EUROVISION 2015: 2η πρόβα Μαυροβουνίου!

2η πρόβα για τον Knez από το Μαυροβούνιο και το τραγούδι Adio. Επί σκηνής ο τραγουδιστής με μαύρο γυαλιστερό κουστούμι με 5 κοπέλες στα φωνητικά που συγχρόνως εκτελούν και το χορευτικό και περιβάλλουν τον Knez σαν χορικό σε αρχαία τραγωδία. Κόκκινο και μπλε επικρατεί στο φόντο με απεικονίσεις από έναστρο ουρανό και οροσειρές, ενώ στο δάπεδο σχηματίζεται λαμπιρίζουσα θάλασσα. Φωνητικά όλοι οι συντελεστές είναι άψογοι και δίνουν ακριβώς το κλίμα αυτής της τυπικής βαλκανικής μπαλάντας που μάλλον εναποθέτει τις ελπίδες της στη λεγόμενη παλιά καλή συνταγή που όμως ακόμα συγκινεί τους Ευρωπαίους τηλεθεατές.

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραίο τραγούδι είναι και μια χαρά η παρουσίαση,αλλά δεν ξέρω αν ακόμα έχει πέραση στην Ευρώπη…50/50 η πρόκριση…

  2. εκπληκτικο,λυρικο,μαγευτικο,συγκινητικο!!το μαυροβουνιο αξιζει μια υψηλη θεση και ελπιζω να την παρει επιτελους!!καλη επιτυχια!!!!!!!!!

  3. Μου αρεσει παρα πολυ μερικοι παραπονουνται οτι ειναι μια βαλακανικη συνταγη μηπως οι ποπ μπαλαντες που πουλαει σε διαφορες χωρες η Σουηδια δεν ειναι αναλωσιμο σε σημειου αηδιας.Μονο οτι δεν τραγουδανε στα αγγλικα ειναι ενα συν.Μακαρι να περασει.

  4. ωραια τυπικη βαλκανικη μπαλαντα αλλα ο ζελικο εχει γραψει πολυ καλυτερες απο αυτην εδω….σκηνικα οχι κατι το ιδιαιτερο,εκτος απο τις παραδοσιακες φιγουρες ομως φωνητικα πολυ καλο! δε ξερω αν ηταν στο 1ο ημιτελικο,λογω υπαρξης πολλων βαλκανικων χωρων κι σερβιας φυσικα θα περναγε…τωρα νομιζω θα μεινει εκτος οριακα….εχει μονο τη σλοβενια ως ισχυρο συμμαχο! 11η-14η θεση στον ημιτελικο! η περυσινη συμμετοχη σαφως καλυτερη για εμενα!

  5. Προλαβαίνουν να προσλάβουν έναν χορογράφο, κάτι τέλος πάντων γιατί σε σχολική εκδήλωση εθνικής εορτής με παραπέμπει όλο το κόνσεπτ

  6. Τελικά το Μαυροβούνιο “γλυκάθηκε” από τον τελικό και δεν σκοπεύει να μείνει εκτός. Η συνταγή έχει ξαναπετύχει στο παρελθόν, απλώς φέτος είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα διότι συμμετέχουν περισσότερες βόρειες και πιο δυτικές χώρες σε αυτόν τον ημιτελικό και δεν ξέρω αν θα υποστηρίξουν ένα τέτοιο κομμάτι. Ακόμα παίζεται η πρόκριση και για μένα πρέπει να περάσουν, παρ’όλο που δεν είναι τόσο του στυλ μου. Αν καταφέρει πάντως έστω οριακή πρόκριση, στον τελικό θα πάει αρκετά καλά διότι ψηφίζουν όλες οι χώρες και συνεπώς θα πάρει καλούς βαθμούς από Βαλκάνια, συν ένα 12άρι από Σερβία (και δικαίως).
    Υ.Γ.: Μήπως φέτος δούμε Μαυροβούνιο στον τελικό και Σερβία εκτός;;;

  7. Ηρθε η ωρα ο ζελικο να μαθει πως ειναι να μενεις εκτος τελικου..πραγματικα με εχει κουρασει τ ολο στυλ 10χρονια τωρα move on επιτελους…

    • Σε έχει κουράσει τι?Που γράφει ωραία τραγούδια και σαν συνθέτης έχει ένα μουσικό στίγμα?Δηλαδή τι να γράψει dance pop ή κανένα golden boy?
      Δεν λες πάλι καλά που υπάρχει κι αυτό και θα ακούσουμε έναν Βαλκανικό ήχο, ένα αυθεντικό άκουσμα,τη Σέρβικη γλώσσα και όχι άλλη μια Αμερικάνικη συνταγή που έχει και η κουτσή Μαρία.

  8. Η ίδια βαλκανική συνταγή και φέτος για το Μαυροβούνιο. Η πρόκριση στον τελικό δεν είναι βέβαιη απο τη στιγμή που οι περισσότεροι φίλοι του Μαυροβουνίου βρίσκονται στον πρώτο ημιτελικό. Η χορογραφία δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε ……

  9. Χαίρομαι που ανάμεσα στα τραγούδια χωρίς ταυτότητα θα ακούσουμε αυτό το γνώριμο αλλά πάντα όμορφο ήχο από τα Βαλκάνια.Θα ακούσουμε την όμορφη γλώσσα του Μαυροβουνίου.
    Η φωνή του τραγουδιστή είναι πολύ καλή αλλά θα προτιμούσα τον Ζέλικο ή μια γυναίκα. Το backround δεν με ενθουσιάζει ούτε το στήσιμο.Ίσως προτιμούσα την κλασική παρουσίαση με τα μουσικά όργανα ή στη γέφυρα ένα πιο όμορφο χορευτικό.
    Σίγουρα θα είναι δύσκολη η πρόκριση αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που βόρειες και σκανδιναβικές χώρες ψηφίζουν τέτοια βαλκανικά ακούσματα.
    Καλή επιτυχία.

  10. καθηλωτικη ερμηνεια όμως στο συνολο είναι πολύ συνηθισμενο. ισως ξεχωρισει επειδή είναι το μονο βαλκανικο ακουσμα φετος αλλα μονο από τις επιτροπες εχει ελπιδες. δε νομιζω να τα καταφερει το μαυροβουνιο αλλα δεν είναι και τελειως ακατορθωτο. 9-14 πιστευω.

  11. Προσωπικα το συμπαθω παρα πολυ και το θελω στον τελικο. Θεωρω πολυ σωστη την παρουσιαση του, μονο λιγο ο χορος με εκνευριζει.
    Προβλεψη: Μεγαλο μυστηριο. Παιζει για οριακη προκριση, αλλα ειναι δυσκολο εργο. 9-12

  12. Τί μυστήριο πρόκριση τσαμπουνάτε? Σίγουρα στον Τελικό και καλή θέση εκεί!!!

  13. Αφού είδα ολοκληρωμένη την πρόβα, νομίζω πως το Μαυροβούνιο μπορεί να ξεχωρίσει και να πάρει την πρόκριση, καθώς οι βαλκανικές μπαλάντες βρίσκονται πάντα στον τελικό επειδή έχουν αυτό το τοπικό ηχόχρωμα που αρέσει.

  14. Άρτια παρουσίαση κι ερμηνεία ενός οκ τραγουδιού. Το περσινό τους ήταν καλύτερο πάντως!
    Πρόβλεψη : 8-12 στον ημιτελικό

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ