ΑΛΒΑΝΙΑ: Δεν θα ταξιδέψει το Diell στη Βιέννη! “I’m Alive” η νέα συμμετοχή! (updated)

H Elhaida Dani, νικήτρια του 53ου Festival ii Kenges αιφνιδίασε του fans του διαγωνισμού με την ανακοίνωση που ανέρτησε χθες απόγευμα στην προσωπική της σελίδα στο Facebook. Μέσω αυτής σπεύδει να ενημερώσει πρώτη το κοινό της χώρας για αυτό που θα ακολουθήσει και μέσω επίσημης ανακοίνωσης του κρατικού καναλιού RTSH. Το τραγούδι Dieli (Ηλιος) που κέρδισε την φετινή εθνική επιλογή, δεν θα διαγωνιστεί στην 60η Eurovision τον Μάιο στη Βιέννη. Ο στιχουργός του τραγουδιού απέσυρε για προσωπικούς λόγους την άδεια να χρησιμοποιηθεί το τραγούδι, παρά το γεγονός ότι είχε κερδίσει το Festival ii Kenges.
Σεβόμενη την επιθυμία του δημιουργού και έπειτα από συμφωνία με το RTSH η Elhaida Dani ως νικήτρια του διαγωνισμού θα αναζητήσει νέο τραγούδι προς αντικατάσταση του Dieli.
Στο σημείο αυτό να ευχηθούμε καλή τύχη στην εκπρόσωπο της γείτονας χώρας. Η Αλβανία συμμετέχει από το 2004 στο διαγωνισμό και η καλύτερή βαθμολογική στιγμή της είναι οι 146 βαθμοί που συγκέντρωσε το 2012 η Rona Nishliu με το Suus.

ΥΓ. Σύνφωνα με νεώτερες εξελίξεις , όπως έγραψε πριν από λίγο και το eurovisiontv αλλά επιβεβαίωσε και το επίσημο Αλβανικό κρατικό κανάλι RTSH, το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Elhaida στη Βιέννη, έχει τίτλο I’m Alive και είναι μια δημιουργία του συνθετικού ντουέτου Zzap & Chris με καταγωγή από το Κόσοβο. Νεώτερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

[youtube id=”ksuh4aGu8Vk” width=”600″ height=”350″]

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φοβερή απώλεια …δεν αντέχεται αυτό ! Πως θα ζήσουμε χωρίς αυτό το μουσικό αριστούργημα από την Αλβανία ;

  2. Egw pali pistevw oti kai me to Diell 15a tha ebena sigura…etsi kai allios dn eixame akusei tin Eurovision Version pou tha htan 3a lepta..opote tha aferusan kapoia komatia…!
    Telos panton..euxome na exei ena kalo kommati..dioti einai poli omorfh kopela kai fwnara!

  3. αλλαγη?? κριμα! προσωπικα η συμμετοχη της αλβανια φετος ηταν αρκετα συμπαθης σε εμενα! ελπιζω το i’am alive να ναι ακομα καλυτερο!!!!(ποτε θα το ακουσουμε;;;)

  4. Εγώ προσωπικά το θεωρούσα αξιοπρεπές το Diell. Όχι ότι δεν έχουμε ξανακούσει τέτοια στην Eurovision, αλλά ήταν αρκετά καλό, τουλάχιστον στην αρχική του (αλλά και στην τελευταία τελικά) μορφή του. Ελπίζω το I’m Alive να είναι καλύτερο.

  5. Γραφικότητες αυτές οι δικαιολογίες για δήθεν αλλαγή τραγουδιού εξαιτίας διαφωνιών του συνθέτη, για ηλίθιους μας έχουν; τόσο καιρό το σκεφτόταν ο συνθέτης; Δημοσιοποιούν ένα τραγούδι και επειδή δεν έχει απήχηση αποφασίζουν ξαφνικά να το αλλάξουν! ντροπή και αίσχος!

  6. Δε συμφωνώ οτι η Αλβανία δεν έχει στείλει ωραία τραγούδια! Αγαπημένο μου του 2009 “Carry me in your dreams”, άσχετα που δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεοε λόγω κακού ήχου και απειρίας της κοπέλας κλπ. επίσης τα τελευταία χρόνια η Αλβανία στέλνει αξιοπρεπή τραγούδια, άλλο που δεν είναι ως επί το πλείστον για νεανικό κοινό. Φαίνεται όμως οτι σέβεται το θεσμό και στέλνει φωνάρες. Όσο για την απόσυρση του τραγουδιού θεωρώ οτι κάτι παίχτηκε. Επιτρέπεται να αλλάζει το τραγούδι τελείως; Θυμάμαι με του Σαν Μαρίνο εκείνο με το facebook είχε αλλάξει λόγω πνευματικών δικαιωμάτων και μόνο κάποιους στίχους. Επίσης της Λευκορωσίας είχε αλλάξει πάλι στίχους το 2012 νομίζω λόγω οτι λεγόταν αρχικά “I am bellarussian” και δεν επετράπη από τους κανονισμούς της χώρας. Αλλά να αλλάξει τελείως τραγούδι, έχει ξανασυμβεί; Δε θα έπρεπε να γίνει πάλι διαγωνισμός;

  7. Νωρίς το κατάλαβαν ότι αυτό το ασταμάτητο μπλαμπλαμπλαμπλαμπλα, χωρίς μοτίβα, δεν μπορεί να μαζευτεί και να γίνει ελκυστικό, διαγωνιστικό τραγούδι…

  8. kala kanoun k to allazoun oi alloi pws kanoun allages… k h kupros prepei na to kanei auto se ola ta polls alvania k kupros pato einai … an theloun mia a3iologh thesh kala kanoun

  9. Δεν ήμουν και ξετρελαμένος με το συγκεκριμένο τραγούδι, κλασική φεστιβαλική μπαλάντα, οπότε ούτε κρύο ούτε ζέστη για την αλλαγή του, μπορεί να βγει και σε καλό… Η ερμηνεία της εξαιρετική, μιας και είναι φωνάρα η κοπέλα και ελπίζω το νέο κομμάτι να είναι καλού επιπέδου. Πάντως κακά τα ψέματα ύποπτος ο λόγος αλλαγής του νικητήριου και δεν πολυπείθει, μιας και ο δημιουργός αν είναι δυνατόν να μην ήξερε ότι θα πάει Eurovision το κομμάτι του, ποιοί είναι πιο οι προσωπικοί λόγοι που ανέκυψαν στο μεσοδιάστημα?!?! Προφανώς είδαν ότι δεν πολυαρέσει το τραγούδι… Τέλος πάντων εύχομαι να βρει η Αλβανία ένα ξεχωριστό, ελπίζω εναλλακτικό κομμάτι πιο up tempo!

  10. ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΘΑ ΠΩ!ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ 2012 ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΛΑ ΥΣΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ!

  11. Αν και μου αρεσε το τραγουδι της Αλβανιας πιστευω με την φωνη που εχει η κοπελα αδικηθηκε λιγο γιατι ειναι για πιο ψηλα επιπεδα…
    Μου αρεσαν οι συμμετοχες της Αλβανιας το 2008 2009 2010 2012 και λιγο περσι…!

  12. απο τις χειροτερες χωρες του θεσμου…Παντα στελνει απαισιες μπαλαντες…Ακομα και το 2012 ηταν καρακιτσαριο συμμετοχη…

  13. Ένα αδιάφορο τραγούδι από μια φωνάρα και κουκλάρα!! Καλά κάνουν και το αλλάζουν, ελπίζω το I’m Alive να είναι πολύ καλύτερο…

  14. Το 1978 στην Ελλαδα επιλεχθηκε να μας εκπροσωπησει η Αννα Βισση με το Κυριος Νομπελ αλλα μετα από ενσταση του Ρομπερτ Ουολλιαμς εγινε 2ος διαγωνισμος και επιλεχθηκε και πηγε τελικα η Τσανακλιδου με το Τσαρλυ Τσαπλιν. Το 1984 επιλεχθηκε να ποει ο Θεμης Αδαμαντίδης με το 45 κοπελιες αλλα επειδή μετα την επιλογή ειδαν ότι ηταν μαπα αποφασισε η τοτε ΕΡΤ παλι να μην παμε όπως και εγινε καθολου. Αυτά για τους απορημενους και εκπληκτους.

  15. i elhaida nikitria tou voice 2013 italia na ta leme kai auta emena fetos den tha mou kani ekpliksi na tin psifisoun ta krati tis giougkoslavias alla kai notia kai ditika tis europis mia xara tis ekatse

  16. Δεν έχει υπάρξει άσχημη συμμετοχή της γειτονικής μας χώρας μέχρι σήμερα! Όλες είχαν το δικό τους στυλ, και πιστεύω πως θα πήγαινε καλά φέτος! Μακάρι η αλλαγή να βγει σε καλό!!! Καλή επιτυχία!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ