EUROVISION 2021: Οι συμμετοχές του Α’ Ημιτελικού (2ο Μέρος)!

Μετά την παρουσίαση των πρώτων οχτώ χωρών των Πρώτου Ημιτελικού (δείτε εδώ), ο οδηγός μας για τις φετινές συμμετοχές του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision συνεχίζεται με το δεύτερο μέρος και τις εναπομείνασες οχτώ συμμετοχές (θέσεις 9-16).

Συνολικά 39 χώρες συμμετέχουν στη φετινή έκδοση του διαγωνισμού. Στον Πρώτο Ημιτελικό (18 Μαΐου), δεκαέξι χώρες θα διαγωνιστούν για ένα από τα δέκα τυχερά εισιτήρια για το Μεγάλο Τελικό. Αντίστοιχα, στο Δεύτερο Ημιτελικό (20 Μαΐου), δεκαεφτά είναι οι χώρες που θα κυνηγήσουν ένα από τα πολυπόθητα εισιτήρια. Στο Μεγάλο Τελικό, τις 20 χώρες που θα ξεπεράσουν το σκόπελο του ημιτελικού περιμένουν οι λεγόμενες BIG 5, όπως και η διοργανώτρια Ολλανδία.

Επιμέλεια παρουσιάσεων: Ιωάννης Πασχαλίδης – Κρικόρ Κεφορκιάν – Γιώργος Φλίγκος

Α΄ ΗμιτελικόςΤρίτη 18 Μαΐου 2021 | Β΄ Μέρος

  1. Νορβηγία
  2. Κροατία
  3. Βέλγιο
  4. Ισραήλ
  5. Ρουμανία
  6. Αζερμπαϊτζάν
  7. ukraineΟυκρανία
  8. Μάλτα

* κάνοντας “κλικ” πάνω στο όνομα κάθε χώρας μπορείτε να δείτε την πλήρη παρουσίαση της φετινής συμμετοχής της

Μείνετε συντονισμένοι για τη συνέχεια του οδηγού με τις πρώτες εννιά συμμετοχές του Δεύτερου Ημιτελικού.


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούςEuroquizπαιχνίδια και διάφορα Euro-battles! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο πιο δύσκολος ημιτελικός για φετος.9 θέσεις κατα την γνώμη μου πριν δούμε τις πρόβες ειναι κλεισμένες(Λιθουάνια,Κύπρος,Μάλτα,Ουκρανία,Ισραήλ,Αζερμπαιτζάν,Ρουμανία,Ρωσία,Σουηδία).Απο εκεί κ’ύστερα παίζουν κ οι εκπλήξεις.Κατα πάσα πιθανότητα θα περάσει κ η Νορβηγία χώρις να βλέπω εναν προφάνη λόγο για τα δικά μου γούστα.Θα χαιρόμουν πολύ αν περνούσε η Σλόβενια ή η Κροάτια.Μια εκ των δυο πιστεύω θα περάσει αλλα και οι δυο αποκλείεται.Καλη επιτυχία σε ολες τις χώρες ομως οπως και να’χει!

    • Συμφωνώ αν και νομίζω ότι το Ισραήλ δεν το βλέπω να περνάει και την θέση του να πάρει το Βέλγιο που θα είναι ψηλά στις επιτροπές

    • Δεν πιστεύω ότι το Ισραήλ έχει κλεισμένη θέση στον τελικό. Υπάρχουν αρκετά uptempo pop τραγούδια από δυναμικές γυναικείες παρουσίες (Μάλτα, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρος, Κροατία, Ισραήλ) και σε έναν τόσο δύσκολο ημιτελικό, τουλάχιστον 1 (ή και 2) θα παραμείνουν εκτός. Κατά τη γνώμη μου, Ισραήλ και Κροατία κινδυνεύουν περισσότερο και μου φαίνεται απίθανο να προκριθούν και οι 2. Για Λιθουανία, Κύπρο, Μάλτα, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Ρωσία και Σουηδία συμφωνώ. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα τις δούμε όλες στον τελικό. Μάλλον και τη Νορβηγία, αν και δεν μου αρέσει το τραγούδι, είναι μεγάλο fan favorite και πιστεύω θα πάει πολύ καλά στο televoting. Επίσης πιστεύω ότι οι επιτροπές θα βοηθήσουν να προκριθεί είτε η Σλοβενία είτε η Βόρεια Μακεδονία.

  2. Νορβηγία: Το κομμάτι της Νορβηγίας θεωρώ ότι επελέγη περισσότερο λόγω της δημοφιλίας του καλλιτέχνη στην χώρα, παρά ως αυτό καθ’αυτό. Εικάζω πως από τους 12 φιναλίστ (που μειώθηκαν αρχικά σε 4 στον 1ο γύρο) ο ΤΙΧ ίσως και να μην είχε τερματίσει 1ος, ενώ και όταν πέρασε στη δυάδα του τελικού τους, ενδεχομένως να ήταν πίσω από τους ΚΕiiNo. Ωστόσο, αφ’ενός λόγω της δημοφιλίας του, αφ’ετέρου λόγω του ότι οι Νορβηγοί ίσως να μην ήθελαν για 2η φορά σε τόσο σύντομο διάστημα τους ίδιους εκπροσώπους, επέλεξαν εν τέλει τον TIX. Το music video του είναι ωραίο, αλλά επί σκηνής είναι τελείως διαφορετικό, και επειδή τα φτερά έχουν ξεπεραστεί στη Eurovision εδώ και πάνω από 10 χρόνια, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την Νορβηγία φέτος. Νομίζω πως δεν θα βρεθεί τελικό για 1η φορά μετά το 2016.
    Κροατία: Εδώ τα πάντα είναι θέμα staging. Αν παρουσιάσουν κάτι εντυπωσιακό, μάλλον θα πάνε τελικό, αλλά αν έχουν κάτι σαν του εθνικού τους τελικου, τους βλέπω να μένουν εκτός. Πριν από αυτούς εμφανίζεται η Κύπρος, που για μένα έχει το προβάδισμα σε αυτήν την κατηγορία, και πιο μετά ακολουθεί το Αζερμπαιτζάν, που θα μαζέψει όλες τις ethnic ψήφους του ημιτελικού. Οπότε αδειάζει η δεξαμενή στην οποία ψαρεύουν Κύπρος, Αζερμπαιτζάν, Κροατία και Ισραήλ. Δεν αποκλείω πρόκριση της Κροατίας, αλλά δεν την θεωρώ σίγουρη και για την ώρα τείνω περισσότερο στον οριακό αποκλεισμό.
    Βέλγιο: Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι το Βέλγιο θα προκριθεί. Δεν ξέρω πως θα τα πάει στον τελικό αλλά θεωρώ ότι θα βρίσκεται εκεί. Οι δυτικές χώρες του ημιτελικού (Σκανδιναβικές, Ιρλανδία, Ολλανδία, Γερμανία) θα τους στηρίξουν απλά και μόνο λόγω ονόματος και άλλωστε διαφέρει αρκετά σε σύγκριση με τις άλλες συμμετοχές του ημιτελικού που είναι πιο uptempo.
    Ισραήλ: Η ακύρωση του περσινού διαγωνισμού κόστισε και θα κοστίσει στο Ισραήλ. Πέρυσι πήγαινε άνετα για 10άδα στον τελικό, αλλά φέτος μάλλον πάει για αποκλεισμό. Η φωνή της Alene είναι εξαιρετική, αλλά στη σήμερον Eurovision δεν αρκεί να έχεις καλή φωνή. Όπως είπα και πριν το Set Me Free έχει να αντιμετωπίσει τα ομοειδή της Κύπρου, του Αζερμπαιτζάν και της Κροατίας, και το βρίσκω εξαιρετικά απίθανο να πάνε και τα 4 αυτά τελικό, ενώ σαφώς πιο αδύναμος κρίκος είναι το Ισραήλ. Και μαθηματικά να το δούμε δεν βγαίνουν τα νούμερα. Η Κύπρος θα ψηφιστεί από δυτικές χώρες (ιδίως Σκανδιναβικές), το Αζερμπαιτζάν έχει τις πλάτες των πρώην Σοβιετικών χωρών (Ρωσία, Ουκρανία κλπ), η Κροατία θα ψηφιστεί μαζικά από πρώην Γιουγκοσλαβικές, το Ισραήλ; Ρητορικό. Αν είχε πιο δυνατό τραγούδι τα μαθηματικά δεν θα ήταν πρόβλημα, ένα καλό τραγούδι ψηφίζεται από όλους, αλλά ένα μέτριο κομμάτι ψηφίζεται μόνο από τους γύρω του, κι εν προκειμένω η πιο κοντινή χώρα είναι η Κύπρος, που ακόμα και αν το ψηφίσει όμως δεν φτάνει να αντιμετωπίσει τις άλλες 3 που έχει να ανταγωνιστεί άμεσα. Συνεπώς σκούρα τα πράγματα φέτος για το Ισραήλ, του χρόνου καλύτερα θα πώ εγώ!
    Ρουμανία: Η αγαπημένη μου χώρα για φέτος, χωρίς υπερβολή. Ωστόσο ανησυχώ πολύ για την τύχη της. Τις 2 τελευταίες φορές (2018, 2019) έμεινε εκτός λόγω televoting. Η Ρουμανία έχει συνδεθεί στον μέσο Ευρωπαίο με uptempo συμμετοχές, όταν στέλνει κάτι άλλο δεν τα πάει τόσο καλά. Το Amnesia είναι καλύτερο και από το Goodbye (2018) και από το On a Sunday (2019) ωστόσο αν και πάλι κριθεί στον πόντο και βασίζεται στις επιτροπές, ίσως και να μην καταφέρει να περάσει. Για την ώρα πιστεύω ότι θα μπορέσει να τα καταφέρει, αλλά δεν παύω να ανησυχώ (θα ξεκαθαρίσει στις πρόβες η τύχη της χώρας).
    Αζερμπαιτζάν: Πολλοί το έχουν ξεγράψει, εγώ το θεωρώ σίγουρο φιναλίστ. Τα τελευταία χρόνια που η εθνοποπ είναι σπάνιο είδος δεν θυμάμαι κανένα εθνοποπ κομμάτι να μην καταφέρνει να προκριθεί, οπότε δεν βλέπω το γιατί να μην τα καταφέρει φέτος το Αζερμπαιτζάν, έχοντας προκριθεί στο παρελθόν με πιο αδιάφορα κομμάτια (πχ 2015).
    Ουκρανία: Άλλο ένα κομμάτι που υπάρχουν αμφιβολίες για την πρόκρισή του. Η Ουκρανία έχει προκριθεί με χειρότερα κομμάτια σε πολύ πιο δύσκολους ημιτελικούς, για μένα είναι ήδη τελικό. Κατά κανόνα έχουν και καλό staging και αν τα καταφέρουν και σε αυτόν τον τομέα πάνε καρφωτά για top 10 στον τελικό.
    Μάλτα: Εντάξει, τα λόγια περιττά, πρωτιά στις επιτροπές, πρωτιά στο σύνολο, πιθανότατα πρωτιά και στον τελικό. Ο μόνος λόγος που δεν την κηρύσσω από τώρα νικήτρια είναι γιατί δεν ξέρω πώς θα πάει στο κοινό. Στις επιτροπές την έχει καπαρωμένη την πρωτιά, είμαι σίγουρος. Αλλά όλα θα κριθούν στο televoting. Ωστόσο εννοείται πως ήδη είναι τελικό.
    Συνοψίζοντας για τον 2ο ημιτελικό, ποιες πιστεύω (όχι ποιες θέλω) πως θα προκριθούν:
    (βάσει σειράς εμφάνισης)
    Λιθουανία
    Ρωσία
    Σουηδία
    Ιρλανδία
    Κύπρος
    Βέλγιο
    Ρουμανία
    Αζερμπαιτζάν
    Ουκρανία
    Μάλτα
    Αν κάποια εκ των Ρωσία, Ιρλανδία ή Ρουμανία δεν προκριθούν τότε θα περάσουν Κροατία και Νορβηγία. Πάντως δεν θα μείνουν εκτός και οι 3 πρώτες, ίσως μία ή δύο εξ αυτών. Συνεπώς Ισραήλ, Αυστραλία, Σλοβενία, Βόρεια Μακεδονία εκτός και μένει να φανεί τι θα γίνει με Κροατία και Νορβηγία. Περισσότερα σε λίγες μέρες στις πρόβες.

  3. Στο Βέλγιο έχουν μπει λάθος lyrics απ’ ότι βλέπω!!
    Από αυτή την οχτάδα θέλω Κροατία, Βέλγιο, Ρουμανία, Μάλτα! 🙂

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ