ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: 21 Φεβρουαρίου ο τελικός!

Μετά τη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία που είχε η εθνική επιλογή στη Λιθουανία για τη Eurovision 2014, η οποία οδήγησε σε παράταση της διαδικασίας, οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης της χώρας αποφάσισαν να εφαρμόσουν και για το 2015 τον ίδιο μηχανισμό. Έτσι στις 3 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν τα τηλεοπτικά shows με την παρουσίαση των καλλιτεχνών, ενώ από τις 10 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει το διαγωνιστικό κομμάτι. Θα ακολουθήσουν 8 εκπομπές που θα περιλαμβάνουν 2 τελικούς, μία για την επιλογή του καλλιτέχνη στις 14 Φεβρουαρίου και μία για την επιλογή του τραγουδιού στις 21 Φεβρουαρίου. Στις 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί show αφιερωμένο στις προηγούμενες εθνικές επιλογές και στις 7 Μαρτίου θα μεταδοθεί η συναυλία του νικητή και γνωστών τραγουδιστών της χώρας. Στην εθνική επιλογή θα λάβουν μέρος 12 καλλιτέχνες και 12 θα είναι τα υποψήφια τραγούδια.  Ερμηνευτές και συνθέτες μπορούν να λάβουν μέρος στέλνοντας σχετική αίτηση στη λιθουανική τηλεόραση. Οι συνθέτες επιτρέπεται να είναι και από το εξωτερικό, αλλά οι τραγουδιστές πρέπει να είναι πολίτες της χώρας.

15 συμμετοχές μετρά στη Eurovision η Λιθουανία και 5 αποκλεισμούς από την τελική βραδιά. Καλύτερη θέση η στην Αθήνα το 2006 με το τραγούδι We are the winners, ενώ το 2014 στον Β’ Ημιτελικό με την Vilija Matačiūnaitė και το τραγούδι Attention κατέλαβε την 11η θέση με 36 βαθμούς και αποκλείστηκε.

Λουκάς Βλαβιανός

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για βάλε μυαλό, Λιθουανία μου, γιατί θα παρεμείνεις η μοναδική αβράβευτη Βαλτική, παρότι έχεις στείλει πολύ καλύτερες συμμετοχές από Εσθονία και Λετονία!!!

  2. Ωχ παναγία μου…. Θα ανακοινώνει ο Ogae πάλι 5 με 6 μήνες τα βαρετά τραγούδια και αισχρά τραγούδια της λιθουανία που θα θελα να ξερά πως κατενθουσίασε αυτό το show τους Λιθουανούς που του δωσαν και παράταση…

  3. και μονο που η καλυτερη θεση της χωρας ηταν με το we are the winners καταλαβαινει καποιος τι ανεκδιηγητες συμμετοχες εχει στειλει η χωρα!προσωπικα δεν μου εχει αρεσει καμια συμμετοχη της!ουτε εστω λιγο

  4. Λιθουανία:
    2014: 7/10
    2013: 6/10
    2012: 8/10
    2011: 5/10
    2010: 3/10
    2009: 8/10
    2008: 4/10
    2007: 9/10
    Aπό κει και πέρα το χάος με εξαίρεση το 1999!

  5. Ενα τεραστιο λαθος!!!!!!!! ο συγκεκριμενος τροπος επιλογης εκπροσωπου!!!,περσι η καλυτερη φωνη απο τα show που εκανε η Λιθουανια ηταν η Vilija,αλλα το κομματι που τελικα τραγουδησε ηταν απο τα χειροτερα,μακαρι ο φετινος συνδυασμος του καλλιτεχνη και του τραγουδιου να ειναι σωστος,αν και υπαρχει μεγαλο ρισκο!!!

  6. Ελεος πια!!!!!!Και η βλακεία έχει τα ορια της.Αφου συμμετεχουν που συμμετέχουν ας το κανουν τουλάχιστον σε μια βραδιά μην ξαναματωνουν για 3 μήνες κ βαλε τα αυτια μας.Τοσος θορυβος τοση ενασχοληση τοσα λεφτα για το τιποτα.Τα 2 τελευταια χρονια διοργανώναν 12 κ 15 σοου για να στείλουν τν απολυτη πατατα.ΕΛΕΟΣ ΑΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΚΆΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟ!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ