ΜΑΛΤΑ: Τα 69 τραγούδια που προκρίνονται στην δεύτερη φάση!

Οι… Eurovision διεργασίες στο νησί των Ιπποτών συνεχίζονται αδιάκοπα,  με την κρατική τηλεόραση της χώρας να δημοσιεύει σήμερα τη λίστα με τα 69 τραγούδια που προκρίνονται στη δεύτερη φάση του εθνικού τελικού. Συνολικά, οι δημιουργίες που κατατέθηκαν στο PBS, δεικδικώντας την εκπροσώπηση της Μάλτας στην Eurovision 2013 ανέρχονται σε 182, αριθμός – ρεκόρ που ισοσκελίζει τον αντίστοιχο του 2009.

Τα τραγούδια αυτά αξιολογήθηκαν από ειδική κριτική επιτροπή που είχε συσταθεί από τον κρατικό τηλεοπτικό φορέα, με σκοπό να επιλεγούν αρχικά οι 69 συνθέσεις που θα διέλθουν της δεύτερης προκριματικής φάσης, με τελικό στόχο την επικράτηση των 24 τραγουδιών που θα συμμετάσχουν στον ημιτελικό και στον μεγάλο τελικό, στα τέλη του Ιανουαρίου. Η φετινή προεπιλογή για την εκπροσώπηση της Μάλτας φαίνεται ότι προσέλκυσε μεγάλο αριθμό δημιουργών, εντός κι εκτός συνόρων της χώρας. Έτσι, από τα συνολικά 182 τραγούδια που κατατέθηκαν, τα 120 φέρουν την υπογραφή Μαλτέζων δημιουργών, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν δημιουργίες συνθετών και στιχουργών από 13 διαφορετικές χώρες ανά την Υφήλιο, μεταξύ αυτών η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Αυστραλία, το Ισραήλ και η Ελλάδα. Σε ότι έχει να κάνει με τους καλλιτέχνες που ερμηνεύουν τα τραγούδια αυτά, και φέτος συναντάμε γνώριμα ονόματα της Μαλτέζικης μουσικής σκηνής, ανάμεσά τους εκπρόσωποι της χώρας σε προηγούμενες Eurovision (William mangion – 1993, Miriam Christine – 1996, Fabrizio Faniello – 2001 & 2006), αλλά και ερμηνευτές που έχουν γίνει γνωστοί από τη συμμετοχή τους σε εθνικούς τελικούς προηγούμενων ετών, όπως η Claudia Faniello, η Anna Azzopardi, ο Richard Edwards, η Kaya κ.ά.

Τα 69 τραγούδια που προκρίθηκαν σε αυτή τη δεύτερη φάση της φετινής διοργάνωσης έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του PBS και μπορείτε να τα δείτε πατώντας εδώ. Η επιλογή των 24 συμμετοχών που τελικά θα εμφανιστούν στις δύο διαγωνιστικές βραδιές για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας στην Eurovision 2013 θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου, μέσα από ειδική τηλεοπτική εκπομπή. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του ημιτελικού και του τελικού δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, ενώ σχετικές ανακοινώσεις πρόκειται να γίνουν σύντομα.

Θανάσης Νάκος

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ