ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο Andreas Kümmert κέρδισε, η Ann Sophie πάει στη Βιέννη!

Το είδαμε και αυτό και μάλιστα στον εθνικό τελικό της Γερμανίας. Μετά από 3 γύρους ψηφοφορίας το τηλεοπτικό κοινό επέλεξε σαν νικητή και εκπρόσωπο της χώρας στη Βιέννη τον Andreas Kümmert με το τραγούδι Heart of stone. Όταν όμως ο νικητής ανέβηκε στη σκηνή δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την πρόκληση της Eurovision και παραιτήθηκε του δικαιώματός του. Έτσι νικήτρια ανακηρύχθηκε η δεύτερη της διαδικασίας Ann Sophie με το τραγούδι Black Smoke των Michael Harwood, Ella McMahon και Tonino Speciale που θα ακούσουμε στον τελικό του φετινού διαγωνισμού. Η ίδια η ερμηνεύτρια δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα πάει στην Αυστρία και απευθυνόμενη στο κοινό ρώτησε αν πραγματικά αυτή είναι η επιθυμία του κόσμου, για να λάβει το παρατεταμένο και ζεστό χειροκρότημα και να ερμηνεύσει για δεύτερη φορά το τραγούδι.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά, έστω και από σπόντα, που ο εκπρόσωπος της Γερμανίας θα είναι ο νικητής της ανοιχτής διαδικασίας εύρεσης νέων καλλιτεχνών και όχι ένας από τους καλλιτέχνες που επέλεξε η γερμανική τηλεόραση με εσωτερική διαδικασία.

Η βραδιά περιλάμβανε τρεις γύρους ψηφοφορίας. Στην αρχή οι 8 καλλιτέχνες, που συμμετείχαν ο καθένας με 2 τραγούδια, ερμήνευσαν το ένα κομμάτι τους και το τηλεοπτικό κοινό επέλεξε να συνεχίσουν οι Alexa Feser, Ann Sophie, Laing και Andreas Kümmert, οι οποίοι στη συνέχεια ερμήνευσαν το δεύτερο κομμάτι τους.

Στο επόμενο στάδιο έγινε η επιλογή τόσο των δύο επικρατέστερων καλλιτεχνών όσο και των δύο πιο αγαπημένων τραγουδιών του τηλεοπτικού κοινού, ανάμεσα στα 8 τραγούδια των 4 ερμηνευτών που είχαν προκριθεί στη δεύτερη φάση. Έτσι στην τελική φάση προχώρησε ο Andreas Kümmert με το τραγούδι Heart of stone και η Ann Sophie με το τραγούδι Black Smoke, τα οποία ήταν εξ αρχής κομμάτια με τα οποία οι ίδιοι είχαν λάβει μέρος στον εθνικό τελικό.

Καλεσμένοι στη βραδιά, την οποία παρουσίασε η Barbara Schöneberger, ήταν η νικήτρια της Eurovision 2014 Conchita Wurst και ο γερμανός τραγουδιστής Mark Forster.

Η Ann Sophie είναι 24 χρονών, γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στο Αμβούργο. Στην ηλικία των 4 ετών ξεκίνησε μπαλέτο ενώ από τα 14 της ήξερε ότι θέλει να γίνει τραγουδίστρια. Στα 20 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για σπουδές υποκριτικής στο Lee Strasberg Theatre & Film Institute. Παράλληλα ξεκινάει και η μουσική της καριέρα, με εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές ενώ κυκλοφορεί και τα πρώτα τραγούδια δικής της σύνθεσης. Το Σεπτέμβριο 2012 το πρώτο προσωπικό της album είναι γεγονός. Τρία χρόνια μετά επιστρέφει στο Αμβούργο και ξεκινάει η περιπέτεια της Eurovision. «Το να βρεις το μονοπάτι σου στη ζωή δεν είναι εύκολο. Δύο βασικοί κανόνες είναι πως είναι καλύτερο να είσαι ο εαυτός σου και να ακολουθείς την καρδιά σου. Είμαι ο εαυτός μου όταν είμαι μουσικός και είμαι η καρδιά μου όταν τραγουδώ», μας λέει η Ann Sophie.

Ας ακούσουμε το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη Γερμανία στη Eurovision 2015 αλλά και το τραγούδι που αρχικά επέλεξε το τηλεοπτικό κοινό.

Λουκάς Βλαβιανός

36 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η παρουσιαστρια του σοου ειπε κατα τη διαρκεια του Τελικου το εξης για τηνΕΛΛΑΔΑ: ”Και λοιπον τι εγινε και που συμμετεχει η Αυστραλια; επειδη δν ανηκει στην Ευρωπη;. Και η Ελλαδα δεν ανηκει αλλα συμμετεχει”……………τα σχολια δικα σας!

    • Δεν το πιστευω αυτο που ειπε η παρουσιαστρια για την χωρα μας.Πρεπει ο OGAE να παρεμβει.

      • ΛΕΜΕ ΟΤΙ Η EUROVISION ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ.ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΤΙΜΕS.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΝΕΡΙΤ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ EBU,ΑΠΟ ΤΟΝ OGAE.
        ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΦΕΡΕΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΑΞΗ!

  2. ΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΑΠΙΘΑΝΗΣ….ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ Κ Η ΛΕΞΗ…ΕΥΡΩΠΗ…ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ….ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΣΥΝΕΒΕΙ Ο OGGAE GREECE…ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ!!!!!

  3. Εύχομαι στον Andreas Kümmert να ζήσει χίλια χρόνια για την καλή πράξη που έκανε! Είμαι ενθουσιασμένος με το Black Smoke και την Ann Sophie! Πολύ ωραίο, συναυλιακό, ξεσηκωτικό κομμάτι και φοβερή performer!
    Μέχρι τώρα μου αρέσουν πολύ:
    1. Εσθονία
    2. Γερμανία
    3. Σλοβενία
    4. Ελβετία

  4. Μου αρέσει το τραγούδι… αρκετά… Λίγο φωνάζει αλλά οκ.. Αναφορικά με το σχόλιο της παρουσιάστριας ντροπή πραγματικά όχι σ’αυτή αλλά στις κυβερνήσεις που με την πολιτική που ακολουθούσαν τόσα χρόνια υποβίβαζαν την αξιοπρέπειά μας και ανεχόμαστε τώρα το χλευασμό των ξένων…

  5. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ…ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΘΕΜΑ…ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ…ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ…AIΣΧΟΣ!!

  6. Για την προσβολή της παρουσιάστριας με το πολιτικό της σχόλιο εις βάρος της Ελλάδας ουτε κουβέντα ε ; Γιατι δεν κάνετε κατι;

  7. Μονο αηδία για το σχόλιο της παρουσιάστριας με το μπέργκερ στο κεφάλι πραγματικά. Η νεριτ κλασσικα υπνος βαθυς. Το τραγουδακι αδιαφορο εως κακο

  8. Θέλω βίντεο για αυτό που λέτε. Βιντεο που να δείχνει ακριβως αυτο, οτι η Ελλάδα δεν ανήκει στη Ευρώπη κλπ. Γιατί εσείς αλλα λενε και αλλα καταλαβαίνετε πολλές φορες. Για χιούμορ λένε κάτι και το κάνετε δράμα. Βιντεο παρακαλώ, αλλιως χάνετε το δίκιο σας.

  9. polu metrio pws kako to tragoudi! den kserw den m aresei!! 5.5/10 ….twra gia to sxolio ths parousiastrias droph kai aisxos!kapoios prpei na paremvei!!

  10. Πολύ καλό τραγούδι. Από το πρώτο άκουσμα μου έμεινε. Από τα διαφορετικά τραγούδια φέτος που θα ξεχωρίσει πιστεύω.8/10
    1.Ιταλία
    2.Εσθονία
    3.Σλοβενία
    4.Ισπανία
    5.Γερμανία

    Όσον αφορά το περιστατικό δεν ξέρουμε κατ αρχήν αν ισχύει ή αν είναι ράδιο αρβύλα. Μη προτρέχουμε. Όταν επιβεβαιωθεί και αν υπάρξει απόσπασμα από το σημείο τότε να πούμε την άποψή μας. Και αν όντως ισχύει φυσικά και πρέπει να πάρουν θέση οι υπέυθυνοι.
    Πάντως πέρα αυτού του περιστατικού που δεν ξέρουμε αν έγινε, έχει δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα και ένας χλευασμός στην Ευρώπη για τη χώρα μας.Καταπατούν την αξιοπρέπεια μας όπου σταθούν κι όπου βρεθούν και έχουν επηρεάσει μεγάλη μερίδα των λαών της Ευρώπης. Λυπηρό και άκρως προκλητικό.

    • Etsi akrivws eipe…egw prwsopika to parakoluthisa xthes ton diagonismo..germanika katalavenw …!
      San parousiastria htan pantos poli kalh…alla to sxoleio htan…!

  11. Αρχικά να πω πως τον τελικό της Γερμανίας δεν μπόρεσα να τον δω και εάν όντως ισχύει πως η παρουσιάστρια έκανε τέτοιο σχόλιο θα έπρεπε να ντρέπεται και είναι ανιστόρητη και αγεωγράφητη! Αλλά επειδή δεν ξέρω αν έγινε δεν λέω περισσότερα.
    Όσο για το αποτέλεσμα, δεν το περίμενα πως θα ξαναπάει καλλιτέχνης από το “Clubconcert”. Ας τα καταργήσουν οι Γερμανοί τα μεγάλα ονόματα και ας κάνουν μόνο το Club Concert. Πάντως, το εν τέλει νικητήριο είναι ασύγκριτα καλύτερο από το Heart Of Stone. Και είναι και πολύ καλύτερο από το Jump The Gun φυσικά, που έχει και παράξενο τίτλο. Η αλήθεια όμως είναι πως θα ήθελα Faun και Fahreneidt τουλάχιστον στον 2ο γύρο, αν και δεν ξέρω πως το είπαν live.
    Η κατάταξή μου πάντως τώρα διαμορφώνεται ως εξής:
    1.Εσθονία
    2.Μάλτα
    3.Λετονία
    4.Ολλανδία
    5.Ιταλία
    6.Γερμανία
    7.Ιρλανδία
    8.Ισλανδία
    9.Ισπανία
    10.Λιθουανία
    11.Γαλλία
    12.Ελβετία
    13.Σερβία
    14.Σλοβενία
    15.Ουγγαρία
    16.Γεωργία
    17.Κύπρος
    18.Μολδαβία
    19.Δανία
    20.Λευκορωσία
    21.ΠΓΔΜ
    22.Φινλανδία
    (Την Ελλάδα σκόπιμα δεν την περιλαμβάνω για να είμαι πιο αντικειμενικός προς τις άλλες χώρες αλλά εάν την έβαζα, θα ήταν κάπου στην μέση)
    Συγχαρητήρια λοιπόν στην Γερμανία για το ενδιαφέρον τραγούδι και εύχομαι Καλή Επιτυχία! (αν και ομολογώ πως με μία δυσκολία, αλλά ας αφήσουμε εκτός την πολιτική από την Eurovision, όσο μπορούμε τουλάχιστον)
    Επόμενος “σταθμός” Πορτογαλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Για να δούμε…

  12. Δεν τρελάθηκα…Το περσινό τους μου άρεσε πολύ περισσότερο!
    6/10 και το #15 μου από τα 23 μέχρι τώρα!

  13. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ…ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΕ…ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ EUROVISION ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ…

    • Egw apo ta arketa pou 3erw..etsi eipe!
      Pantos dn borw na ktlavw..gt toso megalo kolima re file?H Ellada mia apo tis omorfoteres xwres tou kosmu..pou ola tis ta exei prosferei o theos..na tin katakrinun oloi..!Krima krima..

  14. Μεχρι στιγμής ετσι ειναι η κατατάξη μου! Απο Ελλαδα παρολο που η Σαγια δεν τραγουδησε καλα..θα προτιμουσα να μας εκπροσωπησει! Αλλα και η Μαρια Ελενα Κυριακου δεν με χαλαει!

    1. Ιταλία
    2. Ολλανδία
    3. Ισπανία
    4. Ελλάδα
    5. Εστονία
    6. Μάλτα
    7. Ελβετία
    8. Σλοβενία
    9. Γαλλία
    10. Ιρλανδία
    11. Σερβία
    12. Λεττονία
    13. Κύπρος
    14. Ισλανδία
    15. ΠΓΔΜ
    16. Λιθουανία
    17. Δανία
    18. Γερμανία
    19. Ουγγαρία
    20. Γεωργία
    21. Λευκορωσία
    22. Μολδαβία
    23. Φιλανδία

  15. My top 10
    1.Italy
    2.Malta
    3.Estonia
    4.Spain
    5.Moldova
    6.Netherlands
    7.Georgia
    8.Greece
    9.Germany
    10.Slovenia
    *H katata3h m einai me vash mono ta tragudia kai oxi ta live ..!

  16. Δεν μου άρεσε καθόλου! Βαρετό και αυτη…κατώτερη του τραγουδιού! Νομίζει οτι τραγουδά σαν την Whinehouse και την κοπιάρει ή ιδέα μου είναι ρε παιδιά? Τι να πει και η έρημη η παρουσιάστρια με την κου#%$%δα στο κεφάλι? Αυτά νομίζουν οι Γερμανοί για μας…αυτά λέει η άσχετη! Πρέπει όμως κάποιος να της την πει…Οι Έλληνες της Γερμανίας, ο Ελλάνικος OGAE…η ΕΒU, κάποιος φορέας έστω! Άπατο θα πάει το τραγούδι τους πάντως!

  17. Ποιοι νομίζουν ότι είναι οι Γερμανοί?!Αν γίνει κάτι και η Ελλάδα αλλάξει να δούμε πιος θα είναι έξω από την Ευρώπη!Όλη την Ευρώπη την κάνατε μην πω κι εγώ και από την άλλη να μας κρίνετε.Συγγνώμη τώρα αλλά είναι Διαγωνισμός Τραγουδιού όχι ποια χώρα είναι καλύτερη εξώ από τον διαγωνισμό!

  18. Το τραγούδι που από σπόντα θα καταλήξει στη Βιέννη θεωρώ ότι είναι καταλληλότερο ως συνολικό “πακέτο”. Κακώς ο νικητής άφηνε να εξελίσσονται τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες με τον ίδιο υποψήφιο αν δεν ήταν διατεθημένος να συμμετέχει στη Eurovision. Kάποιες χιλιάδες κόσμου πλήρωσαν χρήματα για να τον στηρίξουν.

    Όσο για τα σχόλια της παρουσιάστριας, αν έγιναν, δεν με ενοχλούν καθόλου. Αφενός η αξιοπρέπεια ενός κράτους δεν θίγεται από σχόλια σε ελαφρά ψυχαγωγικά show (αν φτάνει να θίγεται από τέτοια, τότε μάλλον οι ίδιοι την έχουμε ήδη υποβιβάσει), αφετέρου αν θυμηθούμε το δικό μας “χιούμορ” για Γερμανούς, Βρετανούς, Αμερικάνους κλπ στην ελληνική τηλεόραση, θα δούμε ότι έχουμε πει πολύ χειρότερα και πράγματα κατά καιρούς (θυμηθείτε μόνο σχόλια Λαζόπουλου, Ελληνοφρένειας, ΑΜΑΝ κλπ). Μην είμαστε λοιπόν επιλεκτικά και υποκριτικά “εθνικά” ευαίσθητοι.

  19. Το τραγουδι της Γερμανιας ειναι μετριο και αρκετα μονοτονο. Οσο για το σχολιο της Γερμανιδας παρουσιαστριας ειναι οντως προσβλητικο αλλα δεν ξερουμε αν το ελεγε για πλακα η το εννουσε. Επισης δεν μου αρεσει που καποιοι λενε οτι θελουν ελευθερια στον τυπο και μετα βριζουν την παρουσιαστρια για το σχολιο της και την Γερμανια ενω στην Ελληνικη τηλεοραση που καποιοι παρουσιαστες σχολιαζουν με κακα λογια τους Αγγλους, τους Γερμανους, τους Αμερικανους, τους Αλβανους κτλ και μερικες φορες μαλιστα χειροτερα απο της Γερμανιδας παρουσιαστριας να υπαρχει ακρα του ταφου σιωπη. Οσο για εσας που θελετε το OGAE Greece να παρεμβει για αυτο το ζητημα να ξερετε οτι το OGAE Greece ειναι σωματειο θαυμαστων της Eurovision και οχι ο ΟΗΕ για να αναλαβει αυτο το πραγμα. Η μονη που θα παρεμβει για αυτο το ζητημα ειναι μια απο τις 2 δημοσιες τηλεορασεις της Γερμανιας και μονο αυτη θα αποφασισει τι θα κανει. Εγω δεν ειμαι με καμια πλευρα. Αυτα τα ολιγα…

  20. Το τραγούδι μου αρέσει αρκετά…7.5/10 του βάζω γι’ αρχή. Όσον αφορά το σχόλιο της παρουσιάστριας για την Ελλάδα το βρίσκω απλώς απαράδεκτο και απορώ γιατί δεν παίρνει κανείς θέση από την Ελλάδα. Έχουμε καταντήσει ένας λαός με τρομερή ιστορία, κουλτούρα και πολιτισμό να μας ξεφτιλίζουν συνεχώς…πραγματικά ντροπή!!!

  21. Ένα απλώς ο.κ. τραγουδάκι, δεν με συνεπήρε… Από το νικητήριο Heart of stone το προτιμώ, αλλά και πάλι ούτε κρύο ούτε ζέστη! Εννοείται καμία σχέση με το περσινό έξοχο και πολύ αδικημένο Is it right… Πολύ καλή και ιδιαίτερη η ερμηνεύτρια φωνητικά, αλλά έχει αυτό το ψυχρό γερμανικό στιλάκι που αντιπαθώ, σαν μελωδία εύηχη, αλλά επαναλαμβανόμενο – μονότονο ως σύνολο και κάπως καταντά κουραστικό, σου μένει, αλλά δεν ξεχωρίζει… Δυστυχώς, δεν επιλέχθηκαν ούτε τα 2 αριστουργήματα από Fahrenhaidt, ούτε το Hörst du die Trommeln από Faun που είχα ξεχωρίσει και σκανδαλωδώς κόπηκαν από την πρώτη φάση, θα τα πήγαιναν περίφημα στη Βιέννη (κι όχι τίποτα δεν ανέβηκαν ακόμα κάπου να τα παρακολουθήσουμε…), αλλά με τη ‘frau’ Ann Sophie δεν τους βλέπω να καταφέρνουν πολλά, τελικό κι αν! Για αρχή 5,5/10

  22. Πρέπει να ευγνωμονούμε τον κυριούλη με το βαρετό κομμάτι του που παραιτήθηκε, κι έτσι θ’ ακούσουμε και θα δούμε ένα πραγματικά ωραίο τραγούδι στη Βιέννη! Όσον αφορά στο σχόλιο της κυράτσας για την Ελλάδα, απλά…ΘΛΙΨΗ!!!

  23. Πολύ μέτριο… δεν με τρέλανε! Η κατάταξη μου:
    1. Εσθονία
    2. Σλοβενία
    3. Ισπανία
    4. Ιταλία
    5. Ελλάδα
    6. Ιρλανδία
    7. Μάλτα
    8. Λετονία
    9. Ελβετία
    10. Γερμανία
    11. Λιθουανία
    12. Ολλανδία
    13. Δανία
    14. Ισλανδία
    15. Σερβία
    16. Ουγγαρία
    17. Λευκορωσία
    18. Κύπρος
    19. Μολδαβία
    20. Γαλλία
    21. Γεωργία
    22. Σκόπια
    23. Φινλανδία

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ