ΕUROVISION 2012: Πάνε τελικό…μαζί με την Ελλάδα και την Κύπρο!

Κι ενώ ήδη ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2012 έχει πάρει τη θέση του στην ιστορία του διαγωνισμού, όλα είναι έτοιμα για την ανακοίνωση των χωρών που το κοινό και το televoting έστειλαν στον τελικό. Δέκα χώρες από αυτές που ακούσαμε θα διαγωνιστούν το ερχόμενο Σάββατο 26 Μαϊου στη μεγάλη βραδιά μαζί με τις άλλες δέκα που θα πάρουν το εισιτήριο από το δεύτερο ημιτελικό, τις big 5 και την διοργανώτρια, το Αζερμπαϊτζάν.

Οι δέκα χώρες που παιρνούν στον τελικό είναι:

 

1. Ρουμανία

2. Μολδαβία

3. Ισλανδία

4. Ουγγαρία

5. Δανία

6. Αλβανία

7. Κύπρος

8. Ελλάδα

9. Ρωσία

10. Ιρλανδία

 

 

 

122 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητηρια στα κοριτσια και στα υπολοιπα μελη των αποστολων Ελλαδος και Κυπρου

  2. Το ποσο αγχωθηκα προς το τελος δε λεγεται!Μπραβο σε Ελλαδα και Κυπρο,και μπραβο σε οσες χωρες τα καταφεραν! 😀 Noμιζω τα αποτελεσματα ηταν αναμενομενα!Αν και εγω προσωπικα ηθελα και Αυστρια και Φινλανδια…
    Η Αλβανια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!Δεν υπαρχει η Rona λεμε…οι Jedward δεν περιμενα να βραχουν,χαλασαν την κουπ! 😛 Xαρηκα πολυ και για την Ουγγαρια,αγαπημενο τραγουδι,το ειχα αγχος αν θα περασει!Και οι γιαγιαδες απολαυστικες,το καταχαρηκαν!Αντε να δουμε και στον β’ ημιτελικο τι θα δουμε! 🙂

  3. Χαιρομαι για την Μολδαβια.Τ’ αποτελεσματα ηταν νομιζω τ αναμενομενα.

  4. Μπραβοοοοοοοοοοοο…..μέχρι να ανοίξει ο δικός μας φάκελος έπαθα 70 καρδιακές προσβολές…!!!!! Αααχ τέλεια και Ελλάδα και Κύπρος στον τελικό…..!!!!!!!!!!

  5. Poso xarhka pou dn perase h switzerland…t miso auto t tragoudi…eidate p t dramatopoieite ola…???mia xara thea htan h eleutheria…entaksei mporei n mn htan afrodith an kapoioi dn t dexontai alla katw apo irida dn t les…top10 we are coming greece and cyprus….!!!!

  6. ΤΕΛΕΙΑ!!!!! ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!!!!! Παντως χαρηκα παρα πολυ και για την Μολδαβια γιατι ειχε ωραιο τραγουδακι! Επισης και για την Αλβανια! Συγχαριτηρια σε ολους!

    ΥΓ. Περιμενα οτι η Ελβετια θα περνουσε ψαλαρα στον τελικο αλλα τελικα…………..

  7. Ηταν τοσο ΤΕΛΕΙΑ <3 Μπραβο Ελευθερια..!! Ησουν κουκλα…!!! Πιο ομορφη απο την "Αφροδιτη" 🙂 <3

  8. Παιδια η Κυπρος εξοτευτηκε στα υψη στα προγνωστικα για τν ΝΙΚΗ…απο 13 πηγε 9…

  9. einai polh adhko pou perasan h rossia kai h moldavia kai den perasan h elbetia kai to belgio :/ einai auto pou leme dose topo sta niata, e kamia sxesh :/ !!!!!!!!!!! mhn ksexaso shnxarhthria sthn anametadotria mas pou htan ekserethkh kai krathse ephpedo otan phge na anebh sthn skhnh to san marino anth na ph e ta karnabalia, eipe opos katalabate molhs anhkse to triodio 🙂 !! ekserethkh pragmatika!!!! h roumana eixai xontro problhma me to akousthko ths to opio petakse kapia sthgmh, oso gia islandia elphzo na mhn xamogelane toso polu entona ston telhko, mpalanta lene oxi kanena saxlopop eleos ……….

  10. Ούτε η σειρά εμφάνισης, ούτε τα ηχητικά προβλήματα (που αντιμετώπισαν πολλές χώρες από ότι είδαμε), ούτε οι σκηνοθετικές αδυναμίες (ο σκηνόθετης άρχισε να ρολάρει μετά την Αλβάνια), τίποτα μα τίποτα δε μας σταματά. Με το που ξεκίνησε η ελληνική συμμετοχή με τράβηξε από το λήθαργο που με είχαν αφήσει τα προηγούμενα δύο τραγούδια!!Επιπλέον πρόκειται ίσως για τα πιο “αξιοκρατικά” (εντάξει ξέρω ότι αυτό είναι υποκειμενικό πάντα αλλά οκ) αποτελέσματα που έχουμε δει σε ημιτελικό.Μπράβο στην Ελευθερία η όλη εμφάνιση ήταν πραγματικά πολύ καλή με κέφι, αισθησιασμό και ζωντάνια. Συγχαρητήρια και στην Κύπρο!!

  11. Τελικα πρεπει να το αναγνωρισουμε….σε αυτο το εθνικ-ποπ στυλ συμμετοχης η Ελλαδα εχει πλεον παρει το master…πολυ δυνατη εμφανιση αλλη μια χρονια,φωνητικα πλεον το κομματι πολυ κοντα στη cd version (ενα μεγαλο μπραβο εδω στη Χαλκιτη,τα φωνητικα της ειναι εξαιρετικα) και γενικοτερα η καθιερωμενη εισοδος στη δεκαδα φανταζει πλεον αναμενομενη ….μπραβο.

    • Ποιά φωνητικά φίλε μου, πρώτη φωνή έκανε η Βικτώρια και τη σιγόνταρε όσο μπορούσε και η Ελευθερία, η οποία κοίταξε να αποδόσει εκεί που χρειαζόταν (χορός, χαμόγελο, κοίταγμα της κάμερας κλπ). Τέλειος συνδιασμός από την ελληνική συμμετοχή! Αν το επαναλάβουμε και στον τελικό έχουμε μπει χαλαρά στις δέκα πρώτες θέσεις.

  12. Εγώ θα πω ότι χάρηκα για την Ουγγαρία! Τα υπόλοιπα ήταν αναμενόμενα, απλά περιμένω το Σάββατο να επιβεβαιωθεί πως άλλη μια φορά περάσαμε πρώτοι απ’τον ημιτελικό! Και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην ομάδα του ogaegreece.com για την ΑΨΟΓΗ και ΑΜΕΣΗ δουλειά! Όλα τα ρεπορτάζ στην τηλεόραση είναι clopy – paste τα άρθρα μας!!!!

  13. 1ον περασαν ολα τα φαβορι αρα ετοιμαστειτε για μεγαλους πατους την πεμπτη

    2ον οι γιαγιαδες γλυτωσαν το εγκεφαλικο (ετοιμες ηταν!)

    και 3ον παμε ελλαδα και κυπρος!!!

  14. den kserw pws kai ti ola mia xara ola orea! thelw kai pistevw dikia mou simvouli an mporeste metaferete tin! na valete pirotexnimata se kapoia simeia oste na ginei pio ekthamvwtiko! btw ola gamata!:D

  15. Πρώτη φορά που πέρασαν αυτά που ήθελα! :O
    Η Ήβη ήταν φοβερή αν και αυτός που είναι στα φωνητικά πρέπει να τα τραγουδάει πιο σιγά στο ρεφρέν γιατί ακουγόταν η Ήβη σαν νταλικέρης 😛

  16. Παιδια εδω σε μενα το σαιτ του ΟΓΚΑΕ ηταν κατω εδω και 30 λεπτα περιπου.Πολυ traffic μαλλον .Το Σαββατο και τα 2 κοριτσια θα ειναι πολυ πιο χαλαρα θα δειτε.Δεν θα εχουν το αγχος του ημιτελικου.Επισης χαιρομαι για Ουγγαρια .Ρωσια δεν ηθελα αλλα οπως και να εχει συγχαρητηρια σε ολες τις συμμετοχες για την προσπαθεια τους.

  17. Αναμενόμενα αποτελέσματα πλην Ουγγαρίας που χάρηκα που τη ψήφισα και έπιασε τοπο το κουκί μου. Έτερον κουκί στην γείτονα Αλβανία γιατί θεωρώ ότι είχε ερμηνεία καθηλωτική η Rona. Προβλήματα ήχου είχε σίγουρα η Ρουμανία που αγανάκτησε η κακομοίρα με το ακουστικό αλλά μπράβο της που ολοκλήρωσε το κομμάτι άνετα. Κάτι επίσης δεν μου πήγε καλά με ΄τον ήχο της Ισλανδίας…

  18. Μπράβο Ελλαδάρα και Κύπροοοο!!!!!!Έτσι γερά!!!!!Κρίμα που δεν πέρασε η Ελβετία…..

  19. 1. H Kοζάκου ΘΕΑΑΑ!!!
    2.Αδικία μεγαλη για Ελβετία και Βέλγιο
    3. Τον σκηνοθέτη που τον βρήκανε ??? στα τσιπς ??? εεε ???? ας μου πει κάποιος …
    4. Φωνητικά νομίζω τοσο η εέυθερία όσο και η Ήβη υστερούσαν αποψε…
    Ας ευχηθούμε τωρα ενα καλό νουμερο στην σειρα εμφάνισης του Τελικου (θέλω 21-25)!!!

      • Καλά η Ήβη δεν ακουγόταν απόψε, ευτυχώς την έσωσε το μοντέρνο τραγούδι. Την Ελευθερία επίσης απορώ που την ΑΚΟΥΣΕΣ και δεν σου άρεσε. Εγώ και οι περισσότεροι ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΛΚΙΤΗ!!!!!!!! Στα φωνητικά μια χαρά ακουγόταν η Λευθερίτσα! Μακάρι να τα πάμε έτσι και στον τελικό.

  20. Geia sas aderfia apo kipro!!!!!!!!! Edo stin kipro PETAME apo tin xara mas mou kai i kipros kai i ellada perasame fetos kai oi dio!!!
    BRAVO STIN IVI KAI BRAVO STIN ELEFTHERIA!!!

  21. Μια ερώτηση επί τη ευκαιρία.
    Δεν κληρώνονται για τη θέση του τελικού μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων;

  22. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ !!
    Κρίμα για το Σαν Μαρίνο,Φινλανδία,Ελβετία και Βέλγιο ….
    Χάρηκα για την Αυστρία που δεν πέρασε !!
    Η Μολδαβία πάλι δεν έπρεπε να περάσει (και μην με σκοτώσει κανείς!)
    Ας ευχηθούμε όλοι καλή επιτυχία στην Kaliopi της ΠΓΔΜ με το αξιοπρεπέστατο τραγούδι ‘Crno i Belo’!

  23. Na περιμενουμε την αναλυτικη βαθμολογια του ημιτελικου και τελικου μεσα στην επομενη εβδομαδα ,σωστα;

  24. και η Ουγγαρια φυσικα…παναξια η προκριση της και ειναι θετικο για εναν ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ να μην περνανε απαρατηρητες τετοιες συμμετοχες…

  25. Πέτυχα 9/10 χώρες που πέρασαν μου ξεφυγε η Ουγγαρία. Περίμενα την Ελβετία. Μπράβο σε Ελλάδα και Κύπρο(ειδικά η Κύπρος με εξέπληξε γιατί είχα ακούσει άσχημα λόγια από τις πρόβες της)!!!

  26. πολλα συγχαρητηρια στην ελληνικη ομαδα..η ελευθερια ηταν καταπληκτικη και η βοηθεια της χαλκιτη πολυτιμη.για αυτο που ειναι το τραγουδι,δηλάδη ενα αναλαφρο εθνο-ποπ νομιζω ηταν αριστο..και η ενεργεια και φωνητικα και τηλεοπτικα λογω εκτυφλωτικης ομορφιας της ελευθεριας αλλα και το χορευτικο..
    δεν μου αρεσε καθολου η φωνη της ηβης που καποια στιγμη νομιζα οτι τραγουδαει αντρας..αλλα εννοειται χαρηκα που περασε στον τελικο.
    κι εκει που πηγα να χαρω, να παλι η ιρλανδια να περναει τελευταια οπως περσυ.ελεος..ηταν ομως αναμενομενο.
    πιστευω πως οντως ηταν πολυ καλα τα αποτελεσματα και δεν ειχαμε εκπληξεις.
    εγω επεσα 10 στα 10 σαυτα που πιστευα οτι θα περασουν (τα 9 ηταν και αυτα που ηθελα).
    δεν μου αρεσε στην ισλανδια που η Greta συνεχεια χαμογελουσε..με τετοιο τραγουδι δεν κολλαει και πολυ..αλλα εννοειται πως ηταν η συμμετοχη που για μενα εκανε τη διαφορα.οπως και να το κανουμε ειναι υπεροχο τραγουδι.
    παντως ηταν ενας πολυ μετριος τελικος και ειμασταν τυχεροι που πηραμε μερος σαυτον..οι φιλοι μου που δεν ηξεραν τα τραγουδια σκυλοβαρεθηκαν (ακομα κι εγω) και τους αρεσαν μονο ισλανδια,δανια και κυπρος (ε και ελλαδα βεβαια).
    την πεμπτη εχει πολυ περισσοτερο ενδιαφερον και πολλα καλα τραγουδια και μεγαλα φαβορι.
    καλη επιτυχια στην ελλαδα μας για αλλη μια χρονια στον τελικο.

    • Θα συμφωνήσω απόλυτα στο σχόλιό σου για τη Greta. Και μένα δεν μου πήγαινε πολύ. Και κάτι στον ήχο του τραγουδιού δεν μου κόλλαγε καλά. Επίσης και η φωνή της Ήβης μου ακουγόταν αλλοιωμένη. Νομίζω δε φωνητικά την ελληνική συμμετοχή την ανέβασαν τα φωνητικά που ήταν αδύνατο να περάσουν απαρατήρητα. Ευτυχώς δεν δώθηκε έμφαση στο χορευτικό αλλά στην Ελευθερία που είχε άνεση και σεξ απήλ

  27. sinxaritiria kai sthn ellada kai sthn kypro fetos den mporw na dialeksw gt mou aresoun kai ta 2 mpravo kai sthn alvania pou mou arese para poly parola ayta 8elw na simiosw oti aparadexto la8os ths paragoghs tou diagonismou pou sthn ellinikh emfanish akougontan para poly ta fonitika tragikolathos episis to oti h kameres kitagan h mia thn mikono kai h alh thn santorinh eleos dld as stamatisoune kapote ta gamimena ta sampotaz as paradextoun oti kathe xrono tous vazoume ta gialia parola ayta sinxaritiria gia tous diorganotes pou mas xarisan mia toso wrea vradia

  28. Ωχ παιδιά μου! πρέπει να μας αγαπάνε πολύ!
    Μόλις άκουσα τον ήχο που ήταν σαν να τραγουδούσε πάνω στο play-back της, μου γύρισε το μάτι!
    Η περιπέτειά μου συνεχίστηκε με τη σκηνοθετική σφαγή!
    Αυτό το χαμόγελο όμως….. Μπράβο μικρούλα!
    Όμως η φρίκη μου δεν τελείωσε εκεί…. Βλέπω μια Ήβη όλη εκρού! κι όχι μόνο την Ήβη… όλα ήταν εκρού! Μπεζ τα πάντα! Φουστάνια, μπούτια, φόντο, βιβλιοτράπεζο…. Καλά που έβαλε εκείνο το κραγιόν!
    Μέχρι να μας ανακοινώσουν, ανέβασα πυρετό!
    Σας παρακαλώ! παρηγορήστε με κάποιος…. πείτε μου πως θα διορθωθούν αυτά στο τελικό! Τι σειρά θα έχουμε?
    Δεν αντέχω άλλη συγκίνηση απόψε…..

  29. Συγχαρητήρια σε όλες τις συμμετοχές που προκρίθηκαν στον τελικό και ειδικά στην ελληνική και κυπριακή αποστολή! Πέρασαν δίκαια και με το σπαθί τους! Παρακαλώ, να μου επιτραπεί να πω επίσης ένα μεγάλο μπράβο στην αγαπημένη μου για φέτος Ισλανδία, για την οποία εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορεί να χτυπήσει την πρωτιά. Τέλος καλό, όλα καλά, για απόψε. Τα καλύτερα έρχονται το Σάββατο!

    • Σταυρουλα μου να σε ενημερωσω οτι ο πατερας μου που απο το 2003 εχει προβλεψει ολους τους νικητες(κληρονομικο χαρισμα? 😛 ),ειπε χθες που ειδε την Ισλανδια οτι θα νικησει!Λες…???? 😀

  30. Λίγο παραπάνω είχα πει ότι θα εμφανιζόμασταν κάπου ανάμεσα στο 12 με 17…έπεσα μέσα…!!εντάξει καλή είναι η 16η θέση..μετά τη μέση..μια χαρά..!!

  31. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα & την Κύπρο μας!Κρίμα που δεν πέρασε η Λετονία, η Ελβετία & η Αυστρία!Ηθελα πάρα πολύ να περάσουν αυτές οι χώρες!Μεγάλη αδικία!Ειδικά η Ελβετία & η Αυστρία, είχαν πολύ ωραία τραγούδια!Καλή επιτυχία στα κορίτσια μας!Μας άφησαν προς το τέλος εμάς και αγχώθηκα!Μου άρεσε πολύ η eurovision! 😉

  32. Συγχαρητήρια σε Ελλάδα και Κύπρο. Υπέροχα τα τραγούδια της Ισλανδίας και της Μολδαβίας. Ας ευχηθούμε στον τελικό να μην υπάρχουν τα ακουστικά προβλήματα της σημερινής βραδιάς για να απολαύσουμε έναν καλό τελικό!

  33. Στο Αζερμπαϊτζάν η ώρα πάει μία ώρα πίσω?Τα μυνήματά μας είναι μία ώρα πίσω!

  34. BRAVO ellada kai kipro xamos sto gipedo egine !!! klo to 16 mas gourglou telika mia xara kai kipros sto 08 dn kako alla ok. ola ta kala eminas gia norbigia serbia souidia n dis alla thelo pl mia apo tis 3ris n bi 05 n xadakosi to gerokomio p afou tis emfanisan 9tes zisane egw enw imoun sigouros pos tha prokrithoun irlandia rwssia ithela n perasi prota irlandia n doun t 6 radikia anapoda alla atixisame! xD pados oi gries otan bgikan htan san ne exoun bali to bipedo pano se mia boba p htan etimi n ekragi sistike to siban XAOS xD xarika gia ougaria p thela pl n paei teliko t ipolipa anamenomena xarika kai gia albania gt oi fili mas oi albani simera stin xora tous eixan penthos kai dn idan katholou tin bradia opote kala ekanan kai perase n xoume kai ligi parapano piotita… kai teleuteo afisa ena TEEEEEEEEEERASTIO sigxaritiria stin diorganotria htan iperoxi bradia kai anamenoume akoma wraiotera TELIA OLA euxaristoume kai ton ogae gia tin kalipsi kai t nea. auta!!! 24/5 tora 😉 klinixtaaaaaaaaa

    • Χρήστο υπήρχαν προβλήματα μεγάλα με τον ήχο! Η Ρουμάνα τραγουδίστρια αναγκάστηκε να πετάξει το μικρόφωνο! Τι λες για ευχαριστές στους διοργανωτές και ποιά τέλεια διοργάνωση παρακολούθησες; Όλα τα γραφικά ήταν ένα καρακιτσαριό και μισό! (εξαιρούνται Ισλανδία και Αλβανία). Ελπίζω στον Τελικό να μην έχουμε τέτοια ατυχήματα με τον ήχο

  35. Κρίμα για την Ελβετία, για μία ακόμη φορά ένα αξιόλογο κομμάτι της μένει έξω, προκειμένου να περάσουν τα σαχλοκούδουνα παράφωνα ξέκωλα της Ελλάδας και της Κύπρου με τα τυπικά γιουροσκουπίδια τους. Κρίμα.

    • Κρίμα για την Ελβετία, αλλά θα μπορούσαν να πεταχθούν έξω τα παρλιακά δίδυμα, τα ρουμανο-μολδαβικά τσίρκα ή οι μπαμπόγριες, όλα χειρότερα από Ελλάδα και Κύπρο

  36. Ήθελα να προκριθεί και η Ελβετία, Κατά τα άλλα τα αποτελέσματα ήταν αυτά που περίμενα και ήθελα.Μακράν η δική μας εμφάνιση στον σημερινό ημιτελικό ήταν η καλύτερη. Η Κύπρος επίσης δικαιωματικά πέρασε. Της άξιζε.. Στον τελικό αξίζουμε θέση στη δεκάδα όπως και η Κύπρος . Προβλέπω θέση από 5 έως 9.

  37. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ!ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ!ΑΞΙΖΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗ 10ΑΔΑ!

  38. egw tha kanw tin diafora k parakalw polu min me krinete einai apopsi mou!!!i eleftheria kinisi k omorfia to xei alla sta fwnitika itan kati pio katw apo to metrio!!perimena kaliteri fwni!!oso gia tin adamou itan anamenomeno kathws tin exw akousei live k einai tragiki!!opos k simera episis itan foul sta faltsa!!!fxomai omos parola afta na skisoume k oi 2 xwres na voulwsoun polla stomata opos propanton germania!!!!

    • Αν θέλεις να “περιποιηθείς” τη Γερμανία (προφανώς εννοείς την πολιτική της Μέρκελ και όχι όλους τους Γερμανούς) πρόσεξε τί θα ψηφίσεις στις εκλογές!!! Η Eurovision γίνεται για άλλο λόγο.
      Έχεις δίκιο για την φωνητική απόδοση της Ελευθερίας, αλλά μόνο εμείς το καταλάβαμε, αφού όλη η Ευρώπη ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΧΑΛΚΙΤΗ, (είναι η καθηγήτρια Φωνητικής και Ορθοφωνίας της Ελευθερίου που τη συνόδευε στα φωνητικά), η οποία και τραγούδησε το 90% του τραγουδιού. Τουλάχιστον εμείς είμαστε πιο “ξύπνιοι” από τους Κύπριους που έβαλαν στα φωνητικά το Σουηδό που έγραψε την κυπριακή συμμετοχή μαζί με τον Άλεξ Παπακωνσταντίνου, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ (καθηγήτρια της Ήβης Αδάμου), που φυσικά θα έκανε τη διαφορά!

  39. Η ΗΒΗ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΧΑΛΙΑ.ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ.ΧΑΡΗΚΑ ΒΕΒΑΙΑ.Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΞΙΑ

  40. η ελευθερια εχει φοβερο προβλημα στα φωνητικα, οντως σχεδον αυτη κανει φωνητικα στην χαλκιτη αντι η χαλκιτη σε αυτην. Και σε ολη τη διαρκεια του τραγουδιου ακουγεται μια ηχω. ελπιζω να το διορθωσουν μεχρι το σαββατο. βεβαια σε αυτο φταιει καθαρα η ερτ. επρεπε στον ελληνικο τελικο να παιχτουν live τα τραγουδια. Η φωνη της ελευθερια μου φανηκε αδυναμη σε ολη την διαρκεια του τραγουδιου, οσο δηλαδη μπορουσε να ακουστει. Οσο για την Ηβη μια απο τα ιδια… στην αρχη μπηκε δυναμικα χωρις vocals αλλα δεν μπορουσε να ανταπεξελθει στα σκαμπανεβασματα του τραγουδιου, εκανε και φαλτσα, σε μια δοση μπηκαν και τα φωνητικα και εγινε χαμος. Το περιμενα εγω απο την αρχη αυτο, και οι δυο κοπελες πηγαν με τραγουδια καθαρα clubata και studiou.Ηθελαν και πολυ χορο βλεπεις… Περιμενα κατι καλυτερο, φωνητικα τουλαχιστον και απο τις δυο,, απογοητευση.. αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειμασταν και καλοι.
    Η eurovision δεν ειναι μονο για το τραγουδι ειναι και θεαμα και νομιζω με κυπρο και ελλαδα χορτασα απο θεαμα. Ετσι και αλλιως ξερουμε οτι θα βγει η Σουηδια, καλυτερα να μην γινει ψηφοφορια.. αλλα επειδη υπαρχουν καποιοι που κατηγορουν την ελλαδα οτι στελνει συνεχεια τα ιδια χαζο ποπ τραγουδια, του χρονου να του πεταξουμε μια φωτεινη δαρρα να δω τι θα πουν. Α ξερω τι θα πουν΄. η ελλαδα ειναι καλη φετος αλλα φετος αποφασισαμε να ψηφισουμε ενα ποπ κομματι.. Σασ λεω ειναι γελοιοι…

    • Λοιπον! Η Ηβη οντως δεν ηταν καλη φωνιτικα, γιατι λεγανε οτι ηταν αρρωστη με κλεισμενο λαιμο εχθες το βραδυ! Ομως η Ελευθερια πατουσε σωστα! Το οτι ακουγοταν πολυ η Χαλκιτη ειναι αλλο θεμα! Θυμησου Καλομοιρα 2008, Σακη 2009, Παπαριζου 2005! Ολοι αυτοι ακουγονταν με ”αντιλαλο” οπως λες! Σου φανηκε ισως ασχημο φετος επειδη εκεινες τις χρονιες και οι τρεις ειχαν στα φωνητικα ατομα διαφορετικου φυλλου!

  41. εδω το αζερμπαιτζαν 5 συμμετοχες εχει ολο και ολο και πηρε την πρωτια και εμεις με 33 συμμετοχες εχουμε νικησει μονο μια φορα. και ειλικρινα ποιος θυμαται του αζερμπαιτζαν το τραγουδι? και αυτη η loreen εχει ενα dance στυλ τραγουδι, που ειναι λες και ακου το ρεμιχ του soundtrack του τιτανικου. Αλλα τουλαχιστον ξερω οτι η ελλαδα στελνει κατι παντα που εχει μεσα ελλαδα, οτι και αν ειναι αυτο , το μπουζουκι οτιδηποτε. Τωρα το Euphoria της σουηδιας τι εχει ή πως θα θυμαμαι ποια χωρα νικησε?
    Μας κατηγορουν εμας για τα τραγουδια που στελνουμε και εχουν ενα ελληνικο μπουζουκο τονο σε συνδυασμο με μοντερνη μουσικη διοτι εχουν αυτα τα τραγουδια εχουν ταυτοτητα, υπογραφη οχι συνθετη αλλα ελλαδας, ενω τα δικα του ειναι κενα, δεν συμβολιζουν και δεν εχουν συμβολισουν τπτ για τον πολιτισμο τους. Οσα δεν φτανει η αλεπου λενε τα κανει….

    • eleos… elpizw na min pisteyeis pws o politismos mas einai to bouzouki kai to braky tis eleytherias. mapa tragoudi steilame, me aparadexto stoixo, mia wraia parousia pou den mporei na tragoudisei kai sorry alla den katalabainw to KOLLHMA na thymizei ellada hlio kai thalassa kathe xrono to tragoudaki mas. Exoun apolyto dikio pou barethikan oi xenoi na mas blepoun me thn idia syntagh. Edw bariomaste emeis. To persino tragoudi pou emena de mou arese katholou, toylaxiston itan diaforetiko.

      • asfalos kai to bouzouki einai politismos tis elladas, toulaxiston to pio prosfato politismiko stoixeio pou eixe anaptyxthei stin ellada. tora an thes na pame pio pallia tote na steiloyme arxaioellinikous rythmoys poy xrisimopoiousan stis teletes tin epoxi toy perikli.
        Me katalaves? To bouzouki,i thallassa pou lene kai i istoria einai to mono pou exoume, i ellada den exei anaptixei tpt tin teleytaia ekantontaetia kai ayto logo politikon alla kai polemikos katastaseon. Eimaste kai poly tyxeroi pou akoma pernaene ayta ta mpoyzoyko tragoydia ston kosmo.

    • o politismos mas file ta teleytaia xronia itan i mouskouri, o xatzidakis, i melina, i kallas…. Ta mpouzoukia (kai oxi to mpouzouki) den einai politismos… min mperdeyesai… outws i allws i eurovision den einai politistiko gegonos. tileoptiko theama einai. A kai den eimai koultouriarhs, kai blepw fanatika eurovision edw kai 30 xronia apo tote pou imoun 4… Alla oxi oti niwthw perhfanos san Ellinas pou blepw to braky tis eleytherias. sorry kiolas. allo na goustaroume kai allo na niwthoume perhfania…

  42. Συγχαρητηρια σε Ελλαδα και Κυπρο! Εν τω μεταξυ με αυτη τη σειρα προκριθηκαν οι χωρες για τον τελικο?

  43. Άντε τα είχα παίξει ε;;;είχα τρελαθεί εντωμεταξυ δεν πέρασαν τα αναμενόμενα εμένα μου άρεσε πολυυυυ η Ελβετία η Ουγγαρία και η λετονία παρεπιπτοντως τι όμορφη και τι φωνή επίσης φωνή ωραία είχε και η Αλβανιδα μπράβο της όσο για την Ελλάδα εντάξει χιλιααα μπράβο η Κύπρος κάτι δεν μου άρεσε στα φωνητικά και βρε παιδί μου πολυυυυυ μουντο και μονοχρωμο αυτα

  44. θα συμφωνησω εδω με την ηρα το song της ηβης ειχε μια αδυναμια δεν ξερω δεν μου αρεσε η φωνη της ή ειχαν πολλα φωνιτικα ή ειχε κουραστει η ηβη και την καλυπταν παραπανω τα φωνιτικα με αποτελεσμα να μην ακουγεται καλα.Η αγαπημενη μου χτεεεεεεες ηταν η ΙΡΛΑΝΔΙΑ μη με πειτε τρελη αλλα τα διδυμα τα καταφεραν μια χαρα το συντριβανι ολα μα ολα τα λεφτα επισης

  45. my top 10 xtes vrady
    1. romania
    2. cyprus
    3. greece
    4. denemark
    5. hungary
    6. russia
    7. moldavia
    8. belgium
    9. ireland
    10. iceland
    9/10

  46. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΣΤΡΙΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ. ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΧΑΛΙΑ. ΙΣΡΑΗΛ: ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΚΛΕΜΜΕΝΗ. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΟΠ 5 ΜΟΥ. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΣΑΤΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

    • Προφανώς δεν μπορείς να κατανοήσεις τι μας άρεσε στην ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ της Αλβανίδας τραγουδίστριας, ούτε να εκτιμήσεις την αυθεντικότητά του, αφού σου άρεσαν τα πανηγυριώτικα άσματα Αυστρίας (κούνα τον πισινό σου) Ιρλανδίας και Μολδαβίας που προσπαθούσαν με φθηνό εντυπωσιασμό να περάσουν στον τελικό. Ακόμα και οι Ελλάδα και Κύπρος αντιμετώπισαν φέτος το θέμα παρουσίασης με μεγαλύτερη ευαισθησία, παρά τα τραγούδια-συνταγές που επέλεξαν να τις εκπροσωπήσουν. Με στενοχωρεί που εκατομμύρια ευρωπαίοι τηλεθεατές αντιμετωπίζουν σαν και σένα το διαγωνισμό της Eurovision. Αν η Αλβανία είχε κανένα “ευπρεπές ευρωπαϊκό άκουσμα” σαν την Ισλανδική συμμετοχή τότε βέβαια δεν θα σου ήταν “απωθητικό” το τραγούδι της.

  47. γιατί δεν περασε το βελγιο και περασε η ρουμανια που η τραγουστρια τους δεν μπορουσε να τραγουδησει?

    • Έλα ντε, γιατί;;;; Προφανώς, γιατί οι περισσότεροι που ψηφίζουν είτε είναι κακόγουστοι, είτε υποστηρίζουν χώρες και όχι τραγούδια

    • Βέβαια η Ρουμάνα έχει ένα ελαφρυντικό γιατί είχε σίγουρα πρόβλημα στον ήχο. Σε κάποια στιγμή μάλιστα πέταξε το ακουστικό της! Παρατήρησέ το!

  48. Το ήξερα. Ό,τι είχα προβλέψει έγινε αλήθεια. Τα τέσσερα τραγούδια που είχα σίγουρα έξω τελικά έμειναν έξω – (Άγιος Μαρίνος, Μαυροβούνιο, Ισραήλ και Φινλανδία.) και τα τέσσερα τραγούδια που είχα σίγουρα μέσα στον τελικό τελικά περάσανε στον τελικό – ( Ελλάδα, Κύπρος, Ισλανδία και Δανία.).

  49. Και για τα υπόλοιπα τραγούδια που έμειναν είχα πεο ότι κάποια θα περάσουν κι κάποια θα μείνουν εκτός. Περάσανε στον τελικό – ( Ρουμανία, Αλβανία, Μολδαβία, Ρωσία, Ιρλανδία και Ουγγαρία.) και έμεινα εκτός τελικού – ( Βέλγιο, Αυστρία, Ελβετία και Λετονία.).

    • Πάντως μπράβο και συγχαρητήρια και στην Ελλάδα και στην Κύπρο!!!!!!!!!!!!!!!!

  50. Πάντως εντύπωση μου έκανε η Μολδαβία που πέρασε στον τελικό και η Ελβετία με την Αυστρία που έμειναν εκτός τελικού. Γίνονται παράξενα πάγματα στην Eurovision. Αλλά για αυτούς όλους τους λόγους είναι τέλεια η Eurovision. Επειδή είναι απρόβλεπτη. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στην Eurovision. Όλα μπορούν να γίνουν στην Eurovision!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Στην Eurovision όλα θα τα δεις και όλα να τα περιμένεις.

  51. Συγχαρητήριααααα! Περιττό να πω ότι είχα ιδρώσει μέχρι να βγει η Ελλάδα! Νο.16 στον τελικό η Ελευθερία! Καλούτσικο σε σχέση με τα προηγούμενα ΄χρόνια.Εγώ πρόβλεψα 9/10 χώρες, δεν πέτυχα την Ουγγαρία που είχα ανικαταστήσει με τη Φινλανδία (κρίμα που δεν πέρασε.. )

  52. Καλα με τη συμμετοχη της Ελλαδας χθες επρεπε να λενε ‘Eleutheria Eleutheriou feat. Victoria Halkiti’! 😛 Τι ηταν αυτο το πραγμα ρε παιδι μου? Εψαχνα τη φωνη της Ελευθεριας! Σολο το πηγαινε η Χαλκιτη!Και η Ηβη…καλα δεν μου φανηκε περιεργο,εγω το εχω πει οτι οσο και να συμπαθω την Ηβη και οσο και να αγαπαω την Κυπρο η φωνη της δεν μου αρεσει,αν ειχατε δει και το x factor ετσι ηταν η φωνη της,βαρια…γενικα παντως εγω ανησυχω για τη θεση που μπορει να εχουμε στον τελικο…πιστευω οτι δεν θα ειμαστε δεκαδα παντως,λογω ολων των φαβορι που περασαν (και θα περασουν και απ΄τον β’ ημιτελικο) και λογω των επιτροπων…

  53. (ex fest) otan eipa gia tous germanous menw idi germania k akouga xthes tin perigrafi apenanti se mas k den itan k toso thetiki opos stis alles xwres!!!!k oso gia tis ekloges pou mou les na rposexw ti na psifisw de mporw giati de menw germania!!alla k na vriskomoun ellada se kanenan p…..de tha rixna!!me diwksane apo ti xwra mou k egw tha tous timisw?pote mou omos….

  54. (EX FEST) ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΕΧ ΦΕΣΤ, ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΑΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΟΥΡΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. Η EUROVISION ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΜΗΝ ΠΕΡΝΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΜΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΣΤΡΙΓΓΛΟΥ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΑΝ Ο ΘΥΛΗΚΟΣ ΚΟΥΑΣΙΜΟΔΟΣ Η RONA ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΠΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΟΥΝΑΩ ΤΟΝ ΠΟΠΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑ Ν’ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΑΛΒΝΙΔΑ ΣΤΡΙΓΓΛΑ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥ.

  55. Για ‘μενα τα καλύτερα χθες ήταν Ρουμανία και Κυπρος!Μπραβο στην Ελλάδα και στις υπολοιπες χωρες που προκρίθηκαν!

  56. Παιδια η Ελευθερια ηταν υπεροχη θελει βεβαια βελτιωση ας πουμε δεν μ αρεσε που στο ρεφρεν οταν ελεγε oh oh oh oh δεν κουνιοταν καν…Παντως ωραια φωνη ωραια παρουσια με πολυ χωρο και το κομματι εχει κατι το ωραιο που τραβαει..Εγω πιστευω οτι θα μπουμε στην 10αδα για 9η χρονια και θα παμε και καλα….Eγω εχω δει στοιχημματα εδω:http://www.oddschecker.com/specials/tv/eurovision/winner ….Εδω μας δειχνει 13ους και εχει πρωτα απο εμας : Κυπρο,Ιρλανδια,Νορβηγια,Ισπανια,Γερμανια αυτες οι χωρες πιστευω οτι θα ειναι πιο πισω απο εμας…1)Η Κυπρο θα ειναι πιο πισω γιατι και καλο τραγουδι να στειλει δεν παιρνει βαθμους απο καμια χωρα (12αρια) 2)Θα ειναι πιο κατω γιατι ο κοσμος τα βαριεται και ολοι τους οι φαν ειναι απο Ιρλανδια …Εγω βασικα θελω να τους δωσω ξυλο(Επισης περσυ ηταν στην θεση 1 στα στοιχημματα)3)Νορβηγια θα ειναι πιο κατω γιατι το τραγουδι ειναι βλακεια και αν δειτε στο youtube ολο τα Top Commenst ειναι αρνητικα και εχει πολλα αρνητικα..4)Ισπανια εμενα μ αρεσει αλλα δεν πιστευω οτι τραβαει πολυ κοσμο ειναι πολυ δραματικο και δεν τους αρεσουν αυτα των Ευρωπαιων αυτοι θελουν ξεφαντομα..χοχοχ5)Γερμαναι ενταξει ποιος ψηφιζει Γερμανια μονο απο Αυστρια θα παρει ποντους…
    Επισης ουτε η Σερβια ουτε η Ιταλια ουτε ΗΒ μ φενονται δυνατα φαβορι…!Απαντηστε παρακαλω 🙂

    • gia tin kypro exeis dikio den pernei bathmous akoma kai me kala tragoudia se antithesi me tin ellada pou oti m@@@@kia kai na steilei tha parei bathmous apo ti geitonia…
      i italia aneta tha paei poly kalytera giati oles oi xwres tin agapane, exei poly kalytero tragoudi apo ellada kai kypro, exei tragoudistria pou xerei na tragoudaei kai an skefteis oti persi bghke deyterh me kati poly ligotero aneta top3…
      i norbhgia exei to kalytero xoreytiko kommati fetos, kai san tragoudi, kai san erminia kai san xoreytiko…. kai den exei ligoterous filous i norbigia apo tin ellada….
      oi irlandia ontws fetos de mou aresei toso . kai an skefteis oti persy tous perase o loukas, de nomizw na pane kalytera feots.
      germania oyte me sfaires….
      ispania, tragoudara, i kalyteri balanta, fwnara, oi epitropes tha to latrepsoun sigoura opote exei poly kalyteres pithanothtes kai edw pou ta leme to axizei na perasei to afrodisiac…

  57. Η Δανία στον τελικό;;Η Φινλανδία με την Ελβετία έξω……..!!!!!Βαρεμάρα………Έλεος!!!!!!!!!
    Ελλάδα-Κύπρος-Ρωσία είναι το τοπ-3 σίγουρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΠΑΑΑΑΑΑΜΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!

  58. Συγχαρητηρια στην Χαλκιτη!!!Η καλυτερη εμφανιση της βραδιας η Αλβανια…

  59. k mena den mou arese to tragoudi mas alla eprepe na perasei.edw perasan alla k alla opws ougaria moldavia k roumania k ta tria gia gelia ta alla epta ok

  60. Αναμενόμενα τα χθεσινά αποτελέσματα!Να δείτε που οι γιαγιάδες κέρδισαν το televoting.Ελπίζω να μην χτυπήσουν πρωτιά..Το οτι η Ιρλανδία εκτινάχθηκε στα στοιχήματα το θεωρώ εκτός τόπου και χρόνου. Ήταν άθλιοι…. Σύμφωνα με την EBU,υπήρχε ξεκάθαρος νικητής χθες στην ψηφοφορία των επιτροπών που δεν περνούσε με το televoting ενώ μια χώρα πέρασε με την ισχυρή υποστήριξη του televoting,ενώ δεν περνούσε με τις επιτροπές…

  61. H Χαλκίτη ας καταλάβει ότι δεν εινι αυτη η κύρια τραγουδίστρια! Ελεος πια με το χαλίφη στη θέση του χαλίφη. Η Ελευθερία ντιπ άφωνη… Και οντως ηταν ακινητη στο καλυτερο σημειο. Δε μου αρεσε, ηταν στημενο και με κακή ερμηνεία. Η Ηβη απο την άλλη περίμενα να είναι καλύτερα. Προσπάθησε να βγαλει δυνατή φωνή και ακουστηκε εν τελει σα νταλικιέρης.

  62. Λατρευω Γιαγιαδες! Α! για την Ηβη υπάρχει σωτηρια, αρκει να ειναι πιο αυθορμητη. Η δικια μας πάλι… αστα

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ