ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Ακούστε τα τραγούδια των 2 ημιτελικών!

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα 12 τραγούδια που θα πάρουν μέρος στην εθνική επιλογή της Ισλανδίας Söngvakeppnin 2015 για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ανακοινώθηκαν επίσης οι συμμετοχές σε κάθε ημιτελικό.

Δύο ημιτελικούς και το μεγάλο τελικό θα περιλαμβάνει η εθνική επιλογή της Ισλανδίας . Οι δύο ημιτελικοί, με 6 τραγούδια ο καθένας, θα πραγματοποιηθούν στις 31 Ιανουαρίου και 7 Φεβρουαρίου ενώ ο μεγάλος τελικός στις 14 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά τα τραγούδια και οι καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στις 2 ημιτελικές βραδιές είναι:

Α’ Ημιτελικός – 31 Ιανουαρίου:

1. HINEMOA – Þú leitar líka að mér
Μουσική: Ásta Björg Björgvinsdóttir, Στίχοι: Bergrún Íris Sævarsdóttir

2. Björn og félagar – Piltur og stúlka
Μουσική & Στίχοι: Björn Þór Sigbjörnsson, Tómas Hermannsson & Björn Jörundur Friðbjörnsson

3. Erna Hrönn Ólafsdóttir – Myrkrið hljótt
Μουσική: Arnar Ástráðsson, Στίχοι: Erna Hrönn Ólafsdóttir

4. Erna Hrönn Ólafsdóttir – Myrkrið hljótt
Μουσική: Arnar Ástráðsson, Στίχοι: Erna Hrönn Ólafsdóttir

5. Elín Sif Halldórsdóttir – Í kvöld
Μουσική & Στίχοι: Elín Sif Halldórsdóttir

6. Stefanía Svavarsdóttir – Ást eitt augnablik
Μουσική & Στίχοι: Sveinn Rúnar Sigurðsson

Β’ Ημιτελικός – 7 Φεβρουαρίου:

1. Haukur Heiðar Hauksson – Milljón augnablik
Μουσική: Karl Olgeir Olgeirsson, Στίχοι: Karl Olgeir Olgeirsson & Haukur Heiðar Hauksson

2. María Ólafsdóttir – Lítil skref
Μουσική & Στίχοι: Ásgeir Orri Ásgeirsson, Pálmi Ragnar Ásgeirsson & Sæþór Kristjánsson

3. CADEM – Fyrir alla
Μουσική: Daníel Óliver Sveinsson & Jimmy Åkerfors, Στίχοι: Daníel Óliver Sveinsson & Einar Ágúst Víðisson

4. SUNDAY – Fjaðrir
Μουσική & Στίχοι: Hildur Kristín Stefánsdóttir og Guðfinnur Sveinsson

5. Regína Ósk – Aldrei of seint
Μουσική: María Björk Sverrisdóttir, Marcus Frenell & Sarah Reede, Στίχοι: María Björk Sverrisdóttir og Regína Ósk Óskarsdóttir

6. Bjarni Lárus Hall – Brotið gler
Μουσική & Στίχοι: Axel Árnason & Bjarni Lárus Hall

Όλα τα τραγούδια μπορείτε να τα ακούσετε στην επίσημη ιστοσελίδα της ισλανδικής τηλεόρασης εδώ.

Λουκάς Βλαβιανός

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Erna Hrönn Ólafsdóttir – Myrkrið hljótt
    ή το Regína Ósk – Aldrei of seint…
    Ένα από τα δύο λογικά θα πάει στην Βιέννη.
    Πάντως ανεβασμένο το επίπεδο “ποιοτικά”
    από τα τραγούδια της Ισλανδίας.

  2. Αρκετά καλά κομμάτια από Ισλανδία φέτος. Ο δεύτερος ημιτελικός πιστεύω είναι πιό δύσκολος, αυτά που μου άρεσαν όμως εμένα περισσότερο είναι τα “Myrkrið hljótt” και “Lítil skref”. Πάντως ενδιαφέροντα από μουσικής άποψης είναι και τα Fjaðrir και Brotið gler.

    • Το πότε κληρώνονται οι ημιτελικοί και πότρ διεξάγεται ο διαγωνισμός το ξερουμε καιρό τωρα..

      ΔΕΝ χρειαζεται να το ποσταρεις και εσυ ολοκληρο το αρθρο και μαλιστα σε ολα τα threads εδω… -_-

      Στο κατω κατω αν θες θα μπορουσες να πεις με δυο λογια τα σημαντικα του αρθρου και να αναφερεις την πηγη και οποιος θελει θα το ψαξει..

      Και το κανεςι συνεχεια αυτο ειδικα το αρθρο του τσιπρα.. Δεν ξερουμε αν θα βγει ο συριζα αλλα και να βγει δεν ξερουμε αν θα ανοιξει την ερτ και να την ανοιξει δεν ξερουμε αν θα γινει μεχρι τον μαιο που και να γινει δεν ξερουμε αν η νεριτ προχωρησει σε αναθεση μιας και εχει πληρωσει, τοτε δεν θα μας αφορα αν θα κλεισει…γτ απλα θα παμε..

      απλα δεν καταλαβα στο αλλο thread που εβαλες αυτο το αρθρο (ψευτοαρθρο δλδ) που δεν ελεγε τπτ για τον διαγωνισμο, με ποιο δικαιωμα τρομοκρατησες τοσο κοσμος οσον αφορα τον διαγωνισμο βγαζοντας ενα σαχλο συμπερασμα απο ενα αρθρο που ελεγε κτ αλλο..

      φιλικα παντα απλα τα ποστ που κανεις πολλες φορες ξεπερνανε τη λογικη

      και επειδη εχω δει σχολια σου και αλλου πχ στο tvnea σχολια του τυπου “αλλαξε ωρα αυτο” , “πως ειναι ετσι το αλλο” και κλασσικα “ΕΛΕΟΣ” σχολια ανυποστατα κατεμε και χωρις να εχει προυπαρξει σκεψη πρωτα..

  3. Στο oikotimes λένε οτι η ΝΕΡΙΤ έχει αποφασίσει τα ονόματα του ελληνικού τελικού και μάλιστα ακόμα και το oikotimes ξέρει τα ονόματα αλλά δεν τα λένε γιατί δεν τους επιτρέπεται να τα πουν. Κάνουν λόγο για πολύ γνωστά ονόματα που θα μας εκπλήξουν. εγώ το λέω απο τώρα, η demy (δυστηχώς) θα είναι μια απο αυτά

    • Περιεργο, απο το διαφαινομενο IQ σου θα περιμενε κανεις να εχεις ονειρωξεις οτι παει η Στικουδη.

    • Ποιοι ειναι οι δυο? Στο δικο σου ποστ απαντησα. Δεν εχει ξαναδει αλλον καθυστερ εδω μεσα που χαλαει με τα ασχετα ποστ του ολα τα θεματα.

    • υπαρχει πιθανότητα να γίνει απευθείας ανάθεση ΑΛΛΑ αμα οι εκλογές κυλήσουν ομαλά θα γίνει ο τελικός. Αν και πιστεύω οτι ο Σύριζα δεν πρόκειτε να κλείσει την ΝΕΡΙΤ. Το πιο πιθανό είναι να ξανα προσλάβει τους εργαζόμενους της ερτ στην ΝΕΡΙΤ.
      Και να την κλείσει βέβαια δεν έχει σημασία. εγω τουλάχιστον ανάμεσα σε eurovision και Συριζα επιλέγω Συριζα, κι ας κλείσει την νεριτ.

    • άφωνη, άγευστη, χαζο τράγουδα που ακούνε 12 χρονα για να “πνίξουν τον πόνο τους” , άπειρη, ανίκανη να σταθεί σε μια σκηνή που έχουν περάσει τόσα ονόματα.. θα είναι ντροπή για την ελλάδα αν παει η συγκεκριμένη

  4. Θερμά συγχαρητήρια στην Ισλανδία, σε μία από τις αγαπημένες μου χώρες στο διαγωνισμό, τόσο για το ότι όλοι οι φετινοί συμμετέχοντες ερμηνεύουν στην μητρική τους γλώσσα, όσο και για το πολύ ανεβασμένο επίπεδο των τραγουδιών, με πολλά μουσικά είδη και ουκ ολίγες μουσικές προτάσεις! Οι επιλογές για τον τελικό πιστεύω είναι μονόδρομος, οι ακόλουθες τρεις και η Ισλανδία έφυγε για πολύ ψηλά:
    1. Aldrei of seint (μαγευτικό άκουσμα – εξαιρετική ενορχήστρωση που μπορεί να αποδοθεί ονειρικά στη σκηνή σαν το Is it true το 2009, μου θύμισε κάτι από Disney, τύπου Gravity σε πιο μελωδική version!)
    2. Fjaðrir (μοναδική low – electro σύνθεση, με πολύ καλή ερμηνεία, τέρμα εναλλακτική συμμετοχή και μουσική πρόταση που ξεχωρίζει, μου θύμισε κάπως το Red από Eko του περσινού Melodifestivalen)
    3. Myrkrið hljótt (δυναμική, και ταυτόχρονα αισθαντική μπαλάντα, από τις καλές του είδους, που σ’ αγγίζει με τη μία!)
    Άντε και με την ‘κούπα’ κάποια στιγμή οι Ισλανδοί, μιας και τους το χρωστάει η Ευρώπη, και γιατί όχι και φέτος… ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

  5. ΝΑ ΠΡΩΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΕΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΟΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 12 ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΣΤΑ ΙΣΛΑΝΔΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2013 ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ(ΠΡΩΦΑΝΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ)ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ,ONE NIGHTS ANGER, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΜΕ ΤΟ “SUUS-2012” ΕΑΝ ΗΤΑΝ, ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ.ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ;

  6. Όχι δεν συμφωνώ ότι πέρυσι η Αλβανία έτσι και είχε κρατήσει το τραγούδι στα Αλβανικά θα ήταν 5άδα η δεκάδα. Ίσως να πήγαινε τελικό αλλά τίποτα παραπάνω. Όσο για τα Ισλανδικά όντως μια πολύ ωραία γλώσσα αλλά δύσκολη να την προφέρουν οι νότιοι λαοί. Για αυτό Θα πρέπει να είναι ένα τραγούδι που να πηγαίνει ίσως λίγο πιο αργά όπως του 2013 για να μπορούμε να το ακολουθήσουμε κάπως… Συμφωνείς με αυτό?

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ