ΕΛΒΕΤΙΑ: Τις 150 άγγιξαν οι φετινές υποψηφιότητες!

Η πρώτη φάση της επιλογής για τον εκπρόσωπο της Ελβετίας στον 59ο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στην Κοπεγχάγη ολοκληρώθηκε και το SRF, το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας ανακοίνωσε ότι τα φετινά υποψήφια τραγούδια που υποβλήθηκαν μέσω διαδικτύου άγγιξαν τα 150 και μπορείτε να τα ακούσετε όλα εδώ.

Στη συνέχεια, 9 τραγούδια θα επιλεχθούν από τους χρήστες του διαδικτύου καθώς και από εντεταλμένη επιτροπή. Στα εννέα αυτά τραγούδια θα προστεθούν άλλα εννέα, έξι επιλεγμένα από το δίκτυο RTS (τα οποία θα ανακοινωθούν στις 18 Νοεμβρίου) και τρία από το δίκτυο RSI (τα οποία θα ανακοινωθούν στις 13 Νοεμβρίου). Τα 18 τραγούδια θα παρουσιαστούν ενώπιον εντεταλμένης επιτροπής, προκειμένου να κριθούν όσον αφορά τη σκηνική τους παρουσία και τα φωνητικά. Μετά και από αυτή τη διαδικασία θα προκύψουν 6 τραγούδια, τρία επιλεγμένα από τα δίκτυα SFR και RTR, δύο από το RTS και ένα από το RSI, τα οποία και θα αποτελέσουν την εξάδα που θα διαγωνιστεί στον εθνικό τελικό της 1ης Φεβρουαρίου.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αναμεσα τους ειναι και η Αννετ Αρτανι που εκπροσωπησε την Κυπρο το 2006, μια απτις αγαπημενες μου συμμετοχες στο θεσμο!

  2. Δεν βρήκα κάποιο πολύ δυνατό κομμάτι. Κάπως περισσότερο μου έκανε κλικ το today we save the world των Junik.
    Αν ήθελε η ελβετία να παίξει δυνατά φέτος, έπρεπε να στείλει απλά αυτό:
    http://www.youtube.com/watch?v=7l_3p6kF5O8
    Δεν την έχω ξεχάσει από το 2011, την θαυμάζω και την παρακολουθώ.

  3. Το ”EUROVISION TIME” Ενημηρώνει για όλα τα μέλη του Group μας,κάθε μέρα με όλα τα αποκλειστικά νέα της Eurovision!!!! Είμαστε όλοι οι Fans του θεσμού εδώ μέσα,για να μοιραζόμαστε και να περνάμε όμορφα,στιγμές αξέχαστες κάθε μέρα με το πάθος και τον παλμό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision,με όλα τα Νέα,Τραγούδια,Videos,Σχόλια,Ερωτήσεις και πολλά άλλα στην πορεία!!!! Γι’αυτό τι περιμέμετε εκεί έξω???? (Join Us!!!!) https://www.facebook.com/groups/655661537791332/

    • Εδω εχουμε κατι ενδιαφερον…αλλα ο ερμηνευτης το καταστρεφει… αν αποβληθει η καρικατουρα που ειναι για ερμηνευτης ή σοβαρευτει…. τοτε εαν επιλεγει θα εχει ελπιδες…αλλιως θα ειναι μια κιτσαρια!!!

      • Θα συμφωνησω. Ειναι παρα πολυ καλο τραγουδι αλλα ο τραγουδηστης αν εμφανηστει με ροζ σοβρακο και ολο το υπολοιπο σετ δεν εχει στον ηλιο μοιρα

  4. Στον ALPHA η Eurovision??

    Μια… λεπτοµέρεια στα γραφειοκρατικά «πηγαινέλα» για τη δηµιουργία της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ιντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ) και του µεταβατικού σχήµατος της ∆Τ, που βρίσκεται πλέον στον τηλεοπτικό «αέρα», όχι µόνο εκθέτει τον κρατικό υπό δηµιουργία φορέα, αλλά προσφέρει στο «πιάτο» και ένα από τα πλέον δηµοφιλή και κερδοφόρα τηλεοπτικά προγράµµατα σε ιδιωτικό πλέον τηλεοπτικό σταθµό.

    Ο λόγος για τον διαγωνισµό της Γιουροβίζιον, που «µετακοµίζει» στον… Alpha. Οπως αποκάλυψε το Σάββατο το «Secret» των Παραπολιτικών, από την ηµέρα που το σήµα της ∆Τ βγήκε στις κρατικές τηλε-συχνότητες, ο µεταβατικός φορέας δεν έγινε ενεργό µέλος της EBU, της Ευρωπαϊκής Ενωσης Τηλεοπτικών Σταθµών δηλαδή, την οποία απαρτίζουν 74 κανάλια που είναι σχεδόν στο σύνολό τους οι δηµόσιες τηλεοράσεις κάθε χώρας.

    Την ευκαιρία δεν θα άφηνε ποτέ να πάει χαµένη ο Mr. Γιουροβίζιον, Τζώννυ Καληµέρης. Ο νέος γενικός διευθυντής του Alpha, έχοντας και τη γνώση αλλά και τα «κονέ», πρότεινε, σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, να αναλάβει ο σταθµός της Κάντζας την εκπροσώπηση και τη συµµετοχή της χώρας µας στον διαγωνισµό. ∆εν θα είναι η πρώτη φορά που ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο θα αναλάβει την υπόθεση «Γιουροβίζιον», αφού, σύµφωνα µε το καταστατικό της EBU, σε περίπτωση που µια χώρα δεν έχει ως µέλος της Eνωσης τη δηµόσια τηλεόρασή της, αυτόµατα οποιοδήποτε άλλο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι του συγκεκριµένου κράτους µπορεί να διεκδικήσει να «αγοράσει» την εν λόγω τηλεοπτική παραγωγή, αρκεί φυσικά να πληρώσει το κόστος.

    Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η «ντρίµπλα» Καληµέρη, που αγοράζει ένα από τα πιο δυνατά τηλεοπτικά προϊόντα, θα φέρει τα πάνω κάτω στην τηλεοπτική αγορά…

    http://akros-empisteutikon.gr/?p=34936#

    • Νομίζω μόνο κρατικά κανάλια μπορούν να είναι μέλη τις EBU και κατα συνέπεια να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό οπότε δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο. Το πολύ-πολύ η ΔΤ να συνεργαστεί με κάποιο κανάλι για τον εγχώριο τελικό όπως πέρσυ με το mad, αλλά δεν νομίζω να το πάρει το show εξ’ολοκλήρου κάποιο άλλο κανάλι. Αν η ΔΤ δεν μπορεί καθόλου απλά δεν πάμε.

      • Ρωτησα στο FB της ΔΤ και μου ειπαν οτι δεν υφισταται καν τετοιο σεναριο! επισης μου εγραψαν οτι δεν μπορει να ειναι μελη της EBU ιδιωτικη τηελεοραση…ομως οταν δεν υπαρχει Δημοσια…μηπως μπορει? Λεω εγω τωρα…. 🙂

      • Αν δεν υπάρχει απλά δεν πάμε, η Πορτογαλία δεν συμμετείχε πέρσυ επειδή η κυβέρνησή της ήθελε να ιδιοτικοποιήσει την δικιά της δημόσια τηλεόραση, κάτι που όμως τελικά δεν πέρασε και φέτως θα επιστρέψουν μάλλον. Τώρα το να υπάρξει συνεργασία της ΕΡΤ με κάποιο άλλο κανάλι δεν το αποκλείω αντιθέτως το βλέπω αρκετά πιθανό.

      • George, η Πορτογαλια δεν συμμετειχε το 2013 οχι επειδη η κυβερνηση ηθελε να ιδιωτικοποιησει την τηλεοραση αλλα λογω οικονομικων προβληματων – προϋπολογισμου κτλ…

    • Ιδιωτικά κανάλια μπορούν να γίνουν μέλη της EBU αλλά ο Alpha δεν είναι,οπότε χλωμό.Εκτός και αν αναλάβουν τον ελληνικό τελικό.Πάντως την eurovision από δύσκολο ως απίθανο να την μεταδώσει.Η ΝΕΡΙΤ θα αρχίσει να εκπέμπει μάλλον τέλη Φεβρουαρίου με Μάρτιο.

  5. Η Ελβετία κάθε χρόνο ταλαιπωρείται με την εθνική επιλογή της και κάθε χρόνο δεν καταφέρνει να πάει στον τελικό.
    εκτός του 2011 που το κατάφερε και κατέληξε στην 25η και τελευταία θέση!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ