ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μεγάλα ονόματα στο Unser Song Für Dänemark!

Η γερμανική τηλεόραση ανακοίνωσε τα ονόματα των 7 συμμετοχών του εθνικού τελικού για τη Eurovision 2014 Unser Song Für Dänemark που θα διεξαχθεί στις 13 Μαρτίου στη  Lanxess Arena της Κολωνίας. Η 8η συμμετοχή θα προκύψει από την ανοικτή διαδικασία που εγκαινίασε φέτος το NRD μέσω της οποίας ερμηνευτές, σόλο ή συγκροτήματα, είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν μέσω του youtube τις δημιουργίες τους ή να ερμηνεύσουν το τραγούδι της επιλογής τους. Δέκα από αυτούς θα εμφανιστούν στις 27 Φεβρουαρίου σε συναυλία σε club στο Αμβούργο και το κοινό θα επιλέξει εκείνον που θα συμπληρώσει την οκτάδα του τελικού.

Στη τελική βραδιά κάθε ερμηνευτής θα τραγουδήσει 2 τραγούδια. Ο υπεύθυνος ψυχαγωγικού του ARD Thomas Schreiber, αφού ευχαρίστησε όλους τους τραγουδιστές που θα λάβουν μέρος, δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι στον τελικό συμμετέχουν νέοι και πολύ δημοφιλείς καλλιτέχνες και εμφανίστηκε σίγουρος ότι πολλά από τα τραγούδια θα γίνουν επιτυχίες. Αποκάλυψε ότι στον τελικό το κοινό θα κληθεί να ψηφίσει 3 φορές ώστε να επιλέξει τον καλύτερο ερμηνευτή και το καλύτερο τραγούδι για την Κοπεγχάγη.

Οι 7 συμμετοχές που ανακοινώθηκαν είναι:

1. Das Gezeichnete Ich
2. Madeline Juno
3. MarieMarie
4. Oceana
5. Santiano
6. The Baseballs
7. Unheilig

 Ο Das Gezeichnete Ich είναι τραγουδιστής, συνθέτης και παίζει πολλά μουσικά όργανα ενώ το 2010 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση στον Bundesvision Song Contest.

Η Madeline Juno  είναι μόλις 18 χρονών, ωστόσο το πρώτο της single με τίτλο Error έγινε αμέσως μεγάλη επιτυχία στο Youtube, και ακολούθησε το τραγούδι των τίτλων της ταινίας  Fack Ju Göhte με εξίσου μεγάλη αποδοχή.

Η MarieMarie είναι διάσημη για τον τρόπο που συνδυάζει στη μουσική της τον ήχο της παραδοσιακής άρπας ή του τσέλο με το ηλεκτρονικό beat, ενώ το συγκρότημά της έχει κατοχυρώσει τη μουσική που παίζει ως  “Folktronic Pop”.

Πολύ γνωστό όνομα είναι η Oceana, που έγινε διάσημη με την ερμηνεία της στον επίσημο ύμνο Endless Summer του UEFA Euro 2012. Η τραγουδίστρια απολαμβάνει μεγάλη επιτυχία κυρίως στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη, ενώ δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενη που θα παρουσιάσει 2 νέα τραγούδια, τα οποία ηχογράφησε στο Λος Άντζελες με την εταιρεία DRE Harris.

Οι Santiano αποτελούν ένα αμφιλεγόμενο συγκρότημα που συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική με τη ροκ, την ποπ, ακόμη και τον Ιρλανδέζικο παραδοσιακό ήχο σε αυτό που αποκαλούν “shanty rock” στυλ. Το πρώτο τους άλμπουμ Bis ans Ende der Welt έφτασε στην πρώτη θέση των γερμανικών charts.

Οι The Baseballs, ένα 50′s style rockabilly συγκρότημα, έχουν μεγάλη επιτυχία στη χώρα τους αλλά και την Ελβετία και τη Σκανδιναβία, ενώ έγιναν ιδιαίτερα γνωστοί με τη διασκευή του τραγουδιού Umbrella της Rhianna.

Οι Unheilig είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα γερμανικά συγκροτήματα, με πολλά και σημαντικά βραβεία στο ενεργητικό τους. Το άλμπουμ τους Lichter der Stadt σκαρφάλωσε στις πρώτες θέσεις των charts της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας. Ο βασικός τραγουδιστής τους der Graf  δήλωσε ότι είναι τιμή η συμμετοχή τους στον εθνικό τελικό και θα αποτελέσει ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα αν τελικά εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη Eurovision με ένα τραγούδι στη μητρική τους γλώσσα.

Εισιτήρια για τον γερμανικό τελικό μπορείτε να αγοράσετε εδώ.

Λουκάς Βλαβιανός

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μαλιστα καλη επιτυχια Γερμανια…
    περσι εγινε μεγαλη αδικια το τραγουδι τους επρεπε να ειναι σιγουρα 10αδα αλλα και 5αδα…… μπηκε η βλακεια η δικια μας της Ουγκαριας και τις Μαλτας και εμεινανε τοσα καλα τραγουδια εξω απο 15αδα…Αγγλια-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-Μολδαβια-Γεοργια ακομα και η Ιρλανδια και η Λευκορωσια αξιζαν κατι καλυτερο…
    απο Γερμανια εχω να θυμαμαι καλα τραγουδια απο το 2001-2003-2010-2011-2012-2013

    • Αν η Cascada και το Glorious ειχαν παει με την Ρωσια η Ουκρανια η Σουηδια για παραδιγμα θα ειχε μπει στην 5αδα απλα και μονο επειδη ηταν η Γερμανια και δεν την παει κανεις επειδη πιεζει οικονομικα τους παντες την εβγαλαν 20τη – 21τη τι βγηκε δεν θυμαμαι…

  2. Είναι ξεκάθαρο οτι θέλουν την νίκη ξανά και άμα είναι να ξανα δούμε ενα show σαν αυτό του 2011 στο Düsseldorf τότε σίγουρα είμαι υπέρ.
    Τι γίνεται με την Σλοβενία κ Ελλάδα?

  3. Ακούγεται πως η τελική απόφαση για την Ελλάδα είναι να κάνει αποχή το 2014 και να επιστρέψει δυναμικά το 2015. Λόγω τούτου, ότι η ΔΤ νέο αναγνωρίζεται στην ΕΒU. Η ΝΕΡΙΤ ΔΕΝ είναι έτοιμη και συμπερασματικά η Ελλάδα ΔΕΝ θα λάβει μέρος.

      • Η ΝΕΡΙΤ θα ναι και επισημα ετοιμη στα χαρτια 31 Δεκεμβρη και 1 Γεναρη θα μπει οπως λενε και το σημα της στη τηλεοραση.. Απλα απο Μαρτη θα μπει το καινουριο προγραμμα.. Δηλωσαν πως δεν θελουν να αφησουν ενα προγραμμα με τετοια τηλεθεαση εκτος, γιατι περα απτη πλακα αν η Ελλαδα δεν παει δεν θα κανει την τηλεθεαση που κανει… Ζητησαν λενε ειδικη παραταση.. Δεν νομιζω η EBU να θελει να αρνηθει…

  4. oceana???? ωωωω ναι αν βγει θα ειναι η γερμανια 10αδα…5αδα…πρωτια? 😀 αλλα βεβαια να ακουσουμε κι τ τραγουδι κι παλι παιζετσαι σαν το γελοιο glorious…που ολοι τ ειχαν 5αδα ενω ακομα τερματιζει 😛 κι δικαιως για εμενα ελαβε την θεση που ελαβε….τοσο φτωχο σκηνικα,τοσο τραγικη ερμηνια τοσο μετριο τραγουδι(νο2 euphoria σε πολλα σημεια)…
    τελικα εχουμε κανα νεο με εμας κι την σλοβενια τι γινεται τι ισχυει? τι θα κανουμε τελικα? 🙁

  5. Από τους συμμετέχοντες νομίζω ότι θα είναι ένας καλός τελικός, διαφορετικές και ενδιαφέρουσες προτάσεις. Καλή επιτυχία στην Γερμανία. Το Glorious εμένα μου άρεσε και θεωρώ ότι αδικήθηκε, ίσως έχασε από την κακή παρουσία. Τώρα όσον αφορά την ελληνική συμμετοχή, σύμφωνα με την real σήμερα στελέχη της Δ.Τ./ΝΕΡΙΤ ζήτησαν από την EBU παράταση μερικών εβδομάδων, επικαλούμενα τις ιδιάζουσες συνθήκες στον τομέα της δημόσιας τηλεόρασης στη χώρα μας, ενώ δήλωσαν κατ’ αρχάς θετικά στον διαγωνισμό. Για την ώρα, δεν είναι γνωστό αν η EBU έκανε δεκτό το αίτημα.

  6. Καλά όλα αυτά που λέτε και πολύ θετικά βρε παιδιά, αλλά δεν έχει υποθεί επίσημα κάτι τέτοιο

  7. Ξαναλέω πως μέχρι τις 7 Ιανουαρίου οι χώρες έχουν περιθώριο! η ΝΕΡΙΤ τον Μάρτιο βγαίνει επίσημα στον αέρα με πρόγραμμα.. Το Μαϊο θα υπάρχει κανονικότατα δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας… Το μόνο θέμα που υπάρχει είναι το κατά πόσο θέλουμε να πάμε εμείς! Επίσης έχει εγκριθεί o προϋπολογισμός για τη συμμετοχή μας στη Eurovision Young Musicians 2014 καθώς και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Eurovision Junior 2013 στην οποία θα επιστρέψουμε το 2014!

  8. Απορώ που μερικοί θεωρούν ότι αδικήθηκε το Glorious…H παρουσίαση ήταν πολύ κακή και εξακολουθώ να βρίσκω το τραγούδι μέτριο.Kι εμένα μου άρεσε σαν τραγούδι η Σλοβακία το 2010 αλλά μπορώ να καταλάβω τους λόγους που αποκλείστηκε…
    Η λίστα τους για το 2014 είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Ελπίζω αυτή τη φορά να διαλέξουν το καλύτερο τραγούδι κι όχι αυτό που νομίζουν ότι θα πάει καλύτερα στον διαγωνισμό ( βλέπε Cascada )

  9. Moυ αρέσει πολύ το line-up του Γερμανικού τελικού, έχει δυνατά ονόματα απο διαφορετικά μουσικά είδη. Η Oceana σίγουρα είναι η πιό γνωστή αλλά ελπίζω η Γερμανοί να μην κρίνουν μόνο με αυτό το κριτήριο διότι και οι Cascada πήγαν άπατοι. Μου αρέσει πολύ ο ήχος των Santiano και των Unheilig.

  10. και για μενα οι cascada ηταν απο τις μεγαλυτερες αδικιες του διαγωνισμου. αξιζαν 5αδα. παμε δυνατα λοιπον, η γερμανια καθε χρονο εχει να μας παρουσιασει πολυ δυνατη εμφανιση. εννοειται αγαπημενη μου συμμετοχη και κορυφαια απο ολες τις χωρες, απο πολα τα τραγουδια ειναι το taken by a stranger 2011 10/10, 2012 9/10, 2013 9/10, 2010 9/10, 2009 7/10. τωρα αναμενουμε μεχρι τις 7/1/2014 για να δουμε τι θα γινει με ελλαδα και σλοβενια.

  11. Λοιπόν Γερμανία ας θυμηθώ λίγο τι εχω δει απο εσενα ….

    2004= 3/10 μπααααα
    2005= 2/10 ούτε κάν
    2006= εδώ ειμαστε !! Καουντριιιιιι αγαπωωωω τι να κάνω μου αρεσε πολυ αν και πολυ ξένο πιο πολυ αμερικη παρα Γερμανία χαχαχα αλλα μου αρεσε παρα πολυ το χάρηκα 8/10
    2007= αξιοπρεπές αλλα μου φαινεται μπέρδεψαν δεκαετίες οπως και να εχει 7/10 ηταν αξιοπρεπές !
    2008= πολυυυυ ωραίες μου αρεσε ν συμμετοχή των no angels – I wanna be spy girl 9/10 αγαπημένο και ας πηγε χάλια
    2009= παλι δεκαετίες μπέρδεψαν αυτοι οχι άσχημο αλλα οχι και καλο …. 5/10
    2010= μααααλιστα καλο δεν λεω διαφορετικό 7/10 αλλα πιστευω κέρδισε επειδη όλοι έγλοιφαν την Γερμανία …
    2011= πολυ σεξυ !!!! Και πολυ ωραιο ατμοσφαιρικό τραγουδι μπραβο Γερμανία 9/10
    2012= αξιοπρεπές ! Πολυ ! Αλλα ψιλό βαρετό 5/10
    2013= μου αρεσε τρέλα αλλα το λαιβ όντως ηταν αδύναμο τα δε φωνητικά καλυτερα να μην τα έβαζαν …. 7/10

  12. Gια μενα η καλυτερη ειναι η Mariemarie και το 20steps ειναι πολυ ωραιο.
    Οσο για το Glorious πολυ χαμος για το τιποτα και καλα εκανε και πηρε τη θεση που πηρε.Αποψη μου φυσικα.
    Οπως αποψη μου ειναι και οτι ο τυπος απο την Ουγγαρια πηρε και αυτος επαξια τη δικη του θεση ,την οποια καταχαρηκα.
    Αυτα οσον αφορα καποιες περσινες συμμετοχες.

  13. Πρόβλεψη!
    Η Βαλεντίνα Μονεττα είναι η αγαπημένη μου τραγουδίστρια.Και τα υπόλοιπα τραγούδια τα προβλεψα σωστά.Το 2012 έλεγα στην παρέα μου ότι θα βγει 11η με 15η στον ημιτελικό.Το 2013 προβλεψα ότι θα βγει 20η με 11η στον ημιτελικό.

  14. Πάντως είδατε το logo για φέτος; πάλι καλά που το συμάζεψαν κάπως απο το πρώτο design αλλά για μένα παραμένει άσχημο! Το καλό που τους θέλω μην μας κοπανήσουν κανένα διαμάντι την ώρα που βγαίνει στην οθόνη το όνομα του τραγουδιστή και του κομματιού αλλά και η σημαία της χώρας (όπως έκανε ΠΟΛΥ ΚΑΚΚΩΣ η Σουηδία πέρσι με την πεταλούδα! )

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ