EUROVISION 2015: Πρώτη πρόβα για Δανία, Αλβανία, Ρουμανία και Γεωργία!

 

Μετά το διάλειμμα οι πρόβες συνεχίζονται με τη Δανία και το συγκρότημα των Anti Social Media. Ερμηνεύουν το τραγούδι “The Way You Are” με μια εμφάνιση που θυμίζει πολύ 60’s, εκεί άλλωστε παραπέμπει και ο ήχος του τραγουδιού. Μαζί τους και δύο κοπέλες στα φωνητικά που φοράνε κόκκινα φορέματα. Κυρίαρχα χρώματα στο background όσο και στο πάτωμα το άσπρο και το μαύρο και λίγο το κίτρινο. Φωνητικά είναι πολύ σταθεροί.

Σειρά έχει η Αλβανία και το τραγούδι “I’m Alive”. Η Elaidha Dani φοράει ένα μαύρο σύνολο με αποκαλυπτικό τοπ που καταλήγει σε φαρδιά πανταλόνα και έναν μαύρο μανδύα με στρας. Έχει τρεις κοπέλες στα φωνητικά που φοράνε λευκά για αντίθεση. Τα χρώματα στα φώτα είναι χρυσοπράσινα και μωβ και γίνεται αρκετή χρήση των lazer φωτισμών. Στο background τριγωνικά σχήματα σαν σπασμένα τζάμια και βροχή από αστέρια. Έχει πολύ καλή επαφή με την κάμερα.

Άσπρο και μαύρο και για την Ρουμανία και τους Voltaj. Ερμηνεύουν το ” De La Capat/All Over Again” και ο τραγουδιστής φοράει έναν τεράστιο σταυρό στο λαιμό. Στο background η οθόνη είναι χωρισμένη στα τρία και προβάλλονται ασπρόμαυρα φιλμάκια και λεζάντες στα Ρουμάνικα. Προφανώς μια προσπάθεια να κινητοποιηθεί η Ρουμάνικη διασπορά. Το συγκρότημα έχει μπροστά του μια σειρά από βαλίτσες. Είναι μια εμφάνιση με πολλούς συμβολισμούς και πολύ καλή φωνητικά.

Τελευταία πρόβα για σήμερα και τελευταία συμμετοχή του πρώτου ημιτελικού είναι αυτή της Γεωργίας. Το πρώτο από τα δύο “Warrior” που συναντάμε φέτος, ερμηνευμένο από την Nina Sublatti. Το ρούχο της είναι ένα μαύρο κοντό σύνολο που καταλήγει σε σορτς με δερμάτινες φολιδωτές λεπτομέρειες, φτερά στα μανίκια και ψηλές μπότες με ασημένια τακούνια και ασημένια ζώνη. Στο κεφάλι φοράει μια ασημένια πολεμική τιάρα σε σχηματισμό τόξου. Το τραγούδι έχει εφέ καπνού και στο φόντο υπάρχουν εναλλακτικά ένα ξερό δέντρο και ανοιχτά φτερά που δείχνουν τηλεοπτικά να δένουν με την τραγουδίστρια. Επίσης είδαμε και δύο τεράστια μάτια και πολλά ακτινωτά σχήματα. Κυριαρχεί το ασημί και το μαύρο. Στο πάτωμα υπάρχουν ηλεκτρικά κύματα.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Διαματάρη για την βοήθεια στις πρώτες πληροφορίες.

Αντώνης Καρατζίκος

 

 

90 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δανία:Εμένα μου αρέσει το τραγούδι,φωνητικά είναι μια χαρά και η παρουσίαση καθόλου υπερβολική..δεν αποκλείω να περάσει..πιστεύω θα στηριχθεί από τις επιτροπές…

  2. η δανια θα ειναι σιγουρα στον τελικο!εχει το πιο ευδιαθετο τραγουδι του α ημιτελικου!!!καλη επιτυχια!

  3. Δεν μου αρέσει η Δανία είναι παλιό ακουσμα κάπου 2006 2007 το πολύ 2008

  4. μετα το διαλειμμα η δανια….το τραγουδι ποτε δε μου αρεσε αλλα εχω κι αλλα χειροτερα απο αυτο…βεβαια σε ενα αδυναμο εθνικο τελικο λογικο να επιλεγει αν κι για εμενα αξιζε τη νικη το suitcase!τελος παντων!φωνητικα αρκετα καλοι αλλα σκηνικα μετρια….ολοιδιο με τον εθνικο τελικο!επισης ακρως αντιπαθητικοι στην καμερα…το θετικο οτι οι κοπελες στα φωνητικα επελεξαν μονοχρωμα ιδια φορεματα! θεωρω πως δε θα περασει για τους εξης δυο λογους:1)εμφανιζεται μετα απο τη ρωσια κι πρινβ απο την αλβανι,κατα πασα πιθανοτητα θα περασει απαρατηρητο!2)στον ημιτελικο αυτο εχει ελαχιστες συμμαχιες,να λαβει 5-8 απο ολλανδια φινλανδια βελγιο κι εσθονια κι απο τις αλλες χωρες να λαβει 1-3βαθμους απο 5-6 ακομα…
    νομιζω θα αποκλειστει…ενω θα πλησιασει τη 10αδα τοσο στο κοινο κι στις επιτροπες οσο κι στη γενικη καταταξη…11η-13η θεση στον ημιτελικο!

  5. Την φετινή συμμετοχή της Δανίας θα μπορούσε άνετα να την έχει το Ηνωμένο Βασίλειο

  6. Εύχομαι ολόψυχα να μην περάσει στον τελικό η Δανία με το ξεπερασμένο της τραγούδι.Προσβάλει την αισθητική μου.Η σκηνική παρουσία ίδια με αυτή της εθνικής επιλογής.

  7. Η πρόβα της Δανίας δεν προκάλεσε καμία έκπληξη, το στήσιμο του τραγουδιού είναι ακριβώς ίδιο με αυτό του Melodi Grand Prix. Όπως άλλωστε συνηθίζουν οι Σκανδιναβικές χώρες. Το στυλ του τραγουδιού είναι λίγο παλιό, αλλά δεν παύει να είναι από τα πιο “ζωντανά” τμήματα του Α’ ημιτελικού. Η πρόκριση φέτος κρίνεται αρκετά δύσκολη, χωρίς να αποκλείεται μία ανατροπή.

  8. Κλασσικό jury pet η Δανία, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν περάσει μ’αυτό το χάλι.

  9. Η Αλβανία πρόκειται για το επόμενο στυλιστικό έγκλημα αυτού του ημιτελικού, θυμίζοντας νυχτερίδα. Τα φωνητικά της Elhaida ικανοποιητικά, χωρίς να είναι τα καλύτερά της, ενώ διακρίνω κι εδώ πρόβλημα στις δεύτερες. Το background λίγο χαοτικό, με αρκετούς προβολείς και τυχαία σχέδια. Θέλει βελτίωση, αλλά νομίζω πως θα πάρει φέτος το εισιτήριο για τον τελικό.

  10. Αλβανία:Άλλο ένα αυτοκαταστροφικό live για την Αλβανία…κρίμα γιατί το τραγούδι είναι πολύ ωραίο…

  11. Η Αλβανία ενω έχει ενα απο τα καλύτερα τραγούδια το έχει καταστρέψει με την σκηνική παρουσία και τα απαίσια ρούχα!!!

  12. Μολις ειδα της Αλβανιας. Πιστευω οτι ενα τοσο ωραιο τραγουδι καταστραφηκε απο την σκηνικη παρουσια! Δεν δενει καθολου με το τραγουδι το ολο σκηνικο οπως ειδα και σε φωτογραφιες του eurovision song contest.Λυπαμαι πολυ για την Αλβανια. Δεν θα σοκαριστω αν εχει ιδια καταληξη με την Ιρλανδια το 2014.

  13. telia alvania bravo go albania!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    to foremataki ligo alla dn pirazi 1/40 and finally 12 points go to greece and albania

    • kala αν λες τελεια για το θλιβερο θεαμα της αλβανικης συμμετοχης απλα ουδεν σχολιον!με ξεπερναει!

  14. Καλη φωνητικά η Αλβανιδα φτωχή σκηνική παρουσία το ντύσιμο της παραπέμπει ειτε σε Μπάτμαν ειτε οτι πηγαίνει για ποτό και έβαλε και την ζακετουλα της το τραγουδι βέβαια αρκετά έως πολύ καλό

  15. ΠΟΛΥ απλή η Αλβανία. ηδη έχει πολλά dislikes. Θα περάσει λογικά λόγω φωνης ,αλλα απο σκηνική (απο που είδα κ μονο λέω) παρουσια δεν……. γενικά η Αλβανία κανει απαίσιες σκηνικές παρουσιάσεις

  16. Δυστυχως δεν εντυπωσιαστηκα απο την Αλβανια που ηταν η νικητρια μου. Πολυ καλη φωνητικα αλλα το background πολυ σκοτεινο και σε συνδυασμο με την μαυρη φορμα που φοραει δεν κερδιζει τιποτα οπτικα. Περιμενα κατι καλυτερο.

  17. αλβανια..παιδια εμενα μου αρεσε!ενταξει το ηθελα λιγακι πιο δυναμικο επι σκηνης κι με καλυτερα σκηνικα αλλα δεν ειναι κι χαλια….με χαλαει βεβαια το ενδυματολογικο!ειλικρινα φερνει στο μπατμαν! νομιζω η επαφη με τη καμερα θα το φτιαξει λιγο…μια σχετικα καλη σκηνικη παρουσια αλλα απογοητευσε αρκετους….νομιζω η αλβανια θα περασει σιγουρα…2η-5η θεση στον ημιτελικο κι στο τελικο 5η-10η!

      • χαχαχα ε μα πια! ειδικα οταν γυρναει κι ανοιγουν νομιζω θα παιταξει! ισως τα φωνητικα να τα εντυναν σαν το τζοκερ….θα ταν πολυ πιασαρικο! 😛

    • 5 με 10 η αλβανια στον τελικο?χα χαχαχαχααααα!πρωτη φορα βλεπεις γιουροβιζιον μαλλον!οσο για την ρουμανια απλα υπεροχη!με ταξιδεψε η συμμετοχη της

  18. Η Ρουμανία δεν μου αρέσει καθόλου μα καθόλου απο τα χειρότερα της πιστεύω θα περάσει λογο συμμαχιών και θα ερθει απο 15 έως 23

  19. Υπεροχη η Ρουμανια. Απο τις καλυτερες τις συμμετοχες. Αφησε και αυτη τα τσιρκολικια και τα φτηνα ποπ και παει με Βιεννη με ενα υπεροχο τραγουδι πολυ υποτιμημενο απο τους φανς. Τελεια προβα. Θα περασει ανετα.

  20. Φετος το background κ γενικα η σκηνικη παρουσια..ειναι απλα τραγικη κ παλαιομοδιτικη…Η τραγουδιστρια της Αλβανιας προφανως φορεσε τη στολη του Μπατμαν..δεν εξηγειται αλλιως!

  21. ρουμανια!! αρκετα καλη φωνητικα αλλα κι σκηνικα αρχιζει να ανεβαινει στην καταταξη μου!! μου αρεσει αρκετα! δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο στχοευει καθαρα στην ρουμανικη διασπορα αλλα ειναι αξιοπρεπεστατη συμμετοχη! μου αρεσει πιο πολυ απο το περυσινο “miracle”
    σιγουρη η προκριση…5η-8η θεση στον ημιτελικο κι μια καλη θεση στον τελικο,15αδα…14η-18η θεση!

  22. Ρουμανία:Μακράν το πιο υποτιμημένο τραγούδι για φέτος…υπέροχοι στίχοι και εξαιρετική μουσική…Σίγουρα θα περάσει και θα είναι πολύ ψηλά στις επιτροπές,που τους αρέσουν τραγούδια από συγκροτήματα,όπως πέρσι της Φινλανδίας και της Μάλτας…

  23. η ρουμανια μου αρεσε αρκετα!εχει ωραιο τραγουδι,συναισθηματικο και ιδιαιτερο!η τραγουδιστρια της αλβανιας ντυθηκε μπατμαν?οχι ουτε το τραγουδι της αλβανιας μου αρεσει ουτε βεβαιως και η εμφανιση της που μαλλουν θα της στερησει την προκριση στον τελικο!αθλια απο ολες τις αποψεις!

  24. 1ος ημιτελικός. (μετά την πρώτη πρόβα)
    1. ΡΩΣΙΑ
    2. ΕΛΛΑΔΑ.
    3. ΒΕΛΓΙΟ
    4. ΑΛΒΑΝΙΑ
    5. ΕΣΤΟΝΙΑ
    6. ΡΟΥΜΑΝΙΑ
    7. ΟΛΛΑΝΔΙΑ
    8. ΑΡΜΕΝΙΑ
    9. ΓΕΩΡΓΙΑ
    10.ΦΙΛΑΝΔΙΑ
    11.ΔΑΝΙΑ
    12.ΣΚΟΠΙΑ
    13.ΟΥΓΓΑΡΙΑ
    14.ΣΕΡΒΙΑ
    15.ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
    16.ΜΟΛΔΑΒΙΑ

  25. Επιτελους ανεβηκε η προβα της γεωργιας
    .. εεμ δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα δυστηχως!!καλη φωνη μεν αλλα τιποτα σημαντικο στη σκηνη! Καταρχας δεν υπαρχουν ουτε χορευτες ουτε τιποτα και ειναι μονη της σε ενα τοσο δυναμικο τραγουδι με το background λιγο παλιο και μονοτονο!!!
    Τοσο κριμα

  26. Τιποτα το ιδιαιτερο απο την Γεωργια που την ειχα ψηλα, εκτος φυσικα απο την πολυ καλη φωνη. Πολυ βαβουρα στο background και τιποτα ιδιαιτερο επι σκηνης.

  27. Πολύ ωραίο τραγουδι της Γεωργίας όλα τα αλλά βραστα φωνητικά ηταν αρκετά καλη νόμιζα οτι θα υπάρχει κίνηση αλλά δεν πιστεύω θα περάσει αλλά πρεπει να βελτιώσουν τα παντα και το ρούχο ε λίγο κιτς το λες

  28. Γεωργία:πολύ σέξυ η τραγουδίστρια,μέτρια φωνητικά όμως…ενδιαφέρον μου φάνηκε η σκηνική της παρουσία…θα περάσει στο τελικό…

  29. Η γνώμη που έχω σχηματίσει έως τώρα:
    1 Ελλάδα
    2 Βέλγιο
    3 Αλβανία
    4 Εσθονία
    5 Ρωσία
    6 Γεωργία
    7 Αρμενία
    8 Λευκορωσία
    9 Ουγγαρία
    10 Ρουμανία
    11 Ολλανδία
    12 Σκοπιά
    13 Σερβία
    14 Δανία
    15 Μολδαβία
    16 Φινλανδία

  30. Τι αθλια background ειναι αυτα φετος??..Πολλα καλα τραγουδια,δυστηχως ‘θαφτηκαν’…Κ απο τι φαινεται οτι η πρωτια θα παιχτει αναμεσα σε Σουηδια κ Ιταλια….!

  31. η προσωπική μου κατάταξη από τα 30 δεύτερα που ακούσαμε και είδαμε από όλα τα τραγούδια.
    1. ΕΛΛΑΔΑ
    2. ΕΣΤΟΝΙΑ
    3. ΡΩΣΙΑ
    4. ΒΕΛΓΙΟ
    5. ΑΛΒΑΝΙΑ
    6. ΑΡΜΕΝΙΑ
    7. ΓΕΩΡΓΙΑ
    8. ΟΛΛΑΝΔΙΑ
    9. ΔΑΝΙΑ
    10.ΡΟΥΜΑΝΙΑ
    11.ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
    12.ΣΚΟΠΙΑ
    13.ΜΟΛΔΑΒΙΑ
    14.ΣΕΡΒΙΑ
    15.ΟΥΓΓΑΡΙΑ
    16.ΦΙΛΑΝΔΙΑ

  32. ρουμανια,ρωσια και δανια οι καλλυτερες συμμετοχες για σημερα!οτι χειροτερο εχω δει αλβανια και γεωργια!αγαπω ομως σερβια και ιδιαιτερα την τραγουδιστρια bojana!apla την λατρευω

  33. Η Γεωργία είναι μεγαλο μυστήριο αν θα εκτιμηθεί απο επιτροπές το τραγουδι είναι απο τα αγαπημένα μου την περίμενα πιο εντυπωσιακή δηλαδή να επικρατει κάτι πιο φωτεινό έχει θετικά σχόλια πρεπει να κανει κάτι στην σκηνή βέβαια ίσως το φοβούνται για τις επιτροπές αλλά πρεπει να κανουν κάτι για να “γεμίσει” η σκηνική παρουσία

  34. Αλβανία και Γεωργία αυτοκτόνησαν επί σκηνής. Ειλικρινά στεναχωριεμαι για την Αλβανία, είναι ένα πολύ καλό κομμάτι, αλλά το staging πότε δεν ήταν-δυστυχώς- το ατού της Αλβανίας. Θα περάσει πάντως. Όσο για την Γεωργία, ενώ το 2010 απογείωσαν ένα μέτριο (για μένα) κομμάτι, φέτος μοιάζει πολύ “άδειο” το Warrior που είχε προοπτικές για κάτι πολύ δυναμικο (μα καθόλου χορευτές; αν είναι δυνατόν). Προσωπικα δεν ήμουν οπαδός του εν λόγω Warrior αλλά ήλπιζα σε κάτι πολύ καλό on stage. Κρίμα! Σημερα αναμφιβολα το καλυτερο staging το είχε η Ρωσία. Νομίζω πως στο televoting τουλάχιστον, θα είναι πρώτη…

  35. Η κατάταξή και η βαθμολογία μου για τις πρόβες….δεν σημαίνει ότι είναι η σειρά προτίμησης τραγουδιών,απλά ποιες πρόβες με εντυπωσίασαν με την ευρηματικότητα τους,φωνητικά κτλπ…
    1.Βέλγιο 1000/10
    2.Εσθονία 8,5/10
    3.Ουγγαρία 7,5/10
    4.Ρουμανία 7,5/10
    5.Δανία 7/10
    6.Ελλάδα 7/10
    7.Ρωσία 6,5/10
    8.Λευκορωσία 6,5/10
    9.Γεωργία 6.5/10
    10.Αρμενία 6/10
    11.Αλβανία 6/10
    12.Φινλανδία 5.5/10
    13.Σερβία 5/10
    14.Ολλανδία 4/10
    15.Μολδαβία 4/10
    16.Σκόπια 3/10
    Σε γενικές γραμμές δεν τρελάθηκα με καμία πρόβα,αν και δεν μπορείς να καταλάβεις πολλά από 30 δευτερόλεπτα..Σίγουρα ξεχώρισε το Βέλγιο και απογοήτευσαν η Ολλανδία και τα Σκόπια…

    • Με βρισκεις απολυτα συμφωνο για το Βελτιο. Μακραν…..το καλυτερο. Ετη φωτος……μπροστα απο το οποιο δευτερο.

  36. Shmera marese h rwsia ola ta alla xliara pramata.h albania me apogohteyse oxi oti marese kai polu to tragoudi alla ok me toso ntoro perimena na dw ena backround gemato zwntana xrwmata kai ena ntusimo pio kalokairino pio aerino…pou mas bre koritsi mou kai les im alive ntymenh san xhra????.h georgia antitheta marese enw de trelainomai gia to tragoudi.thewrw oti edw ok kollaei to mauro ntysimo.de tha mporousa na th fantastw me ena aspro h ena pio fwteino se ena toso “skoteino”kai musthriwdes kommati.kserei kaneis pote tha kanei proba h italia kai h ispania?

  37. Δανια….δεν μου αρεσε από την αρχη αυτό το τραγουδι πιστευω ότι θα μεινει εκτος τελικου!!!! Αλβανια….ένα πολύ ομορφο τραγουδι που δυστυχως σκηνικα και στυλιστικα κατστρεφεται και επισης αρκετα μετρια η ερμηνεια της!!!! Ρουμανια…..μου αρεσε αρκετα μπορω να πω και φωνητικα και σκηνικα!!!! Γεωργια….ένα πιασαρικο τραγουδι το οποιο θελει να το στηρίξεις στη σκηνη το ζηταει το ιδιο το τραγουδι,κατι το οποιο δεν εγινε και φαινεται λιγο προχειρο και αδειο.Το ειχα σιγουρο για τελικο αλλα τωρα αρχιζω να αμφιβαλλω!!!!

  38. 1. ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
    2. ΔΑΝΙΑ
    3. ΡΟΥΜΑΝΙΑ
    4. ΕΛΛΑΔΑ
    5. ΒΕΛΓΙΟ
    6. ΑΡΜΕΝΙΑ
    7. ΜΟΛΔΑΒΙΑ
    8. ΕΣΘΟΝΙΑ
    9. ΑΛΒΑΝΙΑ
    10. ΡΩΣΙΑ (ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΠΟ 11η)
    11. ΣΚΟΠΙΑ (ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ 10η)
    12. ΓΕΩΡΓΙΑ (ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΠΟ 14η)
    13. ΟΛΛΑΝΔΙΑ
    14. ΟΥΓΓΑΡΙΑ (ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΠΟ 15η)
    15. ΣΕΡΒΙΑ ( ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ 12η)
    16. ΦΙΛΑΝΔΙΑ
    ΟΣΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΟΡ ΜΟΥ

  39. Λοιπόν έχουμε και λέμε:
    ΔΑΝΙΑ: Με δυο λέξεις…ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ
    ΓΕΩΡΓΙΑ: Το τραγούδι και η φωνή της κοπέλας πολύ καλή, δεν με ενθουσίασε ωστόσο η σκηνική παρουσία. περίμενα κάτι πιο ιδιαίτερο αλλά και πάλι είναι σιγουράκι για τον τελικό.
    ΑΛΒΑΝΙΑ: Ενώ το τραγούδι είναι χορευτικό (κατα μια εννοια), παρουσιάζεται λες και είναι μπαλάντα. Το φόρεμά δεν μου έκανε κλικ. το μαύρο χρώμα συνήθως δεν αναδεικνύεται καλα με τέτοιο φωτισμό στη σκηνή. Η φωνή της καλούτσικη.
    ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Τίποτα το ιδιαίτερο……………

  40. Δανία : Ίδια παρουσίαση με τον εθνικό τελικό τους….Φωνητικά και σκηνικά μέτριοι. Χάλια τραγούδι.

    Αλβανία : Το αγαπημένο μου….ψηλοαπογοητεύτηκα…Φωνητικά μέτρια και το ρούχο δεν μου πολυάρεσε αν και νομίζω πως θα φορέσει (και) φόρεμα…Αναμένω για την Παρασκευή ελπίζοντας πως θα δω κάτι καλύτερο

    Ρουμάνια: Ουαου δεν ο τραγουδιστής να είναι τόσο καλός φωνητικά! Αν και το τραγούδη το βρίσκω μέτριο ίσως η λάιβ εμφάνιση με κάνει να αλλάξω γνώμη (αν και για εμένα είναι τελικό) btw ωραίο ντύσιμο!

    Γεωργία : Γιατί είναι μόνη της ; Και γιατί φοράει τέτοια ρούχα ;; Φωνητικά μέτρια προς καλή.

    1. Ρωσία
    2. Βέλγιο
    3. Ελλάδα
    4. Αλβανία
    5. Αρμενία
    6. Ρουμανία
    7. Εσθονία
    8. Γεωργία
    9. Λευκορωσία
    10. Ουγγαρία
    11. Ολλανδία
    12. Σερβία
    13. Μολδαβία
    14. ΠΓΔΜ
    15. Δανία
    16. Φινλανδία

  41. και κατι ασχετο…πως αλλαζει αυτο το avatar σαν εικονα ρε παιδια εδω διπλα στα σχόλια?σορυ ειναι ασχετο.. αλλα προσπαθω εδω και ωρες.ξερει κανεις?

  42. Denmark: ena euxaristo tragudi,to opoio tha stirixtei apo tis epitropes perissotero kai tha dei logika teliko
    Albania:Batwoman fash? Fwnitika statherh,skinika ent3 dn borw na krinw,monotono fenete ligo..alla allios tha fenonte apo tis epaggelmatikes cameres
    Georgia:Emena marese,pistevw tha vgei ena poli kalo apotelesma!

  43. Κακα τα ψεμματα η εστονια δεν εχει καλη σκηνικη παρουσια και απλα την “κραταμε” ψηλα λογω τιτλου “φαβορι” !! Το background ουτε καν που κουνιεται και οι δυο τους επισης δεν κουνιουνται!! Ειναι λιγο βαρετο!!φυσικα θα περασει βεβαια απλα νταξει να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους!!

  44. paidia auto to forema tis alvanidas einai gia ton hmiteliko sto teliko tha foresei allo mporeite na to dite kai sto instagram ths!!!!!!!
    eutixos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • το λες, λες και ο ημιτελικός είναι τζενεράλε πρόβα εεε παιδιά στον ημιτελικό θα το βάλει το κουρέλι θα περάσει μια βόλτα λες και θα μας κάνει και την χάρη …..ε και στον τελικό θα βάλει την τουαλεταραααααα χαχαχαχαχαχαα αυτή η σιγουριά θα την φάει άντε μην τις μείνει στην ντουλάπα…χαχαχα

  45. Δανία: Copy-paste η εμφάνιση του εθνικού τελικού… Ως τραγούδι είναι στο συνηθισμένο στιλάκι της χώρας και ακούγεται ευχάριστα, αλλά φέτος ίσως είναι η χρονιά που η Δανία θα δει τελικό στο τσακ (λόγω επιτροπών) ή θα αποκλειστεί οριακά…
    Αλβανία: Ένα υπέροχο ακόμα τραγούδι πρόκειται να καταστραφεί ολοσχερώς, αν μείνει αυτή η σκηνική παρουσία… Μετά από Εσθονία και Ολλανδία… Το ενδυματολογικό χάλι μαύρο, φωνητικά η κοπέλα θα το απογειώσει φυσικά, αλλά αυτή η Αλβανία τόσο δύσκολο πια είναι να κάνει κάτι προσεγμένο τόσα χρόνια δεν μπορώ να καταλάβω?!?! Τα γραφικά ψιλοαδιάφορα και απ’ ότι μπορώ να καταλάβω κάτι πρόκειται να κάνουν με laser πάνω στα σώματα. Τελικό θα βρίσκεται αλλά όχι τοοοόσο ψηλά όσο νόμιζα
    Ρουμανία: Πολύ καλή παρουσίαση κοντά στου εθνικού τελικού. Φωνητικά πολύ καλός, στα γραφικά τα βιντεάκια του video clip σε laptop, οι βαλίτσες παρέμειναν, παραπέμποντας στη μετανάστευση, με πολύ σικάτη ενδυμασία! Για άλλη μια χρονιά η Ρουμανία τελικό
    Γεωργία: Φωνητικά o.k. η μία πολεμίστριά μας, το background εξαιρετικό κατ’ εμέ με τα μάτια και τα φτερά προς το τέλος, που θα δείξουν επιβλητικά διά τηλεοράσεως! Ωστόσο στα φάουλ το ενδυματολογικό και η απουσία κίνησης από χορευτές στο stage. Πιστεύω η Γεωργία θα περάσει τελικό…

  46. Παιδιά ok μην υπερβάλουμε κιόλας…30 δευτερόλεπτα πρόβα είδαμε,από ερασιτεχνική κάμερα…δεν μπορούμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα…μια ιδέα παίρνουμε…να κρίνουμε,αλλά πιο χαλαρά…γενικά πάντως ο πρώτος ημιτελικός είναι ανοικτός…μπορεί να είναι κατώτερος βάση τραγουδιών από το δεύτερο,αλλά έχει ποιο ενδιαφέρον…κάνω και μια πρόβλεψη για το ποια θα περάσουν:
    1.Βέλγιο
    2.Ρωσία
    3.Εσθονία
    4.Ρουμανία
    5.Αρμενία
    6.Γεωργία
    7.Ελλάδα
    8.Αλβανία
    9.Δανία
    10.Λευκορωσία

  47. 1. RUSSIA
    2. GREECE
    — ALBANIA
    4. GEORGIA
    5. ESTONIA
    6. BELGIUM
    7. THE NETHERLANDS
    8. SERBIA
    9. BELARUS
    — ROMANIA
    ====================
    11. ARMENIA
    12. FYR MACEDONIA
    13. DENMARK
    14, MOLDOVA
    15. HUNGARY
    16. FINLAND

  48. Η Ρουμανία εντελώς αναμενόμενη, βασίζονται στο κοινωνικό μήνυμα που στέλνουν, το οποίο αφορά όμως μόνο την ομογένειά τους. Η παρουσίαση ήταν ήδη γνωστή, τα γραφικά δεν μου άρεσαν.
    Η Nina με τη Γεωργία ολομόναχη στην σκηνή, η οποία είναι αρκετά άδεια. Το ρούχο της, παρ’όλα αυτά, μπορεί να τα καταστρέψει κυριολεκτικά όλα την τελευταία στιγμή, συνδυαζόμενο με τα συγκεκριμένα “βαριά” γραφικά.
    Όπως είπαν κι άλλοι, πολλές χώρες έχουν σοβαρά στυλιστικά θέματα και προβλήματα με τα γραφικά. Η Ελλάδα έχει το καλύτερο background του πρώτου ημιτελικού, με ένα τραγούδι κατώτερο άλλων που ήδη “καταστρέφονται” πάνω στην σκηνή. Αυτό ήταν πάντα και το “ατού” της Ελλάδας, η δυνατή και φροντισμένη σκηνική παρουσία που αναδεικνύει τα τραγούδια της. Καλή μας επιτυχία λοιπόν, αναμένουμε την δεύτερη πρόβα.

  49. Μπορει να ακουστει καπως αυτο που θα πω αλλα το οτι πολλες χωρες δεν ειχαν και την καλυτερη σκηνικη παρουσια εμας μας συμφερει….
    Υ.Γ: στο YouTube δημοσιευτηκε βιντεο με τις καλυτερες προβες επι σκηνης κ η ελλαδα ειναι πρωτη !!!!!

  50. μετα λοιπον το τελος των προβων του πρωτου ημιτελικου αλλα και λογω συμμαχιων,ιστοριας,επιτροπων νομιζω ότι θα περασουν η ρωσια,η ρουμανια,η εσθονια,η αλβανια,η ελλαδα,η γεωργια,,η αρμενια,,το βελγιο,και μετα η προκριση θα πεχτει σε λευκορωσια,δανια,ουγγαρια,σερβια…2 θα περασουν 2 θα μεινουν εκτος οριακα…οι υπολοιπες κατά τη γνωμη μου δεν εχουν τυχη!

  51. erotish stin elhaida meta thn prova!!!!!!!!What dress will she wear on the night of the First Semi-Final? “You will see it very soon – just watch our rehearsal today”,

  52. τελευται κλινει τις προβες,τις πρωτες προβες για το 1ο ημιτελικο η γεωργια…
    υπεροχη φωνητικα!πολυ δυνατη,το χε αποδειξει κι ολας στο αμστερνταμ,επιπλεον μου αρεσαν αρκετα α γραφικα στα αρνητικα η ελλειψη χορευτων(μα αν ειναι δυνατον σε ενα τοσο δυναμικο κομματι δεν βαλατε χορευτες;;;)κι το ενδυματολογικο! γενικα φετος δεν το χουν οι χωρες στο ενδυματολογικο….μολδαβια ολλανδια σερβια γεωργια κι αλβανια υποψηφιες για barbara dex!
    νομιζω η γεωργια θα περασει σχετικα ανετα 5η-7η θεσηη κι στον τελικο θα βρεθει στην 15αδα….11η-15η θεση!
    η καταταξη μου μετα τις πρωτες προβες για τις χωρες του 1ου ημιτελικου ειναι η εξης:
    16.μολδαβια
    15.φινλανδια
    14.σκοπια
    13.σερβια
    12.ολλανδια
    11.δανια
    10.λευκορωσια
    09.ουγγαρια
    08.ρουμανια
    07.αρμενια
    06.γεωργια
    05.αλβανια
    04.εσθονια
    03.ρωσια
    02.βελγιο
    01.ελλαδα
    κι μια εκτιμηση για το πως θα ναι τα αποτελεσματα:
    16.μολδαβια
    15.σερβια
    14.φινλανδια
    13.δανια
    12.σκοπια
    11.ολλανδια
    10.ουγγαρια
    09.λευκορωσια
    08.ρουμανια
    07.αλβανια
    06.αρμενια
    05.γεωργια
    04.βελγιο
    03.εσθονια
    02.ελλαδα
    01.ρωσια
    την παρασκευη που η ελλαδα θα κανει τη 2η προβα της,την ιδια μερα θα κανουν προβα για δευτερη φορα ολες οι χωρες του πρωτου ημιτελικου;;;

  53. Η ΡΩΣΣΙΑ ηταν φανταστικη και μου αρεσε και η Γεωργια(κυριως τα γραφικα ηταν φανταστικα).Βαρετη χρονια και ειδικα ο ημιτελικος ειναι αστα…!!!

    • Φέτος έχει αλλάξει ο κανονισμός και είναι όλοι υποχρεωμένοι από την πρώτη πρόβα να φοράνε τα ρούχα που θα φορέσουν και στον ημιτελικό.

  54. Κι ετσι τελειωνει η δευτερη μερα των προβων. Οσον αφορα για τις τεσσερεις αυτες χωρες, λιγα εχω να πω:
    -Δανια: Αδιαφορη και ασφαλης, τιποτα που να μου προκαλει ενδιαφερον
    -Αλβανια: Φαινοταν μια αμηχανια, το φοντο ειναι ελαφρως ακυρο, αλλα πιστευω θα το βρουν.
    -Ρουμανια: Ξερω οτι βασιζονται στο μηνυμα τους, αλλα μου φανηκε πολυ μουντη η παρουσιαση. Και οι λεξεις στο φοντο βρισκονται στα Ρουμανικα για να συγκινησουν τη ρουμανικη ομογενεια? Δε θα επρεπε να το εχουν και μεταφρασμενο να συγκινηθουν και οι ψηφοφοροι?
    -Γεωργια: Με εξεπληξε η παρουσια της, παροτι το αντιπαθω σαν τραγουδι (37/40). Πολυ ωραια τα γραφικα (ψαξτε και φωτογραφιες) και η Nina σταθερη, με μια εμφανιση που πειθει. Δεν νομιζω οτι χρειαζοταν καποιος αλλος στη σκηνη. Σιγουρευουν τη θεση τους στον τελικο.
    Μετα απο την ολοκληρωση των προβωβ του α’ημιτελικου, αυτη ειναι η καταταξη μου (απεξαρτημενο απο προτιμηση τραγουδιου, εξαρτωμενο απο παρουσιαση σε συνολο).
    1. Ουγγαρια
    2. Ελλαδα
    3. Γεωργια
    4. Εσθονια
    5. Αρμενια
    6. Ρωσια
    7. Βελγιο
    8. Αλβανια
    9. Ρουμανια
    10. Λευκορωσια
    11. Σκοπια
    12. Φινλανδια
    13. Δανια
    14. Σερβια
    15. Ολλανδια
    16. Μολδαβια
    Πιστευω αυτοι οι 10 θα ειναι και αυτοι που θα προκριθουν, βεβαια με αλλη σειρα. Μονο για τη Λευκορωσια δεν ειμαι σιγουρος, πιστευω οτι αν τα Σκοπια συντονιστουν, μπορουν να της παρουν τη θεση. Αλλιως, πολυ πιθανο να παρει τη θεση η Φινλανδια.

  55. Απο μια εκπομπη είδα το απόσπασμα στην τηλεοραση με την Μαρια Έλενα στην πρόβα γράφει υπέροχα ο γαλαξίας απλα μαγικό και σικατο

  56. LOL!! Διακρίνω μια απογοήτευση για ορισμένες χώρες δίχως αιτία..Άλλωστε στα βίντεο γράφουν ”ΠΡΟΒΕΣ” κ όχι τα κανονικά live! Θα αλλάξουν πολλά εώς τους ημιτελικούς ενώ όσον αφορά την συμμετοχή της ΑΛΒΑΝΙΑΣ το συγκεκριμένο κομμάτι όχι μόνο θα περάσει ως 1η από τον 1ο ημιτελικό αλλά θα τερματίσει και στις πρώτες 5 θέσεις το βράδυ της 23ης Μαιου(δεν πρόκειται να φορέσει το συγκεκριμένο φόρεμα, θα γίνουν αρκετές αλλαγές μέχρι τον ημιτελικό, τα φωνητικά θα βελτιωθούν αισθητά και τέλος η τραγουδίστρια είναι φωνάρα!)

    • ως πρώτο θα περάσει η Ρωσία η Βέλγιο η Εσθονία μάλλον, η Αλβανία αν μπει στην 5αδα στον ημιτελικό θα είναι καλά.. άλλα με αυτά που βλέπουμε και ακούμε εδώ αν περάσει θα είναι εκτός 5αδας… τώρα σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζεις εσύ δεν ξέρω, η μάλλον δεν ακούς καλά η δεν έχεις ακούσει τα live τις, το τραγούδι δεν το είπε καλά ούτε στην πρόβα ούτε στο Λονδίνο ούτε στο Άμστερνταμ σιγά μην αλλάξει την Τρίτη και τα φωνητικά να γίνουν τόσο δυναμικά όπως στο βίντεο κλιπ..pff μάλλον δεν είναι στα μετρά τις το τραγούδι και κρίμα γιατί είναι ένα κάλο τραγούδι. Και βλέπεις 5αδα στον τελικό εσύ… κάτσε να το πει καλά πρώτα και να περάσει και βλέπουμε μετά, εγώ θα το ψήφιζα και το είχα 2ρο στο top μου άλλα μετά από τα δυο κακά live σε Λονδίνο και Άμστερνταμ περίμενα ότι στην πρόβα θα το έλεγε τελεία άλλα δεν έγινε, ήδη το έχω 7μο αν δεν αλλάξει τίποτα την Παρασκευή εκτός 10δας άλλα ούτε περιμένω να γίνει κάποια περαιτέρω βελτίωση φωνητικά….. 🙁

  57. -Δανία.Ένα αδιάφορο τραγούδι με μια εμφάνιση ανάλογη του τραγουδιού. Αδιάφορη.
    -Αλβανία.Και με κελεμπία να εμφανιστεί η Αλβανία θα περάσει ανετα γιατί έχει ένα από τα καλύτερα τραγούδια φέτος. Όμως ναι το backround και οι φωτισμοί είναι χαοτικά,η φωνάρα της αρκετά καλή αλλά δεν το απογειώνει.Θα φανεί η δυναμική στην δεύτερη πρόβα.Το σύνολο της πρώτης πρόβας μέτριο.
    -Ρουμανία.Συμπαθητικό μεν αλλά χλιαρό τραγούδι.Όμορφη εμφάνιση.Θα περάσει όπως πάντα.Εδώ πέρασε πέρσι και προπερσι!
    -Γεωργία.Τι να τα κάνεις τα εντυπωσιακά γραφικά όταν σε καταπίνουν.Πραγματικά από τα καλύτερα που έχουμε δει σε σημείο να μη προσέχεις το τραγούδι και την τραγουδίστρια που είναι μόνη της αλλά να σου τραβάνε την πρόσοχή τα γραφικά.Η μοναξιά της στη σκηνή σε συνδυασμό με τα τόσο πληθωρικά και εκθαμβωτικά γραφικά την εξαφάνισαν.50-50 να περάσει.

    • με κελεμπια ισως ειχε ελπιδα!με τη στολη νυχτεριδα δε νομιζω!επισης εχω δει πολυ καλυτερα τραγουδια να χαντακωνονται λογο εμφανισης.η αλβανια μαλλον δεν θα περασει.και αν τα καταφερει θα βρεθει στις τελευταιες θεσεις του τελικου!αυτο το εγγυωμαι με 23 χρονια φανατικης παρακολουθησης του διαγωνισμου!

      • Mην δίνεις εγγυήσεις που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν διότι κατά βάθος γνωρίζεις και ο ίδιος ότι δεν ισχύουν!

      • Ρε θρακιώτικο αγόρι και η εμπάθεια έχει ένα όριο.Έτσι δεν είναι?Ξέρουμε οτι λατρεύεις τις συμμετοχές τις Αλβανίας και την ίδια την Αλβανία σαν χώρα.Απλά προσπάθησε να ξεκολλήσεις από τα στερεότυπα και να δεις τη eurovision σαν διαγωνισμό τραγουδιού και όχι συμπάθειας ή αντιπάθειας σε συγκεκριμένες χώρες.Φαντάζομαι η χειρότερη στιγμή σου ήταν όταν το 2012 η Αλβανία βγήκε 5η.Και είμαι σίγουρος πως και τότε ήσουν 100% σίγουρος για τον αποκλεισμό της.Σωστά?

      • μα σαν διαγωνισμο τραγουδιου τη βλεπω!πολυ απλα δεν μου αρεσει καθολου το τραγουδι και η σκηνικη παρουσια της κοπελας απο τη αλβανια!θεωρω ειλικρινα οτι προσβαλλει την αισθητικη μου ολο αυτο το καρναβαλι!οσο για το 2012 επισης δεν μου ειχε αρεσει προσωπικα και ναι ειναι απο τις λιγες φορες που επεσα εξω στα προγνωστικα μου!φετος ομως να δεις που θα επαληθευτω για τον καταποντισμο της αλβανιας!

  58. Στα στοιχήματα για τον ημιτελικό η ελλάδα είναι 8η και κάποιοι λένε ότι θα δώσει μάχη για να περάσει στον τελικό. Για τον τελικό (εαν προκριθεί) η ελλαδα είναι 17η στα προγνωστικά με την σουηδια πρωτη ενω ακολουθεί η Ιταλια 2η.

    • Επειδή το διάβασα αυτο το συγκεκριμένο σάιτ πέρυσι έλεγε ότι θα νικήσει η Ελλάδα πλεον δεν του δίνω καθόλου σημασία τα στοιχήματα είναι πλάνη υπέρ τεραστίων διαστάσεων

  59. Παιδια μην τρελαινεστε…10 χωρες απο τις 16 περνανε στον τελικο…το θεμα ειναι να παρουμε και καμια καλη θεση στον τελικο αν και ειναι λιγο δυσκολο γιατι μονο προς το τελος ειναι πολυ δυνατο το τραγουδι μας και φετος υπαρχουν αρκετα καλυτερα…θα μου πεις τι αλλο να εκανε?μπαλαντα ειναι..απλα υπαρχουν πιο ωραια τραγουδια και το ξερουμε ολοι..αυτο δε σημαινει οτι με το φοντο και την εκπληξη που ετοιμαζουν σε συνδυασμο με την φωναρα της Μαρια-Ελενας δεν μπορουμε να βγουμε εστω δεκατοι στον μεγαλο τελικο…ελπιζω να μην μας απογοητευσουν και ειναι καμια βλακεια η εκπληξη που λενε τοσες μερες 🙂

    • Εκτός απο ακόμα 7,8συμμετοχες ποιά είναι καλυτερα;; Καλά τραγούδια είναι της Αλβανίας ,Ιταλίας ,Ισπανίας, Σλοβενία και αν παει καλά,Σουηδία που φαίνεται φαβορί, και Ρωσία μαζί με Εσθονία και σιγά μην πάνε όλα αυτά καλά

      • Θέλω να πω οτι απο αυτά τα 8 3 ,4 θα πάνε καλά κάποια δεν θα ειναι καν δεκάδα για χ,ψ λόγους

  60. ΔΑΝΙΑ…ενα πολυ αδιαφορο τραγουδι!δεν μου αρεσει καθολου…!!
    ΑΛΒΑΝΙΑ..ενα απο τα καλυτερα τραγουδια για φετος!ομως στην προβα δεν μου αρεσει καθολου η παρουσιαση του!πιστευω να εχουν κατι καλυτερο να δειξουν ακομη μηπως και το σώσουν λιγακι!γιατι με τετοια παρουσιαση δεν ξερω μεχρι που θα φτασει!!
    ΡΟΥΜΑΝΙΑ..ενα πολυ αδιαφορο τραγουδι!δεν μου αρεσει καθολου!!
    ΓΕΩΡΓΙΑ..σαν τραγουδι καλουτσικο!(αγαπω το αλλο warrior) ομως δεν μου αρεσει καθολου η παρουσιαση του!το περιμενα πιο δυναμικο και να με χορευτές..!!

  61. η δανια δε μου αρεσε, ουτε το τραγουδι μ’αρεσει, τι να πω, θα ξαναπω, πως γινεται 2 χρονια μετα το θεικο ανεπαναληπτο only teardrops να στελνουν αυτό. νομιζω ότι φλερταρει με αποκλεισμο, αλλα δεν είναι σιγουρο γιατι η δανια γενικα περναει ευκολα στον τελικο, και θα αρεσει πιο πολύ στις επιτροπες παρα στο κοινο το συγκεκριμενο τραγουδι, μαλλον παιζει για τις θεσεις 9-13 στον ημιτελικο.
    το τραγουδι της αλβανιας υπεροχο, ωραια ερμηνεια, το ρουχο όμως μου φανηκε καπως, παντως η αλβανια τον εχει τον τελικο.
    το τραγουδι της ρουμανιας δε μου αρεσε από την αρχη, η προβα όμως ηταν ωραια και πολύ ωραια ερμηνεια. αλλα όπως και να εχει δε μου αρεσει, θα περασει παντως, ειδικα στις επιτροπες θα τα παει καλα.
    η γεωργια μου αρεσε πολύ, το τραγουδι πολύ ωραιο και ωραια η σκηνικη παρουσια. περναει εννοείται!

  62. μετα από τις πρωτες προβες των χωρων του 1ου ημιτελικου πιστευω ότι πιο πολλες πιθανότητες για σιγουρη προκριση εχουν: ρωσια, ελλαδα, γεωργια, ρουμανια, εσθονια, βελγιο, αλβανια. σιγουρος αποκλεισμος για φινλανδια, μολδαβια, fyrom.
    τωρα για δανια, λευκορωσια, σερβια, ολλανδια, αρμενια, ουγγαρια:
    η δανια εχει ένα αδιαφορο τραγουδι φετος και αν περασει θα περασει καθαρα λογω χωρας, αν και πιστευω ότι παει για αποκλεισμο.
    η λευκορωσια εχει πολλες πιθανότητες προκρισης αλλα και παλι κραταω μια μικρη επιφυλαξη.
    η σερβια μετα από την προβα που ειδα πιστευω ότι παει για αποκλεισμο αλλα πρεπει να δουμε και την ολοκληρωμενη για να εχουμε μια καλυτερη εικονα.
    η ολλανδια με μπερδεψε αρκετα, ένα ωραιο τραγουδι αλλα η προβα που ειδα δε με ικανοποιησε και πολύ και μην ξεχναμε ότι ευκολα μενει εκτος τελικου μετα από 8 συνεχομενους αποκλεισμούς, αλλα πολύ πιθανον και να περασει.
    για την αρμενια αν και θεωρω αρκετα σιγουρη την προκριση της κραταω και μια επιφυλαξη, γιατι το αποτέλεσμα της προβας μου φανηκε πολύ κοινο και πολύ συνιθισμενο, βεβαια εχει και συμμαχους, ρωσια, ελλαδα, λευκορωσια, γεωργια, βελγιο.
    η ουγγαρια είναι μια συμμετοχη που σε μπερδευει, γιατι από τη μια τη λες αδιαφορη αλλα από την άλλη συμμετοχες σαν αυτή συνηθως περνανε, και η προβα ηταν πολύ ωραια, οποτε εχει πολλες πιθανότητες προκρισης. αν επρεπε να πω με τα μεχρι τωρα δεδομενα ποιες είναι οι 10 χωρες που θα προκριθουν στον πρωτο ημιτελικο με τυχαια σειρα θα ηταν: ρωσια, ελλαδα, βεγλιο, εσθονια, ολλανδια, λευκωρωσια, αλβανια, γεωργια, ρουμανια, αρμενια.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ