο αριθμός των υποψηφίων τραγουδιών, ούτε ο καλλιτέχνης. Το μόνο που θέλω είναι ένα αξιοπρεπές τραγούδι που να εκφράζει εμάς ως Έλληνες πάνω από όλα. Και ασφαλώς καλό θα ήταν να μπορεί και ο επιλεγείς καλλιτέχνης να μπορεί να το υποστηρίξει φωνητικά. Εφόσον θα γίνει εθνικός τελικός θα ήθελα να υπάρχει ποικιλία και να μην είμαστε υποχρεωμένοι να διαλέξουμε το μικρότερο κακό, με άλλα λόγια να μην κληθούμε να διαλέξουμε μεταξύ αγγλόφωνου pop, ethnopop ή αμερικανοειδούς μπαλάντας. Είναι απαραίτητο να υπάρξει ποικιλία και φυσικά να μην υπάρξει πάλι αυτή η “αλληλοσφαγή” για το ποιο κομμάτι είναι καλύτερο. Αυτά για τώρα, ελπίζω η “ανανεομένη” ΕΡΤ να επενδύσει σε αυτό το προϊόν, που αν μη τι άλλο ειναι προσοδοφόρο κι έτσι και η ίδια θα αποκομίσει οφέλη (βλ. τηλεθέαση). Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία…Καλή μας αρχή!

  3. Για πρώτη φορά λοιπόν η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στη Στοκχόλμη (απουσιάσαμε και το 1975 και το 2000)!!! Καλή μας επιτυχία!!!

  4. ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΈΝΑ ΜΕΓΆΛΟ ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΜΑΣ.!!

    ΛΟΙΠΌΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 19Η ΘΈΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΛΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΓΏ ΠΙΣΤΕΎΩ ΟΤΙ ΉΤΑΝ ΑΔΙΚΊΑ…
    ΆΛΛΑ ΠΑΡ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΟΠΩΣ ΛΈΕΙ ΚΑΙ Η ΦΊΛΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΊΝΑΊ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΈΣΤΑΤΗ ΘΈΣΗ.!!

    ΌΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΈΡΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 36 ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΜΑΣ.!!!

    • Φιλε/η νομιζω, οτι φέτος θα είναι η 37η συμμετοχή μας! Να πω και εγώ καλή επιτυχια στην Ελλάδα μας, από τώρα!

  5. Επιτέλους να οργανωθουμε νωρίς νωρίς φέτος!! Μου φαίνεται πολύ θετικό οτι η Ερτ ενδιαφερθηκε νωρίς και πιστεύω να στείλουμε κάτι πολύ καλό φέτος. Άλλωστε η Ερτ φαντάζομαι θέλει οτι καλύτερο μετά από 2 χρόνια απουσίας της και ξέρουμε καλά οτι επιλεγει πολύ εξύπνα τις συμμετοχες μας. Είμαι πολύ χαρούμενη που παρά τα όσα λένε κάποιοι εμείς πρέπει να συνεχίζουμε και να δείχνουμε οτι η Ελλάδα πάντα θα είναι παρών σε οτιδήποτε!! Καλή μας επιτυχία!! Στοκχόλμη ερχομαστεεε!!

  6. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα επιλέξει για ακόμη μια χρονιά τις υποψήφιες συμμετοχές το Mad , που τις δύο από τις τρεις χρονιές που ανέλαβε το project, μπήκαμε με το ζόρι στην εικοσάδα. Χρειαζόμαστε συμμετοχές με άποψη και πρωτοτυπία και όχι άλλα προχειρογραμμένα, ανέμπνευστα τραγουδάκια του ποδαριού. Καλή μας επιτυχία και καλή αρχή!

  7. Μωρε μπραβο…. νωρις νωρις φετος!!!!

    Λοιπον, εγω πιστευω πως πρεπει να στειλουμε κατι ελληνικοτατο. Πολυ ελληνικο ομως!

    Η να παει η παπαριζου, ντεμη η φουρειρα!

  8. Κανένα γκρουπάκι της προκοπής παίζει να στείλουμε επιτέλους και να ξεκολλήσουμε από την εμμονή μας στις “συνταγές”; Ειδεμή θα προτιμούσα κάτι στο “ύφος” των 1976, 1983, 1997, 2013.
    Και προς Θεού μακριά από τα συνήθη ονόματα που ανακυκλώνονται κάθε φορά που πέφτει στο τραπέζι η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό.

    Καλή μας επιτυχία!

  9. ωραια!ευχαριστα νεα!και επιτελους παρθηκε νωρις η αποφαση οχι σαν κατι αλλες χρονιες που μας εβγαινε η ψυχη για μια ανακοινωση!μπραβο!ελπιζω να στειλουμε φετος κατι καλο και κατι ΕΛΛΗΝΙΚΟ μιας και τα τελευταια χρονια ο αγγλικος στιχος και το δυτικο υφος δεν μας βγηκε σε καλο και δικαιως μιας και η συμμετοχη της κυριακου ηταν οτι χειροτερο εχουμε στειλει την τελευταια δεκαετια..εξαλλου τοσο σε κοινο οσο και σε επιτροπες βρεθηκαμε εξισου χαμηλα εν τελει δεν αρεσε σε κανεναν to last breath!δεχτειτο το επιτελους ορισμενοι!ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ!!!

  10. πολυ θετικο το γεγονος οτι φετος μετα απο χρονια ειμαστε μεσα απο νωρις! ευχομαι να ειναι καλο σημαδι αυτο και η επιστροφη της ερτ να φερει την ελλαδα στο αριστερο μερος του πινακα!

  11. Πιστεύω ότι η Ελλάδα έπρεπε να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα φέτος στην Βιέννη. Τέλος πάντων……..Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επιβεβαιώσαμε συμμετοχή απο τον Αύγουστο και μετά από 6 χρόνια όχι τον Δεκέμβριο. Ακόμα άκουσα πως η ίδια η ΕΡΤ διέκοψε την συνεργασία της με το MAD διότι θέλησε να κάνει έναν ανοιχτό εθνικό τελικό. Άρα αυτό δείχνει και ότι υπάρχει θέληση απο την τηλεόραση μας και πως τα οικονομικά του καναλιού είναι προς το καλύτερο.

  12. Πολύ χάρηκα για την εξέλιξη αυτή! Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στον 61ο διαγωνισμό και όχι εκτός όπως θέλουν κάποιοι. Πρέπει να πάρουμε το αίμα μας πίσω στη Στοκχόλμη και να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Με την Μαρία Έλενα Κυριάκου ότι κάναμε κάναμε….τώρα συνεχίζουμε. Θα ήθελα έναν ελληνικό τελικό με πολλές συμμετοχές για να έχουμε και περισσότερες επιλογές (και η απευθείας ανάθεση δεν είναι κακή ιδέα) και να ακούσουμε γνωστούς καλλιτέχνες όχι ερμηνευτές που δεν τους ξέρει κανείς. Τεσπα, Καλή μας αρχή λοιπόν !!!!!!!!!!!!!1

  13. επιτελους!!!μετα απο το 2011 η συμμετοχη της ελλαδας κλειδωνει νωρις,χωρις να γινομαστε κι φετος το “ανεκδοτο” του θεσμου,”θα συμμετεχει δε θα συμμετεχει η ελλαδα;” καθως τα τελευταια χρονια ειμαστε στις 5 τελευταιες χωρες που δηλωνουν το αν θα συμμετασχουν η οχι….
    μπραβο στην ερτ!!!γρηγορα γρηγορα πριν καλα καλα μπει ο σεπτεμβρης!αυτο για εμενα ειναι πολυ θιετικο καθως,βλεπω να υπαρχει διαθεση,και δεν ειναι αναγκαιο να κανουμε τον εθνικο τελικο το μαρτη….ας γινει δεκεμβρη γεναρη,ετσι ωστε να δουμε την απηχηση που εχει στο κοσμο κι να το τροποποιησουμε η να το αλλαξουμε ακομα(βλ.αλβανια 2015 που αν δεν το αλλαζε παλι εκτος τελικου θα εμενε)
    οσο αναφορα τις συμμετοχες της χωρας μαςτα προηγουμενα δυο χρονια,και κυριως φετος στη βιεννη,θεωρω πως αδικηθηκαμε αρκετα!σαφως τοσο το rise up οσο κι το one last breath δεν ηταν για 10αδα αλλα οχι κι τοσο χαμηλα….προσωπικα το rise up επρεπε ναα ηταν στη 15αδα(13η με 15η θεση) κι το οne last breath κοντα στην 10αδα(11η-13η θεση),ειδικα φετος θεωρω πως συνεβαλε να βρεθουμε στην 19η θεση κι η πολυ ασχημη και ασταθης πολιτικη κατασταση της χωρας…..
    τελος παντων περασμενα ξεχασμενα!!!! προσωπικα φετος θελω κατι εναλλακτικο-καλοκαιρινο-φρεσκο και γιατι οχι να χει μια μυρωδια ελλαδας…… για εμενα η μαλου ισως να ηταν μια αρκετα καλη επιλογη 😀

  14. Χάρηκα πάρα πολύ όταν το είδα.
    Η 19η θέση φυσικά και ήταν αδικία αλλά πάμε παρακάτω.
    Τώρα, το 2016 πιστεύω ότι πρέπει να στείλουμε τραγούδι με ελληνικό στοίχο για να είμαστε 10άδα όπως το 2010,2011,2013.
    Καλύτερες επιλογές: Τάμτα, Μαλού, Φουρέιρα.

  15. Ανοιχτος ελληνικος τελικος. ονοματα τυπου μαλου και ταμτα, αν βρουν καλο τραγουδι θα στειλουν με τα χιλια….και συν τοις αλλοις, υπαρχει παντα η πιθανοτητα μετα απο 13 χρονια που εχει να γινει ανοιχτη επιλογη, να σταλει κατι αριστουργηματικο σαν κομματι καθώς και να συμμετεχουν και ονοματα εκπληξη!! με τις κλειστες επιλογες, μονο ενα ματσο λουζερ διαγωνιζονται και μαλιστα με κακα κομματια. Μια ανοιχτη επιλογη θα κρυβει πολλες ευχαριστες εκπληξεις, θυμηθειτε το….Φοβαμαι ομως οτι δεν θα γινει. τα συμφεροντα θα οδηγησουν παλι σε τελικους με 3-4 τραγουδακια της κακιας ωρας.

  16. Χαίρομαι που θα είμαστε του χρόνου στην Στοκχόλμη!!! Ελπίζω επιτέλους να ξαναβρεθούμε στην αριστερή πλευρά του πίνακα…αρκεί οι συνθέτες και στιχουργοί να βάλουν το μυαλό τους σε λειτουργία για κάτι αξιόλογο!!!! Για την περσινή συμμετοχή δεν θα έλεγα ότι πήγαμε άσχημα για εκείνες τις θέσεις πηγαίναμε αφού δεν είχε κάποια ιστορία η κάποιο νόημα το τραγούδι…για μοιρολόι καλό ήταν!!!!
    Καλή επιλογή θα ήταν η Τάμτα η οι Otherview γιατί όχι??
    Αν και κλασσικά πάλι κανένας Μαρτάκης η Απέργη θα ναι…δεν μου κάνει εντύπωση!!!

  17. χαιρομαι που θα ειμαστε του χρονου στη Σουηδια…φετος αδικηθηκαμε πολυ…το τραγουδι ηταν πολυ ομορφο…και ηταν στο τοπ 5 μου..του χρονου προσωπικα θα ηθελα κατι πιο χορευτικο…οπως ηταν ο Λουκας Γιωρκας,ο Αγαθωνας

  18. ΠΑΙΔΙΑ, ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΤΕΧΝΟ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ, ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, ΔΑΡΡΑ κα ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΔΑΒΑΡΑΚΗ Η/ΚΑΙ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ. ΘΆΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!ΑΑΑΧΧ!!! ΜΑΚΑΡΙ!ΜΑΚΑΡΙ!ΜΑΚΑΡΙΙΙ!!! Ε; ΤΙ ΛΕΤΕ, ΕΞΥΠΝΗ ΠΡΩΤΑΣΗ;

  19. Δεν ξέρω αν το έντεχνο άκουσμα κολλάει με το ύφος της Eurovision. Βέβαια, σε έναν τέτοιο διαγωνισμό δεν υπάρχουν μουσικά όρια, καθώς έχουμε ακούσει τα πάντα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ