ΔΑΝΙΑ: Οι συμμετοχές του Melodi Grand Prix 2015!

Λίγο νωρίτερα από την προγραμματισμένη σημερινή ανακοίνωση έγιναν γνωστές οι συμμετοχές του φετινού Dansk Melodi Grand Prix, καθώς από λάθος παρέλαβαν λίγες ημέρες νωρίτερα το επίσημο cd όσοι είχαν κάνει προπαραγγελία.  Ανάμεσα στους δημιουργούς των τραγουδιών συναντάμε πολλούς γνώριμους από το διαγωνισμό της Eurovision.

Οι φετινές συμμετοχές λοιπόν είναι:

1. Tina & René – Mi Amore (Thomas G:son & Henrik Sethsson)

[youtube id=”ks3gOQSYse8″ width=”600″ height=”350″]

2. Anne Gadegaard – Suitcase (Mickey Skeel & Magnus Funemy)

[youtube id=”6Np0x0BcsSk” width=”600″ height=”350″]

3. Babou – Manjana (Thomas Sardorf, Karen Rosenberg, Lasse Lindorf, Daniel Rothmann, Johannes Loeffler & Mathias Zürkler)

[youtube id=”EWBHee01LpE” width=”600″ height=”350″]

4. Cecilie Alexandra – Hotel A (Marcos Ubeda, Bobby Ljunggren & Kristian Lagerström)

[youtube id=”IjJKiaEjJnI” width=”600″ height=”350″]

5. Anti Social Media – The Way You Are (Remee & Chief1)

[youtube id=”ShzpeIfi1mM” width=”600″ height=”350″]

6. Julie Bjerre – Tæt på mine drømme (Lise Cabble, Maria Danielle Andersen & Jacob Glæsner)

[youtube id=”L92AmzWVinQ” width=”600″ height=”350″]

7. Andy Roda – Love Is Love (Andy Roda & Maria Hammer-Jensen)

[youtube id=”EeXW3ouArdk” width=”600″ height=”350″]

8. Sara Sukurani – Love Me, Love Me (Sara Sukurani, Robert Uhlmann, Alexander Papaconstantinou & Arash)

[youtube id=”2uz7QjKaF_4″ width=”600″ height=”350″]

9. Marcel & Soulman Group – Når veje krydses (Marcel Gbelke, Jeanette Christiansen & Bjarne List Nissen)

[youtube id=”A2Bqjkuwf9Q” width=”600″ height=”350″]

10. World of Girls – Summer Without You (Daniel Calvin, Rune Braager & Martin Fliegenschmidt)

[youtube id=”7uNdRdu8yYA” width=”600″ height=”350″]

Οι Marcel και Andy Roda ήταν στα φωνητικά του Basim στον περσινό διαγωνισμό της Κοπεγχάγης. Η Anne Gadegaard εκπροσώπησε τη Δανία στον πρώτο διαγωνισμό Junior Eurovision το 2003 όπου ήρθε 5η σε 16 συμμετοχές.

Ο Remee είναι παραγωγός και μουσικός που έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα παγκοσμίως καθώς και με Έλληνες καλλιτέχνες ενώ ήταν συνδημιουργός της συμμετοχής της Γερμανίας το 2008 και της Δανίας το 2012. Ο Ελληνοσουηδός Bobby Ljunggren έχει συμμετάσχει πάρα πολλές φορές στη Eurovision (Σουηδία 1995, 1998, 2006, 2008, 2010, Λιθουανία 2005), όπως και ο Σουηδός Thomas G:son (Σουηδία 2001, 2006, 2012, Νορβηγία 2007, Ισπανία 2007, 2012, 2015, Δανία 2010, Γεωργία 2013). Ο Arash ήταν συνδημιουργός της Αζέρικης συμμετοχής του 2009. Ο Alexander Papaconstantinou έχει συμμετάσχει με Ελλάδα (2007), Αζερμπαϊτζάν (2009) και Κύπρο (2012). Η Lise Cabble έχει συμμετάσχει ως δημιουργός με τη Δανία (1995, 2011, 2013). Ο Marcos Ubeda συμμετείχε με τη Σουηδία το 1999 και 2002.

Ο Τελικός της Δανίας θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου.

Αλέξανδρος Λιάπης

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το καλύτερο τραγούδι τους είναι το ντουέτο αλλά θυμίζει απίστευτα την συμμετοχή τους το 2010 με το in a moment like this. Είναι σχεδόν ίδια αν τα προσέξετε μόνο που το Mi Amore είναι λίγο χειρότερο. Για αυτό θα προτιμούσα να μην ξαναστείλουν κάτι τόσο ίδιο. Το αμέσως καλύτερο είναι της Sara αλλά μου φαίνεται πολύ περίεργη στροφή της Δανίας σε ανατολικά ακούσματα. Αλλά από το να στείλει παρομοιότυπα καλύτερα αυτό.

  2. Σήμερα γίνεται λοιπόν και η κλήρωση. Πρώτα θα γίνει μία κλήρωση σε ποιον ημιτελικό θα μπει κάθε χώρα. Και μετά θα γίνει μία δεύτερη κλήρωση για να αποφασιστεί για κάθε χώρα αν θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό ή στο δεύτερο μισό του ημιτελικού της. Δεν ξέρω αν θα γίνει κληρωση και για τα μισά του τελικού για της Big 5 αλλά νομίζω πως είναι σίγουρο ότι για άλλη μια χρονιά οι διοργανωτές θα επιλέξουν σε ποια θέση θα εμφανιστεί η κάθε χώρα εκτός από την Αυστρία που θα αποφασιστεί με κλήρωση.

  3. O Remee έχει γράψει και τη συμμετοχή της Δανίας το 2012 αλλά δε νομίζω ότι η φετινή πρόταση λέει πολλά αν και προβάλλεται ήδη ως από τα φαβορί από τη Δανέζικη τηλεόραση! Το Love me Love me έιναι ένα ξεπερασμένο εθνο-ποπ που θα έκανε επιτυχία πριν από καμιά δεκαετία! Μου θυμίζει τραγούδια των antique και συγκεκριμένα το κουπλέ μοιαζει πολυ με το “Μέρα με τη Μερα” ! Ως προς τη συμμετοχη “In a moment liket this” Vol 2 θα ήταν λάθος να το στείλουν , ξερουμε γιατί – καλό πάντως- Έχω ξεχωρίσει τις 3 κοπέλες Cecilie , Αnne και Julie ενώ και ο 3ος στο X factor 2011 Βabou είναι ανάμεσα στα φαβορί! Ψηφίζω μια από τις 3 κοπέλες , προτιμώ τη Cecilie !

  4. Ξεχωρίζω το Suitcase το οποίο νομίζω ότι είναι το καταλληλότερο για την εκπροσώπηση της Δανίας, αλλά και το Mi Amore, άσχετα αν είναι ”ξαναφορεμένο”. Σε καμία περίπτωση, όμως, δε θα ήθελα το Love Me, Love Me, είναι ξεπερασμένο και χιλιοακουσμένο.

  5. λοιπον
    mi amore: μου θυμιζει πολυ “in a moment like this”αν παει θα χαντακωθει διοτι μεσα σε 4-5χρονια η ιδια χωρα σκοπευει να στειλει τραγουδι στο ιδιο κονσεπτ
    Suitcase:πολυ ωραιο κι σιγουρα μπορει να προβληθει απο τα ραδιοφωνα!αρκετα καλοδουλεμενο μπορει να φερει τη δανια ξανα στη πρωτη 10αδα,ειναι πιασαρικο!
    Manjana:ενα μετριο ποπ κομματι αβεβαιη η τυχη του!μαλλον αν επιλεγει θα πατωσει
    Hotel A:αν κι ωραιο καταντα μονοτονο,θα ξεχαστει!
    The Way You Are:μου θυμιζουν λιγο ρουμανια 2011,καλουτσικο οχι κατι τ ιδιαιτερο!
    Tæt på mine drømme:ομορφη κοπελα δεν μου αρεσει το κομματι τοσο ομως!
    Love Is Love:ακομα ενα μετριο προς κακο ποπ με ηλεκτρο στοιχεια,πατος…αν επιλεγει
    Love Me, Love Me:αρας?παπακωνσταντινου?λογικο να μυριζει ανατολη κι μεσογειο! μου αρεσει αρκετα ειναι κατι που η δανια δεν εχει επιχειρησει να στειλει παλι,θα στηριχθει πολυ απο τις χωρες της σκανδηναβιας,λογω συμμαχιων κι θα λαβει πολλους ψηφους απου τις νοτιοτερες χωρες κι ανατολυκοτερες…λειπουν εξαλλου τετοια καλοδουλεμενα κομματια,εθνοποπ απο το θεσμο! κι ειναι κι πιασαρικο,μπορει να βρεθει ψηλα!
    Når veje krydses:το βαρεθηκα αν επιλεγει νομιζω θα πατωσει
    Summer Without You:μετριο ποπ! αβεβαιο το που μπορει να φτασει!
    συνοψιζοντας προτιμω για τη δανια το 2 η το 8 και σε δευτερη μοιρα με πολλες επιφυλαξεις το 1!

    • Και εγώ προτιμώ να δούμε κάτι διαφορετικό από την Δανία αλλά δεν νομίζω ότι θα στηριχτεί από Σκανδιναβία ούτε από ανατολή και νότο με το love me love me. Όπως δεν υποστηρίχτηκε η Νορβηγία το 2012 ούτε το ΗΒ το 2005. Όσες βόρειες χώρες πήγαν να μιμιθούν τον νότο και την ανατολή δεν είδαν καμιά ανταπόκριση ούτε από συμμάχους ούτε κανέναν. Νομίζω πως καλύτερη τύχη θα έχουν δυστηχώς με την πεπατημένη ενώ το αμέσως επόμενο καλύτερο για αυτούς είναι το suitcase.

    • Μπα… δεν νομίζω… Δεν το έκανε παλιότερα γιατί να το κάνει τώρα…. Μπορείς να το δεις live στο eurovisiontv

  6. Όσο αφορά τα στοιχήματα η Κύπρος ανέβηκε κατά μία θέση (13η) ενώ ανέβηκε η Φινλανδία 2η και εριξε την Ελλάδα στην 5η θέση

  7. Εμφανιζόμαστε στον πρώτο ημιτελικό στο πρώτο μισό…. Big 5 που ψηφίζουν σε εμάς είναι Αυστρία, Ισπανία Γαλλία

  8. Απογοητεύτηκα από τη Δανία φέτος. Δεν βρίσκω κάποιο κομμάτι που να με εντυπωσιάζει. Ασφαλώς δεν είναι άσχημα τραγούδια, έχουν όλα ενδιαφέρον μουσικά αλλά δεν ξέρω άν κάποιο θα έχει όντως καλό αποτέλεσμα στην Eurovision. Συγκεκριμένα:
    Mi Amore: Νομίζω ότι είναι το καταλληλότερο όμως “φωνάζει” 90s. Μου θύμισε προσωπικά για κάποιο λόγο το νικητήριο του 1990 Insieme:1992
    Suitcase: Είναι ραδιοφωνικό κομμάτι και φαίνεται πως πλέον αυτά έχουν πέραση. Όμως προσωπικά δεν μου αρέσει ένα τραγούδι να ασχολείται με ένα suitcase, όμως πιθανότατα μπορεί να εγγυηθεί αποτελέσματα “Cheesecake” (που ούτε αυτό μου άρεσε)
    Manjana: Αυτό το κομμάτι μου αρέσει πολύ προσωπικά, και μάλλον θα το ψήφιζα. Δεν είναι κάτι νέο μουσικά αλλά είναι ευχάριστο και είναι και στα δανέζικα, που έχουμε χρόνια να τα ακούσουμε στο διαγωνισμό, εκτός του τίτλου βέβαια.
    Hotel A: Με άφησε εντελώς αδιάφορο….
    The Way You Are: Μια από τα ίδια με το προηγούμενο…
    Tæt på mine drømme: πρωτότυπο δεν το λές αλλά είναι ωραίο σαν άκουσμα και μπορεί να παίξει και στο ράδιο ενώ στα συν του βάζω ότι είναι και αυτό στα δανέζικα. Όμως αισθάνομαι ότι αν τελικά είναι το νικητήριο στη Βιέννη θα δείχνει πολύ άδειο σκηνικά, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ μακρινό ακόμα…
    Love Is Love: Ας σταματήσει επιτέλους αυτός ο “πακτωλός” από τραγούδια europop/eurodance που προσπαθούν να πρωτοτυπήσουν αλλά καταλήγουν να είναι το ένα πιο κοινότυπο από το άλλο. Και παράκληση, ας περιοριστεί λίγο η λέξη love. Εδώ και 60 χρόνια την έχουμε σκυλοβαρεθεί αυτή τη λέξη. Αν συνεχιστεί αυτό στο τέλος θα προτιμώ το Suitcase και το Cheesecake.
    Love Me, Love Me: Έχω πεί ότι μου αρέσει η ethnopop αλλά έλεος αυτό το κομμάτι είναι πολύ δεύτερο. Εκτός του ότι δεν είναι ethnopop γιατί αυτά δεν είναι παραδοσιακά εθνικά στοιχεία της Δανίας. Και η ιστορία της Eurovision έχει δείξει ότι αν μια χώρα δανείζεται τραγούδια από άλλες δεν πάει καλά. Π.χ. Stay 2012 (26/26) και Touch My Fire 2005-που το θεωρώ και πολύ καλύτερο από το Love Me Love Me (22/24). Kαι είπαμε όχι άλλο “love”.
    Når veje krydses: Αυτό είναι σε πιο jazzy κατάσταση και αν και δεν μου αρέσει το στυλ προσωπικά είναι ένα καλο κομμάτι είναι στα δανέζικα, που όπως είπα έχουμε πολλά χρόνια να ακούσουμε και είναι και στο στυλ της Δανίας (π.χ. Talking To You 2005-9η θέση) και σίγουρα πολύ περισσότερο από την δήθεν ethnopop και μάλιστα δεύτερης διαλογής….
    Summer Without You: Η εποχή των girl groups έχει τελειώσει εδώ και καιρό και επιπλέον το τραγούδι δεν μου αρέσει καθόλου. Προσωπικά θεωρώ ότι ακόμα και το “Breaking My Heart” του Σαν Μαρίνο από την Junior μάλιστα, είναι καλύτερο από αυτό….

  9. Προτιμώ της Cecilie, γιατί πολύ απλά είναι πιασιάρικο και η παραγωγή του είναι αρκετά πρωτότυπη. Οι safe, ξανακουσμένες επιλογές είναι προφανείς, το Mi Amore και το Love Me, Love Me. Γενικά τα τραγούδια, χωρίς να είναι εντελώς χάλια, υστερούν λίγο ως προς την πρωτοτυπία και την φρεσκάδα. Είναι πράγματα που τα έχουμε ακούσει πολλές φορές και θα τα ακούσουμε ξανά.

  10. Cecilie με ένα καλό live!Τέλη Μαΐου μια θα ακούγεται πολύ ευχάριστα τόσο καλοκαιρινό τραγούδι.

  11. My top 5:
    1.Love me love me: Θα ηθελα να πάει αυτο. μου αρέσει αρκετα ο ηχος και γενικα τετοιου ειδους κομματια για Eurovision..ομως πιστευω πως είναι λιγο κλεμμενο απο το Temptation αλλα και το Always του Arash. 8/10
    2.Mi amore: Ωραιο τραγουδακι Θυμίζει Δανια 2010 7/10
    3.Hotel A: Πρωτοτυπο ακουσμα αλλά ελειπες 6,10 6,5/110
    4.Manjana: 6/10
    5.Summer without you: 5/10

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ