EBU: Η συνάντηση των υπεύθυνων των αποστολών!

Στη Βιέννη συναντιούνται απόψε οι υπεύθυνοι των αποστολών (Heads of Delegations) για να παραδώσουν τον φάκελο με την επίσημη συμμετοχή της κάθε χώρας για τον 60ό διαγωνισμό της Eurovision. Η σημερινή περιήγηση ξεκίνησε με την επίσκεψή τους στο Wiener Stadthalle (το στάδιο που θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός) και στο επίσημο Euroclub στο Ottakringer Brauerei. Ανακοινώθηκαν επίσης και οι ημερομηνίες της Eurovision του 2016 που είναι στις 10, 12 (ημιτελικοί) και 14 Μαΐου (τελικός).

Πριν από λίγο έγινε και η κλήρωση για την διοργανώτρια Αυστρία, η οποία θα εμφανιστεί στην θέση 14 του τελικού της 23ης Μαΐου. Στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Reference Group με θητεία 2 ετών εκλέχτηκαν οι Aleksander Radic (RTVSLO, Slovenia), Emilie Sickinghe (AVROTROS, The Netherlands) και Nicola Caligiore (RAI, Italy). Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 17 Μαΐου στο Rathausplatz που βρίσκεται στην Βιέννη. Έγινε επίσης γνωστό πως οι καλλιτέχνες του τελικού θα μπαίνουν στη σκηνή μέσω μιας “μαγικής γέφυρας φωτός”. Μέχρι στιγμής έχουμε ακούσει τα 39 από τα 40 τραγούδια. Η τελευταία χώρα που απομένει είναι το Μαυροβούνιο, που θα παρουσιάσει την συμμετοχή του το Σάββατο 21 Μαρτίου.

Αντώνης Καρατζίκος

Φωτό: Marco Brey (EBU)

46 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελευταίο το Μαυροβούνιο τόσο καιρό τι έκανε; Τέλος πάντων σημασία έχει ότο σε λίγο καιρό ξεκινάει ο μεγαλυτερος μουσικός διαγωνισμός στον κοσμο.Καλη αρχή στην Ελλάδα μας!!!!!!!

    • Αν δεν κάνω λάθος είναι η υπεύθηνη δημοσίων σχέσεων της ΝΕΡΙΤ, Αρετή Καλεσάκη

  2. Συμφωνώ με τον Νίκο Χ’ … Δεν έχουμε πέσει πάρα πολύ στα στοιχήματα αλλά το τραγούδι μας δεν τραβάει στους ξένους…Χαμηλές προβολές και πολλά αρνητικά σχόλια…Άλλα τραγούδια που βγήκαν νωρίτερα έχουν περισσότερα από εμάς…Θεωρώ ότι δύσκολα θα περάσουμε και στον τελικό θα είμαστε από 15 και κάτω…Μακάρι να γίνει ένα θαύμα και να είμαστε εμείς όπου θα κάνουμε την έκπληξη!

  3. συγγνωμη αλλα εσεις τι περιμενατε οτι η μπαλαντα της κυριακου θα ερχοταν 1η στα στοιχηματα και οτι θα σαρωνε?η μηπως να ετοιμαζομαστε να φιλοξενησουμε του χρονου το διαγωνισμο?λοιπον για να σοβαρευτουμε αν για μενα καταφερει να περασει τελικο και απο κει παρει μια θεση στη πρωτη 15αδα το θεωρω ειλικρινα ευτυχες αποτελεσμα(τηρουμενων των αναλογιων παντα)ειδικα φετος που εχουμε μπουκωσει στις παλιακες αγγλοφωνες μπαλαντες και που η χωρα μας δεν ειναι και στα πανω της!και εν πασει περιπτωση βρε παιδια δεν στελνουμε και καμια τραγουδαρα δειτε επιτελους αντικειμενικα τα πραγματα μακρια απο σοβινισμους !!

  4. Η κυριακου ελεγε στο σταρ πως φαντάζεται την εμφάνιση της λαμπερη και γιατί να μην παρει θεση στη 5αδα…. Αν δεν παρακαλάει τον φωκα μερα νυχτα να την αναλαβει δεν πρόκειται να γινει κατι σπουδαίο…

  5. Μια χαρά θα τα παει η Ελλάδα μας. Την φάγατε. Είναι τόσος κόσμος που θα ακούσει για πρωτη φορά τα τραγούδια κατευθείαν στους Ημιτελικούς. Και αμα εχουμε λιγες προβολες; τι εγινε; χαλαρωστε ρε παιδια, μια χαρουμενη βραδια ειναι. Μην βιάζεστε κατευθείαν. Πωπω!

    • ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ!ΜΠΗΚΕ ΜΗΠΩΣ ΠΕΝΤΑΔΑ;ΟΧΙ.ΟΠΟΤΕ ΟΛΑ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ.

      • Ο μόνος λόγος που σταμάτησε την Πολωνία από το να χτυπήσει τετράδα πέρσι ήταν η εξευτελιστικά χαμηλή της θέση σε επιτροπές! Οπότε ναι τα views είναι ενδεικτικά της απήχησης (τουλάχιστον στο televoting)
        Όχι ότι θα μας ψηφίσουν οι επιτροπές φέτος εμάς…Υπάρχουν πολύ καλύτερα τραγούδια και ερμηνείες από το δικό μας πακέτο φέτος κατά τη γνώμη μου. Μακάρι να βγω ψεύτης!

    • Υπάρχει και το παράδειγμα της Ολλανδίας,που στα views ήταν πολύ χαμηλά,αλλά ήρθε δεύτερη στο televoting(και συνολικά)…Τα views δείχνουν τη τάση του κόσμου,αλλά δεν καθορίζουν το νικητή….

  6. Απλά η Κυριάκου είχε πραγματικά την “τύχη βουνό” να λαμβάνει μέρος σε μία χρονιά, στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετοχών είναι μπαλάντες. Και μάλιστα μπαλάντες από γυναίκες. Όπως ήδη έχει αναφερθεί, όταν υπάρχουν τόσα παρεμφερή κομμάτια, το “κλειδί” για να ξεχωρίσουν είναι οι προσεγμένες κι εντυπωσιακές παρουσιάσεις. Αν δουλέψει την εμφάνισή της, τότε αποκτά κάποιες ελπίδες για μία καλή θέση. Διαφορετικά, ακόμη και ο αποκλεισμός δεν είναι απίθανος. Γι’ αυτό το τραγούδι της Σουηδίας έγινε κατευθείαν φαβορί: Συνδυάζει σύγχρονο και δυναμικό ποπ ήχο με μία οπτικά τέλεια εμφάνιση, οπότε ήδη υπερέχει σε δύο τομείς έναντι των υπολοίπων. Πάντως, τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια δεν θυμάμαι διαγωνισμό τόσο “μονοδιάστατο” όσο τον φετινό… Εκτός από το 2009, όταν οι μπαλάντες ήταν επίσης πολλές, αλλά και πάλι όχι τόσες όσες οι φετινές.

  7. Ωχου τι φάγατε κάποιοι την Κυριάκου. Μια χαρά είναι το τραγούδι, μια χαρά το λέει και μια χαρά θα πάει. Και να μην τα πάει καλά όμως προσωπικά είμαι περήφανος γιατί είναι η πιο καλαίσθητη μουσικά και επί σκηνής συμμετοχή μας εδώ και πολλά χρόνια.
    Πραγματικά θα είχα κλείσει την τηλεόραση από ντροπή αν τον Μάιο στη σκηνή έβλεπα την Απέργη και το τραγούδι της.

  8. Ρε παιδία δηλαδή αν ειναι δυνατόν…
    Η Ελλάδα φέτος έχει μια πολυ αξιόλογη συμμέτοχη απο μια γυναίκα ποτ έχει πραγματικά τρομερή φωνή…
    Οτι υπάρχουν πολλές μπαλαντές ναι.αυτο ειναι αλήθεια αλλα καθε χώρα εχει κατι διαφορετικό να δείξει… φυσικά και θα τΑ παει καλα η Ελλάδα φέτος και πρέπει να το υποστηρίζουμε αυτο..
    Μπορεί 1η να μην βγούμε αλλα σίγουρα θα είμαστε σε πολύ καλύτερή θεση απο την περσινή και αυτή του 2012….
    και με το ‘‘Rise up ‘‘ λέγατε οτι είναι φαβορί και σίγουρα μες την 10 αλλα βλέπετε για ακομα μια φορά μέρα το 2012 με την ελευθέριου οτι τέτοια κομμάτια περνάνε απαρατήρητα..

    Ασ σταθούμε λοιπόν στην συμμέτοχη μας φετος και ας ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΎ..!!!

  9. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι γκρινιάζουν για τις πολλές μπαλάντες,εγω θέλω να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος απο τις περισσότερες συμμετοχές.Ο καλύτερος διαγωνισμός των τελευταίων ετών με πολύ όμορφα τραγούδια.
    Ξεχωρίζω:
    Σουηδία ,εκπληκτική παρουσίαση
    Νορβηγία,απίστευτο τραγούδι
    Αζερμπαιτζάν,πολύ δυνατή συμμετοχή
    Σλοβενία,με τρελαίνει η φωνή της
    Τσεχία,δυναμικό τραγούδι
    Βέλγιο,πρωτότυπος ήχος
    Γερμανία,φοβερή ερμηνεύτρια
    Εσθονία,το μεγάλο μου φαβορί
    Ισπανία,μελωδικότατο
    Ρουμανία,συγκινητικό
    Ιταλία,η δύναμη του κλασικού
    και Ελλάδα παρα το γεγονός ότι αρχικά ήμουν αντίθετος.
    Αλλά επίσης μου αρέσουν Λευκορωσία,Λετονία,Μάλτα και πολύ η Ελβετία.
    Σπάνια μου έχει συμβεί να μην μπορώ να ξεχωρίσω.
    Ορίστε ξέχασα και τη Ρωσία και την Ουγγαρία που μ´αρέσουν πάρα πολύ.

  10. αυριο ανακοινώνεται η σειρα εμφανισης των χωρων στους ημιτελικούς…εχω ένα προαίσθημα ότι θα εμφανιστούμε 2οι αμεσως μετα την μολδαβια που θα ανοιξει το διαγωνισμο…δεν ξερω ένα τετοιο Feeling!

    • ΘΑ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΟΥ 1ΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΑΙΣΘΗΣΗ!
      ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ,ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝ.ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ping pong;ΤΟΤΕ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΤΟ.ΟΥΤΕ ΑΣΧΟΛΙΟΝΤΟΥΣΑΝ, ΟΥΤΕ VIEWS, ΤΡΕΛΟ ΘΑΨΙΜΟ ΣΤΟ EUROVISION.TV.ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΑΝ ΧΤΕΣ.ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ 7ΟΙ.ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ ΜΕ ΚΑΛΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.ΦΩΚΑ ΑΝΕΛΑΒΕ!

      • marinek ο λουκας ηταν τελευταιος στο 2ο μερος και οχι στο 1!επισης το θετικο στο τραγουδι του λουκας ηταν οτι ηταν πρωτοτυπο και το μοναδικο στο ειδος του εκεινη τη χρονια γι αυτο και εκανε τη διαφορα!!φετος εχουμε μια ακομη αγγλοφωνη μπαλαντα αναμεσα σε τοσες αγγλοφωνες μπαλαντες!!οποτε ουτε τη διαφορα θα κανουμε ουτε αισθηση!το χω ξαναπει φετος επρεπε να παει η απεργη η σαγια!

      • ΚΑΙ ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ SHAYA ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ LIVE ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ.ΦΩΝΑΖΕ Η ΙΔΙΑ,ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΧΕΙΛΟΦΩΝΟ; ΠΑΝΤΩΣ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΕ ΤΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΑ ΤΟΠ ΤΩΝ EUROFAN ΣΤΟ YOUTUBE.ΟΠΟΤΕ Η ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΗΤΑΝ Η ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
        ΤΟ HEROES ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ,ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΩΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Ή ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΛΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ;

      • μαλιστα mrarinek!μπορει η σαγια και η απεργη να μην τραγουδησαν καλα στο Live αλλα ειχαν 3 μηνες μπροστα τους για προβες και βελτιωση!!επισης ειχαν ρυθμικα τραγουδια που φετος τα εχει ο διαγωνισμος αναγκη!και κατι ακομη δηλαδη οσοι ψηφισαν με βαση την ερμηνεια με την ιδια λογικη ουτε η καλομοιρα ουτε η ελευθεριου ουτε ο σαρμπελ επρεπε να ειχαν παει γιουροβιζιον λογω αθλιας ερμηνειας! αλλα…

      • ΚΑΙ ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ Η SHAYA KAI H ΘΩΜΑΗ ΑΝ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΣΤΗΝ EUROVISION.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΛΗ ΦΩΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΕΧΟΥΝ ΧΑΝΤΑΚΩΘΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ.ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΝΕΟΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ!

      • ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΡΜΠΕΛ ΚΑΙ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΤΕ.ΕΙΔΕΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ!

      • και καλυτερες να μην ηταν η διαφορετικοτητα των τραγουδιων τους θα συσπειρωνε περισσοτερο τους ψηφοφορους!ενω τωρα εχουμε μια κλασσικη παλιομοδοτικη μπαλαντα οπως και οι μισες χωρες!τι διαφορα να κανει??με ποια λογικη να ψηφισει καποιος ελλαδα οταν εχει ενα τραγουδι ξαναζεσταμμενο φαγητο και οταν υπαρχουν χωρες που του προσφερουν ωραιοτερα τραγουδια -σουπες?

      • a και οσον αφορα την καλομοιρα οι επιτροπες που σε καποιες χωρες ψηφισαν ανεπισημα βγηκε 5η οσο και αν σου φαινεται παραξενο κι αυτο διοτι ειχε ενα ευπεπτο καλοκουρδισμενο εθνοποπακι που τραβηξε την προσοχη!

      • Και για ποιο λόγο να ψηφίσει η επιτροπή ένα χιλιοφορεμένο έθνικ με κιτς παρουσίαση τύπου Σάγιας? Μπορεί να χτυπιέσαι όσο θες περί λάθος επιλογής Ελληνικού τραγουδιού όμως το Sunshine θα έιχε τα αποτελέσματα του Aphrodisiac. Όχι ότι το One Last Breath θα πάει καλύτερα…Μια από τα ίδια. Όταν δεν έχεις καλό Εθνικό Τελικό φαίνεται… (18% τηλεθέαση, ελάχιστες τηλεψήφοι). Εγώ σε χαίρομαι δηλαδή που με τέτοια απαίσια επιλογή τραγουδιών από το Mad κατάφερες να πορωθείς έστω και με ένα τραγούδι (κι ας είναι της Shaya!)

      • ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ 2008 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΣΕ 1 Η 2 ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ TELEVOTING.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΙΓΜΑ.

  11. γιατί πια δεν μπορούμε σαν Έλληνες να υποστηρίξουμε την συμμετοχή μας?Κάθε φορά την χαντακώνουμε!Δεν λέω καλό είναι να ασκούμε κριτική αλλά όχι και να τα ισοπεδώνουμε όλα….Αν το έστελνε άλλη χώρα αυτό το τραγούδι καλύτερη κριτική θα το κάνατε!ΕΛΕΟΣ!Επίσης τα στοιχήματα θα αλλάξουν πάρα πολύ τον Μάιο και αυτό το ξέρουμε όλοι,αυτό γίνεται κάθε χρόνο αφού εκείνο που μετράει είναι πως θα εμφανιστεί η κάθε χώρα τις βραδυές τον ημιτελικών και του τελικού!Άλλωστε οι πιο πολύ άνθρωποι, οι τηλεθεατές δηλαδή, εκέινες τις βραδιές βλέπουν για πρώτη φορά τα τραγούδια.Τέλος, όσον αφορά το video clip πολλά είναι τα τραγούδια που έχουν νικήσει στην eurovision αν και δεν είχαν video clip και πολλά είναι τα τραγούδια που έχουν στην δεκάδα και στην πεντάδα χωρίς να έχουν πολλά views και likes κτλ……Θα ήταν βέβαια ωράια να γυριστεί κι ένα video clip για την Ελλάδα απλά δεν είναι απαραίτητο.Πάντως θα ήταν καλό να μας πει ο ogae greece αν ξέρει αν θα γυριστεί video clip για την συμμετοχή μας ή όχι …για να ξέρουμε….

  12. Σορρυ αλλα την eurovision την βλεπουν καμια 150αρια εκατομμυρια ατομα ανα χρόνο. Είμαι βέβαιος οτι αποκλείεται απο αυτά τα 10 να έχουν ακούσει πριν το διαγωνισμό τα τραγούδια γι’ αυτό KEEP CALM. Θα τα πάμε σίγουρα τέλεια!

  13. Μετά από λίγες ημέρες στην πατρίδα της, η εκπρόσωπός μας στον 60ο διαγωνισμό τραγουδιού βρίσκεται στην Αθήνα και, πλέον, ξεκινάει την προσπάθειά της για να μπορέσει να πείσει τους Ευρωπαίους να της δώσουν το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
    «Θα υπάρχει πάρα πολύ πίεση, άγχος, τρεχάματα, πήγαινε – έλα… Δεν θα φεύγω από τα αεροδρόμια», είπε η Μαρία Έλενα, που στις 18 Απριλίου θα εμφανιστεί στο Άμστερνταμ, ενώ, λίγες ημέρες αργότερα, στο Λονδίνο.
    Παράλληλα, η εκπρόσωπός μας στη φετινή Eurovision θα «μοιράζεται» μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, καθώς θέλει να είναι και κοντά στην οικογένειά της. «Κάθε εβδομάδα θα είμαι Κύπρο – Αθήνα, Αθήνα – Κύπρο, αλλά δεν με νοιάζει, μου φτάνει να συνδυάζω το επαγγελματικό κομμάτι και το προσωπικό. Είναι μεγάλη ανάγκη να βλέπω τα παιδιά μου και τα παιδιά μου εμένα», συνέχισε η Μαρία Έλενα, ενώ, απαντώντας στις αρνητικές κριτικές που δέχθηκε το «One Last Breath», τόνισε πως ο καθένας έχει την γνώμη του και είναι σεβαστή.
    Στο μεταξύ, στο «μικροσκόπιο» των υπευθύνων έχει μπει το θέμα της σκηνικής παρουσίας και της χορογραφίας τον Μάιο, στη Βιέννη. «Σκεφτόμαστε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που παρουσίασα στον ελληνικό τελικό, αν κι εγώ υποστηρίζω την λιτότητα γιατί το κομμάτι είναι πολύ δυνατό και δεν θέλω να έχει αντιπερισπασμούς».
    «Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη! Έχω πάρα πολλά τρεχάματα, κάνουμε εντατικές πρόβες, προετοιμαζόμαστε για να κάνουμε μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Ευχόμαστε ότι θα μας ψηφίσουν και ότι θα είμαστε στην πρώτη πεντάδα, γιατί όχι;», είπε η τραγουδίστρια.
    Αποκαλύπτοντας πώς φαντάζεται την εμφάνισή της με το «One Last Breath» στη σκηνή της Eurovision, η Μαρία Έλενα ανέφερε: «φαντάζομαι ότι η εμφάνιση θα είναι λαμπερή, γεμάτη μελωδίες, πόνο και συναίσθημα… Σίγουρα έχω άγχος, είναι για όλους πολύ αγχωτικό».

  14. ΙΤΑΛΙΑ η ΕΣΘΟΝΙΑ ….προτιμω εσθονια αλλα αν δεν “δωσουν” το θεσμο στην ιταλια και φετος για να την καλοπιασουν οπως κανουν απο τοτε που επεστρεψε τοτε ποτε????? κατι απο ΓΕΡΜΑΝΙΑ του 10 θυμιζει το πραγμα…..

    οσο για την σουηδια…..ενταξει πρωτο φαβορι??????????χαχα γελαει ο κοσμος….σαχλοτραγουδο επαναλαμβανομενο που απλα εχει εξυπνη παρουσιαση.. ε και ???? φεστιβαλ τραγουδιου δεν ειναι??? μην τρελλαθουμε κι ολας …….

  15. Η κατάταξή μου για τον 1ο ημιτελικό (ΌΧΙ η πρόβλεψή μου)
    16.Finland
    15.Moldova
    14.Belarus
    13.Georgia
    12.Hungary
    11.Romania
    ———————
    10.Armenia
    9.FYROM
    8.Serbia
    7.Greece
    6.Russia
    5.Belgium
    4.Denmark
    3.The Netherlands
    2.Albania
    1.Estonia

  16. Και για τον 2ο (Λείπει το Μαυροβούνιο)
    1.Norway
    2.Slovenia
    3.Latvia
    4.Ireland
    5.Czech R.
    6.Sweden
    7.Lithuania
    8.Malta
    9.Azerbaijan
    10.Poland
    ———————
    11.Switzerland 🙁
    12.Cyprus
    13.Iceland
    14.Portugal
    15.Israel
    16.San Marino

    Η Ελβετία και η Κύπρος αδικούνται γιατί βρίσκονται σε έναν πολύ ποιοτικότερο ημιτελικό σε σχέση με τον πρώτο. Αν διαγωνίζονταν στον πρώτο ημιτελικό θα τις περνούσα στη θέση της Αρμενίας και των Σκοπίων μάλλον.

  17. To top 39 συνεχως αλλαζει! Μια εκτιμηση απο εμενα ειναι μεχρι στιγμης:

    1. SWEDEN
    2. ITALY
    3. ALBANIA
    4. RUSSIA
    5. SPAIN
    6. AUSTRALIA
    7. NORWAY
    8. ESTONIA
    9. GREECE
    10. AZERBAIJAN
    11. THE NETHERLANDS
    12. CHEZ REPUBLIC
    13. SLOVENIA
    14. MALTA
    15. SWITZERLAND
    16. IRELAND
    17. FRANCE
    18. ICELAND
    19. ISRAEL
    20. LATVIA
    21. GERMANY
    22. SERBIA
    23. CYPRUS
    24. FYR MACEDONIA
    25. UNITED KINGDOM
    26. ARMENIA
    27. POLAND
    28. AUSTRIA
    29. LITHUANIA
    30. ROMANIA
    31. DENMARK
    32. PORTUGAL
    33. BELGIUM
    34. GEORGIA
    35. SAN MARINO
    36. BELARUS
    37. HUNGARY
    38. MOLDOVA
    39. FINLAND

  18. Οσον αφορα τον 1ο ημιτελικο:

    1. ALBANIA
    2. RUSSIA
    3. GREECE
    4. ESTONIA
    5. THE NETHERLANDS
    6. DENMARK
    7. SERBIA
    8. ARMENIA
    9. ROMANIA
    10. FYR MACEDONIA
    11. GEORGIA
    12. BELGIUM
    13. MOLDOVA
    14. BELARUS
    15. HUNGARY
    16. FINLAND

  19. ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ,
    ΔΕΙΞΤΕ ΛΙΓΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΑ ΕΞΙΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ/ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΚΠΡΩΣΟΠΟ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ. ΓΙΑΤΙ,ΔΗΛΑΔΙ, ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΙ ΕΔΩ ΟΧΙ; ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ!!.

  20. Σαχλοτραγουδο το Heroes;;;;..Τι αλλο θα διαβασουμε!!..Μην ξεχναμε οτι εκτος απο διαγωνισμος τραγουδιου ειναι κ Εuro-Vision..ο νοων νοητω!!!..ο Mans ειναι καλυτερος στο live απο Εσθονια κ Ιταλια που υστερουν..Επισης,εχει την δυνατοτητα να χρησιμοποιησει οσα φωνητικα θελει!!..Κ αποτι βλεπω πλεον ειναι το 1ο φαβορι για την νικη..,κ στην τελικη εδω κερδισε το Αζερμπαιτζαν με ενα μετριο κομματι..

    • Υστερεί η Ιταλία στο live;;; Ζωντανά στο San remo ήταν 1000% καλύτεροι!! Εγώ πιστεύω ότι η μουσική και η ουσία θα νικήσουν το θέαμα!

  21. Dimitris δυστυχώς στη σημερινή εποχή έχουν χαθεί πολλά πράγματα και ένα από αυτά είναι και η αισιοδοξία. Ήμασταν μαθημένοι τα τελευταία χρόνια να πηγαίνουμε στη Γιουροβίζιον με μπουζούκια, τσιφτετέλια, και χωρευτικές εμφανίσεις. Μέχρι που πέρυσι καταλάβαμε πλέον ότι αυτή η συνταγή πλεόν δεν πολυαρέσει διότι η γιουροβίζιον θέλει πρωτοτυπία. Κάτι αντίστοιχο παρατήρησα και φέτος μα τα υποψήφια τραγούδια. Μόλις ακούσαμε Απέργη και Σάγια αμέσως οι περισσότεροι έλεγαν ότι αν πάμε με ένα απο τα δύο θα σαρώσουμε και σε συμμαζέυεται… Έλα όμως που στο live τα κομμάτια παρουσιάστηκαν με άσχημο τρόπο. Και επειδή οι έλληνες δεν ήμαστε συνηθισμένοι στο να στέλνουμε μπαλάντες θεωρούμε ότι η Μαρία Έλενα θα πατώσει, ενώ αν κέρδισε η Σάγια θα βγαίναμε πρώτοι (μέχρι και αυτο άκουσα). Γιαυτό αφήστε στην άκρη την απαισιοδοξία και ας στηρίξουμε τη συμμετοχή μας έστω μια φορά αληθινά.

  22. Υπάρχει video clip για το τραγουδι μας περαν αυτου στο εμπορικο κεντρο, 100%?? Ρωταω καθως το καναλι της eurovision στο youtube ηδη εχει προσθεσει την εμφανιση της στο eurosong 2015 :/

  23. Ααααααα τι χαρά, κάνουμε 40άδες!!!!!

    01) Italy
    02) Estonia
    03) Israel
    04) The Netherlands
    05) Slovenia
    06) Austria
    07) France
    08) Norway
    09) Czech Republic
    10) Germany
    11) Ireland
    12) Denmark
    13) Sweden
    14) Lithuania
    15) Romania
    16) Cyprus
    17) Switzerland
    18) Montenegro
    19) Hungary
    20) F.Y.R.O.M.
    21) Albania
    22) Australia
    23) Belgium
    24) United Kingdom
    25) Spain
    26) Iceland
    27) Greece
    28) Serbia
    29) Portugal
    30) Azerbaijan
    31) Georgia
    32) San Marino
    33) Armenia
    34) Latvia
    35) Russia
    36) Poland
    37) Malta
    38) Belarus
    39) Finland
    40) Moldova

  24. Ρε παιδια να ρωτησω κατι; Εαν επαναλειτουργησει η ΕΡΤ τον Απριλιο οπως λενε πως θα παμε Eurovision; Η ΕΡΤ δεν θα ειναι μελος της EBU. Εχει πλακα να γινει καμια βλακεια τωρα που ειμαστε ετοιμοι…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ